Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> bagus ker?? : safi balqis
(Pengendali : lini, piqah )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : bagus ker?? : safi balqis
zie02

1 . Dihantar pada 26hb Apr 2003 11.46:43 pagi   [Edit]
nak minta pdpt u all atau pglman yg pernah cuba produk nih?? berkesan ker???
hg mmg murah...ramai ker yg guna???
I dah cuba pelbagai jenis produk dan paling sesuai produk Babyface..ingat nak stop coz takut laks ngan side effect dier..kalau bagus...boleh maintain ngan produk nih jer..

IP : 219.93.8.21

Rosniena

2 . Dihantar pada 26hb Apr 2003 12.28:07 tghari   [Edit]
jangan pakai babyface tu, bahaya sebenarnya.Dia dari filipina n banyak kandungan bahan yg memberi side effect pd kulit utk long term.Kalau product yg u nak tu, no comment.So far member yg pakai ok, tapi depends pd kulit.

IP : 161.142.100.85

zie02

3 . Dihantar pada 26hb Apr 2003 12.34:21 tghari   [Edit]
naper la kerajaan tak senaraihitamkan ajer produk2 bahaya nih...utk informasi pengguna agar tak tertipu...hmmm...

IP : 219.93.8.21

raziatie

4 . Dihantar pada 26hb Apr 2003 12.41:43 tghari   [Edit]
eemm...betul lah...babyface tu memang tak bagus...die hanya menipiskan kulit muka kiter...lelame nanti kulit jd tipis dan sensitif....mak kiter ade pakai...dekat sebuln jugak...muke merah semacam jer...tp masalah nyer tak settle jugak..makin bertambah jer....so, naik rentikan jer...

IP : 61.6.58.72

zie02

5 . Dihantar pada 26hb Apr 2003 12.45:23 tghari   [Edit]
tapi kan zie pakai babyface..alhamdulillah ..mmg serasi...cuma nak stop..takuttt...
biarlah tak putih cam dulu lagi asalkan kulit muka bersih...ader member pakai set safi balqis...kulit muka diaorang bersih dan putih sama cam mereka2 yg guna jenama mahal..cuma makan masa...

IP : 219.93.8.21

i_na

6 . Dihantar pada 28hb Apr 2003 12.13:35 tghari   [Edit]
kesesuaian kulit muke semue orang tak same.
kalau zie rase iti sesuai teruskanlah.........
maknenye produk tu sesuai ngan kulit muke zie tu tu.
saye dah 2 thn pakai safi.......
alhamdulillah.............
kawan kawan yang lame tak jumpe pun tegur
muke dah tak macam dulu.....

IP : 202.190.176.119

HoneyB

7 . Dihantar pada 28hb Apr 2003 2.54:56 ptg   [Edit]
elok gak safi balkis ni, kalau pakai tu rasa cam muka putih sikit la...eh, bukan macam tapi memang muka jadi putih sikit dari dulu tapi amik masa gak. pastu bila pakai bedak kat muka, nampak texture kulit tu halus sket.

Kalau nak putih lagi tapi still nampak natural cuba pakai pencuci nivea visage. Honey pakai dua2 produk ni baru dalam 3 bulan tapi hubby kata muka dah putih dan ada cahaya kemerahan. best la.. cuma kalau ada jerawat, merah jerawat tu nampak ketara. Tapi kalau sapa muka licin, honey rasa dia misti nampak lagi cantik. try la...

IP : 202.185.84.8

ArWEeNa

8 . Dihantar pada 29hb Apr 2003 12.10:32 tghari   [Edit]
semalam ader kuar dlm tv pasal produk baby face yg dirampas sebab mengandungi bhn kimia berlebihan yg boleh menyebabkan kanser kulit..short term..mmg la tak nampak sgt kesannya..tapi camner lak ngan long term..?kalau sanggup ambik riiko..boleh terus pakai baby face tu...

pasal safi balqis..sebenarnya weena nie ah lama pakai safi balqis sejak 3 tahun yg lepas..masa tu blajar lagi..tak mampu nak pakai yg mahal2..terpengaruh nak pakai produk nie lepas nengok kengkawan yg dah lama pakai muka diorg makin putih berseri..so start dari hari tu kiter pakai pelembab dan krim dia sampai la hari nie..rasa serasi lak..takde side effect..kalau krim pemutih dia kalau adrr jerawat naik..bleh tempek kat jerawat sure cepat kering..rasanya setakat nie takde lak komen2 yg tak bagus pasal safi balqis..sesapa yg nak kulit muka jadi putih berseri..bolehla cuba..bkn mahal sangat pun..yg penting berkesan dan takde kesan buruk...beli mahal2 pun kalau takde improvement buat per..silap2 dapat kanser kulit pulak..naya jer..

IP : 161.142.225.190

zie02

9 . Dihantar pada 29hb Apr 2003 1.12:50 tghari   [Edit]
banyak gak respond yg baik pasal safi balqis nih...tapi nak yanya sket..krim safi tu sama je kan dgn krim temulawak??
berapa lama kesannyer baru nampak??

IP : 219.93.8.21

adieta

10 . Dihantar pada 30hb Apr 2003 11.14:30 pagi   [Edit]
hai...

I pun guna safi balqis....eeemmmm yang ni baru best...harga murah kesan pun bagus tak yah kuar duit banyak-banyak nak putihkan muka....tapi kena sabar sikit sebab ambik masa yang agak lama..I dah guna about 3 years, tapi kesannya memang I puas hati, tak yah susah-susah nak jaga cuma guna pencuci ngan krim jer , safi balqis ni memang nampak natural..kalau sesiapa yang nak cost down memang boleh guna produk nie....nak beli pun senang ader jual kat kebanyakan kedai......

IP : 218.217.249.82

chikachu

11 . Dihantar pada 30hb Apr 2003 11.42:22 pagi   [Edit]
zie,

pencuci memang le gunakan safi balqis, safi ada 2 jenis, satu yang tutup biru, satu yg hijau, hijau tu dia ada timun tapi bukan untuk mencerahkan kulit. kita dah lama guna safi (krim tu), memang sesuai, kulit muka memang akan jadi lebih cerah,jeragat pun tak ada jika amalkan selalu, guna sebagai foundation kemudian sapu bedak compact. ikut kesesuaian jugak le, sebab adik kita bila pakai safi dia kuar jerawat, tapi bila dia cuba temulawak, serasi pula. temulawak pun bagus juga cuma kalau nak nampak kesannya, kenalah amalkan selalu.

* Mesej ini telah diedit oleh chikachu pada 30hb Apr 2003 11.47:24 pagi

IP : 161.142.112.8

zie02

12 . Dihantar pada 30hb Apr 2003 1.02:21 tghari   [Edit]
boleh lah guna set safi + krim temulawak ek...nanti zie cube..

IP : 219.93.8.21

pekerja01

13 . Dihantar pada 01hb Jun 2006 3.19:21 ptg   [Edit]
boleh saya tau kata mana nak beli krim muka temulawak dan berapa harganya?

IP : 170.38.99.101

sikin70

14 . Dihantar pada 04hb Jul 2006 12.14:09 tghari   [Edit]
Krim temulawak tu boleh didapati di kedai2 yang jual macam2 produk kecantikan dan jamu.

IP : 202.188.163.163

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "