Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> Kajian semasa : Kosmetik yg plg popular yg anda guna...
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Kajian semasa : Kosmetik yg plg popular yg anda guna...
najia

31 . Dihantar pada 04hb Dis 2002 11.38:49 mlm   [Edit]
ai...again..

timer kasih.... donna, Pn ann, lala, linot, uglysister n meow... tq 4 d info...

buat pengetahuan semua yer, kosmetik dan skin care pun ader expiry date... so, kalau dah beli dan masih tak habes dlm tiga tahun, tahun keempat boleh la dibuang.. sbb dikhuatiri jadi racun dan merbahaya pada kulit plak.... please take note....

masih terbuka utk yg belum beri info... sudi2 kan....

IP : 210.195.90.130

pak_uda

32 . Dihantar pada 05hb Dis 2002 01.02:16 pagi   [Edit]
assalamualaikum,

kalu aku lah kan..aku lebih suka kecantikan asli..no make up no touch up,lagi manis, yg penting duit tak abih,nasib baik org ghumah aku tak minat make up,bila aku balik kerja tengok muka dia yg bersih tu,haiii,sejuk ati,

hampa jgn marah noh,hampa nak make up tu hang pa punya pasai..cuma nak pesan sket kat sini..kalu bleh..bila hampa beli make up tu..hatiČ teliti dulu bahan yg depa pakai jgn nak kira nak yg standard jer..kekadang bahan campuran depa banyak menggunakan bahan yg kita org islam tak leh pakai,yg kita duk puji abih tu baguih ni baguih kerna brand baguih,dtg dari negeri depa org sejukČ,kondem abih yg bukan dari sana,konon takbaguih,aku kanya apa aku dulu di lab banyak buat kajian tentang kosmetik termasuk gak perfume,banyak yg kita tak leh pakai sebenarnya,cuma kita tak sedar,awaiČ lagi depa dah tukar namaČ bahan yg tak halal tu,kita yg tak teliti abih lah..duk sapu sana sini..yg pompan lak duk tenyeh bagi merah bibir..pastu..hangpa fikir sendri lah..

maap,uda memang cerewet sket tentang bendaČ lagu ni..tak nak bersebahat,jadi uda tegur sket jer,supaya hampa berhatiČnoh!..

maaf zahir dan batin, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI..untuk semua.

IP : 210.195.60.5

ayangzurin

33 . Dihantar pada 11hb Dis 2002 11.04:47 pagi   [Edit]
hai..sume !!!

kite makeup waktu keje ngan org tersayang je..

IP : 161.142.78.84

Honey_Teddy

34 . Dihantar pada 11hb Dis 2002 1.52:03 tghari   [Edit]


Kita nak tolong kat najia la ni. Cian dia..

Kita punye kosmetik simple je..
Compact powder: Maybelline Pure Stay warna Pure Sand
Lipstick : Maybelline Moisture Whip Color Taupe
Body lotion: Losyen Gamat Serigama
Skin Care: Loreal White Perfect ( baru je try guna, sebelum ni mcm2 belum jumpa yang serasi)

IP : 161.139.120.3

gee

35 . Dihantar pada 11hb Dis 2002 4.34:25 ptg   [Edit]
saya pun jarang gak make-up ni.... beli je tapi jarang sgt pakai, lain la kalau berjalan dgn hubby.

compact powder - maybelline/maxfactor
eyeliner - body shop
lipliner - estee lauder
lipstick - estee lauder
perfume - estee lauder/anais anais/ck/body shop/dr mekah pun ade
lipgloss - lip ice

ade sesape yg dah cuba product Nu Skin .. ok ke product ni?

IP : 61.6.38.132

meow

36 . Dihantar pada 12hb Dis 2002 08.32:19 pagi   [Edit]
Gee..

produk nuskin ni, dengar-dengarnya bagus.. betul ke tak tu.. Walllahu'alam. Zahida Rafik pon guna ini produk.. tapi yelah, memang kulit dah cantik.. mahal gak. tak taulah betul ke tak.. ada sesiapa tahu pasal nuskin ni??

IP : 219.92.200.71

dibiee

37 . Dihantar pada 12hb Dis 2002 11.48:43 pagi   [Edit]
... tolong sampuk sket :

Lipstick - Maybelline & L'oreal
Yang tak leh pakai Avon - bibir jadi birat.

Bedak asas - Maybelline & L'oreal
Dulu pakai YSL... tak sesuai.. mahal je lebih

Pencuci - semua dah try.. nasib baik okey je skrg pakai yang murah Fair & Lovely.

Losyen muka - Citra

Lip liner - Beli kat pasar malam je.. okey plak
Celak - Mustika ratu

Dulu masa anak dara - complete set Shiseido
Sekarang mak dara - Mana yang dan jer...hehehehehe

IP : 203.106.235.70

nurul_Fatin

38 . Dihantar pada 12hb Dis 2002 12.27:47 tghari   [Edit]
waduh-waduh kalian memang hebat...
bisa semuanya....
gua cuma guna pencuci muka saja...pegi kerja...
lipstick jauh sekali...
apa lagi semuanya...ahaks...

IP : 202.188.73.156

marsnie

39 . Dihantar pada 12hb Dis 2002 12.38:52 tghari   [Edit]
he he..

a'kum semua...

saye..

lipstick - bodyshop
perfume - white musk / oceanus (bodyshop)
facial wash - safi
toner - bodyshop
pelembap - ponds

err.. selain tu.. bedak johnson... takut nak pakai lebih2.. kang muke rosak kalau tak sesuai....

dulu saya pakai pencuci muka produk luxor (gamat's product)... abis berjerawat muke.... kena jumpa skin specialist!!

pasal avon.. dulu ada pakai juga.. memang bibir jadik kering sikit...

thanks!!

IP : 161.142.78.84

darwina

40 . Dihantar pada 12hb Dis 2002 5.28:32 ptg   [Edit]
assalamualaikum

kosmetik yg kite guna

pembersih muka - nutrimetics apricot aha baguss/clinique tapi sekarang i'm stick to nutrimetics sebab sangat baguslah....

toner - clinique

pelembap - clinique

lotion body - allano amway

lipstick - revlon/maybelline/avon/fanbo etc...pakai campur2 sebab nak dapatkan warna yg cantik ..

compact powder - loreal

eye shadow - loreal

mascara - maybelline (jarang guna..kalu time period jer pakai...tu pun jarang...leceh nak ambik air sembahyang nak kena cuci bersih ...)

body foam - johnson & johnson baby milk bath/mark& spencer

bedak badan - J&J / mark & spencer

untuk kulit pulak - imedeen

untuk kulit muka lebih berseri lagi- ambil air sembahyang...insyallah

minyak wangi - burberry/christian dior jadore/avon/bodyshop/cosway

ok Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Dzahir Batin







IP : 202.187.35.2

najia

41 . Dihantar pada 12hb Dis 2002 9.23:37 mlm   [Edit]
A'kum....

timer kacih... timer kacih... bersempena bulan baik nie... meh tolong lagi meh... kasik abes topik nie, senang bleh kira.... sumer hasil peratus maktus nyer...

thanx to.....
pak uda..... nasihat baguih...
ayangzurin.. kot yer bagitauler jenis aper make up utk yg tesayang tuh..
honey... minkoi sai aaa... timer kasih sbb sudi nolong...
gee... manyak timer kasih...
dibiee... terima kasih gak... ehehe jadik mak bekoban jer manyak...ekekek
nurul fatin... aper namer pencuci muker hang tuh?
marsnie... geezz... thanx
darwina... u too... timo kasih....

susah nak ucap timer kasih yg amat2 tak terhingga kat korang..
so, saya arap, mereka2 yg belum tuh, mai la bagi info... cepat dpt result.

alrite... ingat2 juger pesan pak uda tuh... ader gak dengar, barang
shiseido ader guna uri ibu bersalin.... so, beware...
cau sin aaa...

IP : 210.195.90.206

vata

42 . Dihantar pada 14hb Dis 2002 01.18:49 pagi   [Edit]
erm... manyak..nyer...

IP : 210.195.90.248

gadisayu79

43 . Dihantar pada 15hb Dis 2002 1.34:03 tghari   [Edit]
nak join.....
org pakai :
pencuci muka... hazeline yang ada daun mulberi
pelembap muka... nivea visage moisturizer
bedak muka...secret velvet.. wangi tuuu
gincu... maybelline biasa burgundy (baru try) dulu guna cover girl
losyen... sekarang try johnson's baby milk lotion... dulu pakai lotion gama serigama.. dah abis dah...
losyen buang lemak .......nivea visage Q10
minyak wangi... baru try revelle punya...

den pun dulu cuba pakai avon yang bawah 20... hampeh.. tak sampai sejam bibir keras pastu bau dia tak menyenangkan...

IP : 161.139.81.231

farahliyana

44 . Dihantar pada 16hb Dis 2002 00.31:25   [Edit]
Assalamualaikum...
seronok dpt baca u all pakai apa... mekap apa...
mmm... kalau u all sumer nak tau i ni mmg kaki mekap..... n gila membeli brg2 penjagaan kulit muka nih...
beg mekap i penuh giler... tu tak termasuk produk utk muka...
oklah.. i senaraikan apa yg i pakai buat masa ni

penjagaan muka: galanz (3 langkah mudah tue- pencuci muka, toner n moisturizer)

bedak muka: Za two way foundation No 32
3 in 1 stick foundation maybelline dan tadi i baru beli
refill airwear loreal kaler nude dulu i pakai bedak translucide
but dah abis... so i nak try airwear plak beli refill je...sbb Za i
dah nak abis... i beli refill je supaya tak membazir..
beli airwear but guna bekas translucide... bedak loreal bagus
tau...... Za pun bagus gak.... kalau jenama mahal plak...
I suka Lancome.... dulu penah pakai sekali....


lipstik: Maybelline Moisture Whip buff (ini mmg warna kegemaran i... dah 2
btg lipstik kaler ni i beli), Maybelline water shine rose jamm
loreal santal wood, in2it fresco, revlon lipgloss terbaru apricot....
apa ntah lupalah..., wetnwild..tak ingat nama tapi kaler brown,
n banyak lagie...... tak ingat sbb i mmg gila beli lipstik!

eye shadow: tak tentu... i ada loreal, produk cosway, lancome, jenama yg
yg murah pun ada gak... eye shadow stick jenama cosway
aubry diffusion kaler biru

lipliner: secret, lancome dulu ada but dah hilanglaaaah... sedih i..

blusher: cosway i beli palet yg skali ngan eyeshadow tue... i jarang pakai
blusher.... nengok mood....

eyebrow: loreal

eyeliner: revlon

mascara: maybelline lash discovery brown black, in2it kaler black

lipbalm: chapped lipbalm..jenis ni i suka yg medicated n rasa strawberry... n yg terbaru water lipbalm kaler biru...

lotion: nivea tin biru

lulur/skrub bdn: yg tradisional... alah yg slalu masuk dlm iklan radio era tu...
bagus tau.... trylah....

mmmm..... so caya tak i gila mekap?
sebenarnya banyak lagi.... cuma tak ingat nama je..... n malas nak ingat pun...... sbb banyak sgt.... penat menaip nantie....hehehe....

koleksi i akan ditambah dari semasa ke semasa

bodyshop i tak berapa suka.... tapi parfum white musk i suka.. cuma tak penah ada... bau kat kedai je.....

parfum i pakai oui lancome, nina ricci
jrg pakai... kalau ada hari2 istimewa je... setakat gi kelas impulse kaler pink tu pun jalan.....

avon pun i tak leh pakai... lipstik dia buat bibir kering sgt n mengelupas... mama i pakai sampai bengkak berdarah bibir dia... sampai kene gi jmpa pakar kulit..... nak dekat 2 minggu gaklah bibir dia baik...

ok... kalau ada info terbaru i kasi tau lagie.....
seronok dpt berkongsi cerita apa yg kita pakai kan?

ps: lipstik maybelline taupe tu adik i pakai....
i pun suka kaler tue...... tapi i lagi suka buff... sapa2 yg pakai taupe tu
cubalah tru buff plak..... cantik tau... nampak natural... alah cam warna
yg siti nurhaliza tu pakai! ahakssss...

babai.....

IP : 219.92.237.102

gadisayu79

45 . Dihantar pada 16hb Dis 2002 08.33:16 pagi   [Edit]
fuyoo/.... farahliyana.. panjangnya senarai...... aku baru seciput jer...

IP : 161.139.81.231

whitecabai

46 . Dihantar pada 17hb Dis 2002 11.07:46 pagi   [Edit]
Set penjagaan Muka -- Clinique
Bedak -- LOREAL
Lip Gloss -- Gel Petroleum aper nama ntah tuH Luper ..
Lipstick - Clinique, Revlon, Loreal, Maybelline dan terbaru terai Fanbo .. beh Gak FanBO nih .. pakai reVlon yg dolo2nyer Ok.. nih beli yg bawu bekasnyer GuMUk tuh beli tak pakai sbb lipstiknya ader semacam bijik2 bila apply kat bibir..... cis... apsal ntah ..

IP : 202.184.114.253

najia

47 . Dihantar pada 17hb Dis 2002 7.41:58 ptg   [Edit]
vata... gadisayu... farahliyana... whitecabai....

timer kasih kerna sudi singgah.... dan bagi info... bagus2... kerna
menolong.. eheheheh...

so, saper lagi yg sudi siler2kan... sudi2kan... ek? kejesama anda
amat2 dihargai.... tq

IP : 210.195.90.29

najia

48 . Dihantar pada 18hb Dis 2002 11.53:49 mlm   [Edit]
Kasik up sket.... memaner kenkawan yg masih nak antar info... siler la antar.. once topik abes... saya akan bagi resultnyer... siler ler tolong menolong ek.... timer kasih...

IP : 210.195.90.23

b2002

49 . Dihantar pada 19hb Dis 2002 01.45:21 pagi   [Edit]
a'kum,

Saya dah cuba bermacam-macam produk, dari yg. semahal-mahalnya hinggalah yg. murah. Akhirnya sesuai dgn. produk ini:-

lipstick : nutrimetics, Lancome, Shiseido (Avon memang tak sesuai lebam)
mascara & segala mcm liner2 tuh tak pakai...
scrub : Peeling vegetal Yves Rocher
cuci muka : sabun papaya & De Bella
toner : De bella
moisturizer : De bella
mask : Yves Rocher & Herba Skinovation
sunblock : Herba Skinovation
body lotion/ body scrub/perfume : Clarins

Cik Donna - akak pernah pakai kosmetik jenama Clinique.. ni memang bagus mulanya tapi stop setelah tahu kandungan sabun pencucinya........

IP : 161.142.100.81

yus_eija

50 . Dihantar pada 19hb Dis 2002 10.02:21 pagi   [Edit]
Cik_Donna : every year tukar product ker????

farahliyana : ish...mmg la ko nie suker mekap...cam kawan aku jugak....hi hii....

najia: kiter pun nak kongsi jugak info.....

cleansing milk: Jojoba Body shop
pencuci muka:Aloe Vera Body shop
toner: jojoba body shop
moisturiser: jojoba body shop
sun block: Dermalogica ( SPF 30)
essential oil: Dermalogica jugak....
foundation: body shop
mascara: maybelline
blusher: body shop
lip liner: maybelline
lips stick: body shop, maybelline
parfume: CK one, Romance ralph lauren, channel no. 5 & cristian dior.
hand & nail lotion: Mark & Spencer : cocoa butter
Foot scrub : body shop
masker : Dermalogica & mustika ratu...masker bengkoang.......mmg menjadi tau....

najia....tu jer lah....hope boleh membantu....

* Mesej ini telah diedit oleh yus_eija pada 19hb Dis 2002 10.04:09 pagi

IP : 170.38.99.107

najia

51 . Dihantar pada 19hb Dis 2002 12.44:06 tghari   [Edit]
Mari..mari... sket lagi nak tutup topik... saper2 nak antar... cepat sket..ek.. i'm waiting.....

tq b2002 and yus_eija..... tq 4 the info..

IP : 161.142.100.81

nuha

52 . Dihantar pada 19hb Dis 2002 1.06:55 tghari   [Edit]
Assalamualaikum,

Bibir atas saya berbirat lepas pakai lipstik (tak ingat jenama ape). BOle sesiapa bagi petua untuk menghilangkan birat di bibir. Saya jenis yg tak suka pakai make-up.

Terima kasih.

IP : 202.188.212.135

yus_eija

53 . Dihantar pada 19hb Dis 2002 2.53:57 ptg   [Edit]
najia...ader tambahan lluper lak...

bedak : maybelline......loose powder, compact powder, two way face cake...

IP : 170.38.99.107

CarSharF

54 . Dihantar pada 19hb Dis 2002 3.45:33 ptg   [Edit]
Saya guna GERVENNE facial cleansing foam untuk membersihkan kulit muka saya. saya menggunakannya sejak tahun 1992 hingga kini. saya sudah serasi dengannya. kesannnya sungguh memuaskan hati. kulit saya sentiasa bersih... tiada jerawat dan kesan jerawat.

IP : 61.6.111.168

najia

55 . Dihantar pada 19hb Dis 2002 10.25:58 mlm   [Edit]
Wokeh..... tq... sket lagik topik akan ditutup... mampir2 sat lagi tutup tak dapat kasik info.... eheheh..

nuha... bibirbirat sbb lipstick tu, susah sket la bagi petua...
ada petua memerahkan bibir... letak air perahan halia sebelum tidur atau pun ubat gigi.... insya allah... jgn banyaksgt letak... cedera lagi bibirnya...

dan carshaf.... thanx.... muka anda pun mmg berseri2.... thanx to you too yus_eija.......

IP : 210.195.90.55

farahliyana

56 . Dihantar pada 20hb Dis 2002 01.26:59 pagi   [Edit]
wei kengkawan sumer...

i ni mmg gila mekap n slalu surf site2 pasal hal mekap mekap nih...
ni pada sapa2 yg geng i (geng gila mekaplorrrrrrr!!keekkeke...)
silalah layari site nih

http://www.substance.com

best gila site nih......
ni lah site yg aku carik selama2 nih......
hehehe......

wassalam

ps: i tgn tunggu mask ni kering......uwwaaa... apalah lambek bonar nih!

ps: bila nak adakan gath lagi? (selain gath raya)
bagilah chance kat kitorg yg tak berpeluang join gath raya nih..... uwwwwwwwaaaaa

IP : 219.92.234.106

farahliyana

57 . Dihantar pada 20hb Dis 2002 01.30:54 pagi   [Edit]
trylah site ni....
so cool......
hehe...

IP : 219.92.234.106

farahliyana

58 . Dihantar pada 20hb Dis 2002 01.33:00 pagi   [Edit]
yana tgh surf site nih...
mcm2 ada... best tau...
surf tau jgn tak surf!!!!

IP : 219.92.234.106

najia

59 . Dihantar pada 20hb Dis 2002 2.05:32 ptg   [Edit]
wokeh... dah nak abes pun... topik nih...
thanx kpd sumer yg terlibat... jumpa lagik biler keputusan
sudah dapat... cam lagu terhangat kat era plak... eekkeke
terima kasihla bebanyak ek.... kerana sudi menjadi sebahagian
dr kajian saya.... wassalam.......

IP : 161.142.100.81


UGLY


60 . Dihantar pada 20hb Dis 2002 2.09:11 ptg   [Edit]
vata is naj
naj is vata

betul?

IP : 161.142.81.114

Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara © Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "