Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> Bhg 3 masalah rambut : Masalah rambut gugur, rambut kering, rapuh cuba ni
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Bhg 3 masalah rambut : Masalah rambut gugur, rambut kering, rapuh cuba ni
Diana_ros

1 . Dihantar pada 06hb Apr 2004 4.08:02 ptg   [Edit]

A'kum?

Pernah dulu saya buka topik ni berkenaan dengan Aily hair tonic.......baik untuk rambut gugur dan berkelemumur.......sesiapa ada masalah rambut gugur cuba tonic ni.....biasanya pakai satu botol pun dah nampak kesannya......akan kelihatan anak-anak rambut akan tumbuh.......cubalah dulu mana tahu sesuai.

Syampu Ganozhi

diperbuat daripada pati ganoderma lucidum sejenis cendawan yang dikenali raja herba yang mempunyai khsiat terapi mengandugi vitamin B5.....boleh membuat rambut menjadi normal, mengurangkan kegatalan, kelupasan kepada mereka yang mengalami masalah rambut tidak bermaya, rapuh kelemumur kegunaan syampu ini di syorkan.......rambut akan menjadi kelihatan sihat, lembut dan bersinar.

IP : 210.186.172.102

Diana_ros

2 . Dihantar pada 06hb Apr 2004 4.18:15 ptg   [Edit]

yg menarik minat saya tentang tonic ni masa saya belajar hairstylist dulu.......ramai yang menggunakan produk ni sebab dia nampak berkesan dan murah berbanding dengan tonic yang lain agak mahal......kalau selalu pakai akar rambut akan menjadi kuat.......rasanya ramai kawan kita kat sini dah guna........bagi kekawan lain yang tak tahu lagi cubalah produk ni.....harga rm13.00 sahaja.

syampu rambut ni pula buat saya tertarik......biasanya balik klang saya selalu nak cari untung buat rambut kakak saya konon nak steam rambut hehe..........tapi saya rasa rambut kakak saya lembut je.....lepas tu saya tanya pakai syampu aper .....jadi dia cakap pakai syampu ganozhi dia memang ahli DXN......lepas tu saya cuba pulak guna........kebtulan rambut saya kering dan rapuh disebabkan saya buat iron lepas tu kerenting rambut, kerenting org kedai tu buat tak menjadi saya iron balik , jadi rambut saya jadi rosak kering, biasanya saya pakai minyak zaitun untuk mengurangkan kering........tapi lepas guna syampu ni saya rasa rambut saya sihat balik dan lembut
lagi pun syampu ni tiada bahan kimia baby pun boleh pakai......yang masih lagi tercari-cari syampu yang baik cubalah syampu ni mana tahu berkesan, tapi saya rasa memang bagus harga RM20.00..sahaja.

IP : 210.186.172.102

Daria

3 . Dihantar pada 06hb Apr 2004 8.46:03 mlm   [Edit]
w salam..
akak..kite nak tanya pasal tonic tu..rambut berminyak dan berkelemumur boleh pakai ke?
akak boleh begitau tak macamana penjagaan kite yang bertudung ni..kena syampu hari2 ke? rambut kite ni kering, tapi kat kulit kepala ni slalu berminyak..jenis syampu apa nak pakai pun tak tahu laa..pakai syampu utk rambut kering,kulit kepala ni berkelemumur jee..pakai syampu utk rambut berminyak,jadi kering lak rambut..pakai syampu ganozhi tu okeh ke utk kulit kepala? kite tanya aja yee..mekaceyyy

IP : 203.106.213.166

Aziq

4 . Dihantar pada 07hb Apr 2004 08.01:24 pagi   [Edit]
camana nak order hair tonic dan syampu tu..? kena jadi ahli DXN ker dulu baru boleh beli? kalau order kat sini boleh hantar melalui pos ker?

IP : 61.6.54.141

nadia_posh

5 . Dihantar pada 07hb Apr 2004 09.08:59 pagi   [Edit]
kak Diana_ros,

nadia nak order dua2 barang nie..tonic & shampoo...sebab rambut nadia memang dah start gugur...pas tue memang ader dandruff sampai tak tau nak pakai shampoo aper dah...dulu pakai pantene tapi rambut jadik kering...

nak tanya skit..shampoo nie boleh hilangkan gatal kat kulit kepala takkk?

IP : 210.187.123.173

Diana_ros

6 . Dihantar pada 07hb Apr 2004 3.26:52 ptg   [Edit]
daria

memang susah nak cari syampu.....dulu saya pun mcm tu last terpaksa guna minyak zaitun je sebab rambut kering dan berkelemumur...tapi bila guna syampu ni ok lak rambut pun lembut...syampu ni tak kesah rambut jenis aper pun dan mengurangkan kegatalan kulit kepala...elok juga yang memakai tundung untuk mengelak dari berbau.....syampu ni bila-bila masa kita nak pakai sebab tidak mengandung bahan kimia.....leh tanya tak aper.

Aziq

tak masuk pun tak aper......tonic ni bukan jenis DXN...syampu tu je jenis dxn.....boleh saya poskan bagi alamat.....cas pos rm3.00 sahaja bagi 2 barang....satu barang rm2.00......hantar sms dengan saya serta alamat bila awak masukkan duit melalui A/c nanti saya poskan.

IP : 219.94.42.42

Diana_ros

7 . Dihantar pada 07hb Apr 2004 3.35:07 ptg   [Edit]
Nadia posh

cubalah dulu.....memang ada yang oder dari saya kerana masalah gugur teruk....so saya tanya balik mcm mana kesannya dia kata dah ok.....dia nak oder lagi....mungkin dengan dia sesuai.......so tak salah awak cuba lagi pun harga tak mahal sangat.....memang elok juga untuk kegatalan kulit kepala.....nak oder hantar alamat dekat sms.....masukkan duit dulu dalam a/c nanti saya poskan....harga barang 2 RM33.00 harga pos RM3.00 jadi RM36.00 sahaja.

IP : 219.94.42.42

maizana

8 . Dihantar pada 07hb Apr 2004 3.43:48 ptg   [Edit]
Fakta Sains Rambut Yang Ceria

Bilangan purata rambut 140,000 helai untuk yang berambut perang muda, 100,000 untuk yang berambut perang dan 90,000 untuk yang berambut merah.

Rambut tumbuh kira-kira setengah inci sebulan.

Kulit kepala yang sihat kehilangan 50 hingga 100 helai rambut sehari

Kitaran hayat setiap helai ialah 2 hingga 7 tahun

Rambut gugur adalah untuk memberi laluan kepada rambut baru dan kitaran bermula lagi



IP : 202.190.80.250

Aziq

9 . Dihantar pada 07hb Apr 2004 4.01:18 ptg   [Edit]
berminat nak beli ke-2 sebb masalah seperti dia atas ler..

so boleh beri no akaun bank supaya boleh bankin ... kalau
ada maybank lagi mudah boleh terus bankin online ajer... pastu nanti saya kasi poskan dia punya transfer history..
bukan apa malas nak beratur kat kaunter ..

boleh email saya ker mohdaziq@yahoo.com

p/s - malas nak guna h/p sebb leceh ler.. email murah

IP : 61.6.54.141

naini

10 . Dihantar pada 07hb Apr 2004 4.20:04 ptg   [Edit]
kalo nak kasik rambut cepat panjang camner? sape ade petua? saya ni nak panjangkan rambut.. lambat benor dah 4 bulan duk tang tu gak

IP : 210.19.126.2

kittie

11 . Dihantar pada 08hb Apr 2004 09.11:48 pagi   [Edit]
alamak kittie mmg mencari2 syampoo tuk rambut gugur nih... tak tau plaks ader syampoo bagus kat sini... baru jek semalam kittie beli syampoo pantene yg baru tuh...nntlah kalo syampoo ni tak berjaya mengurangkan keguguran rambut..kittie nak try yg ni plaks...

sorilah..kittie dah lama tak join mdc nih...bz larr... peh tu bz ngan konperen m2b...gegege... rambut kittie mmg hari2 gugur... kat lantai umah, toilet, sikat mmg penuh ngan rambut kittie jek... buhsan lah plaks menengoknya... tak cukup ngan rambut tuan..bulu kucing kittie pun sama gugur merata2...hehehe hampeh punyer kicing..lawan tokey betul!!

Anith..ni ke hair tonic yg ko blei ari tuh??? heh..heh..heh..

IP : 210.187.114.26

Diana_ros

12 . Dihantar pada 08hb Apr 2004 7.45:32 ptg   [Edit]
Aziq

saya sudah email dekat awak.........diana_tajuddin@yahoo.com
mana tahu tak sampai.

naini
org kata pakai serai tumbuk 3 batang serai masuk dalam air biar sampai panas kemudian bila dah sejuk sikit sapu kat kepala.

kittie
saya pernah baca forum yang yang lain ada beli pantene yang baru tu........tapi masalahnya pula kelemumur pulak yang banyak.......tapi cubalah dulu kalau tak ok gak cubalah pulak saya punya simpan no hp tu.........syampu ni pun sesuai utk bintang peliharaan, menjadikan bintang peliharaan kelihatan gebu dan lebih menarik. Unsur-unsur penenang saraf dalam ganoderma akan membuat bintang peliharaan anda lebih jinak.


masa saya belajar dulu kekadang saya perhatikan juga kenapa kulit kepala kita menjadi gatal.......ada kalanya syampu tu menyebabkan kepala kita menjadi gatal.....kalau kita cuci syampu tu tak bersih kita rasa kulit kepala kita gatal dan sebaliknya........mcm saya mula belajar dulu maklumlah cuci tak bersih oleh kawan saya, kepala saya terasa gatal, tumbuh pulak jerawat kecil-kecil diatas kepala dan terasa gatal.......begitulah saya rasa terjadi kepada anda. kalau kita cuci rambut pun kalau kita biarkan sekejap kepala kita terasa gatal juga.......begitulah kuatnya bahan dalam syampu tu......mcm anak kita juga walapun dah syampu rambut tapi tergaru-garu sebab basuh tak cuci.

berlainan dengan syampu ini....ia lebih elok kalau diperap selama 20 minit untuk mendapatkan hasil terbaik......jika tinggal kesan dikapala pun tak ada apa-apa kesannya....sesuai juga untuk kanak-kanak.
Nak tahu menariknya produk DXN ni tengok di TV1 jam 9.00 malam hari jumaat dia akan ceritakan tentang produk ini dan cara ia diproses dan sebagainya........kalau berminat bolehlah jadi ahli kay.

IP : 203.106.195.247

Daria

13 . Dihantar pada 08hb Apr 2004 8.26:00 mlm   [Edit]
macam menarik laa shampu akak diana ros nih..daria pun pernah terbaca jugak pasal shampu yang mengandungi sodium laureth sulphate ataupun sodium lauryl sulphate ni tak elok..dlm jangkamasa panjang leh menyebabkan kanser..saya tengok kat pasaran rata2 ada bahan ni..memang susah nak carik shampu yg tak ada bahan ni..yg saya perasan jenama pantene tak ada bahan tu..yang takde bahan tu dia susah berbuih sikit..tapi kalau shampu tak berbuih tak syok la kan?

sekarang ni daria tengah pakai syampu sendayu tinggi yg va riosa tu..rambut okay..tapi kulit kepala gatall semacam..ish..tak sesuai kot ngan daria..mmg tgh cari shampu yg sesuai nih

IP : 202.188.40.92

Daria

14 . Dihantar pada 08hb Apr 2004 8.35:34 mlm   [Edit]
lupa nak tanya..lepas shampoo mesti kah pakai conditioner? dxn ada conditioner skali?

IP : 202.188.40.92

Diana_ros

15 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 10.45:06 pagi   [Edit]
Daria

memang tak dinafikan banyak produk sekarang yang kurang selamat boleh menyebabkan kanser.......terutama bagi yang mengguna perwarna rambut......banyak sebenarnya tapi nak buat mcm mana dah jadi kegunaan kita seharian.......kalau awak rajin nak teliti barang apa yang tak selamat dan sebagainya awak boleh rujuk kepada buku PANDUAN CAP ada 2 buku bertajuk;

BAHAN PENYEBAB KANSER
dalam kosmetik & produk kegunaan harian

KOSMETIK& PRODUK DANDANAN DIRI
lebih banyak bahaya & kesan sampingan.

lupa nak cakap pasal syampu tu......syampu tu dah ada bahan perapi sekali tak payah pakai conditionar.
tengolah mlm ni di tv 1......mcm mana cendawan ni diproses dan kebaikannya......produk ni ada kilang sendiri dan cendawan ni ditanam sendiri di Malaysia.....cuba tengok pengasasnya lelaki awet muda gitu......kalau minat nanti leh jadi ahli hehehe kalau jadi ahli saya bagi bunga satu

IP : 210.186.172.37

Aziq

16 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 10.49:37 pagi   [Edit]
diana;

saya dah bayar ker akaun seperti dinyatakan;

kirim cepat sikit yek..

IP : 61.6.54.141

Diana_ros

17 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 11.19:02 pagi   [Edit]
Aziq

nanti esok saya poskan.....kalau dah masuk

IP : 210.186.172.161

NIFE

18 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 11.25:19 pagi   [Edit]
diana,

Saya baru di sini. Saya pun berminat ngan syampu/tonic ni.. boleh email saya tak ur acct no.

my email: jessey777@hotmail.com

IP : 202.188.132.115

Daria

19 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 1.32:33 tghari   [Edit]
macam menarik sungguh la syampoo nih..hehe..
buleh la nak try nanti bile syampoo yg ada ni habis..
hair tonik tu pun rasa mcm nak try..rambut ni takde la gugur teruk sangat pun cumanya nak kuatkan akar rambut tu je laa..nak kasik lagi ayu..nak letak santan macam malas pulak..pernah try, tapi rambut jadi masam..tak cuci bersih kot..

* Mesej ini telah diedit oleh Daria pada 09hb Apr 2004 1.43:04 tghari

IP : 202.188.40.102

alina

20 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 2.36:00 ptg   [Edit]
mmm..cam menarik jer...skang nih alina guna pantene..yang hair fall control tuh tapi rambut nih makin banyak lak gugur..eerghhh......kulit kepala gatal lak tuh..lagi ler tensenyer......dah pakai dekat sebotol tapi result hampeh

diana..syampoo yang awak introduce nih..camana cara penggunaannya? lepas pakai syampoo nih pastu keringkan rambut pas tu baru pakai tonic ke? jelaskan skitt...mekacih

IP : 219.94.104.101

kittie

21 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 5.17:23 ptg   [Edit]
alamak alina..tak kan sampai camtu sekali...

IP : 210.187.114.26

kittie

22 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 5.27:19 ptg   [Edit]
kittie baru jek beli 3 hari lepas..lom pakai lagik..huhuhu..tak pelah...kittie try jek..kang membazirplaks..kalau face the same problem...nnt kittie contact cik diana_ros kita...gegege

IP : 210.187.114.26

Diana_ros

23 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 9.11:34 mlm   [Edit]
NIFE

nanti saya email...kay

Daria
Mcm-mcm ko letak kang pening rambut tu masam ada pahit ada
kalaulah dia boleh bercakap dah tentu dia minta tolong....pakai habis dulu syampu tu kalau rasa tak boleh jalan juga cuba le pulak syampu saya ni mana tahu oklah pulak.

alina

syampu ni cuci mcm biasa juga.......tapi kalau nak lebih elok sekali-sekala peraplah rambut tu dalam 20 minit ke......kemudian basuh.......lepas basuh lap le.......kemudian letak tonic tu dikulit kepala urutlah pelan-pelan......tapi kalau malas tuang sikit-sikit lepas tu gosok.

kalau akar rambut tu dah kuat....pakai tonic tu sekali sekala je.....syampu tu pakai selalu pun tak aper....sesuai untuk semua jenis rambut.

IP : 203.106.195.57

Diana_ros

24 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 9.14:12 mlm   [Edit]
kittie

contectlah no halnya......kalau rasa-rasa dah putus harapan cari-cari tak jumpa juga cubalah pulak yg ni........mana tahu ok kan..kan.......esok leh belanja makan.

IP : 203.106.195.57

Daria

25 . Dihantar pada 10hb Apr 2004 01.09:41 pagi   [Edit]
ha'aa..ciann rambut kite..mesti dia tensen..macam2 tuan dia letak..tapi bukan apa kak dianaros..bila rambut daria jadi keras..atau berkelemumur atau jadik kasar ke hapa..mula lahh risau..walaupun daria ni bertudung..tapi memang daria jaga betul la rambut ni..tak tau apsal..hehe..sayang laa rambut nih..sebab bercita2 nak simpan panjang..simpan panjang kan jaganya leceh sket..memang syampu yg pakai skang ni tak jalan..semua jenis syampu kat pasaran dah pakai..kasar la..gugur la..kelemumur laa..haii..tensenn tul..daria nak try la shampu ngan tonik akak tu..nanti daria email akak..(konpiden je panggil kak dianaros..ntah2 muda remaja lagi )

IP : 202.188.56.208

bab7258

26 . Dihantar pada 11hb Apr 2004 00.56:36   [Edit]
selain utk rambut gugur dan kelemumur untuk rambut uban ade ke...bukan ape saya ni dulu kerap mengaler rambut..konon2nya nak nampak cam minah salleh...at last skang ni dah keluar rambut kaler metalic lah pulak ...tu yang risau tu...orang kata kalau ade uban jangan cabut nanti tumbuh banyak...tapi saya tak cabut pun uban dah merebak...cam ne eekkk!!! buleh tulun tak....bukan ape ..saya ni masih kategori putri UMNO...segan la..walaupun dah bercucu...kalau buleh nak la rambut yang mcam iklan syampu tu...okey...anyway salam perkenalan...kalau ade good news please email kat saya ..bye

IP : 219.95.34.83

Diana_ros

27 . Dihantar pada 12hb Apr 2004 12.17:27 tghari   [Edit]
Daria
dah anak 2 hehe.......sesuailah tu panggil kak.....sama le degan akak dulu hehehe.....kekadang akak pun nak tergelak masa belajar rambut dulu, kena pulak layan pelanggan......bila pelanggan ada masalah rambut mula le tokeh kedai tu syorkan syampu jenama terkenal sampai rm100 lebih.....bila pelanggan tu balik dia tanya dengan akak dah kurang sikit kan kelemumur........akak angguk jelah sebab kang tokeh marah lak......lebih kurang mcm tu juga.

ada juga yg terkena sampai rm300 sedangkan produk tu baru je sampai tapi tokeh tu ya..ya je cerita produk tu bagus sedangkan dia tu tak pernah guna hehehehe.......memanglah susah nak cari yang sesuai dengan kita.......akak sendiri pun dulu pening sebab rambut akak kering betul dan bercabang disebabkan pembuatan rambutlah......bila guna syampu ni berkuranganlah sikit masalah tu.......mana tahu kauorg mencuba sesuai pulak.

bab7258
kebetulan pulak setiap hari sabtu saya ada kolej DXN jadi semasa berkumpul tu saya risik-risik juga pada member yang lain aper lagi menariknya lagi tentang syampu ni jadi adalah akak tu cerita adalah ahli dia masih muda tapi rambut dah tumbuh uban........jadi dia guna syampu ni, dia pakai syampu ni diwaktu malam(perap) waktu pagi dia cuci, jadi uban dia dah berkurangan sikit.......nantilah kalau jumpa org yang berkenanan minggu depan dekat kolej saya tanya sendiri dengan dia mcm mana dia buat...saya nak tengok sendiri kepalanya sebab tak puashati hehehe

IP : 210.186.172.221

aramai_tii

28 . Dihantar pada 12hb Apr 2004 2.22:36 ptg   [Edit]
HI,

bleh tanya tak? macamana nak dapatkan/beli Aily hair tonic tu? berapa harganya?

TQ

IP : 61.6.149.70

mrs.jamal

29 . Dihantar pada 12hb Apr 2004 2.54:59 ptg   [Edit]
, Akak Diana saya nak kedua-dua barang tu. Akak kat mana sekarang nie. Saya keje kat Jln Lembah Pantai..Ada masalah ke atau kat mana saya boleh dapat kedua-dua barang tu atau boleh email saya : shamal75_ahmad@yahoo.com..terima kasih

IP : 202.185.111.122

Diana_ros

30 . Dihantar pada 12hb Apr 2004 7.09:14 ptg   [Edit]
aramai

produk aily hair ni boleh cari dekat selon rambut, tapi tak pasti ada atau tidak sebab tak semua suka beli tonic yang sama sebab banyak jenis tonic dipasaran harga dari saya
rm13.00 kalau nak pos saya cas rm2.00 sahaja.

mrs jamal
nanti saya email......mcm di atas kalau awak nak cari tonic tu tapi syampu ni pada ahli DXN sahaja.

IP : 210.186.75.81

Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "