Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Keluarga & Rumahtangga >> Kesihatan : Tilam VONO: Elok ke utk sakit belakang??
(Pengendali : usoPkuChai )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Kesihatan : Tilam VONO: Elok ke utk sakit belakang??
eyla

1 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 11.13:05 pagi   [Edit]


nak tau pengalaman sesapa yang dah beli tilam vono nie? Eyla memang ada sakit belakang sebab tulang belakang nie bengkok sket.. dah semulajadi sam tu.. so, memang selalu le sakit belakang, sakit pinggang kalau nak tido tu.. satu caranya mungkin tukar tilam.. cuma nak tau kalau ada sesapa yang dah guna vono nie?? camana?? ok tak sakit belakang nye? bukan apa.. beli mahal2 tapi kang sama je rasanya.. rugi lak..

IP : 202.185.46.181

avanza

2 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 11.36:21 pagi   [Edit]
eyla
Ok..cubalah skang ni pun dah murah sikit RM7++ berbanding masa baru keluar dulu..guarantee pun rasanya 3 tahun kot..tapi kalau nak tahu tilam VONO memang keras mcm tidur kat lantai tapi selesa

IP : 211.24.145.10

Wallaby

3 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 11.46:42 pagi   [Edit]
eko kena spondylitis ko? elok tilam tuh.. lega lah sikit kut

IP : 219.95.14.167

eyzlyn

4 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 11.48:40 pagi   [Edit]
cuba tanyer akak ziana..

IP : 170.224.224.89

Anjasokmo

5 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 12.03:55 tghari   [Edit]


eyla ... anja baru 6 bulan pakai tilam vono! rasa OK! anja memang tak ada sakit belakang atau pinggang jadi tak tahu ler. so far no problem... selesa.

IP : 210.19.249.179

sTapEkET

6 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 12.24:59 tghari   [Edit]
saya beli VONO sbb Ziana Zain ler... kira cam tido bersama Ziana Zain... ahaks... dah pakai 3 tahun... warranty 15 tahun. Still okey... Queen size nih berat gak lah... every 2 months saya pusing bawah-atas, atas-bawah... kena la jaga kalau nak tahan lama... dan tak nak bau yg kurang menyenangkan.

Sakit belakang... okey la dari tido kat atas lantai, atau TOTO, atau pun tilam "cap ayam" memang keras sikit... ikut bentuk pinggul, belakang... mmg sesuai untuk orang yang selalu drebar kereta, rehatkan belakang...

IP : 202.188.158.195

avanza

7 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 12.27:01 tghari   [Edit]
eyla
Yelah guarantee 15 tahun lupa lak..tapi tilam nya memang keras..

IP : 211.24.145.10

atoncute

8 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 12.48:01 tghari   [Edit]


macam best jer tilam nie...tingin pulak nak beli..sbb nak sama standard ngan ziana zain...

IP : 210.19.203.115

eyla

9 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 1.45:18 tghari   [Edit]


eyla nie memang dari kecik, semulajadi tulang belakang bengkok.. dalam istilah medic nye.. is skoliosis idiopatik.. kalau tengok kat x-ray film tu, sah2 nampak tulang belakang nye membengkok ke kanan cam huruf 's' tu.. so, memang cepat sakit pinggang dan sakit belakang... sejak pas bersalin nie, lagik selalu sakit pinggang especially tima baring.. so, kalau sebelum nie leh tido telentang, skrg nie kena mengiring je le.. tu le yang nak tau pasal vono tu...

IP : 202.185.46.181

k_link

10 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 2.30:33 ptg   [Edit]
saya ada ubat kepada orang sakit belakang lagi bagus daripada tilam vono 017-6826482

IP : 61.6.163.24

susu

11 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 2.59:23 ptg   [Edit]
memula dulu tilam nih mahal..skang dah turun....ok la kalau nak beli...

tapi ade satu jenis tilam lagi...yg 100% jerami ke ape ntah..tak ingat...harga dia nak cecah seribu.....yg nih org kata pun elok jugak tuk pinggang.....but, once dah letak atas katil...jgn mimpi nak angkat tilam tu sorang2....

IP : 219.95.81.219

OrangMinyak

12 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 2.59:58 ptg   [Edit]
rajin plak si nuk sekor ni masuk heheheeh

IP : 219.94.110.170

RED

13 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 9.32:05 mlm   [Edit]

Hari tu survey tilam and Vono tgh sale 50%.. Kalau nak beli, baik beli time ni.. Tapi bila dgr ada org kata tilam ni keras.. rasa tak nak beli lak coz tak nak la balik kerja penat2 & nak tido, tilam lak keras.. Tapi kalau utk org sakit belakang, sesuai kut..
Ada jugak cerita org yg kata tilam Dunlop best dan lembut.. Ntah la, antara nak beli utk tulang belakang or yg best tido..

IP : 219.92.3.56

kudean

14 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 01.42:25 pagi   [Edit]


vono keras dan selesa ? ... bagus la tuh ... aku klu lenguh2 belakang tuh .. tidur atas lantai jer .. lapik dgn tilam kekabu ... aduuuuh ennakk ...

IP : 202.188.246.103

icecreamgirl

15 . Dihantar pada 25hb Nov 2004 1.31:04 tghari   [Edit]
mmg best tilam ni... dah 8 bulan pakai still rasa cam tilam baru... tapi petua nak bagi tilam tu sentiasa dlm keadaan elok ialah setiap 6 bulan sekali kene terbalikkanlah tilam tu...

IP : 161.142.112.5

eyla

16 . Dihantar pada 25hb Nov 2004 3.45:46 ptg   [Edit]


hari nie eyla gie jumpa doktor, pasal sakit belakang nie le.. sebelum nie tak tahan tido telentang je, sekarang nie tido mengiring pun dah start sakit sket2.. doc kata takde ubat utk skoliosis nie kecuali buat fisioterapi ngan hidroterapi.. so, doc suggestkan eyla jumpa orthopedic surgeon di kjmc. ingat nye next week le kot baru nak set appointment..

pas tu doc kata mungkin salah satu cara untuk mengurangkannya ialah dengan menukar tilam.. doc ada suggestkan tilam vono atau any tilam yang boleh support spinal.. doc tu sendiri pun guna vono. then eyla try call 2,3 member yang keje doc nie, diorg pun guna vono gak.. last2 tadi eyla ngan hubby gie le beli tilam vono back supporter.. ada sale skrg nie.. kalau harga asal, 1400++, pas tu ada offer 700++.. tapi skrg nie ada offer utk nov saja harganya 660.. nie utk back supporter.. ada spinal supporter (500++), perfect supporter (900++), romantis, asmara... nie semua vono nye tilam.. cuma features nye ada beza2 sket.. so, sesapa yang berhajat nak beli vono tu, beli le masa bulan nov nie.. kalau dah masuk dec nanti harga kembali ke offer yg first tu, 700++ (utk back supporter)..

IP : 202.185.46.181

avanza

17 . Dihantar pada 25hb Nov 2004 3.45:51 ptg   [Edit]
red
keras-keraslah bagus..taklah terpesuk ke dalam bila ada adegan ganas 18SX

IP : 211.24.145.10

RED

18 . Dihantar pada 26hb Nov 2004 00.10:47   [Edit]
Avanza
Bahaya tu..

Semalam red ada survey tilam lagi, confuse antara nak pilih Vono or DPC.. DPC tu pun ada spinal supporter gak tapi harga dia selepas sale, Rm690.. Red test gak, ia lembut sket..

IP : 219.92.3.90

zettyhani

19 . Dihantar pada 26hb Nov 2004 02.34:47 pagi   [Edit]
Memanjang tilam vono ni ada sale, dari akak beli 3 tahun lepas sampai hari ni memanjang discount 50%. nampak sangat menipu. Dulu kita orang pun kelamkabut pergi beli ingat time tu saja sale tapi bila dah beli berbulan, bertahun offer 50% tu lah juga.

IP : 218.111.7.42

iyna

20 . Dihantar pada 26hb Nov 2004 09.41:39 pagi   [Edit]
iyna pun masa kawin tahun lepas guna tilam vono... sampai hari ni dah dekat setahun ler kita guuna vono... so far memang ok... tilam tu memang berat... tak larat nak angkat tukar cadar pun... so terpaksalah minta tolong hubby angkat... dan kita memang ada sakit belakang, dan sejak pakai tilam vono ni, memang kurang ler sakit belakang.. kalu tak tu asal bangun tido mesti sakit kat belkang , rasa tulang tegang jer... sejak pakai vono tidak lagi.. jadi sesape yg nak beli vono tu... eloklah beli

IP : 219.93.8.33

avanza

21 . Dihantar pada 26hb Nov 2004 09.45:05 pagi   [Edit]
eyla..iyna macam nak seakan je..confuse tul..

IP : 211.24.145.10

eyla

22 . Dihantar pada 26hb Nov 2004 10.35:27 pagi   [Edit]


Alhamdulillah... Buat pertama kali dalam tempoh 3 minggu nie, Eyla bangun pagi dalam keadaan puas hati.. Ye le.. Kurang le sket sakit belakang tu.. Apa pun nie semua kerja Allah, bukan sebab VONO le.. Cuma VONO tu jadi asbab je.. Hopefully keadaan ini akan jadik lebih baik.. Thanks to ahli MDC yang memberikan pendapat..

IP : 202.185.46.181

noi73

23 . Dihantar pada 17hb Mei 2006 4.53:35 ptg   [Edit]

ﻪﺘﺎﻜﺮﺒﻮﷲﺍﺔﻤﺤﺭﻮﻡﻜﻴﻠﻋﻢﻼﺴﻠﺍ

eyla,

saya pon ade skt tulang blakang mcm awak jugek.. bengkok sket.. lepas bersalin anak no 2 nih bertambah2 pulak sakitnyerr... mase bersalin hari tuh normal ker ceaser?
lepas tukar tilam vono tuh ade kureng tak skt? kalu camtuh saya pon nak tukar tilam lah.. skrang nih saya memang skt tak tahan.. dua mi nggu nih.. slalu x ler sgt. hari hari kena letak myk panas ..

IP : 203.115.239.7

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "