Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> kesihatan&cantik : Produk selepas bersalin yg paling bagus .
(Pengendali : lini, piqah )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : kesihatan&cantik : Produk selepas bersalin yg paling bagus .
marcella73

1 . Dihantar pada 23hb Okt 2004 9.15:25 mlm   [Edit]
Hai semua,
saya nak cari ubat selepas bersalin yg bagus dan berkesan .Saya juga ingin kebaikan dan keburukannya jika selepas bersalin mengikat salur peranakan. Ini kerana saya akan bersalin dengan cara pembedahan kali ketiga awal tahun depan. doktor minta saya fikirkan tentang perkara ni. jadi saya ingin meminta jasa baik semua yg dah ada pengalaman tu berikan sedikit tip disini tak pun emailkan kepada saya marcellaabdull@yahoo.com.

IP : 203.106.117.118

raihanis

2 . Dihantar pada 23hb Okt 2004 9.55:14 mlm   [Edit]

Set Lepas Bersalin Tropical Herbs

i mampu rekemen produk ni aje sbb i dah try. yg set lain tak
pernah try, no komen.

cuba baca testimoni kat sini. http://www.melayu.com/sembang2/mesej.php?13.0000001803

IP : 219.95.58.96

maizana

3 . Dihantar pada 24hb Okt 2004 05.36:10 pagi   [Edit]
quote:
saya nak cari ubat selepas bersalin yg bagus dan berkesan .Saya juga ingin kebaikan dan keburukannya jika selepas bersalin mengikat salur peranakan. Ini kerana saya akan bersalin dengan cara pembedahan kali ketiga awal tahun depan

Seperti yang dicadangkan oleh Raihanis..marcella boleh meneliti kandungan Set Bersalin Tropical Herbs




Kehamilan adalah saat-saat istimewa dalam kehidupan seseorang wanita. Pemakanan yang betul dan mengekalkan kecergasan serta kerehatan amatlah penting kerana dia membekalkan keperluan pemakanan kepada bayi yang sedang membesar. Penjagaan lepas bersalin juga penting kerana ibu baru perlu memulihkan tenaga dan daya hidup, untuk penjagaan bayinya yang baru lahir. Dalam kebanyakan kebudayaan Asia, tempoh berpantang ialah masa apabila ibu-ibu baru memulihkan kesihatan, lazimnya dengan makanan, herba terpilih yang istimewa serta amalan tradisional lain

Set Lepas Bersalin Tropical Herbs adalah sistem herba lengkap untuk membantu ibu baru memulihkan tubuhnya, di dalam dan di luar dengan cepat dan mudah.
Sistem komphrehensif ini mempunyai 10 komponen herba yang diguna selama 44 hari untuk penjagaan lengkap dan pemulihan ibu-ibu baru lepas bersalin. Bengkung Lepas Bersalin PERCUMA juga ada dimasukkan dengan setiap pembelian set ini.

Ini adalah rumusan tropika yang mengandungi herba-herba yang telah diguna secara tradisional oleh orang Cina, India, dan Islam untuk membantu pemulihan ibu baru semasa pantang.

Untuk dimakan:

Teh Herba, Lepas Bersalin 1 dan Lepas Bersalin 2.


Untuk Kegunaan Luaran:

Herba Pembersih Wanita, Herba Mandian, Minyak Urut Herba, Minyak Bayi, Campuran Peramping Perut, Campuran Penghangat Badan, dan Campuran Penenang.

iri-ciri dan Faedah

Lengkap dan mudah.

Memberi penyelesaian mudah. Segala yang anda perlukan ada dalam pek ini. Penyediaan minimum diperlukan kerana semua produk telah disukat terlebih dahulu dan sedia diguna.

Keberkesanan Terbukti.

Herba-herba yang diguna telah diuji sejak turun temurun dan terbukti secara saintifik.

Herba-herba yang distandardkan.

Mengguna ekstrak bahan aktif herba yang distandardkan untuk kualiti dan konsistensi rumusan.

Tiada pewarna dan perasa tiruan atau pengawet yang ditambah.

Kapsul sayuran. Minyak yang diguna adalah berasaskan tumbuhan.

Produk ini sesuai untuk mereka yang vegetarian dan mereka yang mempunyai larangan agama.

Pengilang herba bertauliah.

Dengan pengalaman bertahun-tahun di bidang pengeluaran produk berasaskan herba, syarikat ini memenuhi kriteria Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK/DCA) untuk Amalan Pengilangan yang Baik (GMP)

.

IP : 218.111.208.27

marcella73

4 . Dihantar pada 24hb Okt 2004 7.53:28 ptg   [Edit]
terima kasih ya ttg produk tu. berapa harganya dan dimana boleh dibeli. ?

IP : 210.186.11.109

raihanis

5 . Dihantar pada 24hb Okt 2004 8.47:10 mlm   [Edit]
marcella, set bersalin ni hanya dipasarkan oleh Amway. dulu
i join Amway sbb keberkesanan set bersalin ni la juga. memang
serasi dgn i sbb ianya tak panas mcm sesetengah jamu bersalin
yang lain.
luka cepat sembuh, badan rasa bertenaga, tak pakai stokin pun
takde masalah nak kejang kaki ke atau sejuk ke, sembelit pun
takde jugak, sbb i minum air 4-5 gelas sehari.

harganya RM262.50. kalau berminat nak cuba, boleh contact i.
number fon kat bawah ni aje. atau emel
raihanis@hotmail.com

free delivery ke seluruh malaysia.

IP : 218.208.198.68

suzismi

6 . Dihantar pada 25hb Okt 2004 12.41:25 tghari   [Edit]
harga ahli berapa eekk

IP : 210.186.172.142

ella973

7 . Dihantar pada 25hb Okt 2004 12.45:57 tghari   [Edit]
suzismi

I ada htr e-mail kat u, pliz check ek

IP : 219.93.8.5

bruang

8 . Dihantar pada 25hb Okt 2004 3.22:00 ptg   [Edit]
suzismi..I nak tanya yang salindah punya tu ok ker???sbb I nampak you promote salindah...

IP : 202.185.105.136

hassu

9 . Dihantar pada 26hb Okt 2004 07.39:27 pagi   [Edit]
hai semua,
saya nak kongsi pengalaman... tropical herbs ni mmg bagus esp nak kuruskan semula badan lepas bersalin..masa 1st bersalin saya guna tropical herbs masa dlm pantang boleh turun +- 20kg, then masa second time plak saya ambik nona roguy plak, turun tak byk sangat.... may be sbb saya ambik pil phyto natal dia tu sebotol je kot..tapi minyak herbanika nona roguy ni mmg best.
saya mmg suggest guna tropical herbs ni, naper tak de jual asing-asing.. minyak baby dia mmg 1st class sbb baby tak kembung langsung asyik kentut je. ok then..

IP : 202.185.115.3

suzismi

10 . Dihantar pada 26hb Okt 2004 09.03:23 pagi   [Edit]
salindah pun ok...
cuma dia takde..tapel/param
yelah ianya produk homeopati..

IP : 203.106.198.188

rosepurple

11 . Dihantar pada 26hb Okt 2004 09.32:24 pagi   [Edit]
macam rose mak rose dah siap order dari sorang nenek kat kampung ni memang dah turun temurun buat jamu ni.ada jamu selepas bersalin dan juga selepas habis pantang.untuk minyak2 plak saya guna barangan afiat jer.

IP : 219.95.85.146

kaklonglin

12 . Dihantar pada 26hb Okt 2004 09.56:07 pagi   [Edit]
Salam semua,
Tropical herb dr AMWAY memang best. tak panas & sesuai untuk ramai orang. Saya sendiri gunakan untuk 3 daripada 6 kali bersalin( ada 6 anak..banyaknya...),Minyak Herbinaka dr NG tuk memang best untuk gunaan luaran. that's the best combination ever... Kak Lin boleh guna hantar 2 barangan ni to anywhere anyone needed. Email or call je : 017-3218365

IP : 203.106.172.96

marcella73

13 . Dihantar pada 26hb Okt 2004 8.27:23 mlm   [Edit]
terima kasih bagi info ttg topical herbs tu. insyallah saya akan cuba. kakak saudara ahli amway. mengenai mengikat saluran peranakan tu tak de sapa ke yg ada pengalaman? tolong la bagi tips sikit pada sapa yg telah mengalami nya. kalau tak leh disini email kat saya marcellaabdull@yahoo.com

IP : 203.106.117.230

syami18

14 . Dihantar pada 30hb Okt 2004 10.47:13 pagi   [Edit]
A'kum...
Menarik gak tropical herbs ni yek. Sya pun tengah survey ubat lepas bersalin yang bagus. Baru first baby ni tu yang tak tau nak pakai apa masa pantang nanti. Rege pun kira ok la tak mahal sangat. Actually nak tanya ubat bersalin tu bila boleh start makan? Takkan lepas baby kuar dah makan ubat lepas bersalin kot?

IP : 219.94.38.254

ella973

15 . Dihantar pada 30hb Okt 2004 10.53:36 pagi   [Edit]
syami

kalau Tropikal Herbs ni ada aturan pemakanannyer. takla kuar-kuar jer baby terus telan pil...ada aturannyer, pil mana yg perlu dimakan dulu, pil mana yg dimakan kemudian, nanti saya e-mail syami aturan pemakanannyer, kalau syami berminat la...Tropikal herbs ni didatangi bersama-sama dgn bengkung percuma

* Mesej ini telah diedit oleh ella973 pada 30hb Okt 2004 11.00:04 pagi

IP : 219.93.8.5

raihanis

16 . Dihantar pada 30hb Okt 2004 10.57:51 pagi   [Edit]
kalau tak silap akak, kena mula makan pada hari ke3 atau ke5
kot. dah lupa la pulak. syami ni kawan akbari ke?

IP : 219.95.209.202

ella973

17 . Dihantar pada 30hb Okt 2004 11.07:03 pagi   [Edit]
syami

ni ella pastekan aturan pemakanan dia

Set Lepas Bersalin Tropical Herbs adalah sistem herba lengkap untuk membantu ibu baru memulihkan tubuhnya, di dalam dan di luar dengan cepat dan mudah.
Sistem komphrehensif ini mempunyai 10 komponen herba yang diguna selama 44 hari untuk penjagaan lengkap dan pemulihan ibu-ibu baru lepas bersalin. Bengkung Lepas Bersalin PERCUMA juga ada dimasukkan dengan setiap pembelian set ini.
Ini adalah rumusan tropika yang mengandungi herba-herba yang telah diguna secara tradisional oleh orang Cina, India, dan Islam untuk membantu pemulihan ibu baru semasa pantang.

Untuk dimakan:

Teh Herba, Lepas Bersalin 1 dan Lepas Bersalin 2.

Untuk Kegunaan Luaran:

Herba Pembersih Wanita, Herba Mandian, Minyak Urut Herba, Minyak Bayi, Campuran Peramping Perut, Campuran Penghangat Badan, dan Campuran Penenang.

ATURAN PEMAKANAN

Set Untuk Dimakan
a) Teh Herba,
-boleh diambil bermula dari hari ke-5 selepas bersalin, ada 10 sachet
- tujuan untuk membantu mebersihkan darah beku frpd rahim dan mempercepatkan penyembuhan jahitan

b) Lepas Bersalin 1
-membantu ibu2 menyusi memulihkan tenaga dan menggalakkan pengeluaran susu ibu
- boleh diambil pd hari ke 10 selama 15 hari
-berbentuk kapsul, dimakan 2 biji sekali, 2 hari sekali

c) Lepas Bersalin 2
- membantu ibu memulihkan susuk badan, mengecutkan rahim
- dlm btk kapsul
- diambil bermula hari-25

Kegunaan Luaran

a) Herba Pembersih Wanita
- untuk membersihkan vagina,
- cuma rendam satu sachet dlm air panas dan duduk dalam larutan itu

b) Herba Mandian
- digunakan semasa mandi
- didihkan satu uncang, dan campur dalam mandian

c) Campuran Peramping Perut
- digunakan sebelum memakai bengkung
- dibancuh dan disapukan ke atas perut

d) campuran Penghangat Badan
- bancuh dan sapu ke seluruh badan kecuali muka, perut dan kawasan vagina
-menghangatkan badan dan membetulkan pengaliran darah

e) Campuran Penenang
- lebih kurang macam param,
- dibancuh dan di sapukan ke dahi
-untuk mengelak terkena sakit kepala dan letih semasa tempoh berpantang

f) Minyak Bayi
- untuk elak kembung perut

g) Bengkung Lepas Bersalin
- membantu kaum ibu mendapatkan semula bentuk badan anda..

IP : 219.93.8.5

raihanis

18 . Dihantar pada 30hb Okt 2004 11.19:31 pagi   [Edit]
quote:
Minyak Bayi
- untuk elak kembung perut


alhamdulillah anak akak tak pernah kembung walau sekali pun.
kalau dibandingkan dgn si abang, kembung perut sampai muntah2.
masa tu takde sape rekemenkan produk ni. minyak angin pun beli
kat kedai jamu je, entah yg asli ke tiruan ke tatau la.

IP : 219.95.209.202

sibah

19 . Dihantar pada 08hb Mac 2007 4.44:58 ptg   [Edit]
assalamualaikum.. sy org baru kt sini.. klu terslah cakap paham2 je la yek.. sy ni ibu muda.. tak lame lg sy akan melahirkan cahaya mata yg prtama.. tp skang ni sy tengah runsing la tentang jamu ape yg sy nak guna lepas bersalin nnti.. sy ingin mencuba tropical herbs-amyway, tp sy was2 nak mengunaknya.. boleh tak sape2 diluar sane membantu sy.. sy ingin tahu lebih lanjut tentang produk ni.. plzz e-mel kt sy..(www.shiba_gurlz@yahoo.com)

IP : 203.106.162.85

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "