Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> Losyen Pemutih : untuk tangan dan badan
(Pengendali : lini, piqah )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Losyen Pemutih : untuk tangan dan badan
radenmas

1 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 3.22:57 ptg   [Edit]

saye nak tahu ade tak sesiape yang pernah guna losyen pemutih untuk putihkan tangan dan badan. Sebab saye punye kulit muka dan tangan warnanye jauh berbeza. Dan jenama ape yang korang gunakan skarang. Ialah disamping menjaga kecantikan dalaman kecantikan luaran juga perlu diambil kira baru kedua2nye ideal

IP : 210.186.24.65

aneesa

2 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 3.25:37 ptg   [Edit]
raden...

saya syorkan awak amalkan sabun lulur setiap hari.Reganya baru RM6.00.memang fungsinya mencerahkan kulit.Saya jamin takyah guna losyen pun awak akan puashati.Selain cerahkan kulit,ia juga bertindak belicin,lembabkan kulit serta hilangkan jerwat belakang badan dan atasi alahan kulit.

MInat,mail atau call saya no.kat bawah k TQ

IP : 210.186.16.118

ella973

3 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 3.39:10 ptg   [Edit]


LOSEN BADAB G&h

Satu lagi produk klasik AMWAY! Selepas bersantai sambil menikmati buih lembut Sabun Kecantikan G&H, belailah tubuh anda dengan kesan melembap Losyen G&H yang hebat.
Mengapa Madu?
Ia adalah humektan semula jadi.
Ciri-ciri antibakteria semula jadi.
Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin dan Niasin.
Mengandungi antioksidan dan asid amino.
Satu daripada losyen badan Amway paling laris!





SYAMPU BADAN G&H BODY SERIES
Menyenangkan dan serba boleh adalah 2 sebab yang bagus mengapa anda mahu mengguna Syampu Badan G&H BODY SERIES. Dengan hanya satu produk, pelanggan anda mendapat faedah 3 pembersih yang berasingan; gunanya sebagai pembersih badan, Syampu rambut kaya protein atau sabun tangan cecair. Seisi keluarga kini boleh memanjakan seluruh badan dengan buih yang harum dengan puas, setiap hari!

Buihnya yang pekat, berkrim mudah dibilas, menjadikan kulit lembut dan licin
Mengandungi gliserin dan madu, yang dikenali kerana ciri-cirinya yang melembap dan menenang
Diperkaya dengan protein
pHnya yang seimbang
Diuji oleh ahli dermatologi
Cukup lembut untuk kegunaan harian
Kurang meninggalkan sisa sabun berbanding sabun tangan biasa
Boleh juga diguna sebagai mandian buih yang mewah
Mengandungi Gliserin yang " berempah-buahan-bungaan " dan haruman Madu yang menyegarkan

INSYAALLAH, Produk nie boleh membantu memutihkan badan...

IP : 219.93.8.5

radenmas

4 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 3.44:21 ptg   [Edit]
saye skarang tengah guna sabun lulur (revell)tue jugak. tapi klau nak tahu kesan pemakaiannya berapa lama

IP : 210.186.24.65

aneesa

5 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 3.51:17 ptg   [Edit]
raden...
dah baper lama guna?
asben saya dulu pun camtu gak,dia selalu naik motor g keja..pastu tangan,dan kawasan lehernya jadi gelap...bila dia amalkan sabun ni..terus jadi cerah dan badan dia pun makin cerah.

Rasanya mungkin dlm 2 minggu keberkesanannya...elok jadikan sabun ni sebagai sabun harian...

IP : 210.186.16.118

eynda

6 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 3.56:34 ptg   [Edit]
Guna le losyen pemutih Fair & Lovely...macam iklan yg modelnya Nisdawati tu. Dlm masa 6 minggu kulit akan menjadi cerah (kata iklan tu le...)


IP : 219.95.91.12

aneesa

7 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 4.02:50 ptg   [Edit]
raden..
lagi satu,memandangkan awak dah biasa guna barang REVELL,apa kata awak try makan TM2..makananan kesihatan REVELL..memangbanayak fungsinya..salah satunya,kulit kita jadi bersih dan nampak lembut jer.Lelama kita akan nampak perbezaannya yang semakin cerah.Bukan per,saya kekadang suka bandingkan tangan saya ni dgn kengkawan..dan dorang pun kata nampak makin cerah dana bersih.

Bukan jer utk kulit,utk dalaman badan pun sangat bagus sekali TM2 ni.
Cubalah...

IP : 210.186.16.118

maizana

8 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 4.42:09 ptg   [Edit]
quote:
saye nak tahu ade tak sesiape yang pernah guna losyen pemutih untuk putihkan tangan dan badan. Sebab saye punye kulit muka dan tangan warnanye jauh berbeza. Dan jenama ape yang korang gunakan skarang. Ialah disamping menjaga kecantikan dalaman kecantikan luaran juga perlu diambil kira baru kedua2nye ideal

Kalau nak tau cara Amway...

Dalaman..ambil Bio-C, fibre dan Lecithin E
Luaran..gunakan G&H Bath Gel dan body lotion..Insyallah..kulit akan cerah berseri (bukan putih)..Insyallah..cubalah..hasilnya 99.9%.

IP : 202.190.80.250

shahir

9 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 7.40:21 ptg   [Edit]
quote:
Dan jenama ape yang korang gunakan skarang. Ialah disamping menjaga kecantikan dalaman kecantikan luaran juga perlu diambil kira baru kedua2nye ideal

Dah bermacam2 lotion dicuba tapi tak da pun kesan yg
membanggakan.
Semenjak guna Losyen G&H Body Series dan Gel Mandian (Refreshing Body Gel), kulit terasa lebih halus dan lembut. Tidak mengeringkan kulit. Dan badan pun berbau segar walaupun pada hari tu mmg betul2 sibuk sampai berpeluh2 kesana sini terutamanya bila terkandas dlm kesesakan jln raya.

Dari segi dalaman, amalkan supplement Nutrilite.

Penjagaan luaran dan dalaman ni...perlu seiring utk mendapat seri dan kesan positif yg menyeluruh serta berpanjangan.

IP : 218.111.22.173

raihanis

10 . Dihantar pada 21hb Ogo 2004 3.30:13 ptg   [Edit]
quote:
Semenjak guna Losyen G&H Body Series dan Gel Mandian (Refreshing Body Gel), kulit terasa lebih halus dan lembut. Tidak mengeringkan kulit. Dan badan pun berbau segar walaupun pada hari tu mmg betul2 sibuk sampai berpeluh2 kesana sini terutamanya bila terkandas dlm kesesakan jln raya.



tak disangkalkan lagi. memang betul2 fresh lepas mandi
dengan produk ni. dulu mandi hanya guna sabun skrub Aubry
tu, tapi sejak guna Body Gel ni dah jadi ketagih pulak.
mesti nak sental gak seluruh badan. lepas sental dengan
sabun skrub, tenyeh dengan Body shampoo. sebelah malam
pula, tenyeh dengan sabun skrub dan Refreshing Body Gel.
sesuai untuk mereka yang badan berbau, nanti cik abang
komplen.

IP : 219.95.241.182

reynna

11 . Dihantar pada 22hb Ogo 2004 4.21:40 ptg   [Edit]

kat mana nak dptkan sabun lulur kat melaka nih? bape harga losyen amway tuh? betul2 berkesan ke?

IP : 203.106.56.145

raihanis

12 . Dihantar pada 22hb Ogo 2004 5.04:03 ptg   [Edit]
reynna dealer cosway kan? try la sabun scrub ni. akak
dah pakai 4 ketul, ketiak dan celah peha makin cerah.
seketul akak guna sebulan setengah je...sebab sental
sehari 2 kali. nak putihkan balik part2 yang gelap tu.
lagipun ianya juga menghaluskan kulit. kalau kulit kita
ada tumbuh jerawat2 ke, sental je. 3-4 hari licin la
kulit tu.

Aubry Toning Soap

G&H lotion dari Amway tu cuma RM16.30. besar botolnya,
boleh tahan sampai 2 bulan lebih. seeloknya ambil sekali
dengan Refreshing Body Gel. boleh refer balik kat topik
kak zana. http://www.melayu.com/sembang2/mesej.php?13.0000001718

reynna dah tanya kak zana ari tu tapi belum beli lagi ke?

IP : 219.95.62.187

radenmas

13 . Dihantar pada 23hb Ogo 2004 1.01:22 tghari   [Edit]
raihanis betul k sabun 2 boleh putihkan tangan dan badan serta peha dan ketiak . berapa reganya dan brapa lama kesannya yang boleh dilihat

IP : 210.186.3.184

kitty_chan

14 . Dihantar pada 23hb Ogo 2004 1.47:43 tghari   [Edit]


sorry menyampuk.
kitty pernah dengar kata kawan amalkan vit C
boleh cerahkan kulit.
hehhe..tapi tak tau betol ke idak..
pasal dia tu india

raden
kulit jd berbeza sebab ape?? sebab pakai set pemutih
utk muka or sebab tgh sunburn ke??
kalo sunburn tu kena la selalu pakai sunblock utk tgn..
heheh. selain rajin melulur.. pastikan pakai
long sleeve keluar rmh..

IP : 202.75.191.18

raihanis

15 . Dihantar pada 23hb Ogo 2004 4.55:48 ptg   [Edit]
quote:
raihanis betul k sabun 2 boleh putihkan tangan dan badan serta peha dan ketiak . berapa reganya dan brapa lama kesannya yang boleh dilihat

i dah guna nak masuk 5 bulan dah. so far alhamdulillah
memang dah cerah bahagian yang gelap2 tu. biasanya kalau
offer, harga cuma rm10.90. time tu i beli 3 ketul sekaligus.
buat stok...sbb kadang2 bawa balik kampung lupa nak bawa
balik sini.

nak kata cerah putih melepak tu takla, tapi nampak lebih
cerah dari dulu. sabun ni juga membantu menanggalkan daki2
kat badan...so kulit rasa lebih halus dan licin. meh la
try. murah je...rm10.90 tahan 40 hari, okler tu.

Losyen G&H tu pun bagus gak. losyen ni menyerap masuk ke
lapisan kulit. memang best guna losyen ni...lain dari
losyen yang i pernah try sebelum ni. tuang dalam satu sudu
kecil atas tapak tangan, boleh sapu kedua2 belah tangan dari
siku sampai hujung kuku.

IP : 219.95.242.140

aneesa

16 . Dihantar pada 24hb Ogo 2004 05.21:20 pagi   [Edit]
reyna
quote:
kat mana nak dptkan sabun lulur kat melaka nih

kalu awk tanya pasal sabun lulur REVELL tu,ok saya pun ada ahli kat melaka,dia kat BUKIT RAMBAI...kalau awak nak blh call dia yer...

ni .no dia:012-2846427(marlina)..ok

p/s:buat sesiapa yg kat melaka tu,nak oder barang revellboleh jer call marlina ni k...tq

IP : 210.186.16.2

radenmas

17 . Dihantar pada 24hb Ogo 2004 12.30:04 tghari   [Edit]
raihanis Aubry Toning Soap nie jenama revell k atau amway. ade promosion tak bulan nie.cam ner nak dapatkan klau kat area pj

IP : 210.186.24.97

ella973

18 . Dihantar pada 24hb Ogo 2004 2.53:44 ptg   [Edit]
radenmas

ella tolong jawabkan, kak anis bz kot.....

Aubry Toning Soap tu produk cosway..boleh dapatkan produk tu dari dealer cosway...ramai dealer cosway kat MDC nie..saya pun dealer cosway gak...

Harga sabun nie RM15.90

bulan Ogos/September takde offer

* Mesej ini telah diedit oleh ella973 pada 24hb Ogo 2004 3.00:13 ptg

IP : 219.93.8.5

raihanis

19 . Dihantar pada 24hb Ogo 2004 3.28:16 ptg   [Edit]
terima kasih ella.
dah 2 bulan takde offer sabun ni. harap2 bulan oktober nanti
dpt beli dgn harga murah sikit. tinggal seketul je lagi stok
yang ada ni.

radenmas, kalau nak beli dengan harga dealer, sms me.
rm12.72 seketul. pj area mana tu?

IP : 219.95.34.129

shahir

20 . Dihantar pada 25hb Ogo 2004 12.29:16 tghari   [Edit]
quote:
Kalau nak tau cara Amway...

Dalaman..ambil Bio-C, fibre dan Lecithin E
Luaran..gunakan G&H Bath Gel dan body lotion..Insyallah..kulit akan cerah berseri (bukan putih)..Insyallah..cubalah..hasilnya 99.9%.

Insyaallah kulit akan lebih cerah dan berseri.

Tapi yg nyata, complexion Shahir lebih sihat dan berseri jika dibandingkan dgn dulu.

IP : 219.95.203.46

raihanis

21 . Dihantar pada 26hb Ogo 2004 11.29:29 mlm   [Edit]
betul tu shahir. kombinasi produk2 tu la yang membuatkan
kulit nampak lebih cerah. tapi disebabkan terjumpa Aubry
Toning Soap dulu, sekarang ni dah takleh nak tinggal. nak
tak nak , time mandi mesti nak scrub juga.

IP : 219.95.33.223

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "