Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Automotif >> clutch plate : harga clutch plate untuk satria 1.3 berapa RM
(Pengendali : zacks )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : clutch plate : harga clutch plate untuk satria 1.3 berapa RM
Aubryzal

1 . Dihantar pada 17hb Dis 2003 12.17:07 tghari   [Edit]
berapa range harga clutch plate ... ? aku di fahamkan RM 380 termasuk pasang.. betul ke? masalahnya clutch kete aku ni berat sesangat, kalo jem lenguh kaki... sakit pinggang.... ari tu pomen tu advice tukat clutch calbe, tapi bila tukar sama gak berat... RM 110 harganya, tpi dia bukak balik & pasang yg asal sbb aku komplen takder perbezaan, sama je berat, then dia kata kompom aku kena tukar clutch platenye... tapi mahal le plak aku rasa...mintak kengkawan bg advise skit..

IP : 192.228.137.71

hyppo

2 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 08.33:01 pagi   [Edit]


cuba tanye Powertech kat Tmn Permata, KL ... itupun kalau ngko dok KL laa.. sana murah ckit.. btw, keta ngko baru ke? kalau baru gi la balik Proton, komplen kat diaorg.. tap kalau dah abis warranty, buat kat luar.. tp aku rasa clutch plate x termasuk dlm warranti kot..

IP : 161.142.112.8

supercat

3 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 08.44:42 pagi   [Edit]
clutch kabel sampai 100++???? mahal tu...

IP : 202.189.60.1

Aubryzal

4 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 09.27:19 pagi   [Edit]
hypoo..
powertech Tmn Permata tu kat area mana? aku mmg dok kl....




___________________________________________________________
clutch kabel sampai 100++???? mahal tu...
___________________________________________________________

tu le pasal aku nak terus tukar pun pikir 2-3 kali.... tu yg aku tgh survey2 ni.. kot2 ada kengkawan kat MDC ni ada kedai2 yg korang selalu pergi... bleh compare price....

IP : 192.228.137.71

supercat

5 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 10.14:53 pagi   [Edit]
pi kedai spare part.. harga dia tak sampai 50 pun.. tu kalu tak silap gualaaa.. sbb baru 2-3 bulan lepas gua beli kabel kluc...

IP : 202.189.60.1

sangparang

6 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 10.30:04 pagi   [Edit]
quote:
berapa range harga clutch plate ... ? aku di fahamkan RM 380 termasuk pasang.. betul ke? masalahnya clutch kete aku ni berat sesangat, kalo jem lenguh kaki... sakit pinggang.... ari tu pomen tu advice tukat clutch calbe, tapi bila tukar sama gak berat... RM 110 harganya, tpi dia bukak balik & pasang yg asal sbb aku komplen takder perbezaan, sama je berat, then dia kata kompom aku kena tukar clutch platenye... tapi mahal le plak aku rasa...mintak kengkawan bg advise skit..

aku rase mungkin spring pedal clucth ko tu ader problem kot (diandaikan ko nyer cable okey la). kalo tak mungkin ko kena tukar housing clutch ko kot. dah expired kot) biasanyer kalo tukar clucth kena tukar ngan housing clutch. kalo nak lagi soft ko guna hydraulic clutch ler. yg aku tau kalo tukar clutch ni ada byk beza harga. upah biasanye rm100-150 (tgk kedai). clutch kalo nak murah beli sendili la. clucth+housing clutch dlm rm100-150. ini yg biasa la.

IP : 202.188.130.254

supercat

7 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 10.50:37 pagi   [Edit]
hmmmm. mahal gak upah dia ekkkk... tu sbb gua tak tukar2 lg kabel kluc yg dah gua beli tu...

IP : 202.189.60.1

sangparang

8 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 11.00:09 pagi   [Edit]
supercat
quote:
hmmmm. mahal gak upah dia ekkkk... tu sbb gua tak tukar2 lg kabel kluc yg dah gua beli tu...


ko jgn salah faham, maksud aku upah tu utk tukar clutch (turun engine) bukan clucth cable. tukar cable murah jek. kalo nak lg murah aku bleh tolong pasangkan... no hal nyer...

IP : 202.188.130.254

supercat

9 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 11.08:12 pagi   [Edit]
oooo... yeke??? hehehehe.. ni kira tukar kluc plate la ni... hehehehe.... lu nak tolong ke??? bole gak...

IP : 202.189.60.1

sangparang

10 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 12.34:05 tghari   [Edit]
ko nak pasang ker???? kalo nak bleh nyer. aku dok bkt a/bangsa jek.... ala ko tanye pomen upah pasang cable berape, pastu aku bg half price. ala blanja makan pon okey gak... he he he.........

IP : 202.188.130.254

hyppo

11 . Dihantar pada 18hb Dis 2003 1.48:05 tghari   [Edit]
aubryzal,

powertech tmn permata dkt dgn giant melawati..tau ke x?
kat sana aku punye keta aksesori jer dah abis RM10ibu.. itu pun kira dari keta Wira aku, Waja bapak aku, Wira adik ku, Carnival kawan aku, Iswara member aku...aku cdgkan ke sana sbb aku rasa harga murah..tp x tau la kot ada kedai aksesori yg lagi murah... bile ko nak pegi? kalau ko pegi ko ckp kat tokey die name Kor Hong panggil Ah Hong je..cakap kat dia ko nie kwn itu Kembara WGW5580.. dia x tau nama aku, tp tau nombor dan jenis keta aku.. tp bile ko nak gi ko kasi tau aku laa..nanti aku call dia..leh call aku kat 012 6395580 (main number)/ 019 2038580 (option number)

IP : 161.142.112.8

Aubryzal

12 . Dihantar pada 19hb Dis 2003 11.46:16 pagi   [Edit]
hypoo... tq bagi info...
insyallah.. nanti kalo aku nak gi aku tel ko dulu yek... aku tgh korek tabung ni... kompol duit...

IP : 192.228.137.71

impreza

13 . Dihantar pada 30hb Dis 2003 3.14:39 ptg   [Edit]
aku suka sembang bab keta nie..sbb aku dah abih byk duit modofied keta.....aku pakai wira 1.5 dah tukar ke 1.6 sbb enjin yg dulu dah pecah....bab clucth plate nie mmg mahal skit...tanda² clucth abih kalau enjin mengaum..tapi keta tak pi....so aku nk bagi skit cad...alang² nk buat clucth baik tukar suma..sbb klu dok tukar itu..ini lama² kos dia mcm tukar 1 set gak...klu satria 1.3 nk pick up kuat skit tukar ke clucth 1.8..mmg ada beza pick up...tapi byk la modal skit...aku buat dulu lebih kurang rm400....tapi tukar suma la...cari flywheel 1.8 kt kedai potong keta byk...cari flywheel 1.8 keta mit.super touring..pas tu flywheel tu hantar skin..kasi ringan skit...pas tu pasang ngan satu set lengkap clucth pplate 1.8 complete housing + bearing + plate...( baru punya ) dlm rm 250 ..lepas pasang tukar minyak gearbox + gearbox oil threatment..mmg ringan punya..pick up pun boleh challange 1.6 standard....

IP : 202.190.48.49

Aubryzal

14 . Dihantar pada 07hb Jan 2004 10.41:42 pagi   [Edit]
hi sofian... nampaknya ko banyak tahu pasal kete2 ni... aku ni tahu pakai je... pasal engin tu sikit2 boleh lee...... kete aku ni kalo nak ikut hati nak je tukaar yg baru.,.. tapi budget plak tak cukup,,. lagik pun aku dh nak abis bayar... 12/2004 bulan akhir aku,.. so ingatkan lepas tu aku nak maintain je kete ni.... repair skit2 apa2 yg patut... buat masa sekarang ni aku concern pada clutch aku je ... sebab berat sangat.... apa yg patut aku buat..? apa yg perlu ditukar..?

IP : 192.228.129.114

impreza

15 . Dihantar pada 07hb Jan 2004 11.00:42 pagi   [Edit]
Sebenarnya tak pandai sangat pon...cuma saya minat bab modified keta nie..so selalu la campur nganpomen ..lepak kat bengkel tengok diaorang repair keta...at least dapat gak ilmu skit.....so bab clucth nie kurang gak saya..tapi biasa yang saya tahu....kalau clucth berat nie..dia sebabkan oleh kabel la..kalu pakai kabel...ada yang pakai clucth pam...kalau kabel clucth awak tukar yg murah pon boleh jadi gak...sebab dalam kabel murah tu mungkin kurang grease......housing clucth pon boleh jadi gak.....minyak gear bocor pon boleh jadi gak.......kalau clucth ko tu tinggi pon boleh jadi gak.....so check la yg mana.....

IP : 202.190.48.49

Aubryzal

16 . Dihantar pada 07hb Jan 2004 11.11:53 pagi   [Edit]
oic....

banyak le plak yg kena tengok... ari tu masa cek pomen tu kata kebel dia kena tukar.. bila tukar .. sama gak.. berat.. so aku letak balik yg lama.. dia advice tukar clutch plate... tu yg aku tak tukar lagik... pasal dia kata harganya RM 380... betul ke..? mahal jugak tu..

IP : 192.228.129.114

kolia

17 . Dihantar pada 08hb Jan 2004 1.03:19 tghari   [Edit]
dont worry beb..kwn rasa beb puya keta clutch plate dah habis..opp..masa masuk gear tu..keta jd camna..ada jerk tak? pik up ada tak..gegar...kalu ada tukar baru..nak murah kwn boleh tolong pasang..apa pun call kwn..itu pun beb tinggal kat tmpat kwn..clutch 1 set murah aja..

IP : 219.93.59.116

Aubryzal

18 . Dihantar pada 09hb Jan 2004 5.14:34 ptg   [Edit]
oo ko pandai bikin ke kolia..?
kat ner wokshop ko..? cluthc plate tu berepa RM..? workmanship ko baper RM..?? aku ingatkan nak tukar sekali clutch cable nye...

kete aku pickkup mmg slow.. kadang2 tu bila gear rendah.. aku tekan dia ada bunyik.."krek.. krek.. krekk..." kadang2 nak masuk gear pun ketat..//

IP : 192.228.129.114

kolia

19 . Dihantar pada 27hb Jan 2004 1.00:09 tghari   [Edit]
sorry laa beb..lambat balas..kolia boleh laa..sikit..kolia bt kat rumah..serdang ngam pj..itu pon part time aja..apa pon kena tgk dulu la.. kolia rasa lu punya keta clutch habis..upah..kolia berpatutan..sama2 puas hati...ok

IP : 219.93.59.116

Aubryzal

20 . Dihantar pada 31hb Jan 2004 08.53:37 pagi   [Edit]
esehmen kolia.... lambat respons la ko... ari tu kete aku prob.. dah tu alang2... aku buat kan clutch plate sekali...

IP : 192.228.137.71

cyrus

21 . Dihantar pada 31hb Jan 2004 09.01:32 pagi   [Edit]
Aubryzal,

ko takde ke mekanik yg ko dah biasa pegi...kita pakai keta nih kena ade simpan sorang mekanik...baru tak kena tipu...harga pung dia bole bg murah...tu baru ko pakai 1.3...kalo ko pakai turbo aku ingat ko demam...

IP : 161.142.112.8

efah

22 . Dihantar pada 03hb Feb 2004 6.43:10 ptg   [Edit]
kolia...

ko pomen ker? bole pasangkan clutch plate ker?
tolong kawan2 berapa upah ek?

IP : 203.115.226.151

TJ_04

23 . Dihantar pada 04hb Feb 2004 1.00:04 tghari   [Edit]
kalau dok pj boleh beli kat kedai spare part kat area sea park...aku beli clutch + housing clutch tak sampai 100 kalau tak silap....lepas tu suruh member pasang....harga kenkawan rm60 je....

IP : 210.195.6.90

Aubryzal

24 . Dihantar pada 05hb Feb 2004 10.59:55 pagi   [Edit]
cyrus
quote:
ko takde ke mekanik yg ko dah biasa pegi...kita pakai keta nih kena ade simpan sorang mekanik...baru tak kena tipu...harga pung dia bole bg murah...tu baru ko pakai 1.3...kalo ko pakai turbo aku ingat ko demam...

skarang ni pun dah demam....

TJ..
quote:
kalau dok pj boleh beli kat kedai spare part kat area sea park...aku beli clutch + housing clutch tak sampai 100 kalau tak silap....lepas tu suruh member pasang....harga kenkawan rm60 je....

aku pernah ada experience beli barang sendiri & pasang sendiri... ari tu aku beli bateri kete kat K4.... bateri ekte aku kiap.... lupa matikan lampu... hmmm.. lepas beli tu aku pasanglah..... tak terpikir plak pasal tamatan posif dan negatifnya..... aku pakai pasang je... pastu... kete takmo hidup... & starter problem...
terpaksalah aku manggil pomen.... kopak lagik... ni lah padahnya memandai buat sendiri.....

IP : 192.228.137.71

TJ_04

25 . Dihantar pada 06hb Feb 2004 1.08:20 tghari   [Edit]
Aubryzal,

kalau tak tau buat, pi lah panggil pomen....appa lah.....
aku beli sendiri ni pun dgn member aku, dia ni bekas pomen tapi takde kelengkapan....so minta tolong member yg sorang lagi pasang. dia ni memang pomen...........cuma bila charge tu, harga kawan2 lah......

IP : 210.195.6.134

kolia

26 . Dihantar pada 06hb Feb 2004 1.20:46 tghari   [Edit]
efah..
satakat tukar cluch2 insyaalah..kau keta apa?..upah sama2 puas hati..

Aubryzal..
keta dah ok ka..?

IP : 219.93.59.116

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara © Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "