| Dimasukkan oleh |
Tajuk Topik :
IKLAN : Jawatan Kosong
|
dPJ
|
1
. Dihantar pada
13hb Feb 2004 10.12:15 pagi
[Edit]
LEMBAGA MINYAK SAWIT MALAYSIA
Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia untuk jawatan berikut:
1.Pegawai Penyelidik
2.Pegawai Sistem Maklumat
3.Pegawai Tadbir
4.Penolong Pegawai Penyelidik
5.Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan)
KELAYAKAN / PENGALAMAN BEKERJA & TARAF JAWATAN
Jawatan 1
i. Ijazah Kedoktoran Falsafah (Ph.D) atau Ijazah Sarjana atau Sarjana Muda (Kepujian) dalam bidang sains yang diiktiraf oleh kerajaan daripada Institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau luar negara atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
Keutamaan dalam bidang Agronomi/Biokimia/Biologi Molekular/Bioreaktor/ Bioteknologi/ DIF/ Kejuruteraan Kimia/Kimia/ Kultur Tisu Tumbuhan/Remote Sensing/ Sains Tanah/ Teknologi Makanan/ Pemakanan/Teknologi Minyak dan Lelemak.
ii. Bagi Unit Khidmat Teknikal Pelanggan dan Unit Teknologi Makanan, calon yang mempunyai Ijazah Kedoktoran (Ph.D) akan diberi keutamaan.
iii. Unit Teknologi Makanan memerlukan calon yang mempunyai pengalaman dalam teknologi pembuatan/kegunaan minyak dan lelemak atau penyelidikan dalam bidang berkenaan.
iv. Bagi Unit Khidmat Teknikal Pelanggan - calon mestilah mempunyai sifat-sifat kepimpinan dan kemahiran komunikasi serta interpersonal yang baik, pengalaman dan pengetahuan tinggi dalam bigang teknologi dan penggunaan minyak dan lemak, sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman dalam industri berkaitan. Pegawai yang dilantik adalah bertanggungjawab meningkatkan penggunaan produk minyak sawit di luar negara serta merancang dan melaksanakan program-program khidmat teknikal pelanggan.
Jawatan 2
. Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Komputer yang diiktiraf oleh kerajaan daripada Institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
Jawatan 3
i. Ijazah Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau Keutamaan diberi kepada calon yang berpengalaman dalam bidang Penerbitan Multimedia.
ii. Ijazah Sarjana Muda Undang-undang yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
Jawatan 4
i. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan dan mendapat prinsipal dalam subjek Matematik, Ilmu Sains dan Kertas Am; atau
ii. Pegawai yang sedang berkhidmat sebagai Pembantu Penyelidik adalah layak dipertimbang oleh Pihak berkuasa Melantik setelah lulus peperiksaan khas kerajaan untuk kenaikan Pangkat Secara Lantikan kejawatan Penolong Pegawai Penyelidik gred Q27; atau
iii. Diploma dalam bidang Sains yang diiktiraf oleh kerajaan daripada Institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; danKeutamaan dalam bidang Sains Pertanian/Pengurusan Ladang/Pengembangan Pertanian.(Gaji permulaan ialah pada Gred Q27: P1T5)
Jawatan 5
i. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan dan lulus ujian masuk mengambil trengkas dengan kederasan 60 p.s.m. daripada rencana dan menaip salinan trengkas itu sederas 20 p.s.m dengan kesalahan tidak melebihi 4%.; atau(Gaji permulaan ialah pada Gred N17: P1T2)
ii. Diploma Kesetiausahaan daripada UiTM atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred N17 : P1T9)
Keutamaan diberi kepada calon yang berpengalaman dalam bidang Perakaunan atau Simpan Kira-kira.
TARAF JAWATAN
Jawatan 1 ( Tetap / Kontrak )
Jawatan 2, 3 & 4 ( Tetap )
Jawatan 5 ( Sementara )
Jawatan Tetap : Tempoh percubaan 1 - 3 tahun
Jawatan Sementara & Kontrak : Tempoh Perkhidmatan 1 - 3 tahun
PERMOHONAN
Hendaklah dikemukakan dengan menggunakan Slip Permohonan Jawatan dan sampai kepada :
Ketua Pengarah MPOB
No. 6, Persiaran Institusi
Bandar Baru Bangi
43000 Kajang
Selangor (u.p: Unit Sumber Manusia)
pada atau sebelum 26 Februari 2004
http://mpob.gov.my/iklan2004.htm

* Mesej ini telah diedit oleh dPJ pada
31hb Mac 2004 03.10:47 pagi
IP :
219.94.53.234
|
dPJ
|
2
. Dihantar pada
13hb Feb 2004 10.51:26 pagi
[Edit]
We are an MSC certified engineering consultant/contractor (bumiputra company) in KL (5 Working days/week 9am - 6pm) looking for qualified persons (Any race) for full time jobs below:
1) Technical Engineers (3 positions):
BEng. in Electrical/Electronics/Computer/
Mechatronics with at least 1 year experience
2) Business Development Executive (Female):
Degree in Marketing/Legal/Business/Economy
with at least 1 year experience, must be
attractive.
For both positions, fresh graduates are encouraged to apply. Please call Ms. Zarina for an interview appointment at 03-42702309 or fax your resume at 03-42702310. Attention to General Manager.
IP :
219.94.53.234
|
AnNa_FIeRa81
|
3
. Dihantar pada
13hb Feb 2004 11.27:38 pagi
[Edit]
plz emailkan kat anna iklan ni
sesape plz..
anna xleh baca abis..kene block cz gune proxy
emailkan kat
hafiza.zin@konsortium.net
tolong ek
IP :
202.56.153.111
|
nurLaILa
|
4
. Dihantar pada
13hb Feb 2004 11.36:42 pagi
[Edit]
Laila nak tanya la...kalau standard SPM...pastu keje government...then secara kontrak....berapa dia punya standard gaji ekk..leh bg tau tak...penting ni Laila nak tau...thanks..
IP :
211.24.67.235
|
missna
|
5
. Dihantar pada
13hb Feb 2004 2.16:43 ptg
[Edit]
dPJ
mekasih for the info..
IP :
210.187.144.18
|
Mokh
|
6
. Dihantar pada
13hb Feb 2004 3.24:30 ptg
[Edit]
dbj..
thanks for information.....saya nak try apply...doakan la saya dpt yer....tq
IP :
202.188.141.5
|
dPJ
|
7
. Dihantar pada
13hb Feb 2004 3.48:47 ptg
[Edit]
The New Straits Times is on the hunt for
REPORTERS & SUB-EDITORS
We are especially interested in Malaysians below 35, who have a keen sense of adventure and whose language skills in both English and Bahasa Malaysia are faultless.
We have vacancies in Kuala Lumpur, Penang, Johore, Kelantan, Pahang and other states.
Academic qualifications are important but experience in reporting and sub-editing would be an added advantage.
If you fit the bill, write immediately to:
Senior Manager,
Administration & Corporation Organisation,
New Straits Times Sdn Bherhad (141171-X)
Balai Berita,
31, Jalan Riong,
59100 Kuala Lumpur
IP :
219.94.53.234
|
dPJ
|
8
. Dihantar pada
13hb Feb 2004 4.22:15 ptg
[Edit]
KOLEJ POLY-TECH MARA SDN. BHD. (547467-W)
Kolej Poly-Tech MARA Sdn. Bhd. mempelawa calon-calon yang berkelayakan, dedikasi dan komited untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan di Kolej Poly-Tech MARA seperti berikut:
1. Pensyarah
i. Bahasa Inggeris
ii. Matematik
iii.Sains Komputer/Teknologi Maklumat/Multimedia
iv. Pengurusan Perniagaan
v. Undang-Undang Perniagaan
vi. Kejuruteraan Awam/Elektrik/Mekanikal
vii.Kimia
viii. Fizik
2. Penolong Pendaftar Kanan (Pembangunan Sumber Manusia)
3. Pegawai Pemasaran
4. Pegawai Perpustakaan
5. Penolong Pensyarah Sains Komputer
6. Penolong Akauntan
7. Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan)
8. Warden Asrama
9. Juruteknik
10.Pemandu
Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
Jawatan 1
· Ijazah Sarjana Muda Kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
· Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
· Keutamaan kepada calon-calon yang mempunyai Ijazah Sarjana; bagi jawatan 1(i) keutamaan kepada calon-calon yang mempunyai B.Ed. TESL.
(Jadual Gaji: T1 RM1631.00 T25 RM4039.00 + Elaun RM335.00)
Jawatan 2
· Ijazah Sarjana Muda Kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
· Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
· Mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman bekerja dalam bidang pembangunan sumber manusia (pengendalian kursus, seminar dll.).
(Jadual Gaji: T1 RM2591.00 T14 RM4290.00 + Elaun RM565.00)
Jawatan 3
· Ijazah Sarjana Muda Kepujian dalam bidang Pemasaran yang diiktiraf daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
· Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
· Keutamaan kepada calon-calon yang mempunyai pengalaman atau pengetahuan dalam pemasaran/promosi program-program pendidikan.
(Jadual Gaji: T1 RM1629.00 T25 RM4037.00 + Elaun RM335.00)
Jawatan 4
· Ijazah Sarjana Muda Kepujian (dengan pengkhususan dalam bidang Sains Perpustakaan) yang diiktiraf daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
· Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya;
(Jadual Gaji: T1 RM1625.00 T25 RM4033.00 + Elaun RM335.00)
Jawatan 5
Diploma dalam bidang Sains Komputer yang diiktiraf daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
· Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Jadual Gaji: T1 RM1250.00 T21 RM2450.00 + Elaun RM250.00)
Jawatan 6
· Diploma dalam bidang Perakaunan yang diiktiraf daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
· Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Jadual Gaji: T1 RM1286.00 T21 RM2425.00 + Elaun RM250.00)
Jawatan 7
· Diploma Sains Kesetiausahaan yang diiktiraf daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji permulaan pada T9); dan
· Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Jadual Gaji: T1 RM656.00 T24 RM1721.00 + Elaun RM215.00)
Jawatan 8
· Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
· Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
· Keutamaan kepada calon-calon yang mempunyai pengalaman dalam bidang kerja berkaitan.
(Jadual Gaji: T1 RM656.00 T24 RM1721.00 + Elaun RM215.00)
Jawatan 9
· Sijil dalam bidang Kejuruteraan Awam atau Elektrik (Sijil Pendawaian Elektrik Fasa III) yang diiktiraf daripada Politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
· Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
· Keutamaan kepada calon-calon yang mempunyai pengalaman atau kemahiran dalam penyelenggaraan bangunan/pendawaian elektrik/sistem penghawa dingin (air-cond).
(Jadual Gaji: T1 RM674.00 T26 RM1860.00 + Elaun RM215.00)
Jawatan 10
· Tamat Darjah 6 sekolah bantuan penuh kerajaan;
· Memiliki lesen memandu penuh Kelas B dan D yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) [kecuali lesen memandu dalam tempoh percubaan (P)];
· Berkebolehan serta cekap memandu, mengendali dan menyenggara kereta, van dan bas; dan
Berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan baik.
(Jadual Gaji: T1 RM642.00 T15 RM1066.00 + Elaun RM200.00)
Syarat-syarat Umum
(a) Warganegara Malaysia; dan
(b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan.
Calon-calon yang berminat dipelawa mengemukakan permohonan dengan melampirkan dokumen berikut:
(i) Keterangan peribadi (resume) berserta nombor telefon;
(ii) Salinan kad pengenalan yang disahkan;
(iii) Salinan sijil kelahiran (surat beranak) yang disahkan;
(iv) Salinan sijil-sijil akademik yang disahkan; dan
(v) Satu keping gambar bersaiz pasport (dilekatkan pada resume)
(Sila tulis nama jawatan yang dipohon di penjuru kiri sebelah atas sampul surat)
Permohonan yang lengkap hendaklah dihantar kepada:
Pendaftar
Kolej Poly-Tech MARA
Wisma YPM, Jalan 6/91
Taman Shamelin Perkasa
56100 Cheras
Kuala Lumpur
(u.p. Cawangan Sumber Manusia)
Tarikh tutup permohonan ialah pada 20 Februari 2004
IP :
219.94.53.234
|
Nanba
|
9
. Dihantar pada
16hb Feb 2004 2.02:20 ptg
[Edit]

Kepada sesiapa yang berada di luar negri Selangor and KL yg tak bekerja dan layak untuk syarat2 dibawah, ini lah pluang korang nk dapat keje. Hantar resume korang kat company aku ni...nk pakai ramai org
Remote Support Engineer
1.Candidate must posses at least Diploma or Degree in IT/ Science Computer/ E&E.
2.Posses own transport.
3.Fresh graduate and bumiputra are encourage to apply
4.Good communication.
5.Knowledge of Retail Automation System
Human Resources Department,
Sistem Kompakar Sdn. Bhd,
Ground Floor, Plaza Hamodal,
Lot No.15, Jalan 13/2,
Section 13, 46200 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
or
email to: ptang@1001tech.com.my
Nk hire laki je...
IP :
202.157.192.130
|
dPJ
|
10
. Dihantar pada
17hb Feb 2004 7.29:37 ptg
[Edit]
Lotus Engineering is one of the worlds leading engineering consultancy company that prides itself on technical excellence. It is one of the most comprehensive and well-balanced automotive consultancies which can take a new car project from the initial concept , through every stage of design, development and testing and even manufacture the finished product. Lotus Engineering also places a strong emphasis on creative genius, a flair for innovation, and a passion for automotive engineering thats what sets them apart from rivals and has won them many contracts with leading car makers and Tier-1 suppliers around the world.
With successful negotiation of new contracts within the ASEAN region, we are seeking suitably qualified and experienced sales professionals to fill the following position:
1) POWERTRAIN DEPARTMENT
PRODUCT SUPPORT ENGINEER
Responsibilities
1. To provide support role to System Team Leaders in delivering specific powertrain systems into mass production.
2. To assist and co-ordinate design, development, validation testing, concern resolution, release and quality processes.
Requirements
Good degree in Mechanical/Manufacturing or automotive engineering
Minimum 3 years responsible engineering role
Experience in powertrain/component engineering/manufacturing or other automotive engineering preferred
Quality process and planning skills from other engineering industries may be considered, if career history is not automotive
A mature individual with a strong practical engineering skills
2) VEHICLE ENGINEERING DEPARTMENT
DESIGN ENGINEER
Responsibilities
1. To provide design support role to CAD Design Leader in line with Companys engineering standards.
Requirements
Good degree in Automotive / Mechanical / Design Engineering
Minimum 3 years design experience within automotive engineering / aircraft / mechanical engineering environment
Minimum 1 year experience of at least one major 3D CAD system
Experience in Chassis / Powertrain / BIW / Trim is an advantage
Knowledge in CATIA / UniGraphics applications is a must
CAE ENGINEER
Responsibilities
1. To validate engineering designs and deliver solutions to the CAD Design Leader.
2. To use CAE tools to analyse vehicle, or powertrain, performance to targets and make recommendations for changes to the engineering design group.
3. To provide technical input in the areas of crash safety, NVH and durability analysis.
4. To produce analysis reports and presentations with design recommendations.
5. To work to company engineering standards and QS9000 quality systems.
h
Requirements
A good degree in either Mechanical Engineering, CAD/CAM Engineering, Automotive Engineering, or one of the Physical Sciences or Mathematics.
Ideally a minimum of 3 years relevant experience within mechanical engineering, automotive engineering or the aviation environments.
Experience in the modelling of vehicle, or powertrain, structures and systems using finite elements.
An advantage would be experience with the following pre-processors and solvers: MSC/PATRAN, MSC/NASTRAN, MSC/FATIGUE, Hypermesh, OASYS suite, LS-DYNA 3D, Star-CD, CATIA.
Knowledge of Microsoft Office, programming languages and the Unix or Linux operating systems.
3) VENDOR DEVELOPMENT DEPARTMENT
COST MANAGEMENT ENGINEER
Responsibilities
1. To direct and manage sourcing, strategies, negotiations of contracts and the day-to-day execution of vendor development activities
2. To lead/facilitate both purchase and cross-functional teams to achieve the required project cost targets.
Requirements
Good diploma/degree in Mechanical Engineering / Procurement or related fields
2-5 years experience in procurement preferably in an automotive/manufacturing/engineering industry.
Project cost management and process planning experience is an advantage.
Good knowledge of components, qualities and materials
Good understanding of procurement methods and procedures of a purchasing function including buying, quality assurance, contract administration and contract law
Excellent negotiation skills and an understanding of component costing.
SQA ENGINEER
Responsibilities
1. Assess and select suppliers according to Corporate standards
2. Conduct Advanced Product Quality Planning (APQP) and Production Part Approval Process (PPAP) activities
3. Conduct process audits at selected suppliers to ensure adherence to product requirements and industry-accepted standards for quality system such as QS9000 & T 949
Requirements
Good degree in Electronic/Mechanical Engineering or Science (Physics/Material)
Minimum 3 years working experience in a high volume manufacturing environment preferably in a related industry
Experience and knowledge of various manufacturing processes such as metal stamping, casting, machining, plastic injection and blow molding, vulcanization of rubber parts, etc.
Experience in practical Statistical Process Control (SPC) and Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)
Experience in problem-solving methods
Pre-requisites
Good command of spoken and written English
Self-motivated, mature with excellent interpersonal and communication skills
Able to work under tight schedules and able to work independently as well as a good team player
Possess good organisational skills
Flexibility to travel as and when required
Pleasant personality and able to interact with all levels of people
The successful candidates will be offered an attractive remuneration package, which will include performance-related bonus and benefits.
If you meet the requirements, kindly send us a detailed resume, stating current and expected salaries and a recent passport-sized photograph (n.r) to:
HR/Administration Manager
Lotus Engineering Malaysia Sdn Bhd
Enterprise 3, Technology Park Malaysia
Lebuhraya Puchong-Sungei Besi
Bukit Jalil 57000 Kuala Lumpur
E-mail: cv.tech @ lotusengineering.com.my
Only shortlisted candidates will be notified
IP :
219.94.53.234
|
Lynnda
|
11
. Dihantar pada
17hb Feb 2004 10.01:28 mlm
[Edit]
Temporary Ticketing Staff - 1 month only
- lokasi : Sepang
- kelayakan : mahir Berbahasa Inggeris
- minimum SPM dan berusia lebih 18 tahun
- ada kenderaan sendiri
contact: 03-8526 2030 (Cik Ain)
IP :
218.208.18.131
|
yazreina
|
12
. Dihantar pada
18hb Feb 2004 3.32:21 ptg
[Edit]

ada sesape perasan tak bila iklan Universiti Kuala Lumpur kluar dlm paper..?? saya hilangla....
IP :
203.106.134.204
|
nieza79
|
13
. Dihantar pada
18hb Feb 2004 4.00:35 ptg
[Edit]
yer la saya pun terlepas iklan tu, saper-saper ada info tolong bagitau...tq.
IP :
210.187.110.250
|
dPJ
|
14
. Dihantar pada
19hb Feb 2004 11.32:26 pagi
[Edit]
INSTITUT PENYELIDIKAN PERHUTANAN MALAYSIA
(FRIM) KEPONG, 52109 KUALA LUMPUR
FRIM 394/339/1/1 Klt. 4 Tarikh : 29 Januari 2004
IKLAN JAWATAN KOSONG
Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas yang
berkelayakan bagi mengisi jawatan berikut di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM).
1. (a) JAWATAN : PEGAWAI TADBIR GRED N41
Klasifikasi : Perkhidmatan Sistem Maklumat
Kumpulan Perkhidmatan : Pengurusan dan Profesional
(b) SYARAT LANTIKAN DAN KELAYAKAN
Calon-calon bagi jawatan di atas hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
i) terdiri daripada warganegara;
ii) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
(a) Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh kerajaan daripada
institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang
diiktiraf setaraf dengannya; atau
(b) Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang diiktiraf oleh kerajaan
daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N41 1T3); atau
(c) Ijazah Sarjana Muda Undang-undang yang diiktiraf oleh kerajaan
daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N41 1T4);
dan d) kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian
Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang
diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
(c) KENAIKAN PANGKAT SECARA LANTIKAN
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Tadbir dan
Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) Gred N32 adalah layak dipertimbang oleh
Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke
jawatan Pegawai Tadbir Gred N41, tertakluk kepada kekosongan jawatan,
apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:-
a) (i) mempunyai kelayakan di perenggan 1(c) di atas; atau
(ii) Lulus Peperiksaan Khas; dan
b) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.
2 (a) JAWATAN : PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN
DESA
Klasifikasi : Perkhidmatan Kejuruteraan
Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan
(b) SYARAT LANTIKAN DAN KELAYAKAN
Calon-calon bagi jawatan di atas hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
a) terdiri daripada warganegara;
b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
c) diploma dalam bidang perancangan bandar dan wilayah yang diiktiraf
oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
DAN d) lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada
peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan.
(c) KENAIKAN PANGKAT SECARA LANTIKAN
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Juruteknik Perancang Bandar
dan Desa adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan
untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Penolong Pegawai Perancang
Bandar dan Desa Gred J29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah
disahkan dalam perkhidmatan dan:-
(a) (i) Mempunyai kelayakan di perenggan 1(c) di atas; atau
(ii) Lulus Peperiksaan Khas; dan
(b) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.
3. (a) JAWATAN : PENOLONG PEGAWAI SISTEM MAKLUMAT
Klasifikasi : Perkhidmatan Sistem Maklumat
Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan
(b) SYARAT LANTIKAN DAN KELAYAKAN
1. Calon-calon bagi jawatan di atas hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
a) terdiri daripada warganegara;
b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
c) diploma dalam bidang sains komputer yang diiktiraf oleh kerajaan
daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang
diiktiraf dengannya;
dan d) lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada
peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan.
(c) KENAIKAN PANGKAT SECARA LANTIKAN
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Juruteknik Komputer adalah
layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan
pangkat secara lantikan ke jawatan Penolong Pegawai Sistem Maklumat Gred
F29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam
perkhidmatan dan:-
a) (i) mempunyai kelayakan di perenggan 1(c) di atas; atau
(iii) hadir dengan jayanya kursus peralihan Penolong Pegawai Sistem
Maklumat yang ditetapkan oleh Ketua Perkhdmatan; dan
c) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.
4. (a) JAWATAN : PENOLONG PENGURUS TAMAN/LADANG
Klasifikasi : Perkhidmatan Pertanian
Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan
(b) SYARAT LANTIKAN DAN KELAYAKAN
Calon-calon bagi jawatan di atas hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
d) terdiri daripada warganegara;
e) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
f) (i) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf
setaraf dengannya oleh kerajaan; atau
(ii) diploma dalam bidang sains gunaan yang diiktiraf oleh kerajaan
daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred G27 1T5); atau
(iii) diploma dalam bidang pertanian yang diiktiraf oleh kerajaan
daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred G27 1T6);
DAN d) lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada
peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan.
(c) KENAIKAN PANGKAT SECARA LANTIKAN
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Taman/Ladang
adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk
kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Penolong Pengurus Taman/Ladang
Gred G27, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam
perkhidmatan dan:-
(c) (i) Mempunyai kelayakan di perenggan 1(c) di atas; atau
(ii) Lulus Peperiksaan Khas; dan
(d) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.
5. (a) JAWATAN : JURUTEKNIK KOMPUTER
Klasifikasi : Perkhidmatan Sistem Maklumat
Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan
(b) SYARAT LANTIKAN DAN KELAYAKAN
1. Calon-calon bagi jawatan di atas hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
a) terdiri daripada warganegara;
b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
c) (i) Sijil Pelajaran Malaysia (Vokasional) dalam bidang elektrik atau
elektronik atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh
kerajaan; atau
(ii) Sijil dalam bidang kejuruteraan elektronik (komputer) yang
diiktiraf oleh kerajaan daripada politeknik-politeknik tempatan
atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred FT17 1T9);
DAN (d) lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada
peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan.
(e) KENAIKAN PANGKAT SECARA LANTIKAN
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Operator Mesin Prosesan Data
adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk
kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Juruteknik Komputer Gred FT17,
tertakluk kepada kekosongan jawtan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan
dan:-
(a) (i) Mempunyai kelayakan di perenggan 1(c) di atas; atau
(ii) lulus Peperiksaan Khas atau hadir dengan jayanya kursus
peralihan Juruteknik Komputer yang ditetapkan oleh ketua
perkhidmatan; dan
(b) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.
6. (a) JAWATAN : PEMBANTU TAMAN/LADANG
Klasifikasi : Perkhidmatan Pertanian
Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan
(b) SYARAT LANTIKAN DAN KELAYAKAN
1. Calon-calon bagi jawatan di atas hendaklah memiliki kelayakan seperti
berikut:-
a) terdiri daripada warganegara;
b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan
jawatan;
c) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan; atau
DAN d) Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan)
pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusn yang diiktiraf
setaraf dengannya oleh kerajaan.
7. (a) JAWATAN : PEMBANTU TADBIR RENDAH
Klasifikasi : Perkhidmatan Pentadbiran dan Sokongan
Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan
(c) SYARAT LANTIKAN DAN KELAYAKAN
1. Calon-calon bagi jawatan di atas hendaklah memiliki kelayakan seperti
berikut:-
a) terdiri daripada warganegara;
b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
c) (i) berpelajaran di peringkat sekolah menengah rendah bantuan
penuh kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan; atau
(ii) mempunyai kelayakan di perenggan 1 (c) (i) di atas dan lulus
ujian menaip seperti yang dinyatakan di perenggan 3 di
bawah; atau
(iii) Penilaian Menengah Rendah/Sijil Rendah Pelajaran atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
dengan kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu pada
peringkat peperiksaan tersebut atau kelulusan yang diiktiraf
setaraf dengannya oleh kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N11 1T2); atau
(iv) Penilaian Menengah Rendah/Sijil Rendah Pelajaran atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
dengan kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu pada
peringkat peperiksaan tersebut atau kelulusan yang diiktiraf
setaraf dengannya oleh kerajaan serta lulus ujian menaip
seperti yang dinyatakan di perenggan 3 di bawah.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N11 1T2)
(c) SYARAT KENAIKAN PANGKAT SECARA LANTIKAN
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Am Rendah,
Atendan Kesihatan, Atendan Haiwan, Bentara Parlimen, Pengawas Pemulihan,
Penghantar Notis, Penyelamat Penyelia Jeti adalah layak dipertimbang oleh Pihak
Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan jawatan
Pembantu Tadbir Rendah Gred N11, tertakluk kepada kekosongan jawatan,
apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:-
a) (i) mempunyai kelayakan di perenggan 1(c) di atas; atau
(ii) lulus Peperiksaan Khas; atau
(iii) lulus Peperiksaan Khas dan lulus Ujian menaip seperti yang
dinyatakan di perenggan 3 di bawah; dan
b) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan
8. TARAF JAWATAN : TETAP
9. TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 10 MAC 2004
10. CARA MEMOHON
Semua permohonan hendaklah dibuat melalui Borang FRIM 1.01/86 Pin.2002 yang boleh
diperolehi daripada Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Institut Penyelidikan Perhutanan
Malaysia (FRIM) atau dengan menghantar sampul surat berukuran 23.5 x 10 cm bersetem 30
sen dan beralamat sendiri. Satu sampul surat hanya bagi satu borang sahaja untuk jawatan
yang hendak dipohon. Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah ditulis nama jawatan
di bahagian atas sebelah kiri sampul surat dan hendaklah dihantar kepada;
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM)
Kepong, 52109 Kuala Lumpur.
Pemohon yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan, Badan Berkanun atau Kuasa Tempatan
hendaklah membuat permohonannya melalui Ketua Jabatan masing-masing. Semua
permohonan hendaklah disertakan dengan Salinan Sijil atau Salinan Keputusan Peperiksaan
Akhir yang telah disahkan benar bagi kelayakan yang disyaratkan (termasuk salinan sijil bagi
kelayakan Bahasa Malaysia). Permohonan yang tidak mengikut peraturan dan lewat diterima
akan ditolak.
CATATAN AM
Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temu duga.
Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh tutup
iklan ini hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.
-----------------------------------------------------
yazreina, nieza79
Iklan UniKL keluar dlm Utusan Malaysia 14 Feb. Tarikh Tutup permohonan 23 Feb 2004.
IP :
219.94.53.234
|
yazreina
|
15
. Dihantar pada
19hb Feb 2004 1.00:06 tghari
[Edit]

dpj
time kasih... awak takde salinan ke..?? kalau leh, paste dlm nie??
IP :
203.106.136.12
|
nieza79
|
16
. Dihantar pada
19hb Feb 2004 2.43:39 ptg
[Edit]

Thank u .... tp saya tak dpt carik la....
IP :
210.187.110.250
|
dPJ
|
17
. Dihantar pada
19hb Feb 2004 3.49:17 ptg
[Edit]
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA
Universiti Teknologi MARA dengan ini mempelawa calon-calon Bumiputra Warganegara Malaysia yang
berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut (di Kampus
Shah Alam dan kampus-kampus cawangan) bagi memenuhi Wawasan 2020 Negara.
1.
A PEGAWAI SISTEM MAKLUMAT F41
B PENOLONG PENDAFTAR N41
C PENOLONG PEGAWAI SISTEM MAKLUMAT F29
D PEMBANTU PERPUSTAKAAN 
E OPERATOR TELEFON N11
F PEMBANTU AM RENDAH N1
G PEKERJA AM R1
2. SYARAT LANTIKAN
A) PEGAWAI SISTEM MAKLUMAT
(Kekosongan: Shah Alam)
(a) (i)
ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang sains komputer yang diiktiraf oleh
kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan
yang diiktiraf setaraf dengannya; ATAU
(ii) ijazah sarjana muda kepujian yang diiktiraf oleh kerajaan serta Diploma Analisa
Sistem (INTAN) atau Diploma Sains Maklumat daripada institusi-institusi
pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
ATAU
(iii) Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Komputer yang diiktiraf oleh kerajaan
daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang
diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred F41: P1T3); ATAU
(iv) ijazah sarjana dalam bidang Sains Komputer atau Kejuruteraan Komputer yang
diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji pemulaan ialah pada Gred F41: P1T6); ATAU
(iv) ijazah doktor falsafah (Ph.D) dalam bidang sains komputer atau kejuruteraan
komputer yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi
tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred F41: P1T9);
DAN
(b) lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil
Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Sistem Maklumat adalah layak
dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke
jawatan Pegawai Sistem Maklumat Gred F41, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah
disahkan dalam perkhidmatan dan :-
(a) (i) mempunyai kelayakan di perenggan (a) di atas; ATAU
(ii) hadir dengan jayanya kursus peralihan Pegawai Sistem Maklumat yang
ditetapkan oleh Ketua Perkhidmatan.
3
B) PENOLONG PENDAFTAR (TETAP/KONTRAK)
(Kekosongan: Shah Alam dan Cawangan)
(a) (i) ijazah sarjana muda yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi
pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
ATAU
(ii) ijazah sarjana muda kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusiinstitusi
pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf
dengannya
(Gaji permulaan ialah pada Gred N41: P1T3); ATAU
(iii) Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada
institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf
dengannya
(Gaji permulaan ialah pada Gred N41: P1T4);
DAN
(b) Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil
Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan
Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Tadbir dan Pembantu Tadbir
(Kesetiausahaan) Gred N5 adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk
kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Pegawai Tadbir Gred N41, tertakluk kepada kekosongan
jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:-
(a) (i) mempunyai kelayakan di perenggan (a) di atas; ATAU
(ii) lulus Peperiksaan Khas.
Nota: Keutamaan diberi kepada calon-calon:-
i) C.G.P.A : 3.00 dan ke atas (Himpunan Purata Nilai Gred)
ii) fasih berbahasa Inggeris
iii) kemahiran dalam IT (Teknologi Maklumat)
iv) kemahiran berkomunikasi
v) lulus ujian yang akan ditetapkan
C) PENOLONG PEGAWAI SISTEM MAKLUMAT
(Kekosongan : Cawangan Kedah/Pahang/Perlis/Sarawak)
(a) diploma dalam bidang sains komputer yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusiinstitusi
pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
DAN
4
(b) lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil
Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Juruteknik Komputer adalah layak dipertimbang
oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan
Penolong Pegawai Sistem Maklumat Gred F29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah
disahkan dalam perkhidmatan dan:-
(a) (i) mempunyai kelayakan di perenggan (a) di atas; ATAU
(ii) hadir dengan jayanya kursus peralihan Penolong Pegawai Sistem Maklumat yang
ditetapkan oleh ketua perkhidmatan.
D) PEMBANTU PERPUSTAKAAN (TETAP/KONTRAK)
(Kekosongan: Shah Alam)
(a) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; DAN
(b) lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil
Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pengawet adalah layak dipertimbang oleh Pihak
Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Pembantu
Perpustakaan Gred , tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam
perkhidmatan dan:-
(a) (i) mempunyai kelayakan di perenggan (a) di atas; ATAU
(ii) lulus Peperiksaan Khas.
E) OPERATOR TELEFON
(Kekosongan: Shah Alam)
(a) (i)
berpelajaran di peringkat sekolah menengah rendah bantuan penuh kerajaan
atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; ATAU
(ii)
mempunyai kelayakan di perenggan (a) (i) di atas dan lulus ujian menaip seperti
yang dinyatakan di bawah; ATAU
(iii) Penilaian Menengah Rendah/Sijil Rendah Pelajaran atau kelayakan yang diiktiraf
setaraf dengannya oleh kerajaan dengan kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa
Melayu pada peringkat peperiksaan tersebut atau kelulusan yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan
(Gaji permulaan ialah pada Gred N11 : P1T2); ATAU
5
(iv) Penilaian Menengah Rendah/Sijil Rendah Pelajaran atau kelayakan yang diiktiraf
setaraf dengannya oleh kerajaan dengan kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa
Melayu pada peringkat peperiksaan tersebut atau kelulusan yang diiktiraf setaraf
dengannya oleh kerajaan serta lulus ujian menaip seperti yang dinyatakan di
perenggan di bawah.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N11 : P1T2).
Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Am Rendah, Atendan Kesihatan,
Atendan Haiwan, Bentara Parlimen, Pengawas Pemulihan, Penghantar Notis, Penyelamat dan
Penyelia Jeti adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan
pangkat secara lantikan ke jawatan Pembantu Tadbir Rendah Gred N11, tertakluk kepada
kekosongan jawatan apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan;
(b) (i) mempunyai kelayakan di perenggan (a) di atas; ATAU
(ii) lulus Peperiksaan Khas; ATAU
(iii) lulus Peperiksaan Khas dan lulus ujian menaip seperti yang dinyatakan di
perenggan (a) di bawah.
F) PEMBANTU AM RENDAH
(Kekosongan: Shah Alam)
(a) (i) berpelajaran di peringkat sekolah rendah bantuan penuh kerajaan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; DAN
(ii) boleh bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan
memuaskan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N1 1T2)
G) PEKERJA AM
(Kekosongan: Shah Alam)
(a) (i) tamat Darjah 6 sekolah rendah bantuan penuh kerajaan; DAN
(ii) berkebolehan menjalankan bidang kerja berkaitan yang diliputi oleh skim
perkhidmatan ini.
(Gaji permulaan ialah pada Gred R1 1T3)
DAN
(b) berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan baik.
6
3. UMUR
a. Calon-calon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh
tutup iklan jawatan.
b. Calon-calon kenaikan pangkat secara lantikan hendaklah berumur kurang dari 54 tahun
pada tarikh lantikan.
4. PERHATIAN KEPADA PEMOHON
a. Permohonan dari mereka yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-Badan
Berkanun mestilah melalui Ketua Jabatan dan hendaklah disertakan dengan salinan rekod
perkhidmatan yang dikemaskini.
b. Setiap permohonan MESTILAH disertai dengan salinan sijil-sijil yang disahkan.
c. Hanya permohonan yang ditapis-senarai akan dipanggil untuk temuduga.
d. Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas tiga (3) bulan dari tarikh
tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.
e. Pemohon-pemohon mestilah bersedia untuk berkhidmat di kampus-kampus cawangan.
5. PERMOHONAN
Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Perjawatan Universiti Teknologi MARA yang
boleh didapati sendiri di Bahagian Pengurusan Perjawatan, Pejabat Pendaftar, UiTM Shah
Alam atau memohon secara pos dengan menyertakan sampul surat beralamat sendiri berukuran
27 sm x 20 sm dan bersetem 45 sen dan menyatakan jawatan yang dipohon di sudut kiri
sampul surat. Borang permohonan juga boleh diperolehi dengan melayari laman web UiTM di
http://www.uitm.edu.my
Tarikh tutup permohonan ialah pada hari Isnin, 01 Mac 2004.
Sila kemukakan permohonan kepada:
PENDAFTAR
(BAHAGIAN PENGURUSAN DAN PERJAWATAN)
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA
40450 SHAH ALAM
SELANGOR DARUL EHSAN
NO.TEL: (03) 5544 3085 / 5544 3089
EMAIL: perjawatan@salam.uitm.edu.my
IP :
219.94.53.234
|
gmc
|
18
. Dihantar pada
20hb Feb 2004 4.49:57 ptg
[Edit]
Keje kosong kat MIMOS...
> Dear ALL,
>
> who are interested in this challenge are invited to apply for the following immediate vacancy:-
>
>
> Position: Senior Human Resource Executive
> Department: Human Resource & Administration
>
>
> Qualification and Special Skills Requirement
>
> * Diploma or Bachelor Degree in Human Resource Management or
> equivalent
> * 2 -3 years of working experience in Human Resource
> * Responsible for employee relations, recruitment, skills training,
> compensation, performance management, employee development and
administering
> policies
> * Good communication & interpersonal skills
> * Team player, high motivation, independent, well organized and result
> oriented
>
> Job Descriptions
>
> * Develops, manages and continuously improves upon recruitment &
> selection, performance enhancement and evaluation, and compensation &
> remuneration systems that are aligned with industry standards and support
> the achievement of JARING's strategic objectives
> * Manages relationships with labour unions, government entities, and
> other organizations that impact JARING's workforce
> * Performs all aspects of employee payroll, including determining
> compensation amounts and facilitating the transfer of funds to employee
> accounts
> * Directs & reviews the work of the Human Resources Team member as
> required
>
> For mailing purpose, please send your application to:
>
> Human Resource Department
> JARING - MIMOS Berhad
> Level 18, Menara HLA
> No. 3 Jalan Kia Peng
> 50450 Kuala Lumpur
>
> or email to hrd@jaring.my
>
> Only shortlisted candidates will be called for an interview.
>
> Closing Date: March 5, 2004
>
> Regards,
> Human Resource Department - JARING
IP :
61.6.163.20
|
dPJ
|
19
. Dihantar pada
22hb Feb 2004 11.42:28 pagi
[Edit]
InternetNow Sdn Bhd
We are here to challenge the world, to market world-class software, and to exceed beyond our self-imposed limitations
Founded in 1998. In the past 5 years, we have grown to be the leading Internet Software Developer in Malaysia. Our team comprises of young, energetic, aggressive and talented personnel. We are in the business of developing and marketing world-class Internet software ranging from e-mail solutions to firewall to Internet access control software.
System Engineer
(Selangor - Puchong)
Responsibilities:
To provide technical support on all InternetNow software.
To provide after sales on-site services and support to our clients
To provide installation and training to clients on InternetNow software.
Requirements:
Candidate must possess at least a Secondary School/SPM/"O" Level, Higher Secondary/STPM/"A" Level/Pre-U, Professional Certificate, Diploma or Advanced/Higher/Graduate Diploma in Engineering (Computer/Telecommunication) or equivalent.
Required language(s): English, Bahasa Malaysia
Possess vehicle and willing to travel
Applicants should be Malaysian citizens or hold relevant residence status.
Fresh graduates/Entry level applicants are encouraged to apply.
3 Full-Time positions available.
Interested candidates are invited to send us your comprehensive resume, stating present and expected salary and contact number to:
onlythebest@internetnow.com.my
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
HELPDESK SUPPORT
MNC Consulting has a vision to help B2C industries utilize leading mobile technologies to reach out to their customers in ways not possible through traditional marketing means. Positioned as a "Mobile Marketing" company, we help our clients plan, create, deploy and manage mobile application services that help them connect to their customers in a more personalized and relevant manner.
MNC Consulting is more than a technology and solution provider of mobile services. We provide total marketing solutions, where mobile services is one of the crucial components of the total solution designed to achieve the client's overall brand and marketing strategies. MNC Consulting also aggregates, builds, launch and manages premium rate services.
We are looking for:
Helpdesk Support
(Kuala Lumpur - Damansara Heights)
Responsibilities:
To provide 1st level support on applications/system/network
Requirements:
Diploma/Advance Diploma in Computer Science, Computer Engineering
Good communication skills, good initiative, customer-oriented and able to provide good problem-solving skills
Must be computer literate, preferably with hands-on troubleshooting experience on PC hardware, Windows, Linux environment
Required to work on shifts
When necessary, required to go on-site support
Please submit your curriculum vitae to :
info@mnc.com.my
IMPORTANT:
Please state the position applied for in your e-mail subject. All applicants must reach us before 16th March 2004.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ASSISTANT POD ADMIN
IP SoftCom is authorized Microsoft replicator and ISO 9002 certified company, is the leading one-stop fully integrated supplier of software contract manufacturing in the region. Our comprehensive range of value-added services include supply chain management, software replication, documentation printing & packaging assembly, warehousing, distribution, JIT delivery, fulfillment and online services In line with our rapid growth and expansion, we seek qualified, competent and responsible candidates to fill in following positions :
Assistant POD Administrator
(Penang - Bayan Lepas)
Requirements:
Candidate must possess at least a Secondary School/SPM/"O" Level, Higher Secondary/STPM/"A" Level/Pre-U or Professional Certificate in any field.
Minimum 2 years working experiences in manufactruring line.
Able to work long hours when required.
Age between 21 - 26 years old.
Applicants must be willing to work in Bayan Lepas.
Applicants should be Malaysian citizens or hold relevant residence status.
Full-Time positions available.
Interested candidates may apply on line or write-in/fax-in with full resume, current and expected salary, contact telephone number and a non-returnable photograph to :
The Human Resources Dept
IP SoftCom (Malaysia) Sdn Bhd
(Advert in JobStreet.com)
Plot 46, Bayan Lepas Industrial Estate,
Phase IV SWD,11900 Penang
Tel :04- 644 3555
Fax:04- 646 2868
Website: www.ipsoftcom.com
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
MLVK LECTURER
Req :
*Exp in lecturing MLVK courses, Mgmt Information System & Application Development.
Fresh graduates may apply.
Qualification :
Bachelor Deg in Information Tech or Mgmt. Int, send CV to mutiarakajang@mopar.edu.my. Add :
Pusat Latihan Mutiara Sdn Bhd,
No 22A & 22B /1 off Jalan Bukit, 1st and 2nd Floor, 43000 Kajang,
Slgr
or call 03-87390420
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
GRAPHIC DESIGNER KAT DiGi
Graphic Designer
Responsibilities:
JOB SUMMARY :
Strategic- Planning, Implementation and Management
Studio Operations: Optimum Level Operations, Expansion of Studio role
Corporate & Retail POSM: Planning, Sourcing, Implementation, Management
Manage and ensure internal branding is in correct usage in terms of consistency and accuracy.
MAJOR DUTIES AND RESPONSIBILITIES :
Quality and Timely Development & Implementation all brand & product POSM
Merchandising Project: Types of POS and Design control (in collaboration in Sales/Trade/DSS Mktg)
SECONDARY RESPONSIBILITIES :
To ensure all jobs sending out for col. Sep are in good quality.
To check final printed materials in perfect quality in terms of colours and materials.
To support all ad-hoc jobs in terms of design and correct usage of DiGi logo
Requirements:
Diploma in Advertising and Graphic Design.
Good knowledge of QuarkXpress, Photoshop, Illustrator and 3D studio (will be an advantage).
Good command of English and Mandarin (will be an advantage)
Experience designer with proven talent, be able to work independently and ability to work under pressure to meet deadline.
If your profile meets our requirements and you would like to join our team, please apply on-line confidentially or write/fax your complete details to:
The Human Resources Division
DiGi Telecommunications Sdn. Bhd.
Lot 30, Jalan Delima 1/3
Subang Hi-Tech Industrial Park
40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
E-mail: hr@digi.com.my
Fax: (6-03) 5721 1985
--------------------------------
Sesapa yg boleh jadi trainer utk sun one/Iplanet and oracle 9i pls call azahari 012 637 2245 segera
IP :
210.186.117.64
|
missna
|
20
. Dihantar pada
23hb Feb 2004 11.10:40 mlm
[Edit]
PERBADANAN PUTRAJAYA
1)Permohonan adalah dipelawa kepada Warganegara Malaysia
2)Had Umur (Pada tarikh iklan ditutup)- Calon-calon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun. Had umur calon yang sedang berkhidmat tidak melebihi 50 tahun.
3)Taraf Jawatan - TETAP.
4)Penaklukan di bawah syarat Skim Perkhidmatan :
Mereka yang dilantik adalah tertakluk kepada syarat-syarat skim perkhidmatan berkenaan yang sedang berkuatkuasa serta pindaanya dibuat ke atasnya dari masa ke semasa.
5)Syarat Permohonan
Permohonan dari pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan, Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dibuat secara ON-LINE dan juga melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Perintah Am Bab 'A' 21.
6)Cara Memohon
Calon-calon yang hendak memohon dikehendaki 'KLIK' pada kod jawatan pada senarai jawatan kosong yang disediakan.
Semua permohonan adalah secara ON-LINE .
Calon dihadkan kepada TIGA(3) jawatan sahaja.
7)Tarikh Tutup - 7 Mac 2004. Sebarang surat-menyurat dan permohonan bertulis tidak akan dilayan.
9)Hanya calon yang disenaraipendek akan dipanggil temuduga. Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.
10)Sebarang pertanyaan bolehlah dibuat ke alamat hrm@putrajaya.net.my
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
go to http://www.putrajaya.net.my , click at the Job Vacancy section...
good luck!
IP :
210.187.144.2
|
dPJ
|
21
. Dihantar pada
24hb Feb 2004 4.36:01 ptg
[Edit]
PERJAWATAN AWAM DLM KEM. PERTAHANAN
Berminat?
Lawat laman web ni..
http://www.mod.gov.my/
IP :
219.94.53.234
|
dorina_00
|
22
. Dihantar pada
24hb Feb 2004 8.50:04 mlm
[Edit]
Entrepreneurs Development Institute
Iklan ni saya jumpa di Permata Supermarket
Lecturers wanted for Ent. Dev Institute (EDI) to give lecture for Diploma Students.
("yang part ni ingat sikit2 je")
Subjects :
Computer Science
Information Technology
Graphic Design
Multimedia
English
Malay Language
Law
Accountancy
Business Studies
Islamic Studies
Qualification :
1. Bachelor's Degree in related field (Fresh Grads are encouraged to apply)
For further information :
please contact
Entrepreneurs Development Institute
208-A, Jalan Negara 2
Taman Melawati Metro
53100 Kuala Lumpur
Tel : 03-41071943/53 @ 41082853
Attn : En Ridwan Ab Razak or Cik Sarina Umar
* Mesej ini telah diedit oleh dorina_00 pada
24hb Feb 2004 8.52:13 mlm
IP :
219.93.56.246
|
dPJ
|
23
. Dihantar pada
26hb Feb 2004 4.04:20 ptg
[Edit]
Position : Business Consultant/Sales - 1 position
Department : Business Solution - JARING
Qualification and Special Skills Requirement
1. Minimum: Degree in Engineering, Computer Science or other related field.
2. 3-5 years of experience in ICT industry with experience in one or more of the following:-
-Sales & Marketing experience
-Computer Data Center Management
-Consulting Methodology
-Project Management
3. The person must be very independent and self-motivated. Able to meet datelines and delivers quality work.
Job Description
1. Responsible to market and sale of Secure IDC Products.
2. Responsible to manage reseller and channel for Secure IDC Products.
Position : Channel Executive - 1 position
Department : Business Solution
Qualification and Special Skills Requirement
1. Minimum: Degree in Engineering, Computer Science or any related field.
2. 3-5 years of experience in ICT industry with experience in one or more of the following:-
-Sales & Marketing experience
-Supervisory / Management experience
-Consulting Methodology
-Project Management
3. The person should be very independent and self-motivated. Able to meet datelines and delivers quality work.
Job Description
1. Responsible to manage reseller and channel for Business Solution Products.
2. Responsible to provide product info and training to reseller and channel.
Position : Sales Executive - 1 position
Department : Business Solution
Qualification and Special Skills Requirement
1. Minimum: Degree in Engineering, Computer Science or any related field.
2. 3-5 years of experience in ICT industry with experience in one or more of the following:-
-Sales & Marketing experience
-Knowledge in Security Products (firewall & IDS etc)
3. The candidate should be able to drive sales with target objective. Must be very independent and self-motivated. Able to meet deadlines and delivers quality work.
Job Description
1. Responsible for firewall and Intruder Detection System sales target.
2. Responsible for customer satisfactions.
3. Responsible for sales administrative & management
Position : Head of Branch - 2 positions
Department : Anjung Internet JARING - Kota Bharu & Alor Setar
Qualification and Special Skills Requirement
1. Degree in Business/Marketing or any related.
2. Knowledge in sales of IT Science for not less than 5 years.
3. Experience in supervisory level for not less than 3 years.
4. Good interpersonal skill, self-motivated & team motivated.
Job Description
1. Understand quota / prospecting.
2. Presentation / Customer Requirement.
3. Closing Deals.
4. Account Servicing & Reporting.
5. Channel Management.
6. Staff, inventory, asset & finance management.
7. Security & Safety.
Position : Facility & Inventory Manager - 1 position
Department : Systems Operation
Qualification and Special Skills Requirement
1. Degree in Electrical/Mechanical Engineering or related field.
2. Minimum 5 years experience in facility and inventory management or related area.
3. Knowledgeable in M&E, facility services including security and inventory systems & tools.
4. Familiar with Internet and ICT.
5. Understanding and knowledge of hardware, telecommunication, project management and networking is an added advantage.
6. Good documentation, report-writing and communication skills with fluency in both written and spoken Bahasa Malaysia & English.
7. Ability to work independently and as team player, disciplined, good organizational, problem solving and decision making skill and self motivated.
8. Possess own transport and wiling to travel.
Job Description
1. Planning, managing, implementing and monitoring requirement of organization in term of facility including power, M&E and inventory of equipment.
2. Managing facility operation and equipment-keeping related activities for all JARING sites.
3. Planning and managing group activities.
4. Procuring related systems and equipment for facility and equipment tracking.
5. Liaising with vendors,suppliers , consultants and other internal and external parties.
6. Other related jobs assigned from time to time.
Position : Software Engineer - 1 position
Department : Systems Operation
Qualification and Special Skills Requirement
1. Degree in Science Computer or Information Science or related areas.
2. Knowledgeable in Object Oriented Concept.
3. Good in C++, Perl and Web programming - ColdFusion and Java.
4. Trained and experienced in developing software to support organization needs and knowledgeable in ISP services.
5. Experience in using UNIX commands on multiple platforms such Linux and Solaris.
6. Has experience in setting up and managing web server.
7. Has very good communication and documentation skill and able to work independently and in a team.
Job Description
1. To operate or support the operation activities for in house or external packages for operation support systems.
2. Identify enhancement required at interface, integration with new system or external system and developing or customize procedures, interfaces and functions.
3. Get end user requirement and do detail design for new modules/systems.
4. Do system monitoring to ensure all the modules/features run smoothly and hardware is in good condition.
5. Identify the upgrading required for related hardware and software.
6. Trouble shoots problem, liaise with vendors and rectifies problems.
7. To do or update documentation, do end user training and provide technical support to internal and external users.
8. Always try to meet the target date has been specified.
9. Willing to stay back and on stand by basis as required to support current demand in daily operation.
Position : Technical Assistant - 2 position - Johor Bharu & Kuching
Department : Installation Management, Network Engineering & Operation
Qualification and Special Skills Requirement
1. Good knowledge in cable management.
2. Experience in dealing with telecommunication providers and in handling telecommunication lines.
3. Good knowledge in WAN/LAN network and IP applications.
4. Good knowledge in network routers, switches and WAN/LAN network devices.
5. Good written and verbal communication skills in English and Bahasa Malaysia.
6. Willing to work shift and travel.
7. Willing to work on standby and is always (7 days x 24 hours) available/contactable.
8. Independent, initiative and self motivated.
9. Minimum 1 year experience in related work.
10. Must have driving and own transport.
Job Description
1. Assist the branch supervisor in maintaining the office, ensuring it is open and closed following the official working hours.
2. Report to the branch supervisor for any office logistic matters, abiding by the current MIMOS procedures and policies.
3. Assists the engineers and/or other technical assistant for any pre-installation and configuration of network equipment like routers, modems and server including fabrication cables etc.
4. Liaise with the telecommunication provider on line related matters.
5. Liaise with suppliers abd end users with regards to the installation and maintenance of equipment and Internet connectivity.
6. Assist the engineers or other technical assistant in troubleshooting network or server related problems or to troubleshoot network problems personally using network tools, and also with end user with regards to network connectivity problems.
7. Provision and activate analog leased line connections.
8. Manage and update remote POP connectivity diagrams.
9. Responsible for the installation of network infrastructure for exhibitions or events provided by JARING.
10. Perform preventive maintenance works as when necessary.
11. Go to customers sites or JARING POPs fixing or installing network equipment or servers.
12. Work closely with audit control and facility teams in inventory control and asset tracking.
13. Perform other related works assigned from time to time.
14. 7 days x 24 hours availability and supports and work shift and standby as and when required.
15. Explore, evaluate and test network tools abd devices when necessary.
16. Perform other related works assigned when necessary.
Position : Channel Executive - 2 positions
Department : Channel, Access
Qualification and Special Skills Requirement
1. Degree in any discipline, preferably with sales experience.
2. Some technical knowledge in Internet Technology will be advantage (ie. Internet Acess, Internet Data Center, Wide Area Network Communication and etc.)
3. Posses own transport and able to work with minimum supervision.
4. Highly communication skills and interpersonal skills.
5. Good negotiation and analytical skills.
Job Description
1. Account management (ie. Acquisition, Management and Evaluation of corporate service resellers)
2. Relationship management with resellers.
3. Provide product briefing and training to potential or appointed resellers.
4. Ensure channel sales target is achieved.
Position : Business Manager - Kulim High Tech Park
Department : Business Solutions
Qualification and Special Skills Requirement
1. More than 7 years experience in ICT industry with experience in pre-sales and post-sales services
2. Good communication skills and able to influence people
3. Knowledge in one of the following:
* Networking and Infrastructure Design
* Network Security Services
* IDC Operation and Business Model
* Business Management
* Very independent, self-motivated and produce quality work
Job Description
1. Responsible to develop new business opportunities for the Northern region
2. Responsible to achieve sales target as set by the Management
3. Responsible to manage client's account professionally
4. Responsible to manage the JARING KHTP operation cost-effectively
Position : Software Engineer - 1 position
Department : Capability Development
Qualification and Special Skills Requirement
1. Bachelor of Science in Computer Information Systems, Computer Science, Information Technology or equivalent
2. 2 4 years experience in any of the following: - Java, Oracle, Cold Fusion, Perl, SQL, UNIX
3. Experience in System Integration will be an added advantage.
Job Description
1. System design and development
2. Must be willing to work extra hours in order to meet deadlines
3. Must be result-oriented and be able to work under pressure
Position : Consultant - 1 position
Department : Business Solutions
Qualification and Special Skills Requirement
1. Minimum Degree in Engineering, Computer Science or equivalent.
2. More than 5 years of experience in ICT industry in any of the following:
- Consultancy
- Project Management
- Networking and Infrastructure Design
- Network Security Implementation
- System Design Methodology
3. The person should be very independent and aself-motivated.
4. Able to meet datelines and delivers quality work.
Job Description
1. Responsible to design, plan and deliver solutionsz to our client by understanding client's requirement and propose solution to satisfy the needs.
2. Responsible to execute projects including to develop project work plan and to manage deliverables, project teams and project budgets.
Position : Business Manager - 1 position
Department : Business Solutions
Qualification and Special Skills Requirement
1. Minimum Degree in Engineering, Computer Science or any relevant field.
2. More than 10 years of experinece in ICT industry in one or more of the following:
- Business Development
- Project Management
- Networking and Infrastructure Design
- Network Security Implementation
- System Design Methodology
3. The person should be very independent and self-motivated.
4. Able to meet datelines and delivers quality work.
Job Description
1. Responsible to management the Managed Services team.
2. Responsible to develop Business/Sales plan on new services.
3. Responsible to design, plan and deliver solutions to our client by understanding client's requirement and propose solution to satisfy the needs.
4. Responsible to execute projects including to develop project work plan and to manage deliverables, project teams and project budget.
Position : Senior Consultant - 1 Position
Department : Business Solutions
Qualification and Special Skills Requirement
1. Minimum Degree in Engineering, Computer Science or equivalent.
2. More than 7 years of experience in ICT industry with experience in one or more of the following:
- Consultancy
- Project Management
- Networking and Infrastructure Design
- Network Security Implementation
- System Design Methodology
3. The person should be very independent and self-motivated.
4. Able to meet datelines and delivers quality work.
Job Description
1. Responsible to design, plan and deliver solutions to our client by understanding client's requirement and propose solution to satisfy the needs.
2. Responsible to execute projects including to develop project work plan and to manage deliverables, project teams and projects budget.
Position : Account Manager - 1 Position
Department : Business Solutions
Qualification and Special Skills Requirement
1. Minimum Degree in Business Administration, Accountancy, Engineering, Computer Science or equivalent.
2. More than 5 years of experience in ICT industry with experience in one or more of the following:
- Sales and Marketing
- Account Management
- Channel Management
- Project Management
3. The person should be very independent and self-motivated.
4. Able to meet datelines and delivers quality work.
Job Description
1. Responsible to develop business polan including the sales and marketing plan for the group.
2. Responsible to design, plan and deliver solutions to our client by understanding client's requirement and propose solution to satisfy the needs.
3. Responsible to execute project work plan and to manage deliverables, project teams and projct budgets.
Position : Senior Human Resource Executive - 1 Position
Department : Human Resource & Administration
Qualification and Special Skills Requirement
1. Diploma or Bachelor Degree in Human Resource Management or equivalent.
2. 2 - 3 years of working experience in Human Resource.
3. Responsible for employee relations, recruitment, skills training, compensation, performance management, employee development and administering policies.
4. Good communication & interpersonal skills.
5. Team player, high motivation, independent, well organized and result oriented.
Job Description
1. Develops, manages and continuously improves upon recruitment & selection, performance enhancement and evaluation, and compensation & remuneration systems that are aligned with industry standards and support the achievement of JARING's strategic objectives.
2. Manages relationships with labour unions, government entities, and other organizations that impact JARING's workforce.
3. Performs all aspects of employee payroll, including determining compensation amounts and facilitating the transfer of funds to employee accounts.
4. Directs & reviews the work of the Human Resources Team member as required.
How to Apply
Please send your application to:
Human Resource Department
JARING - MIMOS Berhad
Level 18, Menara HLA
No.3 Jalan Kia Peng
50450 Kuala Lumpur
or email to hrd@jaring.my
Only shortlisted candidates will be called for interview.
Closing Date: 5 March 2004
IP :
219.94.53.234
|
dPJ
|
24
. Dihantar pada
27hb Feb 2004 12.38:24 tghari
[Edit]
Ranhill Engineer And Constructors Sdn Bhd
1. Contact Manager
2. Project Manager
3. Procurement Manager
4. Project Engineer (Civil/M&E)
5. Senior Quantity Surveyor
6. Quantity Surveyor
7. QA / QC Officer
8. Health, Safety & Environmental Officer
9. Procurement Officer
10. Site Supervisors (Civil/M&E)
11. Health, Safety & Environmental Supervisor
12. QA / QC Supervisor
13. AUTOCAD
14. Account Assistant
Ranhill Bersekutu Snd Bhd
15. Senior Resident Enginners (Water Supply)
16. Resident Engineers (Water Supply)
17. Inspector-Of-Works (water Supply)
More details...
http://www.ranhill.com.my/employment.htm
Closing Date : 20 Mac 2004
IP :
219.94.53.234
|
kekwa_putih
|
25
. Dihantar pada
27hb Feb 2004 7.10:46 ptg
[Edit]
a'kum.. nak tanye sket.. kalau nak apply keje gov kan.. resume dia kene dlm malay ke english ek? tq!
IP :
210.186.48.49
|
dPJ
|
26
. Dihantar pada
01hb Mac 2004 10.39:07 pagi
[Edit]
kekwa_putih
Kalau tak dinyatakan dalam iklan, resume samada BI atau BM diterima.
IP :
219.94.53.234
|
missna
|
27
. Dihantar pada
02hb Mac 2004 1.22:04 tghari
[Edit]
alhamdulillah, missna dpt paggilan intview kat LHDN tak lama lagi..but risau gak pasal intview ni..
dress code LHDN camne eh? rasa2nya klau nk selamat pakai je baju kurung kan..kan..
tadi baru je print maklumat pasal LHDN..mana la tau kot dorang tanya skit pasal LHDN..bak kata org "sediakan payung sblm hujan"..sbb b4 this, ada gi intview kat PLKN, sib baik ada baca pasal khidmat negara tu, alhamdulillah dpt jawab soklan dgn yakin 
sesapa yg ada hint psl intview kat LHDN, bagaitau kat chek no.. * Mesej ini telah diedit oleh missna pada
02hb Mac 2004 1.23:44 tghari
IP :
210.187.144.42
|
Adiera_83
|
28
. Dihantar pada
02hb Mac 2004 4.08:33 ptg
[Edit]
kekwa putih
Tapi selalunya Resume nie di buat dalam bahasa inggeris...
xpenah lah plak dgr Rusume di buat dalam bahasa melaysia...
ap2 pun terpulanglah pada diri masing2.....
IP :
202.184.17.249
|
ainlyn
|
29
. Dihantar pada
03hb Mac 2004 11.38:20 pagi
[Edit]

Kat sini saya nak war-war kan, kat office saya ni ada kerja kosong Admin Asst. Location: S Subang Jaya. requirement, mesti ada experiance dan basic knowledge dlm accounts. Kalau berminat fax resume & expected salary. Attn: Human Resources Department.
Orait. Moga2 berjaya.
IP :
219.95.60.2
|
shamzshamrie
|
30
. Dihantar pada
03hb Mac 2004 12.53:00 tghari
[Edit]
 
utk sesapa kat tganu.. ketengah nak pakai org sekarang.. boleh xplore kat google, mamma atau yahoo..
IP :
219.94.76.10
|
|