Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Automotif >> Tanyer : Kereta KIA Sephia
(Pengendali : zacks )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Tanyer : Kereta KIA Sephia
Mumy_Sofhea

1 . Dihantar pada 10hb Jun 2003 09.28:40 pagi   [Edit]
Hi...nak tanyer sesapa yang arif pasal KIA Sephia dari segi keburukan dan kebaikannyer???Actually tengah cari keter 2hd...dah menyampah pakai wira walaupun brand new.!!!cam hmpehhh!!!ada saper2 nak jual Sephia dier tak?? kalu 38 k yr2000,boleh consider.apasallah keter buatan malaysia ni tak berkuality???asyik sibuk nak produce banyak2...tak terjual punnn...melambak2 kat proton tuh....

IP : 202.75.160.230

NagaMerah

2 . Dihantar pada 12hb Jun 2003 00.03:59   [Edit]
jenama KIA memang Ok...aper yang saya dengar org cakap...
banyak yang memuji...body keras,suspension bagus,kadang bila
langgar lopak air ker dia punya steereng tak lari...bukan mcm
sesetengah keta..tentang keburukan tue plak,saya tak tau lah...
itu pun saya dengar cakap2 org jer...

IP : 219.92.206.2

shamsulbahry

3 . Dihantar pada 16hb Jun 2003 6.27:08 ptg   [Edit]
Yea, saya pakai Kia sepia dah 2 tahun....kira sedap gak ler...lari OK, stable, kira takat 140kmh tu besa ler ...smooth...tetambah plak baru tukar tayar baru Eagle GA...senyap ..tak der bunyi2 pelik dan menyakitkan telinga ...body dia pun agak keras sikit... overall OK...cuma dia ni auto ....tak der manual...bila nak pecut dan potong keta lain agak slow sikit...besa ler ...takat 1.5 Liter enjin tu memang ler tak berapa power sangat ...tapi untuk cruising di highway ...no problem....saya rasa Kia overall bagus...compare ngan Waja...atautpun Honda City 1.5....

Bebaru ni jual Proton lama saya tu (10 tahun) dan amik satu Wira 1.3 baru...ingat dah 10 tahun...proton punya keta dah improve quality dier ...rupa nyer ...macam sial lagi..tak berubah langsung...bunya krok krek kat dash board tu...pas tu bila terlanggar lubang ...ada plak bunyi lain kat tayar ...boring betui....ni kena hantar balek kat service center ..sial punya proton...nanti bila afta ...tau ler engkau ...biar LINGKUP....takat memenuhkan jalan ngan keta tak der quality...silap pacik....

IP : 161.142.78.84

waterlilies

4 . Dihantar pada 18hb Jun 2003 4.58:14 ptg   [Edit]
sofhea,
saya pun tgh dok cari kia sephia gak. dah tanya2. memang nak beli segera. kalau taun 2001 rega lam 39k-41k. d/p lam 3k kebawah. monthly 6++ (7 taun laaa ). dah dapat ke? cuba tengok paper star...kalau ada member MDC nak jual...lagiiii senang

IP : 161.142.100.87

kudean

5 . Dihantar pada 18hb Jun 2003 10.15:59 mlm   [Edit]
che samsul

bagi free keta wira tu kat i bole ?!!!

IP : 202.188.246.103

NagaMerah

6 . Dihantar pada 18hb Jun 2003 10.52:01 mlm   [Edit]
naper tak cuba kia spectra...keta tue pun ok gak...
lampu depan kira sporty jugak...tapi gear auto lah...
mcm maner pun memang best...

* Mesej ini telah diedit oleh NagaMerah pada 18hb Jun 2003 10.52:48 mlm

IP : 219.92.206.56

shamsulbahry

7 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 3.56:01 ptg   [Edit]
kudean, mana leh bagi peri....keta tu utk gi keja...basikal buruk saya tu boleh awak nak free....

IP : 161.142.78.84

tarantula

8 . Dihantar pada 21hb Jun 2003 03.54:52 pagi   [Edit]
Baru ptg dari ikut member pergi KIA showroom. Price KIA Spectra 1.6 OTR cuma RM67,888.00 Automatic.Tahun lepas KIA Spectra tu di jual pada harga RM85K tapi semakin hari semakin menurun nampaknya.

Proton waja pulak RM65,000+++ untuk version Auto.

Alamatnyer lepas nie...bungkus la proton....bukan lah aku tidak sokong industri kereta tempatan tapi sampai bila kita harus menjadi hamba menurut segala kehendak kerajaan?

Proton dah hampir 20 tahun...sampai bila lagi hendak duduk di bawah ketiak PM. Orang tidak membeli kereta malaysia bukan bermakna orang itu tidak petriotik. Dah ler kereta kualiti yang hanya layak di bangkul sampahkan...harga pulak mahal...pastu di paksa membeli accessories yang mengarut-ngarut...

Kepada yang berhajat nak beli kereta proton tu...fikirkan lah...100X.

IP : 161.142.78.84

tarantula

9 . Dihantar pada 21hb Jun 2003 03.58:09 pagi   [Edit]
Baru ptg dari ikut member pergi KIA showroom. Price KIA Spectra 1.6 OTR cuma RM67,888.00 Automatic.Tahun lepas KIA Spectra tu di jual pada harga RM85K tapi semakin hari semakin menurun nampaknya.

Proton waja pulak RM65,000+++ untuk version Auto.

Alamatnyer lepas nie...bungkus la proton....bukan lah aku tidak sokong industri kereta tempatan tapi sampai bila kita harus menjadi hamba menurut segala kehendak kerajaan?

Proton dah hampir 20 tahun...sampai bila lagi hendak duduk di bawah ketiak PM. Orang tidak membeli kereta malaysia bukan bermakna orang itu tidak petriotik. Dah ler kereta kualiti yang hanya layak di bangkul sampahkan...harga pulak mahal...pastu di paksa membeli accessories yang mengarut-ngarut...

Kepada yang berhajat nak beli kereta proton tu...fikirkan lah...100X.

IP : 161.142.78.84

shamsulbahry

10 . Dihantar pada 25hb Jun 2003 4.29:21 ptg   [Edit]
saya setuju ngan tarantula...proton ni sbb govt protected...tu sbb dia naik lemak..buat keta tak de quality...maafler kpd yg memiliki keta proton (termasuk saya) sbb kutuk proton tapi kalau kutuk utk kebaikan bersama apa salahnyer...tentang masalah kereta Kia ni tak der 2nd value ...tu saya kita lantak ler...buat apa nak jual Kia tu balek....pakai ler sampai reput...tak pun at least 7 tahun....sampai abis bayor instalment...lain ler kalau nak pakai takat 2 tahun pas tu nak beli Merc atau BMW lak...:-))

IP : 161.142.78.84

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "