Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Agama & Cara Hidup >> ketika haid : Bagaimana melayan nafsu suami ketika haid
(Pengendali : PnAnn, zayed )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : ketika haid : Bagaimana melayan nafsu suami ketika haid
sicute80

1 . Dihantar pada 23hb Jun 2003 11.26:35 pagi   [Edit]
Assalammualaikum wbt...
Saya baru sahaja berkahwin. Saya ingin mengetahui cara sebenar melayan nafsu suami ketika haid. Kedua, adakah suami dan isteri dibolehkan menjilat dan menghisap kemaluan pasangannya? Ketiga, apakah yang dimaksudkan dengan seks oral dan adakah ia dibenarkan di dalam islam? Saya mengharapkan respons dari anda semua. Terima kasih...

IP : 219.94.76.250

coolclouds

2 . Dihantar pada 23hb Jun 2003 3.20:44 ptg   [Edit]
quote:
suami dan isteri dibolehkan menjilat dan menghisap kemaluan pasangannya?

Boleh, asalkan seks tidak melalui dubur, ia adalah diharamkan.

IP : 24.157.77.9

mexico

3 . Dihantar pada 23hb Jun 2003 5.00:41 ptg   [Edit]
Cuba tanya kat sini
http://baheis.islam.gov.my/web/musykil.nsf

IP : 66.119.33.170

SiGambir

4 . Dihantar pada 23hb Jun 2003 9.02:53 mlm   [Edit]
TIME HAID GUNA CARA LAIN...

GOSOK JANGAN TAK GOSOK..

ORAL SEKS ... NO KOMEN.. TAK TAU
TAPI SEKALI SEKALA BEST JUGA...

IP : 210.195.228.100

syazwan

5 . Dihantar pada 23hb Jun 2003 9.41:25 mlm   [Edit]
^^^^^^^^^^^^^^AsSaLaMuAlaiKUm^^^^^^^^^^^^

quote:
Saya baru sahaja berkahwin. Saya ingin mengetahui cara sebenar melayan nafsu suami ketika haid. Kedua, adakah suami dan isteri dibolehkan menjilat dan menghisap kemaluan pasangannya? Ketiga, apakah yang dimaksudkan dengan seks oral dan adakah ia dibenarkan di dalam islam? Saya mengharapkan respons dari anda semua. Terima kasih..

setelah melangsungkan perkahwinan seorang suami halal berseronok-seronok dengan isterinya sebagaimana halal kepada seorang isteri berseronok-seronok dengan suaminya. Perkahwinan adalah satu saluran terbaik kepada seorang suami dan isteri melepaskan runtunan nafsu semulajadinya dan cara ini dihalalkan oleh syarak dan diiktiraf oleh masyarakat. Selain itu Islam juga menekan soal adab sopan dalam menjalani rumah tangga. Melihat kepada nas Al-Quran secara umumnya ia menjelaskan keharusan mendatangi isteri mengikut yang disukai oleh suaminya.

sesetengahnya pula berpendapat perbuatan tersebut dibenarkan oleh syarak berdasarkan umumnya ayat di atas. Pendapat ini dinukilkan dari imam An-Nawawi dan juga imam Al-Qurtubi. Pengarang kitab Ahkam Al-Awrat dan An-Nazar berpendapat dibenarkan berbuat apa sahaja kepada suami isteri yang sudah sah perkahwinannya.

kesimpulannya para ulamak masih berselisih pendapat tentang hukum di atas di antara yang mengharuskannya dengan yang memakruhkannya. Apa yang jelas ialah Nabi SAW ketika bersama dengan Aisyah RA tidak pernah melihat alat kelaminnya sebagaimana Aisyah juga tidak pernah melihat alat kelamin nabi SAW. Inilah adab sopan yang sewajarnya diikuti.

IP : 210.186.126.228

nunwaura

6 . Dihantar pada 24hb Jun 2003 11.07:20 pagi   [Edit]
ISTERI ADALAH LADANG KEPADA SUAMINYA

IP : 219.93.8.6

cakchiboo

7 . Dihantar pada 24hb Jun 2003 12.48:35 tghari   [Edit]

yang diharamkan dalam hubungan suami-isteri ni, berhubungan melalui jalan belakang, berhubungan ketika dalam haid dan nifas, berhubungan ketika dalam ihram, berhubungan pada siang hari dalam bulan Ramadhan... cara-cara lain taklah pulak disebut sebagai tak boleh, cuma ada sesetengah cakap, tak beradablah, jijik, ikut cam orang kafir buat... kalau kita ambik jalan mudah... apabila telah berlangsung akad, maka bermakna telah halallah kepada kita kemaluan isteri/suami kepada kita, cuma dibatasi oleh tu lah, tak leh main belakang, dalam masa haid dan nifas, dalam masa ihram, siang bulan ramadhan... and kat tempat terbuka, yakni yang boleh dilihat orang (lupa tadi nak sebut)...

Dalam masa haid dan nifas yang tak boleh cuma bahagian bawah pada pusat, atas pada pusat, no hal... so bolehlah buat apa-apa yang patut yang boleh menyebabkan suami tu reda keinginan seksnya...

wallah huaklam...

IP : 161.139.100.202

Kerinchi

8 . Dihantar pada 24hb Jun 2003 4.10:31 ptg   [Edit]
kalau auto..takleh nak function gunalah manual...

IP : 161.139.38.57

mazlan1

9 . Dihantar pada 24hb Jun 2003 4.36:30 ptg   [Edit]
sial pergi le laman web ini www.surau.ladang.net

boleh bertanyakan soalan ini kepada ustaz Azhar

IP : 210.187.55.3

anass

10 . Dihantar pada 25hb Jun 2003 7.40:13 ptg   [Edit]
apa yang saya tahu bahawa ketika lelaki naik shahwat sebelum keluar mani, sedikit air mazi akan keluar. nabi kata air mazi itu diperbut daripada air mani lama bercampur air kencing. ia dikira najis, dan awak nak najis tu masuk dalam mulut dan perut awak? air mani pula dikatagorikan dalam air yang suci tapi hina, dan haram dimakan.

air wadi wanita pula sudah clear nabi kata najis...

tapi gosok dengan tangan boleh, pasal saya ada belaja dengar pasal pada zaman nabi ada hamba menggosok kemaluan tuannya dan pekara in tiada masalah ( no complain) dari nabi kita, malah nabi kata budak(hamba)tu adalah hamba yang solehhah. lebih kurang lah cerita tu...

dan kalau nak bergaul, boleh.. tapi kena betutup dari pusat hingga lutut. atau cara lain, suruh dia kawin lebih sikit.


made in terengganu. kadang2 kelantan.

* Mesej ini telah diedit oleh anass pada 25hb Jun 2003 8.02:44 mlm

IP : 210.187.234.31

raefon

11 . Dihantar pada 25hb Jun 2003 9.37:54 mlm   [Edit]
a'kum...
just a suggestion...
kalau nak keep clean mase oral sex...
maybe husband bleh guna condom..

IP : 128.243.220.22

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "