Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Iklan & Niaga >> KERTAS KERJA : UNTUK BUKA STESEN MINYAK
(Pengendali : krew )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : KERTAS KERJA : UNTUK BUKA STESEN MINYAK
admin_vnet

1 . Dihantar pada 21hb Jul 2004 01.33:48 pagi   [Edit]
kepada pengendali..aku harap aku tak salah tempat..aku fikir2 gak kat mana nak letak topik camni...so, aku ingat kat sini ok kut..kalau salah korang bgtau je..atau korang kunci je topik ni...

actually..member aku tgh urgent nak pakai kertas kerja tu..dana dh lulus...dan pemberi dana nak tgk kertas kerja secepat mungkin....kalau boleh sebelum bulan 8....tolong eh member2 MDC....

quote:
Kepada semua ahli MDC.....
Saya sedang mencari kertas kerja untuk membuka sebuah stesen minyak. Jika ada ahli MDC yang mempunyai contoh kertas kerja tersebut, boleh beritahu kepada saya melalui topik ini atau email kepada saya usahawan_muda04@yahoo.com.

Saya amat mengharapkan bantuan ahli2 MDC untuk mencari contoh kertas kerja tersebut.


Sekian, terima kasih.

IP : 219.92.158.11

aridzaj

2 . Dihantar pada 21hb Jul 2004 11.43:50 pagi   [Edit]
berape fees nye.....? takkan tengok jek....

IP : 219.95.134.24

admin_vnet

3 . Dihantar pada 22hb Jul 2004 00.42:16   [Edit]
tu akan di pertimbangkan....ala...member2..apa nak kira kan...tp kalau dh ade tu..member aku kata...leh la nk bincang berapa upahnye...sbb dia mmg urgent nak pakai ni...tak sangka leh dpt dana awal camni....tolong eh....

IP : 219.92.158.21

admin_vnet

4 . Dihantar pada 25hb Jul 2004 3.56:34 ptg   [Edit]
aridzaj, aku tak jumpa la benda yang berkenaan kat situ...byk sgt...x smpat nk baca semua....aku try searh..tu pun tak jmp...tp aku nak puji melayu trade ni..berguna gak la utk aku rasanya...byk maklumat kat situ..bagus..

ni member aku cakap lagi:


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Saya amat mengharapkan bantuan ahli2 MDC untuk mencari contoh kertas kerja tersebut.

Saya juga akan pertimbangkan untuk bayaran bagi kertas kerja tersebut mengikut persetujuan.
--------------------------------------------------------------------------------


member aku ni bz gak sbnrnya...tu dia harap sgt contoh proposal ni...aku pun tolong la...ok..jd aku harap korang yg ada atau boleh cari pun tolong la...atau bg no fon org yg korang rasa ada..kami akan cal..ok

IP : 219.92.161.152

Adyej

5 . Dihantar pada 25hb Jul 2004 4.01:56 ptg   [Edit]



Saya juga perlukan contoh-contoh kertas kerja tak kira kertas kerja apa saja..ni untuk rujukan saya..nak bukak bisnes dan nak buat pinjaman bank...
tolong yer..

kalau ada emailkan kat saya skylight_81@hotmail.com

terima kasih

IP : 219.93.241.126

aridzaj

6 . Dihantar pada 26hb Jul 2004 1.06:38 tghari   [Edit]
admin vnet..saya dah identify org yang ada kertas kerja petrol station tu dan skrg ni dia baru jek operate shell station lebih kurang 1 tahun lebih.....but still he is expecting a certain amount of fees to view/copy the proposal....how much are u willing to pay....let me know....

IP : 219.94.118.230

admin_vnet

7 . Dihantar pada 27hb Jul 2004 00.38:17   [Edit]
aridzaj,
tq..aku baru baca topik ni..esok aku cuba try tanya member aku tu..td aku dh call..tp dia off hp kut...

ape2 hal kita berhubung melalui topik ni...ok...

IP : 219.92.158.41

aridzaj

8 . Dihantar pada 27hb Jul 2004 10.48:40 pagi   [Edit]
Dear Vnet...
i dah dapat kertas kerja tu...yg ni memang digunakan oleh person yg skrg i dah berjaya buka petrol station.....
U can contactme personally at 012-3030273 dan if possible we meet to further discuss on the fees/commission....
http://www.melayu-trade.com

IP : 219.94.118.4

admin_vnet

9 . Dihantar pada 27hb Jul 2004 5.08:34 ptg   [Edit]
ok...tq bebyk...tp bukan aku yg akan jumpa ko sbb aku di utara tanah air skrg......member aku yang kat kl akan cal ko untuk jmp..aku dh bagi no ko kat dia..nama dia tuan anwar...dia akan cal ko dalam masa terdekat..ok

IP : 219.92.161.136

aridzaj

10 . Dihantar pada 27hb Jul 2004 5.55:48 ptg   [Edit]
Anwar apa nama dia? Panggil dia call aku kay....

IP : 219.94.118.4

admin_vnet

11 . Dihantar pada 28hb Jul 2004 00.05:16   [Edit]
nama dia memang tuan anwar....ok..aku dh bagi no telefon ko..dan dia akan cal ko...dia tanya aku ko kat tinggal mana??mgkn kalau dekat boleh jmp terus...anyway...aku ucap terima kasih byk2 kat ko kerana sudi tolong...

IP : 219.92.158.14

aridzaj

12 . Dihantar pada 28hb Jul 2004 12.40:14 tghari   [Edit]
i am staying in Subang USJ 1 near Giant USJ...your friend tinggal kat mana?

IP : 219.94.117.145

admin_vnet

13 . Dihantar pada 28hb Jul 2004 12.45:26 tghari   [Edit]
dia tinggal kat n9..tp skrg aku rasa dia kat ampang...xpe aku rasa dia leh g jmp ko...dekat je tu...ko tgg je..maybe dia bz skit skrg...

IP : 219.92.161.151

aridzaj

14 . Dihantar pada 28hb Jul 2004 4.20:24 ptg   [Edit]
ok i am waiting for his call......harapnya dia ni tak sibuk sangat la...yelah kata nak cepat kan......

IP : 219.94.117.145

Klon

15 . Dihantar pada 28hb Jul 2004 4.39:27 ptg   [Edit]
Hai. tumpang lalu..

Alamak.. masa study dulu aku ader buat untuk projek petrol pump nie.. tapi aku tak buat kertas keje utk buka petrol pump.. aku buat sistem operasi stesen minyak. bagaimana nak mengoperasikan kedai stesen minyak termasuk gaji pekerja. tapi aku dah lupa dah letak kat maner disket tu. kalau tak boleh jer aku pastkan disket sistem tu kat kauorang.

Anyway..nie pun impian aku jugak..Good Luck kepada kawan kau.

IP : 61.6.39.138

admin_vnet

16 . Dihantar pada 28hb Jul 2004 11.28:26 mlm   [Edit]
aridzaj...
takpe2..ko tgg je....dia akan call...aku dengar dia dh dpt 2-3 proposal..tp dia cakap nak tgk gak yg ko punya....mgkn dia nk pilih yg terbaik...aku dh paksa dia call ko...ok...anyway aku ucapkan tq atas susah payah ko...ok

klon..kalau ade benda yg ko buat tu..ok gak kn...bagus tu...

IP : 219.92.158.31

admin_vnet

17 . Dihantar pada 29hb Jul 2004 10.54:18 pagi   [Edit]
aridzaj...aku rasa member aku dh call ko la...

sebab dia kata dia dah call semua nombor yang aku bg...so, samada dia nak amik ko proposal atau tidak..itu terpulang pada dia...ok..anyway..aku ucapkan terima kasih pada ko kerana bersusah payah...


actually mmg byk nombor yg aku dpt...tq pada semua yang email aku...

kepada sesapa yang ada proposal stesen minyak lg..boleh email aku atau pos je korang punya email kat sini..aku akan email korang...

ni email aku usahawan_muda04@yahoo.com

IP : 219.92.161.135

aridzaj

18 . Dihantar pada 30hb Jul 2004 2.10:52 ptg   [Edit]
Dear Vnet..your friend hari tu dah call and i dah calldia balik for the deal..but does he really interested? or just gave you some story jek....? In fact i have got the proposal and this is among the best proposal presented for Shell Station presentation.....agak genuine ka member hang ni.....

IP : 219.94.116.222

admin_vnet

19 . Dihantar pada 30hb Jul 2004 5.37:09 ptg   [Edit]
aridzaj..ni cerita yg betul2...ko jgn sangka dia mampu nk bukak stesen minyak..dia ni kaya..cerita dia..ada sorg kenalan member aku ni..dia mmg kaya la..keja dia manager kat sykt besar...

pastu dia ni ada tanah....dan ada duit...jd dia suruh member aku ni tlg uruskan proposal dan segala benda yg berkaitan...

jadi, proposal ni the 1st step...nk tunjuk kat member dia tu..takkan la just nk tunjuk proposal dia nk beli mahal2 kan...itu yg dia mintak tlg aku cari...cari yg free pun xpe, asal dpt yakinkan member dia ni...bukan senang kan org nak bagi tanah dengan duit skali...member dia bagi tempoh sampai bulan 8 ni untuk dptkan proposal tu..kalau tak, maybe dia cari org lain suruh uruskan kut...

tu cerita yg aku dengar la...tp aku percaya kat member aku ni...dia member baik aku..xkan nk tipu aku kn...masa study dulu susah senang aku..dia mesti ade..tp kerap la dia ade time aku susah....

tu la...aku rasa kalau ko ikhlas nak tlg org melayu...reduce kan la harga yg ko letak tu....tak pun...aku rasa x salah kalau ko bg free...just suruh bayar kos minyak dan kos fotokopi dan yg lain2...ni cadangan aku la...aku tgh cari lg proposal utk dia...sekian...

IP : 219.92.158.28

aridzaj

20 . Dihantar pada 31hb Jul 2004 12.21:19 tghari   [Edit]
Dear Vnet...heh..heh....kalau free tu i guess that is not the right way of doing business...come on, the projects worth nearly RM 0.5 million bro....setengah juta tau....so takkan RM400 tu banyak kot....this is something like the intelectual property gak....just imagine..ngan RM400 u can get project worth RM500K...itu dah kira cukup low,low low investment....I think kalau u appoint consultant for business proposal pun u will be charge RM3-5K....OK lah put it this way...bukan tak nak tolong org melayu..but kalau nak "free" kerana sentiment org melayu, i will not encourage that.....so if your friend agree with the price,let me know.....

IP : 219.94.61.31

admin_vnet

21 . Dihantar pada 01hb Ogo 2004 01.29:00 pagi   [Edit]
betul jugak kan...duit punya pasal mana boleh main 'melayu'..adik beradik pun gaduh pasal duit...ini kan sebangsa je...xpe la...baru aku sedar...org bisnes ni xde sentimen bangsa sbnrnye...sori la...sbb aku bisnes kecik2...plak tu baru je dok dlm bisnes ni...ade gak aku bg harga kurang dr kos..sbb customer melayu...ptt la aku tak kaya2....

actually...aku rasa aku tak mintak free...just mintak ko kurangkan harga..yg aku tau setakat ni member aku just mampu bayar dlm 80-100...kalau tinggi tu..bukan xnak..tp x mampu...ko kena faham 2 perkara berbeza antara xnak dan tak mampu....

lgpun proposal contoh je kan...bukan pure utk bisnes yg member aku nak buat..ini kena taip balik..pastu kena g site ambik gmbr...etc...aku sbb dia ni member baik aku...aku tau susah payah dia...it's ok kalau ko still ngan harga ko...

ni ade sorg lagi mintak tlg aku carikan tanah utk stesen minyak...pening aku...tp xpe..melayu punya pasal...aku tgh cari gak...aku rasa kena charge gak kat dia bil telefon aku...tp yg aku tak sanggup..sbb dia tu pemandu teksi...cerita dia ade sorg jutawan tawarkan dia suruh cari tanah utk bukak stesen minyak....

tq la pada web melayu trade ko...byk guna pd aku...

IP : 219.92.161.138

aridzaj

22 . Dihantar pada 02hb Ogo 2004 12.14:26 tghari   [Edit]
Dear Vnet...i am suprised.....bukan tak ada semangat melayu but nothing comes free in business...mesti ada some capital injection......no offence....but kalau business based on tolong2 jek..u need to change that to "charity" business concept yg normally done by the government sbb diaorg ada fund yg kuat from government.....bro...masuk MLM pun ada invovled modal gak.....

IP : 219.94.61.72

TJ_04

23 . Dihantar pada 23hb Ogo 2004 12.16:36 tghari   [Edit]
admin_vnet,

kalau awak masih ada kertas keje tu boleh tolong forwardkan utk saya......?

natasya_3779@hotmail.com

saya pun berminat nak bukak stesyen minyak ni......yelah, tak ramai melayu yg bukakkan........

tq

IP : 219.95.160.48

nizam76

24 . Dihantar pada 23hb Ogo 2004 1.53:33 tghari   [Edit]
kebetulan pulak.........

saya pun tengah cari sesiapa yg boleh buat kertas kerja, sebab aku nak buat pinjaman bank, bukan butik.

kepada sesiapa yang boleh atau kawan-kawan yang boleh membantu, sila email kepada saya. nizam_rahmat@hotmail.com.

sertakan bayarannya sekali.

thanks.

IP : 219.95.160.194

aridzaj

25 . Dihantar pada 23hb Ogo 2004 2.26:04 ptg   [Edit]
Berkenaan stesyen minyak saya ada.Pls ctc me at aridzaj@yahoo.com to discuss further about the charges.
Admin Vnet dah dpt ka proposal tu?

IP : 219.95.129.231

TJ_04

26 . Dihantar pada 23hb Ogo 2004 2.53:36 ptg   [Edit]
aridzaj.....tq.....

tapi seperti yg admin_vnet cakap , rm 400 tu too xpensive......saya tak mampu........lagi pun sume ni dlm perancangan lagi......

IP : 219.95.160.48

aridzaj

27 . Dihantar pada 23hb Ogo 2004 5.17:28 ptg   [Edit]
so may i know how much are u willing to pay? i will consider

IP : 219.95.129.231

tuahmas

28 . Dihantar pada 24hb Ogo 2004 2.25:55 ptg   [Edit]
kalau upah RM400 kira paling murah lah tu, bukan senang nak buat proposal tu, kena ade calculation, planning and financial analysis. Ini keje professional. Bukan boleh buat macam keje taip surat tepi jalan tu.

Projek ratus ribu. Malu lah kalau RM400.00 kata mahal. Saya selalu caj paling minima RM1,000 untuk satu paper bergantung kepada berape susahnya paper tu.

So be professional lah sikit ok. Walaupun sama-sama melayu, bisnes tetap bisnes.

IP : 202.187.4.130

TJ_04

29 . Dihantar pada 24hb Ogo 2004 4.08:52 ptg   [Edit]
ayat tuahmas ni macam aridzaj pulak ye.....

mmmm.....kalau nak disamakan dgn org yg buat keje mcm taip surat kat tepi jalan tu mana mungkin dia nak caj sampai rm400....jawabnya, tak dpt sorang customer pun.....hehehe....tapi kalau kerja PROFESSIONAL macam ni ada yg willing to pay sampai rm1000..... bagi saya org tu mmg PEMURAH atau mungkin BODOH sbb tak tau apa2........jgn marah ye.ini pendapat saya je........kalau saya nak jadi 'professional' saya takkan tanya kat sini.......saya blh tanya terus dkt member yg sememangnya in charge bhgn ni kat petronas tu.....malah abang dan sepupu sepapat saya ramai yg keje manager dan engineer kat petronas tu....

seperti yg saya tulis , sume ni masih dlm perancangan lagi...tapi terus terang ckp rm 400 / rm 1000 tu bukannya tak mampu..tu cuma mengalas kata saje.....yg sebenarnya saya rasa tak worth it.....sbb mcm adminvnet tulis - proposal ni contoh je..nanti kena taip balik, amik gambar, etc....sekian......time kasih......

IP : 219.95.168.155

admin_vnet

30 . Dihantar pada 24hb Ogo 2004 7.10:42 ptg   [Edit]
...

sori..lama x jenguk MDC...bz ngan projek stesen minyak ni...baru balik dr terengganu tgk tmpt...3 hari kat selangor...2 hari kat kl...2 hari kat terengganu..skrg baru smpai umah....

TJ_04, ...don't worry about the proposal...betul la cam ko kata..kalau nak charge 3-4 ribu..buat apa kita tanya kat sini kan....kat sini kita nak tolong menolong sesama melayu....melayu.com kan...

ko nak bukak stesen apa...jenama apa...kalau petronas tgh bukak kan...kalau ko ade semua syarat dalam iklan tu...contact aku bila dh submit borang....insyaallah aku boleh tolong..secara percuma..ok.....

tgk laman web ni...iklan ni sebelum 10 sept ni...cepat submit kalau ko dh ade semua syarat....

http://www.mymesra.com.my/index.php?ch=112&pg=287&ac=34

IP : 219.92.161.141

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "