Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> Sembelit : Susah nak buang air besar
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Sembelit : Susah nak buang air besar
manis26

1 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.15:21 pagi   [Edit]


Ada apa produk untuk sembelit...sebab saya ni susah nak membuang air besar dalam seminggu tu sekali jer....itu pun terpaksa makan ubat doktor...tolongg laa...muka pun dah jerawat..kekadang gatal dibadan..i nie memang suka makan buahan dan sayuran..punca i nie susah nak buang sebab i nie ada tyroid tapi i dah operate...

IP : 61.6.39.138

eynda

2 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.19:14 pagi   [Edit]
Manis26,
Kalau pergi farmasi, cuba cari FYBOGEL. Masa lepas bersalin dulu Eynda selalu sembelit. Pergi cari kat farmasi, diaorang rekomen Fybogel sebab ianya sesuai utk yang menyusukan anak. So, cubalah guna. Mana tahu sesuai ngan awak.

IP : 219.95.90.170

raisa

3 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.19:21 pagi   [Edit]
Amalkan
Nutrilite Fruit and Vegetable Fibre (RM68.80/180 biji)



Memang berkesan sangat-sangat utk sembelit dan utk melawaskan pembuangan najis.

Selain ia bagus kerana mmembersihkan dalam perut kita dan seperti mana kita tahu, makan fibre ni boleh mengelakkan kanser.

Raisa kalau tak ambil ni, alamat seminggu sekali dua jer lah 'membuang' tetapi bila ambil Fruit n Vege Fibre, hari-hari kita 'membuang' dan bahan buangan tu pun lembut..

* Mesej ini telah diedit oleh raisa pada 28hb Mei 2004 11.21:52 pagi

IP : 219.95.165.204

mamaboomboom

4 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.23:00 pagi   [Edit]



Nn Fibre Plus 120g
Normal Price - RM 13.50
Offer June - RM 10.50

Delicious Orange-Flavoured High Fibre Drink

Nn Fibre Plus is a sugar-free, superior high-fibre formula that contains psyllium, orange fibres, arabic gum fibre and maltodextrin. Just a scoop in a glass of water, once or twice daily gives you adequate soluble fibre needed to prevent constipation, promote healthy colon, lower cholesterol levels and help control blood sugar. Taken in between meals, it assists weight loss by preventing over-eating.

Highly recommended for those who are:
• Constipated
• Overweight
• High in cholesterol
• Pregnant

The American Dietetic Association recommends a daily intake of 5-10g of soluble fibre, which is even low in most fibre rich foods. However, each scoop of Nn Fibre Plus provides 5g of soluble fibre, equivalent to 9 bowls of bran flake or 10 whole apples!

IP : 219.95.38.35

gee67

5 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.26:42 pagi   [Edit]


Manis26, betul cakap Raisa, Nutrilite Fruit And Vegetables Fiber memang sesuai untuk orang yang mengalami sembelit.

NUTRILITE Fruit & Vegetable Fibre

Setiap tablet boleh dikunyah mengandungi 250 mg serat dietdaripada 8 sumber tumbuhan berlainan dengan campuran serat larut dan tidak larut yang seimbang.
Diet anda mungkin kekurangan kompleks serat diet yang diperlukan akibat makanan yang terlalu diproses pada hari ini.
Seseorang hendaklah memakan 5 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran sehari mengikut piramid makanan Malaysia.
Serat menyerap lembapan, menambah jisim pada makanan supaya ia bergerak lebih mudah menerusi saluran usus.
Ciri-cirinya yang menghasilkan jisim, menyebabkan rasa kenyang dan oleh itu membantu mengurangkan pengambilan makanan.
Serat membantu sembelit kerana ia melembutkan najis apabila ia menyerap lembapan.
180 Tablet.

IP : 219.95.200.228

manis26

6 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.38:44 pagi   [Edit]

terima kasih semua..yang membantu nanti i cuba dulu..tapi sebelum ni i dah cuba produk fiber tapi tak jalan langsung...nie dah kira tahap kritikal...perut i nie dah kembung...dah banyak angin kekadang tu pening...

IP : 61.6.39.138

cha

7 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.41:21 pagi   [Edit]
manis

DETOFIBRE adalah penyelesaiannya..

Mengapa Anda Memerlukan Detofibre

Detofibre mengumpulkan bahan kumuh dan mengangkut lalu menyingkirkannya melalui kolon dengan lebih cepat. Hal ini mengelakkan masalah sembelit dan kanser kolon. Bahagian fibre yang paling berguna ialah bahan lekit yang dikenali sebagai gam dan pektin. Bahan-bahan ini mengawal paras kolesterol dengan menyingkirkan asid hempedu yang mencernakan lemak. Di samping itu, fibre juga berfungsi mengawal gula darah.

* Mesej ini telah diedit oleh cha pada 28hb Mei 2004 11.41:48 pagi

IP : 161.142.141.122

mamaboomboom

8 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.44:55 pagi   [Edit]
Tahap kronik tu

IP : 219.95.38.35

Baiduri79

9 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.45:50 pagi   [Edit]
Slimming coffee juga dapat membantu anda melawaskan pembuangan air besar or air kecil. Sekotak cuma RM18 ajer. Kalau berminat boleh email kepada saya or just sms

IP : 210.19.204.102

shasha13

10 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 11.52:17 pagi   [Edit]
manis26,

makan ajer jamu nona roguy. Lawas Segar & Lawas Angin. Jenis serbuk...sekejap jer dah pegi toilet.
Saya memang ada masalah angin, perut asyik kembung jer + toksik berkumpul dlm badan.

Masa pantang baru2 nih, makan nona rouguy, perut tak masuk angin & kulit muka pun kawan cakap dah "clear". Ni sbb toksin badan dah kena "flush".

Saya makan yg serbuk punyer sampai sekarang tak habis2. Ada yg tablet kalau nak. Kalau sape2 nak kurus kena makan Lawas Angin, Segar & Kencang bergilir2.

Kalau nak tahu lebih lanjut & cara makan e-mail saya shariza@gmv.com.my. or 03-2612 9367 (D/L)Harga...alah harga nak tolong kawan2 jer.

IP : 161.142.112.8

acen1010

11 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 12.29:12 tghari   [Edit]
manis26,

Pilihan lain, boleh cuba eXHI-fi (Luxor). Banyak ujian klinikal yang telah dijalanakan menunjukkan serat/fiber dapat mengurangkan pembentukan asid lemak dan mengurangkan pengambilan makanan serta pembentukan dan penompokan lemak.

eX-Hi-Fi adalah tambahan makanan yang dirumus khas daripada serat sayur2an dan buah2an sprt oat, gandum, buluh, tumbuhan, sertat buhan2an, gula buah2an, kulit kering oren, serbuk buah luo-sheng dan asid lemon HCA.

Faedahnya :-
1. menyebabkan rasa kenyang apabila serrat dicampur dgn air dan b'kembang sebanyak 40x ganda
2. mengawal fungsi usus dan membersihkan toksin dari usus serta menggalakkan peredaran darah.
3. menggalakkan pembentukan glikogen oleh hati serta tisu2 diseklilingnya sambil menolong meningkatkan bekalan tenaga dan menghapuskan kelietihan.
4. mencegah pertukaran karbohidrat ke lemak dan seteruskan mengurangkan pembentukan bahan2 lemak
5. membantut selera berlebihan
6. membantu memperbaiki kulit anda menjadi lebih cantik, sihat dan berseri.

IP : 192.91.75.29

manis26

12 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 4.04:05 ptg   [Edit]

terima kasih semua yang bagi pandangan....i akan cuba salah satu produk yang u all berikan....nanti kalau ada perubahan i bagi tahu...

IP : 61.6.39.138

MakUsu

13 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 4.45:17 ptg   [Edit]
Manis,
Mak Usu pun mengalami masalah yang sama seperti Manis .. kebanyakan orang bila minum Teh Herba Orang Kampung akan berulang-alik ke tandas .. tapi bila Mak Usu minum takderlah pulak nak ke tandas .. sekarang ni Mak Usu mengambil Jamu Merit .. makan jamu tu sebelah malam je .. esoknya sure akan ke tandas .. cuma sekali je .. takderlah berulang-alik ke tandas ... disamping tu jamu ni juga boleh melangsingkan badan ...

IP : 202.187.231.197

manis26

14 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 5.57:08 ptg   [Edit]

mak usu terima kasih bagi pandangan...

IP : 61.6.39.138

rosee

15 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 00.37:16   [Edit]
Saya nak suggest gunakan Organik Vegetable powder keluaran CNI.Ianya amat berkesan untuk orang yang sembelit dan yang ada buasir. Testimoni dari beberapa pegguna mengatakan setelah menggunakan organik, segala urusan cepat diuruskan. Selalunya, kalau ke bilik termenung tu, kurang-kurang 1/2 jam tapi bila dah ambik organik, tak sampai 5 minit dah selesai.
Apakah Organik Vegetable Powder?
Organik diperbuat daripada lebih 20 jenis tumbuhan dan 100% bahan-bahan semulajadi. Ia kemudiannya dinyahkuman, dikisar dan diadun dengan teliti. Produk ini telah dicipta oleh Pakar Dr Henry Chang dari Amerika Syarikat. Organik dirumus menerusi teori perkumuhan toksik. Organik Vegetable Powder betindak menghapuskan bahan0-bahan toksik dan lemak berlebihan dalam badan dan membersihkan sistem penghadaman untuk memulihkan fungsi asal.

Kalau nak tahu lebih lanjut, hubungi saya di 012-9320825

IP : 210.186.39.179

mamaboomboom

16 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 10.33:01 pagi   [Edit]
Kalau sembelit tahap kronik..



Colon Care For Vibrant Health

Oriyen Colo-Cleanse contains a prefect combination of safe and effective herbs to promote and restore colon health. It gently softens and removes accumulated hardened build up of disease-causing wastes and toxins in the intestines and colon to alleviate the distress caused by a toxic colon such as constipation, bloatedness, excessive gas or flatulence.

You not only get a more regular bowel movement, but more complete absorption of health-inducing nutrients from the food you eat. With regular consumption of Oriyen Colo-Cleanse, you will enjoy the benefits of vibrant health.

1. Frequent constipation or diarrhoea
2. Recurring headaches
3. Poor concentration and memory
4. Irritability
5. Disturbed sleep patterns
6. Skin problems such as rashes, eczema and breakouts
7. Sallow and dull complexion
8. Muscular pains and joint stiffness
9. Prone to sickness or infections
10. Low energy and loss of vitality
11. Allergies and intolerance to certain foods
12. Food cravings
13. Body odour and bad breath
14. Digestion problems (indigestion, gas, flatulence)
15. Bloatedness and distension
16. Haemorrhoids or piles
17. Swollen or varicose veins

* Mesej ini telah diedit oleh mamaboomboom pada 29hb Mei 2004 10.34:46 pagi

IP : 219.95.36.5

aman65

17 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 11.03:59 pagi   [Edit]


Saya cadangkan anda mengambil B'Young Functional Food Course. Ianya berasaskan sayur-sayuran, buah-buahan dan juga bijirin. Saya juga seperti anda adalah bermasalah sembelit dan buasir kronik. Saya menhidap masalah ini sejak dibangku sekolah lagi. Paling teruk buasir saya menyerang pada September last year di mana buasir tersebut sebesar 3cm dan tidak boleh dimasukkan sendiri. Saya terpaksa ke klinik dan doktor telah memasukkan tetapi tak sampai 5 minit pun ia keluar kembali. Alhamdulillah, apabila saya mengambil prosuk B'Young, kesakitannya dalam 2 hari hilang dan dalam tempoh yang singkat buasir saya kecut dan hingga kini saya tidak lagi mengalami buasir tersebut.

Jika mahu buat pesanan hubungi saya di 019 3238780. Disamping itu, B'Young mampu memberi tahap kesihatan yang kita inginkan.

B’YOUNG ADVANCED FUNCTIONAL FOOD COURSE
Ia mempunyai liabiliti isuran sebanyak RM2 juta. DITANGGUNG HALAL dari JAKIM dan berbentuk serbuk agar mudah untuk diserap kedalam tubuh kita.

Kesan-kesan Efektif:

. Merangsang dan menggalakkan sistesis semulajadi MELATONIN badan
. Melambatkan / membalikkan proses penuaan
. Mencegah bermulanya penyakit dan peningkatan insiden penyakit
. Merangsang tidur yang sempurna
. Membersih usus besar untuk pergerakan buangan najis yang sihat
. Meningkatkan paras tenaga badan
. Meredakan tekanan / kemurungan
. Memperbaiki keanjalan kulit agar kelihatan muda
. Meningkatkan kekuatan mental
. Menggalakkan kawalan berat badan
. Menuetralkan radikal bebas
. Memperkuatkan sistem pertahanan badan (imuniti)
. Mengawalatur sistem penghadaman
. Mengawalatur sistem peredaran
. Menggalakkan penyerapan nutrien
. Mengawalatur fungsi kelenjar dan organ dalaman
. Menolong mencegah penyakit koronari
. Merencat fungsi pra-kanser dan pertumbuhan tumor kanser
. Mencergaskan libido (syahwat)

Anda diwajibkan untuk mengambil 3 kotak (3 bulan berturut) kerana fungsi B'Young adalah:

Kotak Pertama - RELEASE (SINGKIR) (menyahracun dan menyingkirkan bahan yang tidak perlu dan toksin yang membahayakan badan).

Kotak kedua - RELAX (REHAT) (membebaskan tubuh dari ketegangan agar dapat berehat secukupnya serta memulihkan badan agar kekal sihat dan muda. Sintesis semujadi MELATONIN badan memainkan peranan penting dalam hal ini).

Kotak Ketiga - REVIVE (PULIH) (Membina semula tisu-tisu, memperkuat pertahanan badan dan memulihkan fungsi-fungsi tubuh).


HORMON YANG PALING HEBAT – MELATONIN
TEMUILAH “ KEAJAIBAN TERUNGGUL ALAF BARU” DAN TAMPILKAN DIRI MENGIKUT KEINGINAN ANDA – SIHAT, MUDA MENARIK DAN BERTENAGA.

RENUNGKAN FAKTA BERIKUT:

“...jasad pineal mengawal proses penuan dengan MELATONIN sebagai agennya...”
- Dr. W. Regelson dan Dr. W. Pierpaoli, 1987
(pengkaji MELATONIN / kelenjar pineal yang terkenal) tentang penemuan “jam usia”badan.

“...Kita menghasilkan MELATONIN dengan banyak sehinggalah baligh, ia kemudiannya berkurangan sehingga ke umur tua...”
-Dr. Russel Reiter, University Texas

“...Pengurangan paras MELATONIN dengan bertambahnya usia merupakan punca utama penuaan dan penyakit-penyakit yang berkait dengan peningkat umur...”
- Dr. Roman Rozenwaig, Medical Hypothesis 1987(Vol.23)

“...Vitamin , mineral dan unsur surih dalam buahan dan sayuran membantu kelenjar pineal dalam penghasilan MELATONIN ...”
- Dr. Ingeborg Cernaj (ahl biokimia dan biologi manusia)

“...Cara terbaik untuk mengatasi kemerosotan paras MELATONIN semulajadi badan adalah dengan meningkatkan pengambilan makanan semulajadi yang menyumbang secara langsung dalam penghasilan MELATONIN dan membekalkan nutrien-nutrien penting untuk fungsi tubuh yang sempurna...”
- Dr. Azhar Mat Easa (Universiti Sains Malaysia)

SEMAKIN HARI SEMAKIN MUDA

DENGAN B’YOUNG FUNTIONAL FOOD COURSE IMPIAN ANDA UNTUK KELIHATAN DAN BERASA LEBIH MUDA PASTI MENJADI KENYATAAN!


B’Young Advanced Functional Food Course – Kombinasi paling lengkap dan berkesan dengan lebih 60 jenis ramuan makanan berfungsi yang bertenaga dan penting untuk tubuh anda:

1. Fruktosa
2. Kacang Soya
3. Sekam Psyllium
4. Frukto-oligosakarida
5. Emping Beras
6. Debunga Lebah
7. Lecithin Soya
8. Protein Soya Terasing
9. Selulosa Mikrokristal
10. Ekstrak Garcinia Cambogia
11. Ekstrak Jus Guarana
12. Kalsium
13. Ekstrak Jus Daun Gandum
14. Ekstrak Jus Daun Alfalfa
15. Ekstrak Daun Barli
16. Pektin Sitrus
17. Asid Askorbik
18. Emping gandum
19. Germa Gandum
20. Serat Oat
21. Beta-Karotein
22. Ekstrak Jus Kranberi
23. Spirulina
24. Chlorella
25. Ekstrak Jus Noni
26. Propolis Lebah
27. Vitamen E
28. Enzim Papain
29. Enzim Bromelin
30. Aloe Vera
31. Pektin Epal
32. Asis Sitrik
33. Asid Folik
34. Bifido Longum
35. Jeli Raja
36. Ekstrak Biji Anggur
37. Kalium
38. Serbuk Spora Linxhi
39. Ekstrak Cendawan “Shitake”
40. Madu Lebah
41. Ekstrak Ginko Biloba
42. Ekstrak Akar Halia
43. Ekstrak Ginseng
44. Ekstrak Minyak Benih Flaks
45. Ekstrak Minyak Bunga Primrose
46. L. Acidophilus Probiotik
47. Nenas
48. Ekstrak The Hijau
49. Brokoli
50. Bayam
51. Benih Salderi
52. Benih Teratai
53. Kacang hijau
54. Kacang Hitam
55. Bijan Hitam
56. Kacang Pain
57. Pisang
58. Bunga Kekwa
59. Asid Alfa Lipoid
60. Zink Oksida
61. Ekstrak Jus Bilberi

IP : 202.157.192.162

manis26

18 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 11.06:46 pagi   [Edit]

mammaabommm3a
nanti i cuba produk tu...kat sini pun ada member jual cosway...terima kasih banyak2....

IP : 61.6.39.138

angel_carl

19 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 12.29:26 tghari   [Edit]
ntah kenapa sejak 3 hari lepas, lepas makan keledek merah rebus tu, terus jek senang nak buang air. lepas makan jek mesti masuk toilet. tapi kengkadang rasa malas nak gi
sebelumnya angel pon susah gak nak buang air. dan angel amalkan minum teh org kampung. tapi dah seminggu lebih tak minum sbb dah lawas..cubalah makan keledek merah yg direbus..sedap pon sedap tau..manis jek..cicah kelapa gaul ngan garam

IP : 219.93.8.15

cha

20 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 12.35:49 tghari   [Edit]
manis
just to share, i dah makan kedua2 produk tersebut (oriyen colon cleanse dan juga detofibre), apa yang i dapati:

1. colon cleanse tu memang mencuci usus... tapi mineral dlm badan kita turut berkurangan kerana ia turut keluar bersama najis. di mana turut menyerap nutrien dalam badan kita juga. badan jadik kekeringan dari segala khasiat yg diperlukan. cthnya, if cha baru makan, dan ambil colon cleanse oriyen ni, ngan makanan2 tu sumer terus kuar...

2. detofibre berbeza, di samping mencuci usus, dia turut membekalkan khasiat pemakanan pada badan (utk kesihatan kulit, mata, tulang dsb). ia hanya mengeluarkan sisa2 makanan sahaja... makanan yg baru kita makan tidak akan kuar terus.

itulah pengalaman cha...

* Mesej ini telah diedit oleh cha pada 29hb Mei 2004 12.43:47 tghari

IP : 161.142.141.122

pulut_dakap

21 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 12.49:06 tghari   [Edit]
dulu pun penah kena camni..susah nak membuang..so sejak tu saya mkn pisang atau betik...dan tiap2 pagi latih diri g toilet..wlupun tak rasa nak buang...jgn mkn protein aje..sayur2 pun kena balance....

IP : 219.95.7.60

mamaboomboom

22 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 1.14:36 tghari   [Edit]
jangan makan berterusan produk tu..cuma utk buang toksik yg dah mendap.Kalau usus dah bersih kita makan lah produk lain .Memang tak di galakkan ambil berterusan.Kita amalkan Total Nutrition..itu tips dari doktor bukan di reka2 sendiri.Mama pun bukan menjual...beli aje kat orang lain.

IP : 218.208.223.38

manis26

23 . Dihantar pada 31hb Mei 2004 11.12:02 pagi   [Edit]


mamabombom total nutrion tu produk cosway jugak ker berpa harganya...

cha
berapa harga detofibre tu...keluaran mana...

IP : 61.6.39.138

mamaboomboom

24 . Dihantar pada 31hb Mei 2004 11.18:25 pagi   [Edit]
Total Nutrition tu edaran Cosway

Offer bulan June --RM 73.00 sahaja.Normal - RM 125.00
tapi bagus makan TN...Tiada lagi sembelit

IP : 219.95.38.55

cha

25 . Dihantar pada 31hb Mei 2004 11.20:44 pagi   [Edit]
manis
detofibre tu produk total beauty... memang tengah 'kaboooommmm' skarang nih... market price rm160 sekotak (30 sachet)... bleh gak if nak beli satu2 sachet.. tapi geng mdc cha bagi 'special price...' e-mail me if nak tau....

bleh dimakan berterusan sebagai pemakanan kesihatan, baik utk usus, kulit, mata, dan organ dalaman spt hati, buah pinggang, paru2, limpa.

cam cha, hanya makan 1/2 sachet sehari after dinner, i.e. sekotak tahan utk 2 bulan.

http://melayu.com/sembang2/mesej.php?13.0000001850

* Mesej ini telah diedit oleh cha pada 31hb Mei 2004 11.30:09 pagi

IP : 161.142.141.122

sachura80

26 . Dihantar pada 31hb Mei 2004 11.21:11 pagi   [Edit]


manis26.. Apa khabar.. Sachura hanya ingin beri pendapat... Sachura pernah mengalami masalah macam manis26.. 1 minggu sekali jerk buang air besar... suatu pkr yg menakutkan dan menyakitkan.. sachura mengalami sembelit yg dahsyat hingga menyebabkan bleeding yg juga dahsyat. Tapi skrg... alhamdulillah...
tidak pernah lagi bleeding dan.. yg syoknya.. seolah2 pembuangan telah ditetapkan 2 kali sehari tu WAJIB!! paling2 pun.. 1x sehari.. Sachura guna produk D-KARM HPA.. Mula2 mmg payah dan give up jugak.. tp, berkat kesabaran.. after konsisten makan 2 months.. kesan dier sampai skrg dah tak sembelit... Alhamdulillah..

D-KARM mmg guna konsep colon cleansing.. Tapi, ia selektif, tak macm teh2 yg menyebabkan kita berulang ke toilet.. Itulah kelebihan produk yg mengandungi 'psylium' mcm D-KARM..

Kalau manis berminat, hubungi sachura kay...

IP : 203.106.235.70

mamaboomboom

27 . Dihantar pada 31hb Mei 2004 11.23:34 pagi   [Edit]
Sweet Diet pun bagus....pi tengok yg shikin72 bukak topik tu.

IP : 219.95.38.55

manis26

28 . Dihantar pada 31hb Mei 2004 12.14:33 tghari   [Edit]

Sachura D-KARM tu berapa harganya..i nie kurus jer.. berat pun 40kg tinggi 152...kalau boleh tak nak produk yang kawal pemakanan atau untuk kurus cuma senang untuk membuang air sahaja...

IP : 61.6.39.138

nana31

29 . Dihantar pada 31hb Mei 2004 12.16:00 tghari   [Edit]
nana kalau rasa sembelit nana pi kedai cari buah betik...mmg senang keluar pun..hehehee..

IP : 218.111.2.152

mamaboomboom

30 . Dihantar pada 31hb Mei 2004 12.17:28 tghari   [Edit]
buah betik paling murah...senang aje kan?

mama setuju...cuba yg tu dulu..kalau kritikal baru cuba produk mahal2

IP : 219.95.38.55

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara © Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "