Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> Tips: : Macamana nak ketatkan....?
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Tips: : Macamana nak ketatkan....?
suzismi

1 . Dihantar pada 15hb Mac 2003 00.56:26   [Edit]
Su baru lepas bersalin anak yg ke2 2bln lepas.Lepas bersalin ni rasa tak yakin pulak dpt beri hubby servis yg terbaik.Disini Su nak tanya sapa2 yg ada tips/petua utk ketatkan bhg dlman kita. Su ingat nak try produk MANJA...ok tak produk ni.Su dah tgk dah laman web dia,nampak menarik. Bagi sesiapa yg ada pengalaman tu bolehlah kongsi cita skit kat sini.

IP : 210.186.173.247

Aki

2 . Dihantar pada 15hb Mac 2003 05.31:30 pagi   [Edit]
ayak! ini macamnyer problem jgn lah buka topik..masuk lam emailah..alak rahsia sket maa..

IP : 210.195.60.5

CikLaLa

3 . Dihantar pada 04hb Mei 2003 10.05:28 mlm   [Edit]
assalamualaikum kak.Macam nih saya bagi petua kat akak yer.Macam nih.mula-mula akak ambil pucuk betik akak rebus kan hingga mendidih.Biar kan sejuk seketika,bila dah sejuk akak ambil air rebusan tadi akak minum tiap-tiap hari,Kalau akak cuba petua nih memang power lah

IP : 219.94.88.96

suzismi

4 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 02.33:35 pagi   [Edit]
thanks CikLaLa......lepas ni bolehlah cuba petua tu...

IP : 203.106.197.236

KakT

5 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 09.18:31 pagi   [Edit]
Akum su... pengalaman akak la kan, elok gunakan cucian brand eraedar..femina namanya,, harga ok sikit,, akak dah lama guna,, kesannya ok!.. tak payah nak makan2 ubat, setakat cuci aje.. kalau nak tau lebih lanjut tengok le web site diaorang kat eraedar.com.my

IP : 219.93.8.6

zie02

6 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 11.38:17 pagi   [Edit]
makan jamu mustika ratu utk wanita atau pil binari..

IP : 219.93.8.21

ayangzurin

7 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 12.07:04 tghari   [Edit]
mak ayang penah bg tau petuanya..salah satunya manjakani yang direbus dan dibuat cuci ...kalau tahan rasanya boleh dibuat minum...ayang tak penah rase lagi sbb belum ade pengalaman bersalin..insyaallah bila bersalin nanti mak akan buat cam tu untuk ayang...kate mak rasenye macam.......petua ni orang indonesia yang bagi kat mak...

IP : 161.142.100.85

NurMawar

8 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 12.36:11 tghari   [Edit]
su,

kalau nak cepatkan pulih, mak ari tu ada buatkan manjakani rebus ngan teh. Rebus sampai airnya tinggal sikit (pekat laa) pastu tapis buat cuci kat 'situ', air tu biarlaa suam2 kuku.. insya -allah

IP : 161.142.78.84

Hasya

9 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 12.42:07 tghari   [Edit]
kakT...
douche Femina tu,sya dah lama pakai tapi tak tahu pulak boleh ketatkan bhg.dlman kita.sya start pakai dari tahun 2000 lagi semenjak kawin.itu pun doc sya yg sarankan.
ayangzuin...
petua yg mak ayang bagi tu sama dgn petua mak mertua sya bagi.dia suruh buat tu masa sya dlm pantang selepas bersalin tahun 2002 lepas.tang minum tu,mak ooiii kelatnye..sya cuma amalkan selama 100 hari bermula selepas bersalin.mungkin suzismi boleh cuba.kesannya... pepaham jelah....

IP : 219.92.122.15

anith_iziani

10 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 12.53:03 tghari   [Edit]
asik citer jek .. nak amik mana benda alah femina douche tu? hehehe.. minat jgn tak minat .

IP : 202.95.71.187

Hasya

11 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 1.00:16 tghari   [Edit]
anith...
sya memang tetiap bulan beli.anith tinggal kat ner?kalau kat dlm seremban,ada dijual kat Klinik Hilal di Pusat Perniagaan Senawang,Taman Tasik Jaya.harganya RM14.00 140ml.baunya harum.masa sya pregnant dulu suka sangat bau douche ni.

IP : 219.92.122.15

lilo_stitch

12 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 1.14:51 tghari   [Edit]
Sya :

Kat Shah Alam ada jual dak?

IP : 203.121.0.10

anith_iziani

13 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 1.19:21 tghari   [Edit]
hasya,

pergh .. seremban .. kl tak dak ka? kita dok kl laaaaaa... huwaaaaaa....!

IP : 202.95.71.187

Hasya

14 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 1.25:58 tghari   [Edit]
lilo...sya tak pasti la.sori ek!

anith...klinik Hilal ni selalu ada produk nama KOHILAL.cuba anith call di talian 03-61876131 / 03-40227879.mungkin kat situ ada jual barangan eraedar.

* Mesej ini telah diedit oleh Hasya pada 05hb Mei 2003 1.29:02 tghari

IP : 219.92.122.15

KakT

15 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 1.39:49 tghari   [Edit]
Hasya,, bagusle dah lama guna femina tu.. product diaorang pun tak de bahan2 kimia... banyak guna herba..tanyele hubby tu.. macamana, ada beza tak.. bagi yang duduk area KL banyak jual distokis2 diaorang.

IP : 219.93.8.6

akak78

16 . Dihantar pada 05hb Mei 2003 6.50:23 ptg   [Edit]
hai..nak mencelah sikit..ada sesiapa pernah guna Manja? bagaimana? berkesan atau...ada kesan sampingan..?

ingin tahu...

IP : 210.186.152.62

PnAnn

17 . Dihantar pada 06hb Mei 2003 12.45:45 tghari   [Edit]

Senanam mengetatkan lebih efektif dari penggunaan produk. Cuma orang masakini ramai yang tidak tahu bagaimana tekniknya.

IP : 203.121.0.10

anith_iziani

18 . Dihantar pada 06hb Mei 2003 12.54:56 tghari   [Edit]
ha.. Pn Ann..

informasi best tu.. camana nak buat.. email anith leh tak? kalau leh letakkan disini tips senamannya lagi brutalkan .. hehehe..


##### ingin tau ####

IP : 202.95.71.187

alina

19 . Dihantar pada 06hb Mei 2003 12.55:41 tghari   [Edit]
Assalamualaikum...

Selepas melahirkan anak pertama pada september 2002, alina amalkan memakan jamu dan minum Manja Harum dari CNI..alhamdulilah berkesan, Manja Harum sangat bagus untuk kesihatan dalaman wanita terutama bagi yang kaum ibu dan untuk wanita selepas bersalin.....di samping itu juga dapat mencegah dan mengurangkan keputihan... jika hendak mengetahui dengan lebih lanjut boleh hubungi saya atau email aleens77@yahoo.com...cuba la s

* Mesej ini telah diedit oleh alina pada 06hb Mei 2003 1.00:04 tghari

IP : 161.142.78.84

ladyzaz

20 . Dihantar pada 06hb Mei 2003 1.07:57 tghari   [Edit]
Salam,,
actually ramai gak yg ada masalah gini ek. Bagi i..dah 9 yrs guna
kan sejenis sabun herba product orang madura kalimantan. Dun worry ladies..takde kesan sampingan ok. Bahan utama dia adalah sirih & manjakani. Memang mujarab & berkesan untuk mengetatkan secara instant. Ianya sangat berkesan untuk mencuci lebihan lendir disekitar bangian sulit perempuan dan menghilangkan bau yg tidak disenangi.Korang tak payah nak guna hari2. Guna/ cuci waktu perlu sahaja coz dia bertindak secara instant. Tidak berbuih sebab ia bukan sabun biasa. Korang akan rasa berubahan yg ketara dan pasti puas hati. Kalau korang berminat email je ok..Harga RM40/ So far takde dijual kat KL lagi.

p/s kalau dah guna sabun ni korang tak payah nak ambik jamu2 dah. Dan satu lagi....jgn terover pakai nanti jadi terlalu ketat & sempit. Oh ya, sabun ni khas untuk wanita yg sudah berkahwin sahaja ok.

* Mesej ini telah diedit oleh ladyzaz pada 06hb Mei 2003 2.21:06 ptg

IP : 161.142.112.8

anith_iziani

21 . Dihantar pada 06hb Mei 2003 1.25:25 tghari   [Edit]
anith angkat tangan ... .. minat minat ..

IP : 202.95.71.187

reno

22 . Dihantar pada 06hb Mei 2003 1.37:14 tghari   [Edit]
Tumpang nyampukk...

Daun sireh is the best! Rebus dlm 10 helai..minum air dia & selebih nye cuci ler... menghilangkan keputihan, lebihan lendir, mengetatkan & meninggalkan bau yang harum...tak caya, cubaler...GERENTI HITS!

Kalau awak masih dlm pantang, try ler berendam ngan air rebusan sireh nih 15min sebelum mandi.Insyaallah luka cepat sembuh!

IP : 202.151.212.127

ladyzaz

23 . Dihantar pada 06hb Mei 2003 2.01:40 ptg   [Edit]
Ok thanks to all yg telah menghantar email. Kita jumpe this weekend ok....insya'allah

IP : 161.142.112.8

ole_03

24 . Dihantar pada 06hb Mei 2003 3.31:36 ptg   [Edit]


Pn. Ann,

Tolongla bagi tips macamana nak buat senaman ketatkan tu.. Berminat jugak nak cuba. Sebelum ni cuma dengar je tapi tak tau nak buat cam mana. Thanks Pn. Ann.

IP : 203.121.0.10

JLo

25 . Dihantar pada 07hb Mei 2003 11.52:34 pagi   [Edit]
Rasanya, senaman yg PnAnn maksudkan tu senaman Kagel. Caranya ialah dalam sehari (tak kira bila2 masa samada tengah diri/duduk etc sambil buat kerje ke menaip etc0 kita cuba kemut2kan macm nak tahan kenc...g tu lah. Buatlah banyak kali 100x ke..dalam sehari. insyaallah berjaya dan dpt mengembalikan apa yg kita nak.
PnAnn kalau ada silap betulkan lah ye, sbb i cuma mencelah je..

IP : 161.142.112.8

alina

26 . Dihantar pada 07hb Mei 2003 12.07:31 tghari   [Edit]
Assalamualaikum..

Di sini alina ingin memperkenalkan Manja Harum CNI..bagus untuk wanita!

Manja Harum produk berkualiti CNI

Kecantikan, kesihatan, kewanitaan, kesempurnaa adalah impian setiap wanita. Bukan sahaja kecantikan luaran tetapi juga kecantikan dalaman.Bukan sahaja soal jasmani tetapi juga santapan rohani Bersama CNI ia bukan lagi satu impian, CNI memperkenalan Manja Harum

Ramuan:
Manjakani, Jarum Emas, Daun Sireh, Buah Kurma dan Madu Lebah

Fungsi:
* Mengeratkan hubungan kelamin
* mengurangkan masalah keputihan
* menegangkan kulit faraj dan lelehan lendir
* memperbaiki tisu dan mengecutkan rahim yang rosak atau kembang
* memcuci dan mengeringkan luka selepas bersalin
* Kegatalan dan bengkak pada faraj akan berkurangan
* bau yang harum pada vagina
* kerap membuang angin
* badan akan merasa segar terutama di bahagian pinggang serta sendi-sendi dan menghilangkan mengantuk
* fungsi herba yang terkandung didalam minuman ini membantu menyingkirkan toksin dalam badan melalui najis yang mungkin akan menyebabkan warna dan bau najis kurang menyenangkan
* Produk sesuai untuk yang sudah ataupun belum berumahtangga dan rasa sedap!!!!!!!!
ingin mendapatkanya ? sila email aleens77@yahoo.com

* Mesej ini telah diedit oleh alina pada 07hb Mei 2003 12.09:12 tghari

IP : 161.142.78.84

JLo

27 . Dihantar pada 07hb Mei 2003 12.42:02 tghari   [Edit]
Brape harganye alina?

IP : 161.142.112.8

PnAnn

28 . Dihantar pada 07hb Mei 2003 1.08:45 tghari   [Edit]

Pengambilan makanan seperti manjakani dan sebagainya..hanya untuk mamanaskan bahagian dalaman..tetapi tidak berfungsi untuk "mengetatkan".

Jangan KELIRU antara "Grip" dan "Vagina"...yang mana satu sepatutnya untuk ketat ?

Jika sesiapa dapat jawab..Pn Ann akan huraikan bagaimana nak ketat..

IP : 203.121.0.14

JLo

29 . Dihantar pada 07hb Mei 2003 1.16:11 tghari   [Edit]
Dua2 sekali kut Pn. ann..kita nak mengetatkan (grip) vagina kan?

IP : 161.142.112.8

middexN

30 . Dihantar pada 07hb Mei 2003 1.55:48 tghari   [Edit]
saya ada try kagel tu tp mcm takde effect pun..rasanya masa pregnant
dan lepas bersalin nie selalu buat tu..salah tang mana yek?

IP : 81.152.96.194

Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "