Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Resepi , Hiasan & fesyen >> PERABUT, : SET BILIK TIDUR, MEJA MAKAN....kat mana murah?
(Pengendali : LangBuana, Harsha )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : PERABUT, : SET BILIK TIDUR, MEJA MAKAN....kat mana murah?
gracealwiz

1 . Dihantar pada 30hb Okt 2004 3.31:17 ptg   [Edit]


Minta jasa baik sesiapa yg tahu mana nak cari perabut like sofa, set bilik tidur, meja makan or apa2 perabutlah yg blh penuhkan rumah yg murah2 kat KL ni...

Nak yg murah2 je dulu coz rumah yg kami nak masuk ni rumah sewa, jd setakat ala kadar jelah dulu...

Then, that day ada pergi rumah sorang kawan ni ..tengok sofa dan meja makannya cantik, bila di tanya beliau ckp beli kat kedai perabut secondhand. Murah sgt harganya. Lupa pulak nak tanya beli kat mana? Ada tak sesiapa kat MDC tahu kat mana kedai2 perabut secondhand tu?

Ok...sape yg tahu tu share kat sini maybe ada rakan2 lain pun tengah dok cari perabut2 camni...tq

IP : 218.111.200.82

RED

2 . Dihantar pada 30hb Okt 2004 4.54:54 ptg   [Edit]

Red tahu ada beberapa kedai perabot secondhand :
1. Kat Puchong - deret kedai sebelah TESCO
2. Kat Subang Jaya - dari Kesas hala ke SJMC betul2 dekat traffic light
3. Kat Gombak - area Batu caves dari jln besar boleh nampak

Tapi kalau nak beli barang secondhand ni berhati2 sket.. Kut2 tuan punya dulu bukan Islam, nanti kan kena samak la pulak..

IP : 219.92.3.19

gracealwiz

3 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 01.04:08 pagi   [Edit]
ok red..tq, nnt pi tengok kat situ.

If ada mdc yg tahu mana2 kedai2 perabot yg harganya reasonable pun blhlah share kat sini....

IP : 218.208.224.64

harsha

4 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 05.43:10 pagi   [Edit]
buat japanese style, just beli coffee table, bentang tikar and letakkan kusyen skit, jimat belanja takyah beli sofa.

IP : 202.156.2.203

gracealwiz

5 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 10.01:46 pagi   [Edit]
harsha...dalam planning tu mmg nak buat zen style je...ruang tamu sempit better pilih konsep ni, jimat ruang. Nnt bila rumah sendiri baru nak pulun menghias. Tak baloi berhabis utk rumah sewa rasanya..

tapi puas gak cari kat internet, gaya hiasan zen style..terhad sangat ideanya...ada sesape kat mdc ni yg tahu tak website yg paparkan pasal gaya hiasan rumah ni specially zen style?

IP : 218.111.7.194

harsha

6 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 1.33:13 tghari   [Edit]

]

* Mesej ini telah diedit oleh harsha pada 01hb Nov 2004 1.35:23 tghari

IP : 202.156.2.203

realmelayu

7 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 1.48:11 tghari   [Edit]
hai harsha...
nak tanya....
kat mana nak cari meja style jepun yg murah......
saya duduk area putrajaya...
nah menger utk awk....

IP : 219.94.43.18

harsha

8 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 2.14:43 ptg   [Edit]
maap ek.. saya ni, anak jati johor, sekarang ni menetap di Singapura.. tak tau area putrajaya

IP : 202.156.2.203

realmelayu

9 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 2.19:18 ptg   [Edit]
oppppps sowi!....
tp kalu kat jb kat mana erk...tau tak
kiter pon anak jati johor gak.......

IP : 219.94.43.18

semutku

10 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 2.57:10 ptg   [Edit]
nilai 3 - ada satu kedai memang jual meja jepun sahaja.
harga dari Rm 300 ++ - Rm 700 ++. Oklah

b4 ni cari macam nak gile meja jepun tapi susah nak jumpa.
last2 beli kat ikea meja biasa then potong kaki.

bila dah beli baru jumpa kedai nilai 3 tuh! ces!

dah dapat konsep zen? boleh share? susah la nak jumpa kat internet

then perabot murah n second hand - Macy n ikea ada.
boleh potong separuh..semalam survey kat Macy serdang, ada satu meja tuh RM200, meja 6 org makan, cun aa...
depa bukan barang second tapi barang display..
ada sekali tuh beli cermin ikea yang set/4... harga biasa 60 lebih then cut sampai rm24, pasal dia tinggal 3 pieces je..

saya nak cari rug or carpet untuk modern style.
ada berkenan 1 karpet kat ikea - tapi mahal nak mampos! seribu lebih... tak mampu beb!

IP : 219.93.8.8

Babyhubby

11 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 3.26:46 ptg   [Edit]

IP : 203.106.1.98

Babyhubby

12 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 3.29:06 ptg   [Edit]
Last satuday gi beli carpet kat Jalan 6, Jalan Chan Sow Lin. Kat situ ada jualan gudang carpet! Borong sakan kitorang cz byk choice n jugak bukan hanya ada corak bunga tapi abstrak pun belambak...
Berbaloi pegi...
Nama gudang dia "Jualan Gudang Permaidani Carpet Raya Sdn Bhd

IP : 203.106.1.98

semutku

13 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 3.38:34 ptg   [Edit]
ooo...
best! best!
mahal tak?
aritu pegi second time kat nilai 3,
harga b4 puasa 180, raya dan dan naik 260..

nak gilah kalau camtu
hpfully bukak sampai malam..
selalu gak gi
yang macam kat jalan tar tu tapi banyak bunga2 la..
kalau abstrak pon paling kelas - ada gambar pooh nu hah.

IP : 219.93.8.8

gracealwiz

14 . Dihantar pada 01hb Nov 2004 4.35:56 ptg   [Edit]
semutku..nnt blh la pi nilai 3 tu survey meja jepun..nak potong kaki meja dah tak reti, silap2 potong senget benget..at last ke stor lah pulak tempatnya..

tapi zen style ni mmg payah nak jumpa dia nye website. Pernah jumpa satu, tp lupa catit dianye address..lupalah pulak...tp ingat nak buat cam harsha ckp tu jee, just beli meja yang rendah kalau blh nak kaler hitam, kusyen utk sandar..ini kat pdg besar banyak, tikar or karpet yg abstrak pastu cari pokok2 hidup cam pokok buluh dlm pasu besar utk hiasan..yg penting konsep tu kena la kena ngan kaler dinding jugak kaann..nak bubuh kaler ape ye utk dinding, hijau pucuk pisang kena tak?

konsep ni sesuai rasanya sbb nak combine ngan taman jepun yg hubby buat kat depan rumah tu...puas gak kami cari batu2 kecik kaler putih, dianye kolam tingkat2 tpt air mengalir tu kitaorg nak pi beli kat padang besar raya nnt. Nak beli kat KL beratus2 ringgit..kat pdg besar murah sikit...hari tu dah bawak balik satu set kolam tingkat ni, kena sambar ngan kawan pulak coz kat KL dia survey mahal yg amat...dah balik kg ni kena lah pi pdg besar cari balik kolam ni...Ingat nak kena bawak balik 2,3 set gak sbb kawan2 lain yg tau pun dah start memesan mintak tolong cari ..ramai gak yg minat noo ngan zen style ni, maybe sbb ringkas tp cantikk

* Mesej ini telah diedit oleh gracealwiz pada 01hb Nov 2004 11.12:31 mlm

IP : 218.111.7.194

semutku

15 . Dihantar pada 02hb Nov 2004 09.28:19 pagi   [Edit]
gracealwiz baru masuk umah baru yek? hehes!
putrajaya ke?

dinding white pon ok... masuk dgn suma.
kalau berani buat color garang la.. merah n oren ke..
tapi tak nampak nyaman la kalo warna camtu.

IP : 219.93.8.8

Imann

16 . Dihantar pada 02hb Nov 2004 09.33:49 pagi   [Edit]
yup kat nilai 3 ada kedai jual all barang jepun style...meja makan iman utk 4 org..ada bangku kecik 4...rm250...kayu cantik...tempt tv dalam 350 gitu...blind...meja makan tinggi pun ada....but semua zen style...heheheh....memang gile...meh ler nilai 3...

IP : 219.93.6.131

gracealwiz

17 . Dihantar pada 02hb Nov 2004 11.28:00 pagi   [Edit]
iman...adusss, ni yg melonjak2 nak ke nilai 3 nih...bagi detail skitt pasal kedai tu...sebuah kedai je yg jual brg2 jepun ni or byk kedai...tak pernah sampai lg nih ke nilai 3. guide skitt bolehh...dianye rak tv iman beli dlm berapa ratus reganyaa? kalau meja pendek yg kaler hitam utk 6 org ada ke? rega dlm berapa yekk..

IP : 218.111.5.72

gracealwiz

18 . Dihantar pada 02hb Nov 2004 11.30:54 pagi   [Edit]
semutku..mmg la masuk rumah baru, tp rumah sewa jee...tu yg tak nak berhabis sgt cukup sekadar ala kadar jee...

IP : 218.111.5.72

shaza240

19 . Dihantar pada 02hb Nov 2004 1.24:17 tghari   [Edit]
gracealwiz... awak nak beli set bilik tidur tak??? saya nak jual saya punya... baru 3 bln pakai... saya nak jual sbb ada org nak sponsor set yg baru....

set bilik tidur ni style yg almari sliding tu...

so kalau berminat.. email saya ok sshazaa@yahoo.com

IP : 202.188.87.62

Imann

20 . Dihantar pada 02hb Nov 2004 1.54:54 tghari   [Edit]
grace
nak guide ker?...aisey...susah aar..but kat situ 1 jer kedai juail perabut jepun...kalau masuk ke nilai 3 tu...kedai sebelah kanan....cbnt tv range harga 350-450...jenus itam rendah....pjg 4 kaki or 5 kaki...gitu...

Meja makan itam 6 org ada....kayu berat....tapi tak hingat rega lah...heheheh....iman beli yg 4 org punyer...kuikuikui...ni pun dah nak juai....

IP : 219.93.6.131

gracealwiz

21 . Dihantar pada 02hb Nov 2004 2.27:13 ptg   [Edit]
shaza ...nak juai berapa tu?

oooo iman..tq, nnt saya pi tengok kat nilai 3. Aikkk..apasai nak juai, ubah konsep baru ka?

IP : 218.111.5.72

Imann

22 . Dihantar pada 02hb Nov 2004 3.20:18 ptg   [Edit]
grace
konsep still jepun...cuma ada jumpa meja makan yg tinggi but jepun style...sian abah dtg nak dok bawah......lepas makan tak larat abah nak bangun.....tu yg nak juai yg rendah tu....konsep tetap zen/jepun....

IP : 219.93.6.131

realmelayu

23 . Dihantar pada 03hb Nov 2004 11.35:36 pagi   [Edit]
hai iman...
nak menyibuk gak ni....
brape iman nak jual meja tu?
iman dok area mana?

IP : 219.94.43.18

Liz_Dee

24 . Dihantar pada 03hb Nov 2004 12.11:48 tghari   [Edit]


quote:
Last satuday gi beli carpet kat Jalan 6, Jalan Chan Sow Lin. Kat situ ada jualan gudang carpet! Borong sakan kitorang cz byk choice n jugak bukan hanya ada corak bunga tapi abstrak pun belambak...

Babyhubby, katne tu? Dkt dgn rumah liz la Chan Sow Ling tu.
Area PUNB? Atau Utusan?

IP : 202.75.160.219

Imann

25 . Dihantar pada 03hb Nov 2004 2.29:31 ptg   [Edit]
hehehe...nak juai rm150 gitu...iman kat nilai....dekat ngan nilai 1 & nilai 3...

IP : 219.93.6.131

gracealwiz

26 . Dihantar pada 03hb Nov 2004 5.09:28 ptg   [Edit]
iman..kami kat bandar baru bangi...agak2 nak ke nilai tu berapa minit ye? sori laa banyak tanya sbb tak begitu arif lagi pasal jln2 kat KL nih...org baru kat KL ni le katakan...walaupun dibesarkan kat KL nih tp start masuk sekolah dah merantau ke merata negeri ..tu yg tak khatam tuh...hheehehhehee

IP : 219.95.204.8

Imann

27 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 08.44:14 pagi   [Edit]
grace
kalau dari bangi ke nilai....1/2 jam je....ikut h'way lah...senang...masuk tol nilai..pehtu...tgk signboard ke nilai 3....

IP : 219.93.6.131

kak_epal

28 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 4.42:05 ptg   [Edit]


akak rasa, basic idea konsep ZEN boleh jenguk kat sini:
http://www.zenseeker.com/
boleh lar tgk interior lain selain nak matching table nye.

IP : 203.106.1.98

akusaya

29 . Dihantar pada 05hb Nov 2004 3.30:58 ptg   [Edit]


ni saje nk menyibuk klu2 ada yg interested atau grace sendiri berminat. Saya baru beli meja makan (mmg cantik..) dan sofa 2 seater. Tp saya rasa saya kena jualkan sbb saya mungkin tak lama dok kt malaysia nih. Mungkin bln Januari ni dah blah. Saya baru beli meja dan seater tu 1 blan yg lepas dan masih baru coz rumah cuma kami bertiga jek. Jadi mmg mcm tak pernah duduk lagi. If interested, saya nk jualkan pada sesapa yg berminat. Harga seater tu RM750.00. Tp saya jualkan RM400.00 sahaja dan meja tu harganye RM480.00 dan saya boleh jual RM250.00. Tp meja ni untuk 4 org. Klu berminat let me know k?

IP : 202.186.32.93

eicha

30 . Dihantar pada 05hb Nov 2004 4.13:39 ptg   [Edit]
akusaya,

letak la gambar sini. senang skit nak tgk

IP : 202.58.80.16

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "