Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> komen: : babyface,seri cahaya,bml......
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : komen: : babyface,seri cahaya,bml......
gadissesuatu

1 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 3.10:43 ptg   [Edit]
assalamualaikum......

gadis nak minta komen atau korang boleh gak tanya ttg tiga kosmetik.....
antara babyface...sri cahaya dan bml...
gadis juga tau serba sikit ttg tiga produk ni...sbb gadis ada menjualnya...
so pd sesape yg nak tau atau beri pendapat...bolehla antar msg ok...insyaAllah gadis akan balasnya....

IP : 161.142.169.226

ayangzurin

2 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 3.17:31 ptg   [Edit]
gadis nak tanye skit,ayang penah dengar la yang banyak produk2 kecantikan ni,banyak kimia dan boleh menipis dan merosakkan kulit dalam jangka masa panjang betul ke?produk2 yang gadis jual tu luar negara punya kan?...tak de kesan sampingan ke?....

IP : 161.142.100.85

gadissesuatu

3 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 3.20:42 ptg   [Edit]
ayang.....

sbnarnya gadis baru umur 19...gadis ambik alih dr mak je perniagaan ni...mmgla skarang banyak produk kecantikan ada bahan kimia...klu tak takkan cpt btl berkesan...tapi pelanggan kat sini slalu minta...gadis pun jual...mule2...gadis endiri pun tak berani nak pakai...tapi ikutla...pemakanan pun kene jaga...

IP : 161.142.169.226

cikgu_taska

4 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 3.24:24 ptg   [Edit]
Babyface ngan RDL tu sama jenis kan...baik jangan pakai...naya....kulit mmg lawa...harga mmg murah....tapi tanggung arr...ehehehhehehe

IP : 210.186.229.103

tia75

5 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 3.46:01 ptg   [Edit]
gadissesuatu : kawan-kawan tia ramai yg pakai babyface...memang masa pakai muka nampak licin...lawa. tapi produk ni menipiskan kulit. produk ni memang banyak hidrokinon (tak reti nak eja yang betul). jika kita pakai lama-lama ia akan menyebabkan barah kulit dan jugak kulit menjadi nipis. kawan2 tia ramai yg dah stop..sekarang ni masing2 tanggung lah sendiri...muka dah jadi sensitif...kena cahaya matahari pun kulit terbakar...dan ada yg muka naik jeragat. dulu tia pernah jugak nak pakai...tp bila tengok kandungan dia tia tak berani sbb terang2 dah tulis byk hidrokinon. pendapat tia tak payah lah pakai. pegi kotaraya tu...tengok muka penjual-penjual baby face & RDL kat kaki lima tu....tengok muka dioarang...berkilat-kilat...jeragat...muka dah macam terbakar.

tentang sri cahaya tu ada member sorang kat opis ni dia pakai dia kata ok. tapi tia tengok muka dia oklah ..ada perubahan sikit...tak macam dulu muka asyik oily ajer.

tentang BML (novoux vissage) - kejelitaan adalah hak milik setiap insan...tia sendiri pernah guna...tia pakai dalam masa 2 bulan ajer. Ok ada perubahan. muka jadi cerah. tp bila habis tia tak continue pakai sbb mahal lah...tak sanggup.

produk2 tempatan ni byk yang mengandungi hidrokinon. tapi terkawal lah sikit sbb bahan tu ada limit. tak boleh lebih drp yg dihadkan. cuma baby face tu jelah yang memang byk hidrokinon. tengoklah orang pregnant pun tak boleh pakai produk baby face ni. lagipun produk ni kan pernah kena 'ban'

IP : 192.228.137.71

Gegirl

6 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 3.54:35 ptg   [Edit]
Hai semua..

Betul tu cikgu_taska, RDL & Babyface tu sama...memang berkesan tapi hydrocynone nye tinggi sgt. Gegirl dah pernah pakai dulu...kulit memang cepat nampak perubahannya dan cantik lagipun kulit Gegirl ni memang jenis yg tak bermasalah sgt...takde jerawat cuma nak cerahkan jek...memang puas hati. tapi skeg dah stop sebab takut kesan j/pjgnya boleh menyebabkan cancer kulit (mintak jauhlah).
So skrg Gegirl pakai set penajagaan muka yg murah dan selamat...Sri Mutiara..pernah dengar tak?

IP : 202.188.113.70

Gegirl

7 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 4.02:24 ptg   [Edit]
tia75

betul tuhh....!!

BML lak, ada kawan tu pakai memang cun habis muka dia sampai semua org tegur..tapi lepas dia stop sebab tak mampu ($) lagi nak continue muka dia naik jerawat balik....

ps: Jomlah try Sri Mutiara...Gegirl baru pakai 4 hari dah nampak perubahannya...dia takde bahan kimia, cuma pencucinya mengandungi asid limau yg baik utk membersihkan kotoran... mencerah, menghaluskan kulit secara naturally...kulit takdelah jadi nipis dan muka pun tak perit bila kena cahaya...

* Mesej ini telah diedit oleh Gegirl pada 21hb Mac 2003 4.03:53 ptg

IP : 202.188.113.70

pudina

8 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 4.06:45 ptg   [Edit]
sri mutiara... mcm penah dengo tapi di mana yerr...
hmm...gegirl kat mana nak dpt kan sri mutiara tuh

IP : 219.93.8.6

pudina

9 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 4.08:50 ptg   [Edit]
sri mutiara... mcm penah dengo tapi di mana yerr...
hmm...gegirl kat mana nak dpt kan sri mutiara tuh

IP : 219.93.8.6

Gegirl

10 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 4.08:56 ptg   [Edit]
pudina

u tinggal kat mana?

IP : 202.188.113.70

ayangzurin

11 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 4.29:57 ptg   [Edit]
gegirl...mana nak dapat produk ni...ayang tak penah dengo pun?.....kalau sure tak de effek...nak gak try...muka kena sunburn mandi laut lambat nak ilang...kot-kot pakai tu boleh ilang kot?

IP : 161.142.100.85

beskal

12 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 4.32:59 ptg   [Edit]
mmm... no komen la
tapi sebenarnye tak berani pakai sebab macam yg u all kate
skin cancer.. takut, encik....
cume pakai ubat farmasi= dalacin-t
whitening pon tak paki sebab kulit alergic,
camner tu gadis...
p/s: sedap pantun mu...

IP : 210.187.52.194

Hasya

13 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 4.35:22 ptg   [Edit]
gegirl...
kat mana sya nak dapatkan produk ni?sya tgl kat seremban.dulu sya pakai produk luar negara.harga RM450 tapi hasilnya mengHAMPEHKAN!!!

IP : 219.92.122.20

Gegirl

14 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 4.46:53 ptg   [Edit]
Pudina, Ayangzurin, Hasya...

Emm...kalau berminat, Gegirl boleh uruskan tapi tak sure lagi...kena buat 'study' dulu...berapa lama tempoh penghantaran, berapa kos penghantaran...nanti hari isnin depan Gegirl kompem. boleh gitu ?

fyi, SM ni..trial pack dia = RM60 - mengandungi 5 jenis brg - facial foam, milk cleanser, toner, day cream, night cream.

IP : 202.188.113.70

Taurus

15 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 5.09:20 ptg   [Edit]
Saya rasa BML sesuai utk kulit sensitive. Dulu saya pernah cuba macam2 product macam dermalogica,clara, maxFactor semuanya tak nampak perubahan. Muka jadi macam udang bakar kalau berdiri lama sikit dlm panas dan juga berminyak. Tambah2 lagi kalau lambat pergi facial atau pergi outstation je muka mula bermasalah balik. Tumbuh jerawat dan merah2. Tapi sejak saya guna BML... saya tak ada masalah tu lagi kalau terlewat pergi facial.

IP : 210.187.61.98

didot

16 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 7.24:11 ptg   [Edit]
pernah gak pakai BML,tapi bak kata korang mahal so berhentilah...lagipun bila kena panas,macam udang bakar merah muka walaupun pakai sunblock,muka pun ada gak jerawat macam tak pus hati jeee...lebih baik berhenti.sekarang memang puas hati...muka dah takde jarawat!!!,dah guna produk lain dah

IP : 203.106.55.116

mama_comel

17 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 7.40:48 ptg   [Edit]
akumm..

saya ni tengah cuba sendayu tinggi- pakai 1 set rm 142. dah dekat 2 bulan pakai dah nak habis pun 1 set tapi takde perubahan.. kata orang salon yg jual tu sendayu ni lambat nak berkesan sebab herba.. ni tengah pening ni sama ada nak continue atau cuba produk lain... ada saper yg pernah pakai sendayu ni tak?.. boleh sape2 bagi cadangan tak nak continue ke stop ke.. konfius ni...

IP : 161.142.100.85

didot

18 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 8.34:23 mlm   [Edit]
tak tahu nak kata,tak pernah cuba daaaaa....

IP : 203.106.55.116

Lynnda

19 . Dihantar pada 21hb Mac 2003 9.13:26 mlm   [Edit]
ermm.. lynn tak penah lak cuba ketiga2 ni..
penah gi salun BML tapi tgk harga dia mahal, langsung tak nak try
lagipun tengok hasil2 perempuan2 yg pakai BML mostly muka jadi putih dan merah tak asli.. mcm org sakit kulit.. takotttt...
lynn pakai Masterpiece dan Skincode, OK la.. takder la hasil mcm BML tu... dah habis Masterpiece nyer set, lynn try NuSkin.. so far lynn mmg puas hati
kenapa puas hati? sbb kalau lynn tak pakai, takder la jerawat naik mcm kebanyakan produk lain tu.... muka pun tak merah dan putih mcm kena bakar... serasi ler... Alhamdulillah.. dan yg bestnyer... adik lynn yg kulit sensitif tu leh pakai juga.. mana tak happy, masa lynn bawak dia pakai priduk Herbaline yg mahal giler tu, habis merah dan naik jerawat muka dia.... tapi pakai NuSkin nyer barang, OK plak... lynn mmg yakin dgn kandungan bhn produk NuSkin... ramai member2 lynn yg dah cuba dan suka dgn apa yg lynn sarankan... seronok dapat sama2 menyelesaikan masalah member...

IP : 161.142.78.84

gadissesuatu

20 . Dihantar pada 22hb Mac 2003 3.12:22 ptg   [Edit]
hai....

sbnarnya gadis tau produk RDL atau BABYFACE....ni mmg bahaya....sbb ia cpt berkesan...mesti ada bahan kimia yg agak kuat.....BML pulak...mmg harganya mahal..tapi hasilnye ok....SRI CAHYA pulak...murah sikit dr BML...hasil pun ok....ttg SENDAYU tu....yg gadis tau...produk BML ada...tapi nanti gadis cari produk lain...ari selasa gadis bagitau....

skarang kat kedai gadis popular produk...POP atau POPULAR....produk ni dr negara keturunan gadis...KEMBOJA...org kemboja dahlama pakai krim ni...dr dulu2 lg...tapi baru org msiia pakai....krim saje...4.00...klu skali ngan pencuci dia...baru 5.90...gadis tak pernah try....tapi ramai org pakai....gadis slalu order..stok pun abih....

okla...nanti gadis dtg lagi...sbb kat kedai gadis ada tudung banyak baru sampai...nak gi sambung keje pulak......tata....

IP : 161.142.169.233

IrAfina

21 . Dihantar pada 22hb Mac 2003 6.50:15 ptg   [Edit]
Gegirl.... di Brunei ada ejennya tak? dulu muka Ira ok..takde masalah. Lepastu kawan ajak facial, gatai benor nak merasa facial..Sebulan lepas tu..muka Ira tak seperti dulu but still oklah. Ira tak berani cuba BML sebab merahnya semacam.Ira mau nampak natural gitu.

IP : 202.160.18.144

sasa72

22 . Dihantar pada 23hb Mac 2003 11.02:45 pagi   [Edit]
saya dah guna rdl babyface, memang kulit gebu tapi sebelum tu habis macam tercabut kulit muka, pakai 3 kali baru dapat kulit cantik tapi bila tak pakai kulit balik semula tak brp gebu. pakai extraderm, tak dak kesan lg, pakai nv kulit jadi merah sampai berbulan, lepas tu pakai felisa, kulit mengelupas. ixora pun pakai jugak tapi tak sesuai. nu skin pakai ok jugak tapi kesan lambat. memang tak mengelupas. la ni pakai bsb, produk keluaran orang kedah. so far ok tak tau lah nanti.

IP : 211.24.43.139

sasa72

23 . Dihantar pada 23hb Mac 2003 11.08:46 pagi   [Edit]
saya dah guna rdl babyface, memang kulit gebu tapi sebelum tu habis macam tercabut kulit muka, pakai 3 kali baru dapat kulit cantik tapi bila tak pakai kulit balik semula tak brp gebu. pakai extraderm, tak dak kesan lg, pakai nv kulit jadi merah sampai berbulan, lepas tu pakai felisa, kulit mengelupas. ixora pun pakai jugak tapi tak sesuai. nu skin pakai ok jugak tapi kesan lambat. memang tak mengelupas. la ni pakai bsb, produk keluaran orang kedah. so far ok tak tau lah nanti.

IP : 211.24.43.139

gadissesuatu

24 . Dihantar pada 23hb Mac 2003 2.31:57 ptg   [Edit]
gadis nak bagitau kat korang..........
sbnarnya kulit kite ni sensitif...jadi...jgn pakai terlalu banyak kosmetik...bahaya.....gi check dulu....

IP : 161.142.169.198

ferio

25 . Dihantar pada 23hb Mac 2003 3.29:50 ptg   [Edit]
hiiii.
aku pun nak nasihat kat korang. jgn la guna babyface tu. tu semua menipiskan kulit jer. sebabnya aku pun pernah pakai produk tu. ini semua pasal kakak aku suruh try ar. padan ngan muka aku ahakss. tapi nasib baik aku stop cepat. kalau tidak mesti muka aku dah jadi macam batu kerikil. nasib baik rupaku masih macho lagi

IP : 203.106.96.145

Taurus

26 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 10.08:51 pagi   [Edit]
Tak rosak muka ke kalau selalu tukar2 produk. Takut nanti lama sikit muka bertukar hitam bertompok2 pula.Saya tengok kesanya terjadi pada kakak jiran saya tu.... sekarang ni muka dia dah naik hitam lebam kat pipi dia. Kesian plak... tengok akibat suka tukar2 produk ni. Saya dengar kata kalau kita nak cuba produk baru kita kena rehatkan muka dari sebarang produt selama lebih kurang 2 minggu, utk nutralkan PH kulit kita betul ke?

IP : 210.187.61.98

Lynnda

27 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 10.42:03 pagi   [Edit]
Lynn cukup setuju dgn apa yg dimaklumkan oleh Taurus. Iaitu:
1. Jgn selalu tukar2 produk (seelok2nya cuba produk tu dlm tempoh minima 3 bulan dan maksima satu tahun)
2. Jika nak tukar produk, pastikan kulit muka tu dah berehat drp produk lama (lebih kurang 2 minggu) sebelum bertukar ke produk baru

Campuran pelbagai produk dalam satu masa juga TIDAK digalakkan. Ini adalah kerana setiap bahan bagi setiap produk yg berlainan pengeluar mempunyai kadar asid dan bahan kimia yg tidak diketahui oleh pengguna. Apabila ini berlaku, pengguna secara tidak sedar akan mencampurkan 2 atau lebih produk berasid/berbahan kimia tinggi seterusnya merosakkan tekstur kulit.

Utk makluman, kulit yg sihat tidak akan merah apabila terkena pancaran cahaya matahari. Jika ini berlaku, bermakna kulit anda mudah terkena radang kulit akibat pancaran sinar UVA dan UVB yg tidak lagi dapat dilindungi oleh tisu muka. Kulit kita bertugas utk melindungi diri kita dari pancaran UVA dan UVB ini. Bukan sebaliknya.

Sila semak warna kulit badan dan warna kulit muka. Jika perbezaannya terlalu ketara, anda perlu lakukan sesuatu utk melindungi kulit anda. Kulit muka tidak boleh lebih/terlampau putih (bukan cerah) daripada kulit di bahagian dada.

IP : 161.142.78.84

gadissesuatu

28 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 2.31:51 ptg   [Edit]
klu kiite slalu kene matahari...elokla pakai sunblock dulu....

IP : 161.142.169.241

kakzai

29 . Dihantar pada 26hb Mac 2003 07.40:41 pagi   [Edit]
gadis,
kakzai memang pakai BML. Lama juga dah. Ada perubahan tapi tak seperti yang kakzai harapkan. Tak tahu dimana silapnya. Muka kakzai berbekas jerawat dan berjeragat. Sejak pakai BML ok, jeragat dah kurang. Kakzai selalu juga pergi facial. Tapi yang sedihnya kalau lama tak facial, muka balik macam asal. kenapa tu? Lagi satu perubahan ketara yang kakzai nampak pada wajah kakzai adalah hilangnya kesan kedut-kedut halus yang mula timbul bila umur kita semakin meningkat dan bila muka kita sering terdedah pada pancaran UV.Tolonglah kakzai, macamana nak hilangkan semua kesan jeragat. Kakzai rasa gadis saja yang boleh bantu kakzai. Ok.

IP : 203.106.91.174

Rosniena

30 . Dihantar pada 26hb Mac 2003 08.14:45 pagi   [Edit]
Actually product akan berkesan apabila sesuai dengan kulit orang tu.Tapi sebenarnya banyak product yang dihasilkan dari kilang yang sama dan dipacking dengang jenama lain.Contohnya product saya A then ada orang lain B, tapi dia dari kilang yang sama.Kita bole check banyak product yang bau dan rupa yang sama.Product dari Filipina banyak kat Malaysia, dan ramuan lebih kurang, lagipun membahayakan.Cuba tgk muka diorang yang pakai dan kesannya.Saya tahu ni semua sebab akak angkat saya pun ada salon.So tahuler problem customer.Yang takde masalah cam loreal ke ada kat farmasi.Masalah kita ni sebenarnya hormon, yg penting jaga pemakanan.Memang bagus buat rawatan, tapi make sure product tuh terjamin oleh jabatan kesihatan dan sbgnya.

IP : 161.142.100.85

Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "