Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> produk biodex : set slimming BIODEX
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : produk biodex : set slimming BIODEX
syar19

1 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 12.32:09 tghari   [Edit]
Kepada kawan2 yang nak slimkan badan....saya ada pengalaman yg nak dikongsi kpd anda semua.produk biodex nie amatlah bagus sekali...selama 1 bulan pertama saya pakai,berat badan saya berkurangan sebanyak 10 kg.selain memakai produk biodex,saya menghindarkan makanan2 yg berlemak serta melakukan senaman setiap petang.sebarang pertanyaan,sila kemukakan...saya sudi berkongsi bersama anda semua.

IP : 210.186.82.126

maira70

2 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 12.44:58 tghari   [Edit]
Ni bukan pengalaman maira tetapi pengalaman seorang kenalan. Dia ni memang besar, tinggi dan berisi boleh kata gemok kot, selepas kahwin. Memang selalu jumpa sebab ada tugasan bersama.

Tahun lepas lama tak jumpa dia agak2 enam bulan tetiba ada tugasan nak kena jumpa dia d ofis dia. terkezut tengok badan slim macam masa anak dara dulu. Maira memang kenal dia masa dia anak dara sebab sama kolej.


Dia kata dia pakai ST. turun sikit badan dia tapi lepaih selalu jumpa baru dia bagi tau dia pakai biodex, siap tunjuk iklan dalam mingguan wanita.

Dia kata pakai ST memang turun tapi lambat so dia tengok iklan terus cuba hasilnya memang la mengkagumkan.

Maira memang kategori gemok. Nak cuba tapi mak oiii..kosnya lah pulak tak termampu den. Dah survey kat pertama kompleks.

Apapun ramai yang kata produk ni best. Maira nak cuba tapi kena kumpul duit lah kan...hehehhe..bukan nak promote produk sebab tak dapat komisyen pun tapi nak bantu mereka2 yang sesaiz dengan ku.

IP : 161.142.112.8

WawaWok

3 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 1.10:19 tghari   [Edit]
maira,

citer la baper kos kawan u tuh sampai leh jadik kurus camtu sekali..boleh gak saya nih berbudget²....

kongsi la erk....

op 2 hear from u soon...

IP : 192.228.137.71

waterlilies

4 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 1.21:41 tghari   [Edit]
yelah Syar, nak tahu jugak dalam sebulan tu apa yg kena makan, berapa kotak, berapa duit...nak diet, poket pun kena diet jugak ker???

saya ni dah cuba perbagai, sekejap leh ler. pastu semangat kendurrr...sebab lambat sangat nak menjadik. kalau sebulan dh leh turun 10kg...ni miracle!..bab sekat makan tu, insyaAllah, boleh..

kongsi lah bab-bab budget tuu..

IP : 202.186.17.4

maira70

5 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 1.34:15 tghari   [Edit]
Maira tak ingat la berapa kawan maira punya kos tapi maira pergi sendiri carik kedai yang jual produk tu kat pertama kompleks.

Alahai, tak silap maira RM75 untuk unique diet..itupun 15 sachet kalau makan dua kali sehari...mak oiii..kira la berapa kalu sebulan. lepas tu ada supreme diet ngan gel badan.

Kenalan maira tu kata dia makan unique diet ngan supreme diet, yang terbaru jumpa lak (masa tu memang dah kurus,) dia nak kurus lagi nak cuba pakai slimming gel plak sebab dia kata kakak ipar dia pakai lagi cepat slim...

Tak pasal2 maira promote biodex ni kan...tapi banyak info dalam ruangan petua mdc yang citer pasal biodex nih..cuba2 lah menjenguk.

Maira nih dah cuba macam2 termasuklah jumpa doktor kat bandar tasik selatan..memang ler kurus maira dapat turun kan berat badan sampai 21-23 kg dalam tempoh setahun la...tapi dah tak ikut, naik semula macam di pam2 gemok gedempol aku sekarang!

IP : 161.142.112.8

waterlilies

6 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 1.53:53 tghari   [Edit]
weh maira, u pun gi doktor bandar tasik selatan tu ek..tu kan mahal jugak..i penah pegi, i x jer..tak tertahan dek badan..mmg turun cepat, tapi selamat ker? sbb i penah baca high protein diet ni bahaya kalau amalkan long term.
terus tk jadik pegi lagi...dah lama terliur biodex ni, tapi belum betul2 pegi carik kat mana2. risau kot2 separuh jalan, rugi jek


IP : 202.186.17.4

gee67

7 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 2.09:34 ptg   [Edit]


Biodex? Kak Gee pernah mengambilnya. Kak Gee makan selama seminggu.

Masa Kak Gee ambil produk Biodex ni Kak Gee just ambil dia punya Unique Diet dan Supreme Diet. Tak ambil pun Slimming Gel dia dan tak buat senaman pun sebab Kak Gee ni memang malas bab-bab nak bersenam ni. Memang berkesan. Dalam masa satu minggu tu berat badan Kak Gee turun 3 kilo.

Ingat lepas ni nak ambil semula dan nak makannya selama 1 bulan. Nak beli sekali dengan Slimming Gel dia. Kemudian nak pakai Halle.

IP : 219.95.200.154

nrrshahirah

8 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 2.11:20 ptg   [Edit]
quote:
sbb i penah baca high protein diet ni bahaya kalau amalkan long term.

shahirah dulu salah seorang pengamal atkin's diet ni. Apa yang shahirah dapat...uric acid naik tinggi beb! Lepas tu kena marah ngan doctor peribadi keh keh keh.

Pasal biodex ni, sorang akak kat opis ni memang makan biodex. Berkesan beb! tak payah beli gel dia . cukup lah mana unique diet + supreme diet. Pastikan minum air yang banyak, kalau tak kepala akan pening sebab tak cukup ayor.

IP : 202.188.114.40

maira70

9 . Dihantar pada 21hb Jan 2004 2.24:56 ptg   [Edit]
waterlilies,

Seingat maira pegi ke BTS tu tahun 2000 masa tu tak ramai orang tahu, rega pun murah lah...dia bukan ler protein diet sebab boleh makan karbohidrat..tu oat ler...kena minum air banyak.

Ubat dia ada dua, yang putih namanya mediaxal ada jual kat semua farmasi di kl. Reganya ikut farmasi yang paling mahal RM33.50 yang paling murah RM27 isinya, 30 biji. Yang satu lagi duromien..haaa..yang ni baik tak yah makan..memang tahan lapar tapi ada byk side effect.

ubat mediaxal mengikut kekawan yang jupe doktor lain, katanya untuk hilangkan kolesterol.

Disiplin woo nak ikut diet nih..ada menunya, exercisenya tu pasal leh kurus. Jumpa doktor dua minggu sekali..doktor lak garang..bulan pertama jer dah turun seingat maira..dua minggu pertama 9 kg, lepaih tu dua minggu kedua dalam 4 kg.
tapi doktor tu kata nih air jer..orang lagi gemok lagi banyak turun beratnya.

Maira gi ngan kawan2 so ada pesaing lah..hehe..ramai lak kekawan sesaiz..tu yang bersemangat nak kurus. Tapi disebabkan dah ramai orang tau klinik tu makin sesak la..kitorang susah nak jupe doktor sebab dia first come first serve. Pagi2 buto kena beratur.

So kitorang decide cari ubat mediaxal kat tempat lain. Ada plak supplier. senang ler..tapi sebab tak der disiplin sebab tak yah jumpa doktor garang maka diet tu makin lama makin tak menjadi..ubat pun tak makan maka naik lah badan macam kuih apam.

Hehehe..itu lah kisahnya..maira skrg nak kumpul duit nak beli biodex...

Apa kata kita bersaing siapa cepat turun berat badan...tapi kena tunggu maira kumpul duit ler kan..hehehe..buleh?

IP : 161.142.112.8

noralie

10 . Dihantar pada 24hb Jan 2004 11.21:33 mlm   [Edit]
kat mana nak beli biodex...email kita sapa2 jual nora_lizam@yahoo.com

IP : 61.6.136.184

waterlilies

11 . Dihantar pada 26hb Jan 2004 2.20:14 ptg   [Edit]
yelah..ader ke ahli mdc jadik dealer BIODEX & sudi anta kat putrajaya? tengah semangat niii..malas pulak nak gi cari kat kedai...tolonglaaaa....

kalau ader call la saya ni..Lily 012-3743523

IP : 202.186.17.4

maira70

12 . Dihantar pada 26hb Jan 2004 2.36:00 ptg   [Edit]
waterlilies,


Beli ler mingguan wanita. RM3 jer...kat situ berlambak alamat dealers.
Kalau kao nak pegi kat pertama kompleks ada satu salun yang jual produk tu tapi mintak maap aku tak ingat nama dia..hehehe..sori aaa...

tak pun jap lagi ada la yang tepon kao nak jual produk tuh..

IP : 161.142.112.8

waterlilies

13 . Dihantar pada 26hb Jan 2004 5.03:39 ptg   [Edit]
takder owang call ponnn....

IP : 202.186.17.4

maira70

14 . Dihantar pada 26hb Jan 2004 5.42:05 ptg   [Edit]
...takde orang call ker.... jap2 lagi kot...alaa...gi la beli majalah tu..jangan ler nangis

IP : 161.142.112.8

SugarCane

15 . Dihantar pada 27hb Jan 2004 12.03:18 tghari   [Edit]
waterlilies

kalu betul-betul nak... cuba call no. ni 012 2042260 (fiza) tapi dia kat shah alam.. tak tau dia sanggup anta ke dak. kalu dia tanya mana dpt no, kata adik ipar dia bg...

IP : 192.228.220.10

waterlilies

16 . Dihantar pada 27hb Jan 2004 1.35:38 tghari   [Edit]
kakak ipa awak tu dealer ek..dah call tp masuk message
nanti cuba call lagi
thanks Sugar..

IP : 202.186.17.4

cipin

17 . Dihantar pada 27hb Jan 2004 3.30:39 ptg   [Edit]
kalau nyusu badan bley makan ker biodex ni?
nak gak terai...

IP : 202.185.105.136

maira70

18 . Dihantar pada 27hb Jan 2004 3.33:26 ptg   [Edit]
waterlilies,

kao makan nanti bagi tau le perkembangannya, kembang lagi ke kuncup ke...

Aku tengah kumpul duit lagi nih.

IP : 161.142.112.8

SugarCane

19 . Dihantar pada 27hb Jan 2004 5.31:45 ptg   [Edit]
cipin

menurut kata diorg boleh.. cos salah satu kelebihannya menambah kualiti susu. cubalah... semoga berjaya.

Waterlilies

dah dapek ke? kalu tak cuba call ofis lak 58809710/02

IP : 192.228.220.10

gee67

20 . Dihantar pada 27hb Jan 2004 6.24:20 ptg   [Edit]


Wah, berkobar-kobar kawan-kawan kita nak membeli produk Biodex. Kak Gee pun nak start balik makan biodex ni. Hari Sabtu ni Kak Gee nak pi jumpa kak ipar SugarCane, Fiza kat PKNS Shah Alam. Nak beli produk biodex dari dia.

IP : 219.95.200.141

SugarCane

21 . Dihantar pada 28hb Jan 2004 08.31:12 pagi   [Edit]


HAi kak gee

ari tu ada fiza cite kak gee nak jumpa dia. jadik jugak eh.. kalau saya tak balik johor boleh gak jumpa kak gee... nak jugak kenal-kenal...

IP : 192.228.220.10

gee67

22 . Dihantar pada 28hb Jan 2004 09.21:59 pagi   [Edit]


SugarCane, hari Sabtu ni jadik Kak Gee nak jumpa Fiza. Nanti Kak Gee nak confirmkan dengan dia.

SugarCane datanglah sama boleh kita berkenal-kenalan.

IP : 219.95.203.143

waterlilies

23 . Dihantar pada 30hb Jan 2004 3.33:59 ptg   [Edit]

IP : 202.186.17.4

waterlilies

24 . Dihantar pada 30hb Jan 2004 3.36:05 ptg   [Edit]
Kawan2, saya dah dapat product ni...at last!

Tapi belum stat lagi. Nak stat ari senin depan. sebab ari keje, selera makan kurengg sket..nanti saya update ler...harap2 kuncup ler body aku sket...

IP : 202.186.17.4

yatisham2002

25 . Dihantar pada 31hb Jan 2004 10.03:15 pagi   [Edit]


syar, nak tanye sikit pasal Biordex tu, rasa dia camner? Memualkan atau lemak sangat tak ? Cite sikit please... coz saya pernah cuba nak makan satu produk (serbuk) juga iaitu CNI & Felisa, tapi tak leh nak telan... bau dia menyebabkan saya muntah.. sedih betul... Biodex ni camne lak ?
Sape-sape yang dah makan tu share le experience yek...

IP : 192.228.219.19

yatisham2002

26 . Dihantar pada 31hb Jan 2004 10.08:48 pagi   [Edit]
waterlilies,

Amacam.. dah makan ke Biordex tu, cite le rasa dia camner? Agak-agak boleh menyebabkan muntah tak ?

IP : 192.228.219.19

yatie28

27 . Dihantar pada 04hb Feb 2004 11.30:12 pagi   [Edit]


Pada saya tak akan menyebabkan muntah .... baunya tak busuk dan takde lah teruk sangat cam jamu .. saya pun jenis susah nak telan serbuk but biodex ni OK .. boleh telan .. mula mula tu memang tak biasa .. lelama OK ....
Waterlilies .. bolehlah update pengalaman you pula kat sini ....

IP : 203.106.52.2

mamanisa

28 . Dihantar pada 05hb Feb 2004 11.24:50 pagi   [Edit]
kepada waterlilies..
sila la criter pglaman ambil BioDEX ni.. Tengah syok-syok dia senyap sepi pulak. nak tau juga sbb try

* Mesej ini telah diedit oleh mamanisa pada 05hb Feb 2004 11.25:28 pagi

IP : 218.208.237.204

meduza

29 . Dihantar pada 05hb Feb 2004 12.26:15 tghari   [Edit]
kay..aku baru seminggu lebih makan biodex ni...bersemangat nak kuruih...nak ambik teh mals,nanti tercirit cirit, tak tahan la, sendayu lak aku ni migraine, padora tu bagus tapi mals nak sapu sapu..so try la biodex..so far alhamdullillah..dlm seminggu dah turun 2.5 kg..itu pun aku ambik sepaket saja sehari..yang bagusnya aku tak sakit kepala..bab bab benda nak kuruih ni dah mcm mcm aku cuba so tenguk la yg ni mcm mana pulak..next nak tyr halle pulak

IP : 219.95.224.199

yatisham2002

30 . Dihantar pada 06hb Feb 2004 09.43:07 pagi   [Edit]


Saya baru mula makan dah 2 hari, mmg best.. coz rasa dia ok, tak memualkan, pastu perut ni otomatik kenyang je, tak heran tengok apa-apa makanan pun, semangat berkobar-kobar ni, saya confident ngan produk ni, badan pun dah rasa ringan, dan paling saya suka dia mengenyangkan.. nanti i up date maklumat lagi..

IP : 192.228.219.19

Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara © Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "