Sembang² Sembang²
  22hb Oktober 2014, 03:54:40 pagi
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan
(Pengendali : boboiz, piqah)
Dihantar oleh utk pompuan : pelbagai jenis jamu ada
aneesa 1. Dihantar pada 29hb Disember 2004, 4:24:52 ptg   

ok,disebabkan ramai yang masih minat dan selalu call dan sms saya pasal jamu2 ni,saya buka lagi sekali topik yang begitu hangat dulu

Saya ada menjual jamu2 cam kat bawah ni;
1.Jamu pembayun-utk kasi pejal,montok dan tegang PD kita-RM20.00
2.Jamu Selangsing-utk kasi slim dan kempiskan perut-RM20.00
3.Jamu kenasih-Buat yang dah berumahtangga,kasi tenaga dan rapatkan-RM20.00
Dan memacam lagilah jamu lelain..nak tahu boleh tanya k..



* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 16hb Mac 2005, 10:25:52 pagi
ashra 2. Dihantar pada 29hb Disember 2004, 4:33:02 ptg   
kak anees
welcome back hehehe dah abis pantang ek?woo tuhari bersalin tak habaq pon ..ni nak kasitau tu pon kalau lom tau ar..June baru bersalin mlm tadi..operation pasai darah naik..baby girl..Attyra mingu lepas bersalin baby boy..operation juga..tingal skang Ctmira je belum..yang lain sume dah selamat
aneesa 3. Dihantar pada 29hb Disember 2004, 4:47:48 ptg   
ashra...
hehehe mekasih2...
akak dah abis pantang..tu yang kalut jenguk MDC ni...
baru jer lepas 4 ari lepas....sekarang ni kalut dok slimkan badan balik...hehehe..sib baik dah maintan balik
Masa bersalin tu,kalut sikit..lepas jer bersalin terus balik kampung...tak dapat lak nak bagitau..

June dah operation ker?..sib baik dah selamat kan..Tahniahlah buat June...dia pantang kat ner sekarang?

Buat atty gak tahniah diucapkan...nampaknya ramai baby boy yer...

Buat CTmira..mesti tengah berdebar-debar sekarang kan..hhehe
ashra 4. Dihantar pada 29hb Disember 2004, 5:34:24 ptg   
kak Anees
June skang ade kat DEMC lagi..kalau nak melawat boleh la pegi..ward 302 tingkat 3....June ckp lagi Ctmira mungkin bersalin esok kena operation juga sebab baby yer 3.8kg
suzismi 5. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 03:16:22 pagi   
welcome back aneesa..
su tertanya2 juga kemana menghilang...
apa2 pun tahniah...
balqis78 6. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 09:41:03 pagi   
kak aneesa,
jamu utk hilangkan keputihan ada tak...?
ashra 7. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 09:45:51 pagi   
balqis
kak anees tu online dari CC lambat tu nak reply hehehe..kalau pergi klinik boleh tanya doc..nanti dia bagi ubat
monica 8. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 2:37:59 ptg   
kak aneesa,

Ada jual jamu/pil dara semula, jamu ni artis yg makan, tapi x tau brand apa, rasanya homemade . saya dah pernah mkn ketiga2 jamu yg akak jual, if im not mistaken revell??? yg pembayung tu, best, coz kita boleh rasa denyutan dkt PD kita, tegang.........

tapi saya tengah cari pil/jamu dara semula, anak2 rafar amik jamu2 ni, ingat nak try coz dia kata boleh buat bdn kita kencang & lansing
Rimbunan3887 9. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 3:12:57 ptg   
jamu nirmala sari paling elok dan berkesan kata masyarakat indon...
saya try jugak cari tapi susahnya..
cubala..
elakkan guna mustika ratu sebab bau busuk suami pun taknak dekat
aneesa 10. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 3:29:20 ptg   
balqis....
ada ..jamu apa tah...lupa lak bawa katalog..hehee
kalau kat umah boleh tengok..kat CC susah sikit
apapun kalau nak bagitau yer..memang jamu ni khas utk hilangkan keputihan dan kegatalan...bagus tu

monica..
jamu yg tu takde lak akak jual...keluaran mana tu?
aneesa 11. Dihantar pada 30hb Disember 2004, 3:33:53 ptg   
ash...
mana ler akak dapat g melawat...sekarang kat kg lagi ni...
cuma harap June dan baby sihat hendakNya....

wah..besar gak yer baby Ct tu..patut kena operation...harap selamat semuanya...nampaknya ramai gak dpt baby yang berat2

su..
mekasih...
biasalah cuti pantang...sebab tu lama menyepi
* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 30hb Disember 2004, 4:59:39 ptg
monica 12. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 08:25:52 pagi   
kak aneesa,

Entahlah, saya terbaca dlm urtv hujung disember ni, saya baca dlm ruangan petua & kecantikan artis. so minah nikatalah yg memang dia adik beradik pompuan mengamalkan nya selain maintain mcm anak dara, ianya akan buat dlm langsing (kencang badan) dia x sebutlah product apa?????
kot2 kak aneesa pernah dgr kot boleh lah info kat saya.
suzismi 13. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 08:39:31 pagi   
balqis..
utk keputihan blh cuba jamu ni...

JAMU SARI MURNI
digunakan secara tradisional utk membantu mengurangkan keputihan dan mengelakkan kegatalan pd vagina..

JAMU KENASIH
digunakan secara tradisional utk wanita yg dah berumahtangga/bersalin utk memberi tenaga kpd bdn.
juga utk membantu mengurangkan masalah keputihan
fadzreen 14. Dihantar pada 31hb Disember 2004, 09:22:30 pagi   
monica >> rasenye tu produk yg emak zarina zainuddin buat kot..sbb penah baca dulu..mak zarina tu mmg buat jamu..homemade punya..mmg berkesan.. tapi tu le payah nak cari..mungkin boleh try tanya kat saloon yang guna kosmetik adurra (zarina zainudin punye kosmetik..)
aneesa 15. Dihantar pada 01hb Januari 2005, 1:37:59 tghari   
balqis....
ha`ah betulah cam su bagitau tu...kalau nak bagitau yer...

monica ...
akak pun tak penah dengar lagi
alah payah2 oder jer jamu revell ni..
* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 01hb Januari 2005, 1:39:11 tghari
vogue2704 16. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 10:31:30 pagi   
untuk lelaki ade tak? jamu yang sesuai untuk lelaki .. hubby kita tanya....
ella973 17. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 11:20:21 pagi   
vogue

tak nak try Tropikal Herbs for Men ker?
keluaran Amway




Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs
Nyalakan Semula Api Asmara

Memperkenalkan alternatif semula jadi untuk mengeratkan perhubungan anda.

Gaya hidup sihat terbina daripada pemakanan yang baik, sikap mental yang positif, senaman dan perhubungan yang sihat. Walau bagaimanapun, tekanan, keletihan dan pelbagai masalah kesihatan boleh mengurangkan tahap tenaga dan menjejaskan mood anda.
Dapatkan semula keyakinan anda dengan Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs dan Formulasi untuk Wanita Tropical Herbs. Herba-herba dalam formulasi ini telah dipilih dengan teliti untuk membantu menggalakkan kesejahteraan keseluruhan dan meningkatkan tenaga dan vitaliti. Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs dan Formulasi untuk Wanita Tropical Herbs ….bertindak secara sinergi untuk menyemarakkan semula perhubungan anda.

Bagaimana herba membantu mengeratkan perhubungan yang harmoni antara lelaki dan wanita?

Herba selalunya boleh membantu dengan memulakan perubahan dalam keseimbangan bahan kimia tubuh anda, seperti meningkatkan pengeluaran testosteron tubuh anda, hormon ‘lelaki’ yang berfungsi dalam lelaki dan wanita. Disebabkan kesan yang positif ini, kebanyakan herba ini adalah lebih berkesan apabila diambil secara konsisten sepanjang suatu tempoh masa, membantu anda menjalani kehidupan yang lebih ghairah dan lebih banyak tenaga.

Dilancarkan 6 Ogos 2003.

Agar bertenaga membangkitkan keghairahan

Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs
Mengandungi ekstrak-ekstrak Tongkat Ali, Pegaga, Pucturevine dan Ashwaganda yang telah diguna secara tradisional untuk kesihatan lelaki, bagi mewujudkan tenaga dan vitaliti. Ditambah dengan Lada Hitam dan Bunga Cengkih untuk faedah pemakanan tambahan

vogue2704 18. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 11:29:36 pagi   
nanti kita tanya hubby kita dia nak tak...
thanks ella heheh
vogue2704 19. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 3:47:52 ptg   
Ella..

Of topic sat:

berapa harga tropical herbs for men tu??
ella973 20. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 3:57:04 ptg   
vogue,

kita dah PM kat hang
vogue2704 21. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 4:25:24 ptg   
thanks ella..kita dah baca...
aneesa 22. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 4:54:27 ptg   
vouge...
camner nak oder ngan ella ker?
ms_elyn 23. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 4:57:22 ptg   
monica...
kalau produk adurra-zarina zainuddin punya ada dia jual jamu.. kalau nak tau lebih lanjut cubala tengaok kat www.adurra.com.my, tak tau la pulak itu ke jamu yang mak dia buat tu
vogue2704 24. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 5:19:40 ptg   
Aneesa,

apa jamu yang ade untuk lelaki?
aneesa 25. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 5:22:52 ptg   
vogue...

jamu satria adalah...fungsinya utk pulihkan sakit-sakit dan lenguh pinggang serta tambah tenaga ..nak tak?
maizana 26. Dihantar pada 03hb Januari 2005, 8:48:19 mlm   
Kalau ada sesiapa yang mengalami masalah keputihan.. mudah rasa letih..amalkan pengambilan Tropical Herbs Formulation for Women .. Insyallah pasti puas hati... dan boleh lihat kesan dalam masa 1 minggu..



Harganya RM 52.50 untuk dimakan 2 tablet setiap malam (kecuali waktu haid).. I botol mengandungi 60 capsules.. jatuhnya 1 botol boleh tahan selama 2 bulan (lebihkurang)..
* Mesej ini telah disunting oleh maizana pada 03hb Januari 2005, 9:01:50 mlm
aneesa 27. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 4:27:55 ptg   
Shima...
ok jamu awak tu saya dah poslaju tengahari tadi..tunggu yer...
nanti dah sampai awak sms saya k...TQ
vogue2704 28. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 5:29:19 ptg   
aneesa,

kita ade PM kat awak dapat tak?
aneesa 29. Dihantar pada 04hb Januari 2005, 5:36:21 ptg   
vouge...
awak punya nama apa...
ada gak yang PM tapi minggu lepas rasanya...awak ker?
afrina04 30. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 1:13:30 tghari   
balkis
Awak pregnantkan?Pregnant mana laa bley makan jamu2 ni..kang bley gugur tau.Lagi pun time pregnant ada keputihan tu perkara biasa jer.
nuralisha 31. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 1:42:52 tghari   
jgn makan banyak sangat jamu sebab dia panas nanti kesannya pada buah pinggang....

kan dah rosak buah pinggang baru kalut
aneesa 32. Dihantar pada 05hb Januari 2005, 4:42:38 ptg   
afrina...

naper balkis nak makan jamu ker?

nuralisha..
makan jamu tu berpada-padalah....
aneesa 33. Dihantar pada 11hb Januari 2005, 12:49:30 tghari   
shima...
ok ..dah dapat jamu tu...selamat makan jamu yer...nak lagi nanti bagitau yer..ahakss

reen...
jamu taknak oder sama ker?
yalah dok kat UK tu mana ada orang jual jamu
mamanisa 34. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 2:57:10 ptg   
Kak Neesa,
Amboi ratu jamu kembali menggegar dah ni...

Nak tanya sikit, masa dlm pantang akak ambil Set Bersalin herba tu ker? Boleh tak kongsi sikit kat sini..keberkesanannya..Saya belum cubalah lagi tunggu yg second nanti kot-kot adalah..Banyak customer nak tau keberkesanan set ni, susah gak nak explain sbb belum try..tq ya. Nah
aneesa 35. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 3:04:49 ptg   
mamanisa...
hehehe...malu akak

Oklah masa dlm pantang memang akak makan set bersalin yang akak jual ni....dan memang sesuai ngan akak

Badan jadi segar ,tak cepat letih..bangun tengah malampun tak letih sangat..(yalah nak nyusukan anak...kena lak time anak meragam..sampai ke pagilah tak tidoo)
Pastu ,bila makan jamu2 dlm tu,perut pun tak masuk angin..apa taknya kentut selalu..hehehe(bukan kentut busuk tau.kentut kuarkan angin)
lagi satu perut cepat slim...

pendekata..memang baguslah ubatan dalam set bersalin ni..tak rugi akak jadi ahli dan dok promote kat orang....memang berbaloi
vogue2704 36. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 3:06:59 ptg   
Aneesa,

tanya kat sini jela..selain jamu satria tu apa lagi jamu yang sesuai untuk lelaki?
aneesa 37. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 3:15:58 ptg   
vouge....
awak nak yang fungsinya utk apa...boleh tahu....
mana tau kot ada
vogue2704 38. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 3:22:00 ptg   
aneesa

Untuk menghilangkan lenguh2 badan dan juga tenaga la...
mamanabil 39. Dihantar pada 12hb Januari 2005, 3:47:51 ptg   
aneesa...

jamu selansing tue memang boleh kurus ke?? coz mamanabil nie masalah perut sampai ke peha... lepas bersalin sampai la nie tak susut-2.. letihlah nengok perut nie.. .. yang lain okey maintain...

bleh tak inform kesan makan ubat nie.. rasanya berapa lama bleh nampak kesan badan dah kurus....
mamanisa 40. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 10:24:23 pagi   
Hi mamanabil,
Saya tolong jawab bagi pihak kak neesa..(sekadar yg termampu..nanti bila dia masuk sini maybe dia boleh explain detail..)

Ok, jamu selansing tu memang khas untuk masalah berat berlebihan..So far saya pun dah try ambil ni, selain tu saya pakai Refresha Body Contour untuk membantu memecahkan lemak dan selulit..Dan saya juga amalkanTEA SOD Lemon bagi melancarkan pembuangan bahan kumuh selain uniform khas ENVY untuk membentuk semula dan menyokong otot badan.

Selain tu makan pun kena jaga juga dan saya memang mengamalkan diet ala ATKIN.Hasilnya alhamdulillah ukur lilit badan dah berkurangan. Berat badan terkini.. 59kg daripada 66 kg sebelum saya amalkan ni..(kemudian turun ker 62kg pastu statik jer lepas bersalin dulu..)

Pada saya TEH SOD LEMON tu memang bagus sbb saya ada masalah tekanan darah rendah..So selalu pening dan kadang-kadang sampai nak pitam.Terutama waktu pagi..Pernah rasa mual yg teramat sampai nak kelam mata..masa tu pulak tengah drive nak pi kerja..Terpaksa berhenti tepi jln sbb rasa nak pitam dah.. Tapi sejak saya dok minum teh ni..(pepagi sebelum keluar ambil satu mug) Badan lebih segar dan tak ada pening-pening atau mual lagi..Alhamdulillah ..Selain tu buang air memang lawas jer tak da masalah sembelit..

Jangka masa penurunan berat badan ni sebenarnya bergantung pada metabolisme badan seseorang tapi kalau kena caranya seminggu pertama pun kita dah boleh nampak hasilnya..Kadang-kadang berat badan masih statik, kita try ambil pulak ukur lilit badan..Sepanjang pengetahuan saya, kalau lemak badan kita terlalu tepu..dalam tempoh seminggu ke 2 minggu biasanya perubahan berat bdn belum ketara kerana suppliment yg kita ambil akan bertindak membersihkan sisa toksin, membuang lebihan angin dan melancarkan pembuangan bhn kumuh terlebih dahulu.Selain tu peredaran darah turut mempengaruhi tahap kesihatan kita..Biasanya mana-mana suppliment akan detect yg itu dulu barulah proses penurunan berat bdn akan berlaku secara beransur-ansur. kalau yg jenis drastik agak kurang sesuai dan mungkin menimbulkan masalah/ kesan sampingan di kemudian hari...

Itulah yg bleh saya kongsikan di sini dan kita minta sifu kita tampil untuk penjelasan yg lebih ummpphh!
* Mesej ini telah disunting oleh mamanisa pada 13hb Januari 2005, 10:34:25 pagi
daun 41. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 11:45:30 pagi   
aneesa,
daun nak jamu pembayun tu...
email ye! bpmuum@yahoo.com
aneesa 42. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 1:33:00 tghari   
vouge...
quote:
Untuk menghilangkan lenguh2 badan dan juga tenaga la...


ooo..kalau gitu elok makan jamu satria ni...ia menguatkan pinggang(maksudnya bila urat2 dlaman kat pinggang tu kuat,maka tenaga pun bertambahlah....harmonilah rumah tangga..hehehe)...rega baru RM20.00


Utk lenguh2 badan pulak,awak boleh oder TM4(makanan kesihatan)...memang bagus...pasti asben awak akan puji isteri dia nanti sebab belikan dia produk ni....selain membuatkan badan tak letih dan hilangkan rasa lenguh2 tu ,banyak lagi fungsi lain dalam TM4 ni.

p/s:saya bagi info ni dari pengalaman asben saya sendiri yg amalkan TM4 dan jamu satria ni.memang dia kata bagus.


mamanabil...
yap..memang boleh kurus....tak caya saya sendiri amalkan..nak jumpa pun boleh tengok perubahan badan saya sendiri.saya pun baru jer lepas pantang...(sekarang anak baru 2 bulan)
Jangan tak tahu dulu masa ngandung berat saya 70kg tu
Penerangannya cam yang mamanisa tulis tu.Memang betul 100%


mamanisa
mekasih banyak...
memang betul cam yg awak bagitau....pandai pun.


daun
dah mail...check yer...
RedTomato 43. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 2:05:55 ptg   
jamu kasi hilang parut ader tak???
aneesa 44. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 2:41:12 ptg   
mot...
quote:
jamu kasi hilang parut ader tak???



adaaaa...ko tunggu aku buat ujikaji dan cipta sendiri ramuan jamu tu...mungkin 10 tahun akan datang..bolehler ko oder nanti yer...

p/s:sorrylah takdelah mot
mamanisa 45. Dihantar pada 13hb Januari 2005, 4:00:13 ptg   
Kak Neesa & Redtomato,

Untuk masalah parut tu boleh try Sabun Lulur..Husband dah cuba kat badan dia..Macam scrub gitu tapi tak pernah lagilah try kat muka..Kot tak sesuai..
zuhroh 46. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 08:27:20 pagi   

Aneesa
Klu makan 3 jenis jamu sekaligus boleh ke??
JAMU PEMBAYUN, JAMU KENASIH & JAMU SELANGSING
vogue2704 47. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 08:27:52 pagi   
ye ke? betul ke Aneesa...nanti kita tanyakan kat hubby kalau jadi kita beli dari awak jela..hehe
afrina04 48. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 08:39:54 pagi   

hmm dah lama tak masuk mdc..
Saya pun nak kongsi pengalaman makan set bersalin sari herba nie.(skang baby dah 2 bln..sama batch dgn kak aneessa).
Berat saya time pregnant pun mmg bley tahan la..67kg..sebelum pregnant 46kg.Skang dah slim heheheh...yg bagusnyer sari herba ni pada saya akar kayunyer..(kena rebus..minum selama 5 hari) pahit tu mmg pahit skit la tapi darah nifas keluar banyak dan badan rasa segar.( kawan2 yg dtg melawat ckp muka saya berseri2 dlm pantang )..
Perut pun cepat susut..bila pakai tapel.Bkn tu saja kesan2 hitam kat perut pun berkurangan.Sabun lulur yg ada dlm set bersalin tu mmg saya amalkan sejak sebelum pregnant lagi sampai skang..kesan hitam dan strecth mark pun dah makin pudar (nak ilang terus dlm sekelip mata tu takde la..tak logik la plak)...Dan yg paling ketara kesannyer ialah..kesan hitam2 kat leher..haa tu mmg dah terus ilang.

So dari pengalaman saya sari herba ni mmg bagus tak rugi dan membazir saya beli..kalau nak banding dgn jenama lain yg lebih mahal.Kesannyer belum tentu dah le harga pun mahal.Macam sari herba ni ..satu set baru RM100..dan kesannyer pun bagus.Lepas pantang ni saya amalkan jamu pembayun..supaya kencang semula..(kencang..hehhe macam ayat kat kotak jamu indon plak)..ye lah kan baby breastfeed(mlm je,siang susu formula) so nak le jaga..kang lendut la seblom waktunyer.
mamanisa 49. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 09:57:12 pagi   
Afrina,
tq sbb sudi sharekan experience Set Bbersalin herba..Lagi banyaklah testimoni untuk saya kumpulkan...Senang nak explain kat customer...Tq..tq..Malah diri sendiri pun dah tergoda..kalaulah ada rezeki mesti ambil Set Herba ni nanti...Nah
vogue2704 50. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 11:08:45 pagi   
aneesa,

Jadi la kita beli ngan awak ..harga berapa ek?
aneesa 51. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 1:35:01 tghari   
mamanisa...
yalah betul tu....tapi seab si MOT tanya jamu akak bagitau takdelah...
kat muka pun akak pakai gak..amek buihnya(time malas nak cuci muka)..memang bagus..sampaikan kawan kat kg ni dok puji kata muka akak nampak licin.


MOT...
kalau ko nak ilangkan parut(takler terus ilang ..makan masa gak),elok ko oder SABUN LULUR...amcam..seketul baru RM6.00..lagipun pasti ko akan kata bst nanti bila dah try sabun ni...dijamin


zuhroh..wa`alaikumsalam
boleh bagi yg dah biasa makan jamu(tahan panas)
kalau tak tahan,boleh mulakan dengan makan jamu pembayun dan selangsing dulu.Pastu bila dah abis jamu pembayun....makan jamu kenasih pula....takde masalah...
p/s;kalau masa makan tu rasa panas(buat yg tak biasa makan jamu)...boleh kurangkan kuantiti pil sekali makan...camner jadik nak oder..ehhehe


vouge..
yap betul ..memng kita tak tipu....
boleh kata apa yang kita jual,semua kita dah amalkan....
so nak jamu satria dengan TM4 ker?..bagitau yer....dan kalau jauh area kl saya poslaju k...


afrina...wa`alaikumsalam
yap betul tu...
memang saper yang guna set sari herba ni..tak kan rasa rugi..dah ler murah.berkesan lak tu...
akak pun sama gak...ramai yang kata muka akak berseri-seri...tak pucat masa dlam pantang
* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 14hb Januari 2005, 1:57:02 tghari
vogue2704 52. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 1:44:45 tghari   
aneesa nanti kita PM awak
aneesa 53. Dihantar pada 14hb Januari 2005, 1:57:51 tghari   
vouge..

wokeh roger and out
vogue2704 54. Dihantar pada 15hb Januari 2005, 11:58:13 pagi   
aneesa pasal tak balas....kita rasa PM kita mesti sampai kat awak...harga berapa ek?
aneesa 55. Dihantar pada 16hb Januari 2005, 5:05:09 ptg   
vouge
quote:
aneesa pasal tak balas....kita rasa PM kita mesti sampai kat awak...harga berapa ek?



yakah..saya baru online ni...semalam tak online....
awak yang pm saya pasal set bersalin ker?..kalau yang itu saya dah anor mail dah...

p/s:bukan awak nak oder TM4 ngan jamu satria ker?
vogue2704 56. Dihantar pada 16hb Januari 2005, 8:40:30 mlm   
pening dah kita ni kita tanya pasal jamu untuk lelaki tu la...harga dia berapa?
ketoyong 57. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 08:56:07 pagi   
kl period boleh mkn jamu ke?
aneesa 58. Dihantar pada 17hb Januari 2005, 2:31:14 ptg   
vouge...
jamu satria(utk lelaki tu)..sama gak reganya RM20.00

ketoyong...
period mana2 jamu memang tak boleh makan

lin...
okeh ,dah terima duit tu..esok akak poslaju yer....tq very much
aneesa 59. Dihantar pada 18hb Januari 2005, 5:02:59 ptg   
lin...
jamu kenasih kat umah dah abis stok lak....
esok yer akak poslaju..ari ni tak dapatler....sabar yer
ms_elyn 60. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 08:28:54 pagi   
ok la... tengah menunggu ni
shurie 61. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 09:02:05 pagi   
masa pregnant dulu berat shurie sampai ke tahap 85 kg..sebelum kawin berat shurie 68
kg, tinggi 163cm...sbb shurie mmg berbadan besar sejak kecik lagi...so, entah camana,
lepas bersalin, shurie tekad nak slim dari sebelum kawin..shurie amalkan minum akar
kayu dan makan jamu dan ubat herba..shurie amk jenama sendayu tinggi, untuk
wanita lepas bersalin....shurie amik brand ni jugak, putri binari..shurie
amalkan..alhamdulillah, berat shurie dah sampai 55 kg...mmg kurus sampai ramai
kenalan dan sedara mara yg terkejut...muka pun nampak berseri2...org kata kalau dah
biasa gemuk, bila kurus nanti nampak mcm org sakit...tapi shurie nampak natural dan
muka tak cengkung mcm org sakit...

apapun, mana2 ubat atau jamu yg kita mkn, bergantung pd penerimaan badan
kita...badan shurie serasi dengan produk yg shurie mkn, tu sebab berkesan...mkn pun
kena pantang...shurie tak sentuh lgsung minuman berais dan berkafein...kurang mkn
berminyak dan byk minum air suam...tapi shurie tetap mkn nasi setiap
hari(kuantiti skit)..alhamdulillah..shurie rasa sihat dan bertenaga sepanjang hari..hubby
pun cukup puas hati dengan penampilan shurie...kita tak nak la nanti anak baru sorang
tapi badan dah mcm tong dram..anak shurie baru sorang..dah nak masuk 2 thn...

kepada sesapa yg nak jaga badan, elok dimulakan dari sekarang...bagi shurie, dah kawin
lagi kena jg kecantikan luar dan dalam...betul tak?
aneesa 62. Dihantar pada 19hb Januari 2005, 1:00:07 tghari   
quote:
kepada sesapa yg nak jaga badan, elok dimulakan dari sekarang...bagi shurie, dah kawin
lagi kena jg kecantikan luar dan dalam...betul tak?



ha`ah betul tu.....
maisarazai 63. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 11:54:56 pagi   
mai nak cari jamu yg boleh betulkan peredaran period sebab period mai dari mula dulu memang tak pernah betul. tu yg jadi penyebab tak dapat anak sampai sekarang. dan nak cari jamu untuk kesuburan

mamanisa,
ledara tu boleh tak bantu untuk masalah mai ni.
rosha 64. Dihantar pada 26hb Januari 2005, 12:58:33 tghari   
assalamualaikum member semua,
di sini saya nak tanya, kalau orang bersalin operation boleh tak makan jamu masa dalam pantang. Kalau boleh, jamu jenis apa?
aneesa 65. Dihantar pada 28hb Januari 2005, 9:40:13 mlm   
lin...
nanti kalau jamu tu dah sampai...sms akak k...TQ...
nah bunger sebab sabar tunggu


vouge...
apa citer..jadi ker tak jadi jamu satria tu


rosha....
bab operate ni...tak tahulah pulak...akar kayu tak boleh try ker....
aneesa 66. Dihantar pada 28hb Januari 2005, 9:41:37 mlm   
maisara...
tak try amalkan makanan kesihatan ker...TM2 + Jamu kenasih....Insyaallah menjadi
ms_elyn 67. Dihantar pada 29hb Januari 2005, 11:33:48 pagi   
kak anessa

saya dah terima jamu tu... time kasih...
aneesa 68. Dihantar pada 29hb Januari 2005, 6:21:16 ptg   
elyn...
ok...selamat dah..hehehe
kalau nak envy tu bagitau k...mekasih
nafizah 69. Dihantar pada 30hb Januari 2005, 5:02:06 ptg   
aneesa

saya berminat la nak tau product2 yg akak jual ni, saya may be bersalin bln april/mei nanti so skrg ni mmg tgh survey product yg bagus2 skit.. kalau boleh nak bg slim blk badan ni, dulu sblm pregnant berat saya 50kg, tp skrg ni (6+ months) dah nak cecah 63 kg.. rasa ngeri je tgk body kat cermin.. punggung pun mcm dah jatuh jer.. so sblm asben komplen apa2 nanti baik la saya beringat...
aneesa 70. Dihantar pada 30hb Januari 2005, 9:18:31 mlm   
nafizah...

produk yang mana satu..hehehe..maklumkan dlam revell ni banyak produknyaa...eheheh

kalau bab jamu2 atau set bersalin...memang akak jamin bagus,sebab dah pakai....dan berkat dari penjagaan makanan,rajin makan jamu serta pakai envy...sekarang berat badan akak dah turun ke 50kg.Dulu masa ngandung sampai 70kg tu....

saper yang nak tengok gambar produk boleh jer klik kat bawah ni

http://web.mybizchannel.com?page=Aneesa
* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 30hb Januari 2005, 11:43:48 mlm
rosniza_mga 71. Dihantar pada 31hb Januari 2005, 11:30:19 pagi   
sesiapa yang berminat nak guna jamu serapat call niza di 019-6972754
aneesa 72. Dihantar pada 02hb Februari 2005, 2:49:11 ptg   
lagi tentang jamu:

1.JAMU SARI RATUS
Utk wanita berumur 30 keatas
-digunakan secara tradisional utk melancar dan menambah tenaga supaya badan dan wajah tetap ayu,segar an sihat.
-Baiku utk kesihatan tubuh wanita 30 keatas.
-Amat berkesan untuk memelihara kulit dan kecantikan badan.


2.JAMU SARI MURNI
-untuk membantu mengurangkan keputihan dan menggelakkan gatal pada vagina
-menghilangkan lendir2 pada vagina.
nota:pada 2 minggu pertama,keputihan mungkin akan keluar berlebihan dan akan berkurangan selepas itu.
penting=jangan biarkan masalah keputihan berlarutan kerana ianya boleh menyebabkan kanser rahim.


3.JAMU MAYANG
-untuk melegakan masalah kulit berjerawat
-membersihkan darah supaya memulihkan jerawat dari dalam dan mengurangkan lemak di bawah permukaan kulit muka.
-akan mengecutkan bengkak2 dan amengeringkan nanah di mukan/badan.



* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 05hb Mac 2005, 10:19:30 pagi
aneesa 73. Dihantar pada 07hb Februari 2005, 11:32:55 mlm   
selain dari amalkan jamu utk penjagaan badan nak kasi slim dan sihat...boleh gak amalkan pakai set envy utk bentukkan badan lagi anggun gitu..hehehe

nak oder SET ENVY...dialu-alukan
CUMA RM114.60 sahaja....
* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 21hb Februari 2005, 3:43:03 ptg
aneesa 74. Dihantar pada 21hb Februari 2005, 3:46:29 ptg   
reen...
bila nak oder jamu lak..hehehe
akak aritu dah g tukar british postal order tu kat pejabat pos....
yang lawaknya kerani kat situ nak kasi kat akak balik RM300++ tu
lawak tu...kalau idak jadi ler pakcik kayoo

kan per dia ingat yang postal oder yang ada sekeping 50 sen tu....50 pound...
sib baik akak ni orang baik...
aneesa 75. Dihantar pada 22hb Februari 2005, 09:25:57 pagi   
ok,buat yang lepas bersalin tu,saya rasa selain amalkan jamu pembayun utk kasi montokkan semula PD kita.....boleh gak guna BREAST FIRMING CREAM....untuk lebih menawan.
Saya amek contoh diri saya sendiri,lepas bersalin ni,saya pun makan jamu selangsing utk kuruskan badan...jadi secara tak langsung bila berat badan dah turun,kulit pun jadi kendur.....jadi PD pun dah tak cantik....

selain amalkan jamu Pembayun utk kasi pejal dan montok secara dalaman...saya juga rajin sapukan BREAST FIRMING CREAM ni,alhamdullialah PD nampak lebih menawan dan lebih kental gitu...
power gitu....
aneesa 76. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 12:13:29 tghari   
testimoni diri sendiri....

saya gunakan jamu pembayun dan breast firming cream...memang hasilnya menabjukan...cepat kesannya....
PD jadi montok,pejal,tegang dan lebih halus dan gebu...
powerrr gitu...

hasilnya cuma dlm satu minggu jer...

tak caya tak taulah..memang saya pun tak sangka bila guna 2 sekaligus hasilnya lebih bagus dan cepat...
jamu pembayun


+


breast firming cream

* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 04hb Mac 2005, 12:14:55 tghari
aneesa 77. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 12:24:46 tghari   
utk lansingkan badan dan buang lemak yang degil kat perut saya yang masa ngandung memang besar tu....saya gunakan...

jamu selangsing


+

slimming gel...tapi sekarang dah tukar produk "refresha body contourl"(memang best bila sapu kat perut,paha dan lengan),rasa panas lebih kurang 45 minit


+

ditambah dengan memakai set slimming suit ENVY


hasilnya....perut saya yang lepas jer bersalin dulu besar dan buncit kemain...sekarang dah slim dan lemak2 yang tak perlu dibuang dengan baik sekali.Badan pun lebih terbentuk ..maksudnya potongan lebih menarik gitu
* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 04hb Mac 2005, 1:38:47 tghari
aneesa 78. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 1:30:43 tghari   
ramai yang bila mail dan YM saya tanya camner nak kasi rapat kat bawah tu..hehehhe...
ok ni saya syorkan utk merapatkan dan juga lebih bertenaga dan powerr bila bersama...

jamu kenasih


+

Trace Mineral Tablets(TM2)


memang sangat bagusss....selain utk kerharmonian rumahtangga,TM2 ni juga banyak sangat khasiatnya,
antaranya,
utk kencing manis,kuatkan sistem dlam badan dan banyak lagi ler...
Salah satu yang membuatkan saya amalkan TM2 ialah,ia membuatkan kulit saya jadi licin,gebu,jerawat susah nak muncul,badan cergas dan ringan.Sakit pinggang dan lenguh2 badan langsung hilang bila selalu amalkan.
* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 04hb Mac 2005, 1:32:28 tghari
shurie 79. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 1:44:16 tghari   
makan jamu ni baguss....selain mkn jamu shurie minum akar kayu...masa pregnant
83.5 kg tauuu...gemuk....sekarang dah 56 kg....seronotnyerrr..rajin2la berpantang dan
makan jamu....moge berjaya...
aneesa 80. Dihantar pada 04hb Mac 2005, 1:48:32 tghari   
shurie...
betul tu....kena rajin makan jamu...kalau nak jaga badan dn utk penjagaan dalaman pun sama...


p/s:rebusan akar kayu tu memang semestinya,sampai sekarang pun saya amalkan,walaupun makan jamu....sangattt bagus
aneesa 81. Dihantar pada 05hb Mac 2005, 10:22:52 pagi   
Khasiat JAMU KENASIH-
Sebagai makanan tambahan utk menambah tenaga,membantu memulihkan otot-otot vagina dan membantu mengurangi masalah keputihan.Boleh merangsang nafsu seks bagi wanita terutamanya yang berumur 30 tahun ke atas


itu yang memang powerrr tu

* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 05hb Mac 2005, 10:23:32 pagi
aneesa 82. Dihantar pada 09hb Mac 2005, 9:10:11 mlm   
jun...
akak dah poslaju tadi....lepas jun call tu,akak sempat lagi patah balik rumah pack jamu tu dan terus g pejabat pos..heheh


p/s:masa tu nak g antaorr barang orang...
* Mesej ini telah disunting oleh aneesa pada 09hb Mac 2005, 9:11:10 mlm
emy_aina 83. Dihantar pada 10hb Mac 2005, 5:27:23 ptg   
nak tanya..jamu untuk enhance PD takde ke?boleh advise?
aneesa 84. Dihantar pada 10hb Mac 2005, 9:23:06 mlm   
emy...
jamu utk besarkan takde....hehehe

tapi dari pengalaman saya,kalau kita makan jamu pembayun ni dan pakai breast firming cream,memang tak payah besarkan,Pd jadi montok dan pejal pun dah cukup...hehehe
tegang gitu....nak nampak besar,selalu sapu breast firming cream tu...memang berbaloi...ahakss
emy_aina 85. Dihantar pada 11hb Mac 2005, 11:26:57 pagi   
montok tu memang dah montok.. tp, kalo dpt enhance lagi skit bagus jugak..
aneesa 86. Dihantar pada 11hb Mac 2005, 11:52:43 pagi   
emy...
kang tak larat nak bawa lak nanti
emy_aina 87. Dihantar pada 11hb Mac 2005, 12:05:39 tghari   
kalo tak larat nak bawak kat bdn, boh je dlm beg..

ish..takdo la nak beso mcm pamela anderson tu..
aneesa 88. Dihantar pada 11hb Mac 2005, 12:19:45 tghari   
emy

pamela tu wat per...tak asli cam kita...tak best

senang citer,kalau nak besar,ko makan jamu pembayun tu 3 botol berurutan,sambil sapu krim Pd...mesti besar
aneesa 89. Dihantar pada 15hb Mac 2005, 3:56:00 ptg   
nurul...
ok meh baca sini..memacam jamu ada..hehehhe
norza 90. Dihantar pada 15hb Mac 2005, 5:16:35 ptg   
Untuk permintaan peminat jamu pembayun,jamu kenasih dan jamu yang sewaktu denganya yang tinggal disekitar kawasan Rawang,Kundang ,Tasik Puteri dan Country Homes boleh hubungi saya untuk penghantaran .

Juga Dapatkan Bentuk Badan yang di idamkan dengan Set Envy Slim dengan harga yang mampu dimiliki oleh semua..Hanya Rm114.60 Sahaja.

Berminat usah malu ,usah segan hubungi saya di talian

012 2406931 - kak Tom.
norza 91. Dihantar pada 16hb Mac 2005, 10:08:13 pagi   
Upkan kembali topik ni....
ayu_sara 92. Dihantar pada 16hb Mac 2005, 11:57:31 pagi   
For Info : Herba Dara Semula

Sesiapa yang mengamalkan Herba Dara Semula ini akan
mempunyai tenaga seperti anak dara ,kulit tegang dan
bersemangat.

Khasiat utama herba Dara Semula adalah untuk
membetulkan perjalanan darah,menambah kecergasan
,membuang angin ,menaikkan seri wajah dan menambahkan
tenaga .

Bagi wanita berkhawin pula fungsinya untuk mengecutkan
peranakkan ,menetapkan kedudukan rahim,menghilangkan
senggugut,keputihan dan menambah tenaga batin.

Namun untuk mengamlkannya perlu diikuti dengan pantang
larang .Tidak boleh sembarangan kerana sewaktu
mencampurkan bahan-bahan herba itu pun disertai dengan
bacaan ayat-ayat al-Quran .

Sebelum makan mesti didahului dengan bacaan selawat
keatas Nabi Muhammad s.a.w sebanyak tiga
kali,al-Fatihah kemudian niat didalam hati apa yang
dihajati.

Untuk wanita yang tidak mempunyai masalah hanya perlu
mengambilnya satu kapsul sehari.
Jika masalh kronik disyorkan dua kapsul sehari pagi
dan malam.Selain itu herba Dara semula ini juga tidak
boleh dilangkah.

Bagi wanita yang menghadapi masalah hamil juga boleh
mengamalkannya.Ada yang telah sembilan tahun tidak
mempunyai cahayamata,apabila mengambil herba Dara
Semula terus mengandung .Namun demikian herba ini
tidak boleh diambil selama tempoh kehamilan.

Manakala bagi wanita yang menghadapi masalah kurang
nafsu seks juga boleh diatasi dengan herba ini.Jintan
hitam yang terkandung dalam herba ini dipercayai boleh
merangsaang keinginan seks yang sudah kembali dingin.

Selain itu ,ia juga bertindak untuk mengetatkan
otot-otot faraj supaya kembali dara seperti
kebanyakkan isteri inginkan kerana ia mengandungi kayu
serapat.
Produk ini juga telah mendapat pengesahan dari
Kementerian -ianya selamat untuk diamalkan.
Ramai telah menikmati hasilnya.

Harga Herba Dara Semula RM 32.00-31 kapsul
Dara semula bukan sekadar mengetat malah banyak
khasiatnya-pengamalnya sahaja yang merasai manafaat
herba ini.
zamna 93. Dihantar pada 16hb Mac 2005, 9:45:37 mlm   

zamna amik vitamin supplement n biodex...
leh ke combine ngan jamu?
sejak dulu sampai skang ni dah byk kali bdn zamna naik turun... so skang bila badan dah susut sikit... breasts pun terjejas... dah kurang firm...

brp harga jamu pembayung tu n berapa kapsul dlm tu?
mcm mana nak order klu zamna berminat?
aneesa 94. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 00:46:28 pagi   
zamna...wa`alaikumsalam...
ok,memang patut ler amalkan jamu pembayun ni...reganya baru RM20.00 sebotol.
dlm tu ada 240 kapsul...
minat bagitau...call kita k..kalau jauh kita poslaju dan caj RM5.00
kalau area KL,kita g antar,tak de caj...

p/s:kalau nak esok pun boleh,sebab esok kita nak g antar banyak barang kat area ulu langat selangor....awak kat ner?
missyleez 95. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 00:56:02 pagi   
jamu selansing ade bape tablet dlm tuh?makan die mcmane?rm20 sebotol tu tahan utk bape lame?missy nak kempiskan perut yg buncis ini
missyleez 96. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 00:58:12 pagi   
lupe plak..soalan yg same utk jamu mayang skali..bape tablets n tahan bape lame?

pastu kalau makan jamu mayang tu adekah akan experience breakouts time awal2 pengambilan.sbb normally bende2 yg bersihkan dr dalam ni akan kuarkan dlu ape yg ade.
aneesa 97. Dihantar pada 17hb Mac 2005, 12:09:23 tghari   
missyeez
jamu selangsing ada 240 kapsul...tahan 1 bulan....
jamu mayang pun sama gak,240 kapsul dan tahan 1 bulan,memamng masa memula makan,2 minggu pertama,jerawat akan banyak kuar dan kemudian akan mengering.Jika diamalkan,kulit boleh menjadi bersih dan bebas dari masalah jerawat.

minat bagitau k...

perhatian buat saper yang sms saya tadi,rasanya dari penang kot...pasal nak oder jamu tu,boleh jer kalau nak bankin duit dlm akakun saya dan saya caj RM5.00.tapi jamu aper yer awak nak oder?....maaf tak dapat nak reply sms awak,sebab tepon buat hal plakkkk
aneesa 98. Dihantar pada 26hb Mac 2005, 09:32:42 pagi   
safi...
jamu2 tu kalau sempat jap lagi saya g poslaju....kalu tak sempat ari isnin lah yer..ekeke
pastu kalau apa2 hal nanti,cam biasa YM k...


p/s:dah mak awak pegi sana nanti,time dia nak balik tu,boleh tak nak kirim suh dia bawa balik salji
kat sana ada salji tak sekarang ni?
aneesa 99. Dihantar pada 05hb April 2005, 1:08:50 tghari   
anis

tinggal jamu selangsing je lagi yang takde stok...
jamu pembayun dan kenasih dah ader...tunggu yer...


p/s:maklumlah laris tul jamu selangsing ni....tuan yang jual ni pun kemain menelan jamu ni
aneesa 100. Dihantar pada 11hb April 2005, 2:02:50 ptg   
angel..

akak jawab kat sini ekk...kat kat ruangan tu tak sesuaiii lak..ekeke

no.akaun mbb:102072291528

rega OBE tu RM19.50+ RM5(poslaju)=RM24.50

lepas bankin cam biasa,sms alamat k..mekasih nah bunger
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005