Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> Petua/Ubat/Produk : nak buang Kutil Minyak / Isi Lebih / Tahi Lalat
(Pengendali : lini, piqah )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Petua/Ubat/Produk : nak buang Kutil Minyak / Isi Lebih / Tahi Lalat
cikpa

1 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 2.48:37 ptg   [Edit]

Muka kite nih banyak sesangat isi2 lebih cam mane ye nak buangkan?? setengah org panggil kutil minyak.

kat area leher kite pun ada jugak

penah jumpa satu produk Isha botolnya kecik nak mampos (besar jari kelinking jer..) tapi rega rm200 !!!

tolong le kawan... sape2 tau penawarnya...

IP : 218.111.10.19

nana31

2 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 2.56:31 ptg   [Edit]
cikpa...pernah dengar org guna getah betik...tet kat tpt berkutil tu....

IP : 218.208.224.53

cikpa

3 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 5.13:03 ptg   [Edit]
alamak!!!

tak de sape2 yg keje kat beauty center ke???

IP : 218.111.8.176

LeiLa04

4 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 9.23:19 mlm   [Edit]
cikpa

sebab sebab kutil ni tumbuh, biasanya di leher atau dada, disebabkan lemak mata ikan(cecair pekat jernih, dikeliling mata ikan), disebbkab suka makan, sama ada sup, gulai atau goreng, lemak ini yg menyebabkan semakin byk tumbuh kutil2.

tahi lalat tu terpulanglah, pernah dengar tapi memberi kesan merah pada kulit, so tek perlu dibuang..

IP : 202.188.127.61

syikin72

5 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 10.05:11 mlm   [Edit]
cikpa,
sama le masalah kita, syikin ni tiap kali ngandung makin galak benda tumbuh kat leher. masa ngandung pertama, belah kiri, la ni ngandung kedua, tumbuh belah kanan pulak. bila aku geram aku kutil sampai tercabut, sakit pulak.

sesiapa yang boleh tolong, bagile tips atau rekemen le produk apa yang nak guna. tak sedap betulla mata memandang benda alah tu....

IP : 61.6.116.200

nana31

6 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 10.13:06 mlm   [Edit]
syikin...mmg mase mengandung ada yg naik kutil2 tu...nana dulu pun, pregnant kat dua2 org anak tu naik kutil tu kat leher, mmg buruk pun nampaknya tapi bila doktor advice yg benda tu sementara je...takpelah bersabar jelah..

IP : 218.208.224.53

LeiLa04

7 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 10.14:05 mlm   [Edit]
syikin

kalau masa mengandung ia disebabkan perubahan hormon, ada yg bila mengandung anak lelaki tumbuh kutil dileher & ia beransur hilang di dah bersalin..

IP : 202.188.127.61

aku_kiut

8 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 10.26:20 mlm   [Edit]
LeiLa04,
1st baby memang boy, lepas dia lahir benda tu tak hilang pun. kekal cam tu jugak. la ni ngandung expected baby girl, belah kanan lak timbul. camana tu yek...

IP : 61.6.116.200

syikin72

9 . Dihantar pada 27hb Mei 2004 10.42:52 mlm   [Edit]
aku_kiut,

syikin pun sama gak. masa 1st baby, benda tu tumbuh belah kiri, kekal sampai sekarang. tak syok betul bila tengok leher jinjang aku berbintik-bintik bila depan cermin.


leila, ada tips ke untuk nak hilang atau kurangkan bintik-bintik tu?

IP : 61.6.116.200

arisha73

10 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 09.47:17 pagi   [Edit]


cikpa ,
product yang rm200 tu ader jual kat ner ye???r....
pernah dengar gak diorang kata berkesan....
rasa nak beli la syer ngan adik beradik...

IP : 61.6.39.138

cikpa

11 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 10.30:30 pagi   [Edit]
quote:
sebab sebab kutil ni tumbuh, biasanya di leher atau dada, disebabkan lemak mata ikan(cecair pekat jernih, dikeliling mata ikan), disebbkab suka makan, sama ada sup, gulai atau goreng, lemak ini yg menyebabkan semakin byk tumbuh kutil2.


kite memang suka la jugak makan bahagian kepala ikan ni.... 1st time dengar mende nih..

IP : 218.111.8.2

cikpa

12 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 10.39:43 pagi   [Edit]
arisha..

ari tu kita pegi beli UD Biodex kat satu Beauty Center nih.. sesambil tu saje2 tengok produk2 yg depa jual.. nama produk tu Isha, utk set kecantikan le.. tanya rega rm200 tapi punya la kecik!! lebih kecik dr ubat mata EyeMo tuh!!

IP : 218.111.8.2

LeiLa04

13 . Dihantar pada 28hb Mei 2004 12.26:34 tghari   [Edit]
cikpa

kita pun suka makan, ari tu ada makcik tu cakap, dia & suami dia suka makan mata ikan tu, semakin banyak tumbuh kutil tu, bila stop sampai sekarang kutil tu tak tumbuh lagi..cuma nak hilangkan tu masalah le sikit.

Syikin..
pernah dengar boleh gunakan getah bunga kemboja/melur utk hilangkan tahi lalat. Kita pun banyak tahi lalat kat muka, tapi tak berani ambik risiko sbb kat muka...

IP : 202.188.127.61

cikpa

14 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 1.31:57 tghari   [Edit]
leila...

nampak gayanya kena tukar selera le.. kita tak perasan plak masa pregnant dulu kutil2 ni dah jadi ke belum.

kekadang tu kita geram kan, amik gunting ke clipper kuku ke potong kutil2 tu.. pedih gak!!

IP : 218.111.9.105

shasha13

15 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 2.06:38 ptg   [Edit]
cikpa,

sha2 pun pernah/tengah survey ubat/cream nak hilangkan kutil ni sbb pregnancy. ada 2 brand kat mkt. Yg drp kosmetik Bidasari, harganya RM130, lagi satu dah tak ingat nama apa tapi brand ada bunyi..Image..harganya RM150. Memang saiz botolnye besar kelingking jer sebab nak pakai pun guna setitik jer.

Last choice pegi beuty saloon Bidasari Cosmetic, buat treatment buang kutil, sebijik dia charge RM10.

Last2 husband bagi petua ambik "sabun lemak/minyak" dicampur ngan kapur sirih, then sapu/calit kat tempat kutil tuh. nanti dia gugur.

Sha2 tak try lagi tapi brg dah beli. punyalah susah nak cari sabun minyak/lemak nih.

IP : 161.142.112.8

LeiLa04

16 . Dihantar pada 29hb Mei 2004 5.28:29 ptg   [Edit]
cikpa

tak ke sakit digunting begitu..ikhsss...jgn le marah kat kutil tuh!!besar-besar ke kutil cikpa nih!!

Shasha

try le dulu, nanti kalau menjadi, lekas2 inform member kat sini, jgn ada side effect kat kulit dah lee

IP : 202.188.127.61

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "