Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> RAWATAN GIGI : KAT MANA BUAT BRACES PALING MURAH?
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : RAWATAN GIGI : KAT MANA BUAT BRACES PALING MURAH?
ainalily

1 . Dihantar pada 28hb Feb 2003 10.02:08 pagi   [Edit]
HAI KENGKAWAN SEMUA, SAYA ADA SATU SOALAN YG INGIN DIAJUKAN....BOLEH TAK KENGKAWAN BERI CADANGAN KAT KLINIK @ HOSPITAL MANA YG MENAWARKAN PERKHIDMATAN RAWATAN MENCANTIKKAN GIGI MENGGUNAKAN BRACES? DAN SAPE TAU KOSNYA BERAPA? AINALILY TERINGIN NAK BETULKAN GIGI YG TAK BERAPA CANTIK NI...

IP : 203.106.3.164

ajnita

2 . Dihantar pada 05hb Mac 2003 03.18:33 pagi   [Edit]
ada .sila talipon Dr Aida di tel no 0133453102


Alamat: Klinik Pergigian Aida
Sebelah hotel Metro Inn Kajang
Tingkat 1,atas Klinik Doktor Karim.
Kajang selangor.



Untuk yang mahal ,boleh buat ansuran.

* Mesej ini telah diedit oleh ajnita pada 05hb Mac 2003 10.52:01 mlm

IP : 210.195.43.58

ainalily

3 . Dihantar pada 05hb Mac 2003 11.23:30 pagi   [Edit]
dr aida tu siapa? klinik mana? mahal ke? ajnita pernah buat ke?

IP : 203.106.3.164

ajnita

4 . Dihantar pada 05hb Mac 2003 11.27:48 pagi   [Edit]
Klinik Gigi di Kajang .Ok .Saya selalu ke sana merawat gigi.Sebab hari Ahad
Klinik buka.

IP : 161.142.112.5

ainalily

5 . Dihantar pada 05hb Mac 2003 2.18:35 ptg   [Edit]
thank you..saya dah kol dan dpt info.

IP : 203.106.3.164

pacatsejuk

6 . Dihantar pada 01hb Apr 2003 6.10:17 ptg   [Edit]
pacat sesaja je nak tau.. sbb sepupu pacat nak buat braces ni..

kalau nak pakai braces, kena ada semua gigi ke? sbb sepupu pacat ni ada 2 ke 3 puntung gigi dia yg dah dicabot?

ada sesapa tau??

IP : 203.106.158.201

chilut

7 . Dihantar pada 01hb Apr 2003 8.18:15 mlm   [Edit]
Biasanya org pakai braces sebab nak molekkan gigi yg jongang.
jadi satu gigi geraham kanan dan satu geraham kiri akan dicabut.

Bagi yg tak cukup gigi pulak akan dinasihatkan pakai gigi palsu.
hemmmmm.

gigi cantik, senyuman berseri

IP : 210.187.89.7

pacatsejuk

8 . Dihantar pada 01hb Apr 2003 8.59:52 mlm   [Edit]
utk kes sepupu pacat ni... katanya nak pakai braces sbb gigi dia mmg jarang2 pun! bukan jarang sbb tak de gigi.. tapi jarak antar satu gigi ke gigi sebelahnya tu tak rapat. dia tanya pacat.. blh ke dia pakai braces sbb gigi dia ada yg dah dicabot! boleh ke?
pacat tak tau menahu pasal braces ni..

IP : 210.186.182.221

reynna

9 . Dihantar pada 01hb Apr 2003 10.52:59 mlm   [Edit]
kalo buat braces kat klinik aida tuh, downpayment kena baya bape ha masa memula? kos semua bape ribu ek? dulu saya ingat lagik, saya ade pegi klinik aida kat kajang tuh, masa tahun lepas la.. tapi masa tuh klinik dia baru jek bukak, and takde lagik perkhidmatan braces lagik.. masa tuh dia ckp, kalo dah ade service nak buat braces tuh, dia nak caj RM500 jek as downpayment.. tatau la skang nih macamane.. ade kengkawan yg pakai braces kat klinik tuh ker? inform2kan lah ye.. thanks

IP : 203.106.60.116

ajnita

10 . Dihantar pada 02hb Apr 2003 12.07:25 tghari   [Edit]
tel dia saja 0133453102

IP : 161.142.112.8

emasputih

11 . Dihantar pada 02hb Apr 2003 9.38:34 mlm   [Edit]
kalau kat area seb. perai & kulim pulak ada tak....

rasa teringin jugak.....

IP : 219.92.200.91

GoOdDay

12 . Dihantar pada 23hb Mac 2004 2.04:54 ptg   [Edit]
Yang dah call tu citer la skit. ke yg dah buat ke

IP : 202.188.20.131

eena03

13 . Dihantar pada 23hb Mac 2004 2.50:55 ptg   [Edit]
Kalau kat area Sedang/Balakong u boleh gi kat Klinik Pergigian Sungai Besi Indah. Dr. Nazirah. Area Kat Mines tu. Tel 03-89436558. Tempatnye sangat selesa. Dr. nya pun very frendly. Dia pun bayaran secara ansuran.

IP : 61.6.58.72

missna

14 . Dihantar pada 03hb Apr 2004 3.42:02 ptg   [Edit]
Klinik Pergigian Aida tu caj RM500 as downpayment, btul ker? murah tu...sbb penah dgr member bgtau satu klinik kt Bangsar, but dh try call, cam mahal je..(klinik ni penah kuar majalah Anjung Seri bulan Feb..klau tak silap...kliniknyer bukan cam klinik biase...cantik interior design dier!!)

IP : 210.187.144.34

miasarah

15 . Dihantar pada 03hb Apr 2004 6.14:26 ptg   [Edit]
kalau kat sini..
pegila kat hospital sg petani...
kalau pelajar...free...
harga paling mahal rm500...
aku buat free jek..pasal aku pelajar tadika..

IP : 203.106.157.230

reynna

16 . Dihantar pada 04hb Apr 2004 01.11:24 pagi   [Edit]
eena,

quote:
Kalau kat area Sedang/Balakong u boleh gi kat Klinik Pergigian Sungai Besi Indah. Dr. Nazirah. Area Kat Mines tu. Tel 03-89436558. Tempatnye sangat selesa. Dr. nya pun very frendly. Dia pun bayaran secara ansuran.

u dah try ke kat mines tuh? berapa kena ek downpayment? full payment berapa? bayar everytime kite buat treatment ke? treatment every month ke mcmana?

IP : 203.106.60.70

Azina

17 . Dihantar pada 05hb Apr 2004 09.12:57 pagi   [Edit]
Kalau buat kat klinik gigi swasta, kos dia dlm RM4000 jugak (tapi boleh bayar ansur2 selama 2 thn - based on treatment). Kalau kat klinik kerajaan, kos dia dlm RM500 je. Tapi, nak kena tunggu lama. Anak I sendiri kena tunggu 2 thn (Q panjang).

IP : 202.188.114.40

missna

18 . Dihantar pada 05hb Apr 2004 09.21:20 pagi   [Edit]
setahu saya, klau nk buat kat klinik kerajaan, kena status student...pastu, biasa la, kena Q pjg...bertahun jugak nk tunggu..so, klau nk cepat, just pegi ke klinik swasta..duit sediakan je la...

IP : 210.187.144.9

miasarah

19 . Dihantar pada 05hb Apr 2004 09.23:30 pagi   [Edit]
hah itula masalah nyer..
bayangkan saya daftar masa darjah 6...
masa saya form 4 baru diorang panggil...
penat oooiii...

IP : 210.186.183.10

nabilanajwa

20 . Dihantar pada 05hb Apr 2004 09.50:58 pagi   [Edit]
miasarah

lhoooo....kok gitu lama sekalik nungguin nya?
murah tu memang ler murah yek kat gomen hospital ni, tapi tu ler masalah problemonyer...menunggu dan menunggu...tak larat den dibueknyo.

IP : 61.6.54.141

eena03

21 . Dihantar pada 08hb Apr 2004 4.04:23 ptg   [Edit]
reynna

sorry lah lambat balas pertanyaan u. i memang pernah gi kat situ & memang buat braces kat situ jugak. kalau nak buat installment u kena tanya dia sendiri berapa harganya. kalau harga fullpayment around RM3,6000 ke atas. tiap2 bulan memang kena datang. Ari tu i tengok ada amoi tu buat bayaran selapas rawatan ditolak gan jumlah yg dia berhutang jer. Pasal bayaran i tak pasti. Kalau nak tahu u call no yg i bagi tu. Sebab braces yg i guna ni sponsor so i tak tahulah cara bayarannya.

IP : 61.6.58.72

tasha75

22 . Dihantar pada 08hb Apr 2004 4.26:31 ptg   [Edit]
saya dulupun pernah di offer oleh panel dentist saya sebab gigi saya ni berlapis. tapi harganya mahal giler.... boleh buat downpayment keter!! tapi kebaikannya pulak, dia buat tak sakit dan pulak, doktor ni memang pakar pergigian...
bercakap pasal sakit ni, u all tak terfikir ke tentang sakit selepas gigi diikat dgn dawai tu? kalau ikutkan hati memang teringin nak buat tapi bila dengar dari orang yg berpengalaman dan sedang pakai braces tu.... ada yg sampai demam-demam..... serba tak kena, serba tak selesa... rasa takut tahap cipan lak aku dibuatnyeeee

IP : 61.6.163.24

maisa

23 . Dihantar pada 08hb Apr 2004 5.20:34 ptg   [Edit]
Kat Klinik Pergigian Sungai Besi tu.. basically bayarannya RM4500.00. itu tak termasuk kalau kita kena cabut gigi.. sebatang gigi dia caj RM45.00. Sesetengah klinik dia caj RM4000.00 sahaja.. tapi utk x ray dan clay kita kena buat kat tempat lain.. selalunya diorang akan refer ke Tawakal Hospital. Tapi doktor kat klinik sg besi tu memang friendly sangat...

tasha 75..masa mula-mula pakai memang a bit rasa tak selesa.. ikut orang.. ada yg terdemam.. ada gak yg tak der apa2... don't worry...kalau rasa nak pakai, pakai ajer...amik masa dua tahun ajer.. berbanding hasilnya nanti yang akan kita nikmati sepanjang hayat...

IP : 210.186.1.228

missna

24 . Dihantar pada 08hb Apr 2004 7.06:29 ptg   [Edit]
tasha75
sakit tu mmg la sakit..tapi tak de la melampau sgt sakitnye...bukan pe, pakai braces ni nk cantikkan gigi yg berlapis, so kena tahan sket sakit tu sbb hasilnya --> gigi yg tersusun rapi

IP : 210.187.144.45

eena03

25 . Dihantar pada 09hb Apr 2004 09.15:19 pagi   [Edit]
Memula je sakit sikit sbb gigi kita kena tarik. lepas tu tak dah. minggu depan i ada appoinment kat sana (KPSBI). Kalau klinik pergigian sungai besi indah tu semua dah complete. xray & clay sekali. kalau ada kawan2 nak gi i boleh rekemenkan. insyallah boleh kot diskaun sikit.

IP : 61.6.58.72

prada

26 . Dihantar pada 11hb Apr 2004 01.35:54 pagi   [Edit]
dari pada pengalaman sayalah...pakai braces ni takdelah seksa sangat pun...sekarang ni pun dah enam bulan saya pakai....mula mula diikat tu memang la sakit sampaikan nak kunyah nasi tanpa lauk pun tersiksa...tapi untuk beberapa hari je....lepas tu okielah...and every month kena pergi ketatkan....2-3 hari lepas tu sakit la....after that dah okie....biasa je....anyway...kalau nak cantik apa salahnya sakit sikit kan......

IP : 218.208.239.39

corn

27 . Dihantar pada 12hb Apr 2004 5.38:57 ptg   [Edit]
a'kum...
aku dulu ada gak niat nak pakai tapi seganlah, takutlah
umur dah lanjut.. umur 27 bulih pakai lagi ke..?
lagi pun aku takut sakit...berapa agak2 kosnya..
berapa lama..?

IP : 202.188.135.71

missna

28 . Dihantar pada 13hb Apr 2004 02.21:17 pagi   [Edit]
corn
umur 27? erm, boleh je...mula2 mmg la segan, lelama tu dah biasa la...

IP : 210.187.144.11

harsha

29 . Dihantar pada 13hb Apr 2004 02.31:43 pagi   [Edit]
masa bebudak dulu.. mak sibuk suruh aku pakai braces.. nak ratakan gigi katanya..

aku ngilu.. lagipun, aku suka tgk gigi taring aku yg tersenget ni.. cute gitu! ahaks!!

sampai laa ni, dah jadik mak budak.. tak sanggup aku nak berbraces...

IP : 202.156.2.202

shaza240

30 . Dihantar pada 13hb Apr 2004 3.07:05 ptg   [Edit]
....

apasal saya call no. tu tak dapat????
dia kata not in service yet!!!!!

IP : 202.188.87.252

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "