Sembang² Sembang²
  24hb Oktober 2014, 6:15:30 ptg
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan
(Pengendali : boboiz, piqah)
Dihantar oleh CELLFOOD : Semua Punca dari SEL.Sihatkan SEL & SEL Sihatkan Kita!! Part 2
mysticalogy 1. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 09:41:36 pagi   

Nama: Puteri Nurqasdina Bt Mohammed Zaran
Umur: 4
Masalah Kesihatan: Down syndromeAnak saya mengidap penyakit Down syndrome. Antibodi badannya kurang dan dia sering jatuh sakit. Dia kerap dimasukkan ke hospital, keradangan paru-paru dan makan banyak jenis ubat. Dia juga mempunyai lelah, kakinya lemah, tidak boleh berdiri dan berjalan, pembelajarannya lambat.
En Fauzi memperkenalkan Cellfood kepada anak saya. Saya memberi 5-8 titis Cellfood untuk anak saya. Saya juga menggunakan Cellfood untuk sembur pada kepala, kaki, mulut dan mukanya. Setelah menggunakan Cellfood selama 2 minggu, saya amat gembira melihat kesan yang baik pada anak saya.

Kakinya menjadi lebih kuat, dia boleh berdiri dengan baik dan boleh berlari. Dia juga mula bercakap dan menjadi lebih aktif. Ketahanan badan menjadi semakin baik. Dia tidak mengalami selsema walaupun bercampur gaul dengan kanak-kanak lain yang selsema.
mysticalogy 2. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 09:43:24 pagi   

Nama: Nur Amyrul Bt A. Bakar
Umur: 17
Masalah Kesihatan: Kejang ototAnak saya mengidap kejang otot sejak Darjah 6 lagi. Keseluruhan badannya tidak boleh terkawal dan saya amat sedih apabila setiap kali dia mengalami kejang otot. Dia tidak boleh terlalu letih, jika tidak kejang otot akan berlaku dan kadang-kadang seminggu sekali. Keadaannya amat serius dan saya menangis apabila kekejangan itu berlaku.
Pn Noriah mengesyorkan Cellfood kepada anak saya. Dia mengambil Cellfood 15 titis 2 kali sehari dan sembur 40 titis Cellfood pada badan. Selepas sebulan minum Cellfood, keadaan kesihatannya bertambah baik. Kekejangan otot tidak berulang lagi.

Selain itu, menstruasi anak saya yang tidak stabil juga menjadi baik. Sekarang kedatangan haidh dia setiap bulan.

Sekian terima kasih.
mysticalogy 3. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 11:42:20 pagi   

Nama: Fatimah Bt Haron
Umur: 52
Masalah Kesihatan: Kencing ManisSaya telah mengidap kencing manis selama 4-5 tahun. Saya kerap keluar masuk hospital dan telah mencuba ubat moden dan tradisional, tetapi tidak berkesan.
Dengan penyakit kencing manis ini, luka di kaki tidak boleh sembuh. Luka berair, luka semakin besar, berbau busuk dan sakit. Saya telah 2 tahun duduk di rumah kerana tidak boleh berjalan. Pada tempoh itu, saya amat sedih dan susah hati. Saya tidak lalu makan dan mempunyai perasaan tidak boleh hidup lama.

Saya hendak mengucapkan ribuan terima kasih kepada Cik Lyn yang mengesyorkan Cellfood kepada saya. Saya mengambil Cellfood 3 kali sehari. Saya juga titis Cellfood dan sembur Cellfood pada luka di kaki.

Selepas 1 hingga 2 bulan, paras glucose darah saya menjadi normal dan stabil. Luka di kaki saya menjadi kering selepas disembur Cellfood, luka tidak berair dan sekarang sudah sembuh. Saya semakin sihat dan boleh berjalan.
mysticalogy 4. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 3:01:20 ptg   

Nama: Rashid B Mohamed
Umur: 51
Masalah Kesihatan: Kencing ManisSaya mengidap penyakit kencing manis selama 10 tahun. Paras glucose darah adalah amat tinggi iaitu 18 mmol/L. Sebulan sekali perlu pergi ke hospital untuk pemeriksaan dan mengambil ubat.
Suatu hari, kaki saya terkena duri ikan. Luka di kaki semakin besar dan tidak boleh sembuh. Kaki saya bengkak, tidak boleh berjalan dan tidak boleh bekerja selama 5 bulan kerana saya bekerja sebagai nelayan.

Saya bernasib baik kerana En Salam memperkenalkan Cellfood kepada saya. Selepas menggunakan Cellfood, paras glucose darah saya turun hingga ke 6 mmol/L. Luka di kaki saya telah sembuh. Sekarang saya boleh berjalan ke sana sini. Saya amat gembira dan berterima kasih kepada Cellfood.
mysticalogy 5. Dihantar pada 24hb Januari 2005, 08:54:58 pagi   

Nama: Selamah Bt Sarip
Umur: 64
Masalah Kesihatan: Kekejangan uratIbu saya mengidap kekejangan urat selama 4 tahun. Dia tidak boleh berjalan, lututnya tidak boleh bengkok. Dia tidak boleh duduk lama dan asyik hendak berbaring sahaja. Badan dan kakinya sakit, hanya duduk di rumah sahaja.
Ibu saya pernah mendapat rawatan di hospital, pernah cuba ubat kampung, juga berulang-alik ke Kuala Lumpur untuk mendapatkan rawatan ozon tetapi tidak berkesan.

Suatu hari, En Hashim mengesyorkan Cellfood kepada ibu saya. Pada hari kedua menggunakan Cellfood, ibu saya telah boleh bengkokkan kakinya atau boleh duduk bersila. Setelah 4 bulan menggunakan Cellfood, dia berasa lebih segar, boleh bangun sendiri dan boleh berjalan.

Ibu saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Cellfood kerana telah menyihatkanya.
mysticalogy 6. Dihantar pada 25hb Januari 2005, 08:54:52 pagi   

Nama: Mohd Yusof B Sharip
Umur: 56
Masalah Kesihatan: Ketumbuhan di tengkuk2 tahun yang lepas terdapat ketumbuhan pada tengkuk saya. Semakin hari semakin besar ketumbuhan itu. Doktor menasihatkan saya untuk menjalani pembedahan pembuangan ketumbuhan itu. Disebabkan kawan saya juga pernah menjalani pembedahan membuang ketumbuhan seperti ini, dan didapati terdapat ketumbuhan yang baru selepas pembedahan itu. Saya memutuskan tidak menjalani operasi itu.
Dengan ketumbuhan ini, saya tidak dapat memusingkan kepala saya dengan bebas dan berasa sakit. Saya bersyukur kerana En Salam memperkenalkan Cellfood kepada saya. Saya minum Cellfood setiap hari dan titiskan Cellfood yang konsentrasi pada ketumbuhan itu.

Selepas 1 minggu, ketumbuhan yang keras itu menjadi lembut, saiznya mengecut sehingga sebesar ibu jari. Sekarang saya berasa lebih cergas dan sihat. Saya juga boleh pusingkan kepala saya dengan bebas.

Sekian terima kasih..
mysticalogy 7. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 5:58:28 ptg   

Kencing manis, kaki reput dan buah pinggang
Nama : Jamaludin Harun
Umur : 47
Alamat : Puchong

Saya menghidap penyakit kencing manis ini semenjak saya berumur 25 tahun lagi, tetapi dalam masa 2 tahun kebelakangan ini gejalanya adalah lebih serius. Kaki saya menjadi reput dan luka di kulit tidak mahu sembuh. Keadaan ini menjadi semakin teruk dari hari ke hari. Apa yang sangat menakutkan saya ialah bila pemeriksaan dilakukan di hospital, doktor menjangkakan buah pinggang saya akan berhenti berfungsi selepas pemeriksaan ini dibuat.

Walau bagaimanapun saya bernasib baik kerana sejak 6 bulan yang lepas kawan kepada anak saya telah memperkenalkan CELLFOOD kepada saya dan menerangkan tentang kebaikan dan kelebihannya.

Saya pun terus tertarik dan ingin cuba menggunakannya. Kemudian saya meminum dan menyapu CELLFOOD di seluruh permukaan kulit yang luka seperti yang disyorkannya. Saya sangat bersyukur kerana saya dapati luka-luka di kaki saya telah beransur-ansur sembuh selepas sebulan mengamalkannya. Hingga kini setelah setengah tahun menggunakan CELLFOOD, buah pinggang saya menjadi semakin sihat dan berfungsi dengan baik. Pada ketika ini saya berasa sungguh sihat dan dapat menjalani kehidupan seharian dengan penuh ceria seperti sediakala. Syukur kepada tuhan dan terima kasih kepada CELLFOOD.
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005