Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Keluarga & Rumahtangga >> Susu S26 : Susu S26-GOLD ok tak untuk baby
(Pengendali : usoPkuChai )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Susu S26 : Susu S26-GOLD ok tak untuk baby
Dahlia00

1 . Dihantar pada 09hb Nov 2004 4.30:45 ptg   [Edit]
Assalamualaikum.....


Dahlia nak tanya susu S26-Gold ok tak? Sebelumni saya bagi baby minum Dumex.Sekarang baby tak nak minum Dumex lagi. Dia mengamuk kalau bagi susu botol.Kadang2 i hari tak minum. saya hantar dia kat Nursery.Malam dia isap nenen.


Para ibubapa....susu ape baby korang suka?Dan ape yg terbaik untuk baby.Lagi satu baby saya suka isap sarung tangan.

Terima Kasih ye...semua kawan2 MDC.Selamat menyambut hari raya.Sesiapa yang memandu tu berhati-hati dijalan raya.



IP : 219.93.244.122

cikciti

2 . Dihantar pada 09hb Nov 2004 5.23:48 ptg   [Edit]
baby saya semua susu dia minum,,tapi dumex taik dia keras skg saya bagi dia minum susu enfalac A+...tapi mahal la skg ni kira okey lagi sbb dpt bealan free...sok2 ni ingat nak tukar ke susu lactogen susu ekonomi org kata

IP : 202.184.211.193

buazo

3 . Dihantar pada 09hb Nov 2004 5.29:48 ptg   [Edit]
dahlia
cuba dulu..
sbb tak semua baby boleh minum..cam dumex tu ..baby susah nk membuang sbb keras..
lg satu kalu dia dh mula isap sarung tgn baik bukak..sbb kain tu takut ade kuman..
baby dh berapa bulan..

IP : 210.19.203.115

Dahlia00

4 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 08.52:51 pagi   [Edit]
---Cik Citi...Bagusnye...anak you semua susu dia minum.Mase baby I minum Dumex...tahi tak keras plak...agaknye berbeza kot antara baby.

Buazo...
Lupe plak nak potong kuku baby semalam.Sedih,,,,,smalam pukul 6.30 petang pergi ambil baby kat nursery...tangannya biru sebab dia isap sarung tangan. Kalau buang sarung tangan tu dia nak cucuk mate plak.....

IP : 219.93.244.122

fadzreen

5 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 09.04:26 pagi   [Edit]
dahlia

kalau bab susu ni bukan semua baby sesuai. ada jenis susu tu sesuai dengan baby a.. tapi tak sesuai dengan baby b.. kalau nak try beli tin kecik dulu

anak i yg 1st minum susu S26 sampai umur setahun..no problem

IP : 202.185.186.6

buazo

6 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 09.05:15 pagi   [Edit]
dahlia

rasanya mata dia gatal kot..baby nk gosok rasanya
bila buka sarung tgn tu..tgk ler tgn baby mana tahu kalu ada daki..

IP : 210.19.203.115

hazdi

7 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 10.22:23 pagi   [Edit]
,

Dahlia00

Anak2 saya dari yang sulung hingga no. 3 sumer minum S26 Gold sampai umur 6 bulan then tukar susu lanjutan...

anak no. 1 dan no.2 lepas S26 tukar kepada susu dutch baby 2.

tapi yg kecik ni lepas 6 bulan nak tukar dgn Promil iaitu lanjutan kepada S26 Gold....nak ikut turutan tangga produk keluaran Wyeth...tapi mahal skit la....

so far anak2 saya minum S26 takda masalah sbb setahu saya produk wyeth ni seboleh-bolehnya nak buat susu mereka sama khasiat dgn susu ibu....



IP : 202.157.192.130

vivava

8 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 10.39:14 pagi   [Edit]
dahlia
Anak Viva baru 3 bulan, Viva beri dia susu mamex gold, so far ok.. tak ada masalah. Tapi dia bila nak tidur suka hisap jari... bila dia dah tidur Viva cabutkan jarinya

IP : 61.6.38.132

Dahlia00

9 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 10.56:10 pagi   [Edit]
Semua:
Fadzreen..betul cakap u kalau nak try beli tin kecil.Dahlia dah beli susu S26-RM27.00. kakak kat nursery cakap anak I minum banyak. Agaknya sedap kot.

Buazo..tangan baby memang ada daki...saya cuci masa mandi.

Hazdi...semalam saya bagi tahu office mate (chinese) susu S26 dia nanti sembelit dan panas.Wallahhualam..ttp saya terus jer bagi baby. Sebab susu ni manis sikit...tentu baby suka.Semalam tengok najis dia ok gak.

Vivava...anak u sama umur anak I 3 bulan (lahir 10-08-04)Anak u tak cucuk mate ke?I geram anak I cucuk mate bila buang sarung tangan.

IP : 219.93.244.122

ashra

10 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 11.00:02 pagi   [Edit]
org kata baby minum susu S26 ni badan semangat yerk?selera je..cam anak buah Ash tu montel yer

IP : 203.78.194.18

suziPunye

11 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 11.15:38 pagi   [Edit]

..dulu suzi try gak bagi Fitrah S26, tapi tak tahan..allergic..badan naik ruam byk sangat..tak tahan panas kot. Tapi, anak saudara ok plak minum susu tu. So, depends on baby la..kalau rasa ok, teruskan..kalau rasa naik simptom2 allergy ke, panas ke..nampaknya kena tukar susu lah ...yg penting, anak sihat...

IP : 202.188.127.61

Dahlia00

12 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 11.29:13 pagi   [Edit]
Ashra-Seronol tengok baby2 yang montok kan..


Suzipuye....Dahlia baru try i hari...S26 kat baby

IP : 219.93.244.122

vivava

13 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 1.27:13 tghari   [Edit]
dahlia
Cucuk juga, tapi I pastikan kukunya tak panjang. Anak I lahir 2/8/04. Sekarang nie belajar meniarap... bila dia dah dapat meniarap tapi masih tak boleh angkat kepala... dia akan menangis , kasihan kat dia. Anak you boy ke girl. Anak I girl. Namanya Ainin Hazwani

IP : 61.6.38.132

buazo

14 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 1.37:16 tghari   [Edit]
viva
tengkuk dia masih tak kuat lg tu..
cuma jaga bebaik..

IP : 218.111.101.2

mustika78

15 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 2.01:49 ptg   [Edit]
anak mus dah 4 bulan tak pandai lagi nak meniarap sendiri.. padahal kecik2 dulu selalu bagi tido meniarap.. dia langsung tak nak try meniarap sendiri.. kalau mus letak meniarap.. kalau dia rajin dia boleh angkat kepala tegak.. kalau tak dia buat lembik je kepala.. lagi satu anak mus bukan nak try angkat kepala.. kaki dgn punggung je yg lebih dia angkat.. mengiring pon kdg2 je dia buat.. kalau mus dok sebelah dia je.. risau jugak tengok..

IP : 203.115.208.214

zurina77

16 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 2.29:14 ptg   [Edit]
quote:
Anak I lahir 2/8/04.

vivava

anak awak sama birthday dengan saya le..

IP : 202.161.129.58

zurina77

17 . Dihantar pada 10hb Nov 2004 3.08:58 ptg   [Edit]
Dahlia00

Anak saya masa masuk 3 bulan saya bagi dia susu NURSOY. Susu ni soya base. Wyeth punya gak. So far, ok takde masalah. Penah gak nak try bagi susu lembu tapi dia tak nak.

IP : 202.161.129.58

atoncute

18 . Dihantar pada 22hb Nov 2004 10.16:14 pagi   [Edit]


aton pulak..guna produk ENFA A+, so far nampak ok..my baby dah 6 bln..dah tukor pd step 2,enfapro a+ ...
GENG ENFA:
ENFALAC A+ (BORN to 1 yrs)= RM53.50
ENFAPRO A+ (6mth to 1 yrs)=RM 43.09
ENFAGROW A+ (1yrs - 3yrs)=RM71.90 (TIN BESOR)
ENFAKID A+ (3YRS PLUS..)
=RM66.90

produk enfa nie mahal skit tp dia ada turutan frm *sensored*es to kid...alahan pun takder..so far ok ler for my baby..ttg s26 nie mahal jugak kan..kita dengor susu nie pun ok gak..terpulang pd individu tu sendiri...apa2 pun kita ikut kemampuan..kalo mampu beli susu mahal lg elok..kalo tak mampu nak paksa camne kan???

IP : 218.111.101.2

atoncute

19 . Dihantar pada 22hb Nov 2004 10.20:13 pagi   [Edit]
yallah apsal disensoredkan perkataan '*sensored*es' tu...salahke?
aton rasa pihak krew kena check balikler..perkataan2 yg perlu disensored nie..kekdg perkataan yg tak lucah pun disensored...camno tu..

IP : 218.111.101.2

euza

20 . Dihantar pada 22hb Nov 2004 12.44:18 tghari   [Edit]
kebetulan dah ada yang cerita pasal susu anak ni, saya pun nak nyampuk gak... dulu anak saya minum susu S26 jugak tp lama2 mcm dia tak nak.. bg susu ape pun semua tak nak. semua reject. mujurlah dia nak makan bubur nasi, ape saja makanan semua dibedalnya.. so tak de lah risau sangat.

28/10 hari tu anak saya demam so kita check lah ke doktor. siap timbang berat lagi. rupanya anak saya ni underweight!!.. umur setahun baru 7.4kg. punyalah marah doktor tu pd saya mcmlah kita tak bg anak makan.. last2 doktor suruh tukar susu PEDIASURE. last week dah masuk tin yang ke 4.. rasanya berat pun dah naik.. memang dia suka susu tu agaknya.. sekrg ni 1 tin seminggu. kopak jugaklah poket mamanya ni... tp untuk anak pejam mata aje lah... 1 tin 900g - harga 49.30. kat giant dpt 47.60. Saya beli dgn cousin saya yg kerja dgn Guardian guna staff price dpt 44.30.

sape tahu kat mana nak dpt susu pediasure ni lagi murah??

IP : 203.163.64.80

Dahlia00

21 . Dihantar pada 22hb Nov 2004 2.00:46 ptg   [Edit]
Waalaikumsalam....
Sorry lambat respon kawan2 samua...Dahlia baru masuk keje hari ni (22/11/04)
VivavaAnak I girl-lahir 10/8/04- Nama; FAINA FASQINA langsung tak nak meniarap.Cepatkan anak u sekarang nak meniarap.Gigi anak I dah tumbuh sikit (nampak putih) kat bawah.
Atonciut..pernah dengar susu ni bagus ...kawan try ENFALAC A. Untuk anak Dahlia tak sayang duit...maklumlah anak sorang.
Euza...tahniah anak u dah bertambah berat badan.

IP : 219.93.244.122

mamanisa

22 . Dihantar pada 22hb Nov 2004 2.46:42 ptg   [Edit]
Saya bagi susu ekonomi jer kat Nisa..budget sikit so far alhamdulillah okey jer dia.Sihat dan semangat..

Masa baru lahir bagi susu badan sampai habis pantang.
Dah dekat nak masuk kerja ajar minum (susu botol waktu siang but mlm still bagi susu badan) Lactogen 1
Masuk 6 bulan sesaja bagi dia tukar rasa.Cuba Ducth Baby pulak oker jer..cuma ada sekali perut dia meragam tukar ISOMIL kejab.( tu pun panel clinic bagi) 2 hari dah baik tukar bagi Ducth Baby..

Masuk Setahun terpaksa tukar Neslac sbb masa tu stok Ducth Baby abih.( kat Giant) Okey jugak so teruskan sampai lani..
Neslac Madu/Vanila.

Kesimpulannya boleh kata semua susu OK cuma kena engok kesesuaian lah dgn baby dan budget mak ayahnya hehehe

* Mesej ini telah diedit oleh mamanisa pada 22hb Nov 2004 3.07:43 ptg

IP : 218.111.182.26

Dahlia00

23 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 09.07:08 pagi   [Edit]
Mamanisa

IP : 219.93.244.122

mamanisa

24 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 12.49:30 tghari   [Edit]
hi Dahlia,
so macam mana dah dapat susu yg sesuai untuk baby u? Apa namanya anak dara tu..?

IP : 218.111.25.195

rinna71

25 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 1.21:06 tghari   [Edit]


hai dahlia,

Anak saya..dari kecik sampai dah 3 1/2 tahun minum susu DUMEX Honey. So far tak de masalah.. Mungkin sebab ada honey..dia buang air..ok jer.. dan harganya Dumex Honey tuh taklah mahal sgt..

IP : 202.185.93.120

adikcomelx

26 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 1.32:46 tghari   [Edit]
Kalau rajin, jeguk-jenguk kat kedai ubat cina..depa slalu offer harga borong...
quote:
ENFAKID A+ (3YRS PLUS..)=RM66.90
Tu reger supermarket..
kat kedai ubat cina buleh dapat ENFAKID A+ (3YRS PLUS..)=RM 61.90..
tak percaya yea?

IP : 161.142.112.5

Dahlia00

27 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 1.56:09 tghari   [Edit]
Mamanisa Dahlia dah beli susu s26 tu (tin kecil)ttp baby memang tak nak.....dia nak gayut kat nenen jerrr(susah hati betul, sebab dahlia keje...hantar baby kat nursery.Nama baby FAINA FASQINA.

Rinna71
-Sebelum ni guna Dumex biasa ttp baby I suke nyonyot...siang dia pose

IP : 219.93.244.122

Dahlia00

28 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 1.57:27 tghari   [Edit]
Mamanisa Dahlia dah beli susu s26 tu (tin kecil)ttp baby memang tak nak.....dia nak gayut kat nenen jerrr(susah hati betul, sebab dahlia keje...hantar baby kat nursery.Nama baby FAINA FASQINA.

Rinna71
-Sebelum ni guna Dumex biasa ttp baby I suke nyonyot...siang dia pose

Adikcomelx....Thanks 4 ur response..

IP : 219.93.244.122

mamanisa

29 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 2.28:08 ptg   [Edit]
Dahlia, try perahlah susu badan tu bagi dia. Dia nak tak minum pakai botol..? Try la kesian pulak pose siang-siang tu..Kecik lagi nak pose pun..

IP : 218.111.25.195

Dahlia00

30 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 4.20:52 ptg   [Edit]
Mamanisa...Dahlia ingat nak cuba pam...Betul ke..kata org kalau pam susu cepat kering...agaknye puting botol keras...bila Dahlia suap susu botol (training masa cuti) baby tendang ngan lidah.....sedih......

* Mesej ini telah diedit oleh usoPkuChai pada 24hb Nov 2004 5.13:31 ptg

IP : 219.93.244.122

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "