Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> petua : tips. nak pregnant
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : petua : tips. nak pregnant
mummy17

31 . Dihantar pada 14hb Mac 2003 6.24:10 ptg   [Edit]
nathira,
mummy pun sama juga, dah nak masuk tiga tahun kahwin tapi belum ada rezki macam you. Sebab itu sekarang mummy mummy dlm process treatment dgn gynae. Gynae mummy cakap, my hormones imbalance sebab itu mummy tak ovulate regularly. Dan bila kita tak ovulate regularly, susahlah nak tahu bila kita punya fertile period. Tunggu dan tunggu lagi...

IP : 210.193.21.42

cabaimerah

32 . Dihantar pada 16hb Mac 2003 10.08:39 pagi   [Edit]
ha,ah laa tia kita pun tanya doc..camna nak regular kita punya period,,doc,,cakap,kita kea makan pil ,,perancang balik laa,untuk stabil kan hormon kita,,,tapi kan tak payah laa,dia cakap biar ,,jekkk kalu ada rezeki,,,dapatlah,,dia cakap wife dia pun,,ada banyak anak..tetapi,,period setahun 3 kali jek,,

satu lagik kengkawan,,,kita ada masalah,,period yang panjang,,sampai 15 hari,,,so ada kenkawan sarankan,,minum susu ANMUM1 akhir nya,,,dia dah ok,,,,gembira betui,,diorang jugak ckap kalu selalu,,,minum susu ANMUM1,,cepat pregnant,(disarankan untuk yg merancang kehamilan)..
bye

IP : 202.187.80.126

seri79

33 . Dihantar pada 17hb Mac 2003 08.23:30 pagi   [Edit]
askum, selamat pagi suma...
nathira, naiza...
seri bukan nak cakap ape lah...ari tu..seri gi buat pap smear
kat LPPKN, tapi diorang tak terima...pasal apa diorang cakap LPPKN ni bukan klinik sakit puan.....pas tu nak sedapkan ati seri diorang tanya nak anak tak? yelah sapa taknak anak(nak buat treatmentla kononnye). tapi bila diorang tau seri baru 6 bulan kawen diorang tak terima.diorang suruh pi lepas setahun(itupun kalau rezeki seri takda lagi...)tapi staff diorang baik2 belaka.seri bengang jugak masa tu bila pi sana tak dapat tapi bila diorang layan ok hati seri pun sejuk je. so sesapa nak g kat LPPKN tu..pastikan anda dah kawen lebih dr setahun..takut jd cam seri plak..
mmmm satu lagi..seri dah cuba d folia tu...mmm memang ada..perubahan nak tau cubalah..

IP : 203.106.248.5

cabaimerah

34 . Dihantar pada 17hb Mac 2003 11.47:37 pagi   [Edit]
seri ko dah cuba ekk.d folia tuh,,,alah ko citer lah sikit apa perubahannya,,,
ko dah ngandung dah keee,,amboi takan tamo citer sikit kat kitaorang nii...
kalu berkesan leh kitaorang cuba plak,,di folia nih,,,

IP : 202.161.129.58

seri79

35 . Dihantar pada 17hb Mac 2003 12.03:14 tghari   [Edit]
mmmm ngandung tak laie...belum ada rezeki...insyallah mudah2an
dikurniakan zuriat nanti.
masa dulu seri rasa tak ada mood nak bersama ngan hubby seri..
lama jugak tau rasa takde mood tak tau napa...
n then bila cuba brand ni kan....mmmm ada perubahan..nak caya cubalah..
harap2 lepas ni ada berita gembira plak...insyallah

IP : 203.106.248.5

mama80

36 . Dihantar pada 22hb Mac 2003 08.14:05 pagi   [Edit]
assalamulaikum.....

ni mama nak tanya ade sape2 yang pernah makan produk elken......LD VENUS...tak????????? sebab mama nak tahu keberkesanan dan khasiatnye??????? mama ni pun dah dekat setahun kawin..........tp belum ade rezeki lg lah........menanti terus menanti.........

boleh sape2 tolong tak ????????

IP : 161.142.100.85

cabaimerah

37 . Dihantar pada 22hb Mac 2003 11.31:21 pagi   [Edit]
maaf lah mama,,cabai,,lum penah dengar,,produk tu,,,emmm tunggu lah kot2 ada member lain yg tahu,,,
so mama dah tahukan,,dfolia tuhkan,,mama cuba yg itu dulu...
cabai karang nih,,cuba ambik susu anmum utuk tambah folate bagi wanita yg merancang kehamilan,,,emmm pakat2 lah kita tunggu,,tuhan lum kasi lagik,,tui dakk..sabo lah...mama penah cuba rawatan kg tak,,,cabai dah cuba dah ,,tapi lum nampak hasilnya lagik lah,,,mungkin tak serasi kot,,tapi member lain,,yg gi berubat ngan cabai,,semua dah boleh dah,,walaupun dah,,9 tahun kawin...ok no mama bye,,,

IP : 202.161.129.58

mama80

38 . Dihantar pada 22hb Mac 2003 12.37:28 tghari   [Edit]
cabai.....

mama belum lg cuba rawatan kg tu.........tapi kat mane nak cari??????? sebab mama takut nak gi seebarangan............so nanti mama nak cubalah minum susu anmum yg cabai cakap tu....kite usaha sama2 ye........cabai dah lama kawin??
pasal d'folia pasti ke tak ade kesan sampingan?....

IP : 161.142.100.85

ladyZie

39 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 12.13:43 tghari   [Edit]
a'kum..
ladyzie sekang tengah harap gak dapat baby..sbb kawan2 ladyzie pun yang sama2 kawen dah dapat. ladyzie ade masalah gak ngan period tp die takdela tak datang cumernyer setiap bulan die akan lewat. kadang seminggu lewat dan kadang 2 minggu lewat. ingatkan ladyzie dah pregnant tp taklama pastu period plak. frust jugak. tp baru-baru ni ladyzie ade makan spirulina dan period ladyzie pun okey. lewat just 2 3 hari. harap-harap spirulina dapat stabilkan period ladyzie dan insyaallah kalau ade rezeki harap2 sama macam mrs_red.

IP : 202.190.118.40

mama80

40 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 2.27:06 ptg   [Edit]
ladyzie,

lady makan spirulina brand apa????? iyelah.....sekarang ni bayak sangat pdoduk di pasaran...tapi nak tahu gak produk yng mana lebih mujarab.......leh tahu tak ????????cam mama ni period tu dtg selang2 kadang2 2-3 bln sekali ni yg pening kepala ni

IP : 161.142.100.85

CeKeLaT_PoLo

41 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 3.03:33 ptg   [Edit]

walau pun ceklat baru nak masuk 3 bln kawen.. tapi riso gak sebab umur dah lebey 30. org kata kalo masuk umur 30, payah nak pregnant.. isk.... period ceklat pun tak baper teratur, tu yg lagi payah tu. betui gak kata tia75, doc kata cara nak bagi regular.. kena makan ubat perancang. tapi, kalo makan, risiko nya.. maybe dlm setahun baru leh pregnant (kalo ader rezeki la). so, doc tak galakkan makan ubat perancang nie...

biler dengar korang dok citer pasai sedu arrow, ceklat pun gi beli minggu lepas. ingat nak beli d'folia sekali, tapi tader budget. ingat ujung bulan nie nak beli la...

nathira
LPPKN tu charge mahal ker utk buat treatment?

ladyZie
spirulina brand aper ladyZie amik yer?

IP : 219.93.189.50

ladyZie

42 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 3.29:06 ptg   [Edit]
mama80 & cekelat,
LadyZie try makan spirulina jenama luxor. dulu lady ade gak makan tp tak nampak sgt kesan sbb lady kejap makan kejap tak. ni lady try makan secara konsisten tu yg baru nampak kesan die pada period lady. masa nak period tu boleh tak perasan sbb tak sakit macam selalu. ingatkan darah aper ruper2nyer period sbb tak sakit. mayb ade juga jenama lain yg bagus tp lady makan yg ni.
insyaallah kalau ade rezeki adela kan.....

TUHAN LEBIH MENGETAHUI APA YANG BERLAKU...

IP : 202.190.118.40

cabaimerah

43 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 3.52:58 ptg   [Edit]
hai ladyzie,,,cabai pun alami cam ladyzie,,gak period,,
lewat seminggu kekdang,,dua minggu ingatkan dah pregnant,,pastu dia datang pulak,,
sedih jekk,,emmm spirulina luxor tuh leh dapat kat mana,,,bape harga,,dia,,takdek effec apa2 ke,,,apa perasa dia
cabai pun teringin gak hehehe,,,

IP : 202.161.129.58

ladyZie

44 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 4.08:05 ptg   [Edit]
hai cabai..
spirulina yg ladyzie makan ni setakat ni takde effect ape2 la. effect yg baik nyer ade la. die takde perasa sbb die ni macam rumpai laut. cume memula makan tu rase pelik sikit sbb die cam ubat gak warna hijau tua. sblm ni ladyzie beli kat ejen je kat opis lady tp sekang ni die dah tak jual plak. tak salah ladyzie kat carefour w/maju yg kat jual ubat jamu tu ade. tp ladyzie tak pasti. rasenyer kat gombak ade die punyer kedai luxor ni. harga die yang kecil tu rm47.00 ade 150 tablets yg besar lady tak tau la...sbb lady selalu beli yg kecik.

IP : 202.190.118.40

naiza03

45 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 4.38:39 ptg   [Edit]
mrs red
mana peginye mrs red ni. minggu lepas naiza ada antar email nak tanya pasal spirulina yg dia makan tu, tapi sampai ari ni tak balas punnn...

IP : 161.142.78.84

CeKeLaT_PoLo

46 . Dihantar pada 24hb Mac 2003 4.51:28 ptg   [Edit]
ader member ceklat bagi tau, elok bagi hubby makan bawang bebanyak.. utk bagi air mani tu berkualiti.. err.. betui ker???

IP : 219.93.189.50

emasputih

47 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 10.05:32 pagi   [Edit]
cubalah ELKEN Spirulina....

bukak laman web www.elken.com.my boleh tgk testimoni pengguna yg telah berjaya.... mostly pengguna chinese, sbb org cina mmg suka cari produk kesihatan yg berkualiti, walaupun agak mahal...

orang kata produk elken ni mahal... tapi, saya rasa tak lah mahal sangat kalo nak dibandingkan dgn kualitinya.... sbb spirulina dia ialah 100% Spirulina Platensis.... di samping ada kandungan anti-cancer.... kita org pompuan nie terdedah kpd bermcm2 jenis cancer....

Untuk keterangan lanjut, boleh lah hubungi saya, en. fly, pn. fiqah... dan lain2 ahli mdc yg dah jadi members.....

tak salahkan promote sesuatu yg boleh dimanfaatkan bersama....

IP : 203.106.93.82

mama80

48 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 10.17:18 pagi   [Edit]
emas putih,

mama nak tahu lah berapa harga spirulina elken tu.........sebab ramai jugak yg cakap..........produk elken tu elok...........tu yg mama nak cuba tu

IP : 161.142.100.85

nathira

49 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 10.28:06 pagi   [Edit]
Cokelat Polo,

Charge kat LPPKN tu tak mahal...murah je..Jauh beza ngan private..

2 hari lepas Nat ada gi kat klinik nak buat injection utk treatment kat LPPKN nilah, pas tu doktor kat klinik tanya berapa LPPKN charge utk treatment ngan ubat..Nat bagitaulah..pas tu dia cakap 'VERY CHEAP'....katanya kalu kat private sampai dpt anak boleh cecah 10 - 15 ribu...betul tu...

IP : 219.93.215.229

CeKeLaT_PoLo

50 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 11.19:15 pagi   [Edit]
nathira
baper LPPKN tu charge? kat ner exactly LPPKN nie, ceklat rasa cam nak pegi, tapi nak kena wat appointment by phone @ walk in jer? dier charge ker kalo kiter just nak check up & mintak nasihat?

dah memang sepatutnya LPPKN tu charge murah sebab gomen punya..

IP : 219.93.189.50

nathira

51 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 11.38:04 pagi   [Edit]
Cokelat Polo,

Charge utk consultation RM5, U/sound RM10 & harga ubat tu dependslah apa ubat yg doc bagi. LPPKN kat Jln Raja Laut bersebelahan dgn Quality Hotel berdepan ngan Bang Medan MARA.

For the 1st time appointment u have to go there lah coz dia nak ambik u punya particulars sume tu..

For your info LPPKN tu bukannya klinik sakit puan tapi Pusat Kepakaran Reproduksi Manusia...better u call first & ask them regarding your problem. Selalunya utk mereka yg berumur below 30 kena tunggu 1 thn kahwin dulu baru gi jumpa pakar then utk mereka yg berumur lebih 30 thn kena tunggu 6 bln baru gi jumpa pakar.

Selamat mencuba...

IP : 219.93.215.30

CeKeLaT_PoLo

52 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 12.02:29 tghari   [Edit]
nathira
ooo.. kat situ.. tau la ceklat.. thanks for the info, will call them for an appointment..

IP : 219.93.189.50

CeKeLaT_PoLo

53 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 12.35:49 tghari   [Edit]
dear all,

tadi ceklat call LPPKN. for information, dier org cumer layan pasangan yang dah kawen more than 1 year & terus boley terus buat appointment.

staff tu suh cuti, sebab dier org buat check up 1/2 day & hubby pun kena ikut sama. charge around RM250 utk that check up. kalo ader sesaper nak wat appointment call la LPPKN - 03 2693 7555.

IP : 219.93.189.50

nathira

54 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 12.56:53 tghari   [Edit]
Cokelat Polo,

So macamana dpt buat appt tak...utk 1st appt memang makan masa 1/2 day coz dia nak buat blood test, semen analysis (hubby je), U/sound etc..
RM250 tu cuma anggaran saja...tapi chargenya below that price...for the 1st appt.

IP : 219.93.215.30

CeKeLaT_PoLo

55 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 1.08:10 tghari   [Edit]
nathira
ceklat tak wat appointment lagi sebab lom cukup setahun kawen . skang ceklat baru start makan sedu arrow, end of this month nak try makan d'folia & spirulina pulak... Insya-Allah.. kiter berusaha la dulu...

IP : 219.93.189.50

emasputih

56 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 2.48:55 ptg   [Edit]
mama80;

Harga ELKEN Spirulina tu camnie:

100 biji - RM 38
250 biji - RM 88
500 biji - RM 154
1200 biji - RM 348
3000 biji - RM 718

Lagi elok beli yg byk terus... lagi murah... kongsilah ngan kengkawan yg berminat kalo nak beli yg byk tu...

Kalo berada di sekitar Seb. Perai, boleh contact email saya.

IP : 203.106.93.82

mama80

57 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 4.45:53 ptg   [Edit]
emasputih;

terima kasih....nanti mama cuba carik kat sini......sebab tak silap mama kakak ipar mama jadi dieler ELKEN ni...lagi satu emas putih tahu tak pasai produk ELKEN 'LD VENUS' tu .........kate nye ia boleh regularkan kite punye period....betul ke???????

IP : 161.142.100.85

emasputih

58 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 6.31:02 ptg   [Edit]
betul tu.... LD Venus nie mmg digunakan untuk masalah2 bahagian dalaman perempuan, trutamanaya yg berkaitan dengan uterus... harganya pun tak mahal sgt... tak sampai 2 ratus sekotak( ada 20 botol)...

IP : 219.92.200.27

flyguyz

59 . Dihantar pada 25hb Mac 2003 6.37:28 ptg   [Edit]
yes.. betul tu emasputih, w'pun produk ELKEN mahal sikit dari yg biasa, tapi kualitinya dijamin... sila lawat http://elkendirect.tripod.com

IP : 202.188.87.228

nhana_01

60 . Dihantar pada 27hb Mac 2003 1.22:08 tghari   [Edit]
siapa yang dah cuba makan produk ST. Macamana??? dah ade apa2 perubahan ke... citer le...

IP : 192.228.137.71

Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "