Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Resepi , Hiasan & fesyen >> <b>Hiasan</b> : <b>Dekorasi Rumah (1)</b>
(Pengendali : LangBuana, Harsha )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : <b>Hiasan</b> : <b>Dekorasi Rumah (1)</b>
Liz_Dee

31 . Dihantar pada 05hb Okt 2004 5.47:08 ptg   [Edit]






BILIK ANAK POMPUAN..

BEFORE


AFTER



BEFORE


AFTER

* Mesej ini telah diedit oleh Liz_Dee pada 05hb Okt 2004 5.49:28 ptg

IP : 202.75.160.212

Liz_Dee

32 . Dihantar pada 07hb Okt 2004 4.50:19 ptg   [Edit]
BEDROOM









IP : 202.75.160.212

Liz_Dee

33 . Dihantar pada 07hb Okt 2004 5.17:55 ptg   [Edit]
KITCHEN










IP : 202.75.160.212

Liz_Dee

34 . Dihantar pada 07hb Okt 2004 5.40:47 ptg   [Edit]
Children BEDROOM





http://image

IP : 202.75.160.254

fazyan_77

35 . Dihantar pada 09hb Okt 2004 1.26:25 tghari   [Edit]
best laa Liz_Dee...design bilik kanak2 tuu...ada lagi tak design cengitu...
actually anak saya umur setahun..saya nak wat playroom kat diaa...

IP : 219.93.8.15

nid

36 . Dihantar pada 15hb Okt 2004 11.51:05 pagi   [Edit]
Saje upkan utk tips sempena lebaran ....

IP : 203.121.49.5

PnAnn

37 . Dihantar pada 15hb Okt 2004 11.58:27 pagi   [Edit]

Liz Dee
Terima kasih tolong sambungkan topik..nak buat kekadang tak de masa..

nid
TQ tolong upkan topik..

IP : 210.19.241.4

Liz_Dee

38 . Dihantar pada 15hb Okt 2004 12.11:46 tghari   [Edit]
Liz tgkkan... yang penting ialah pencahayaan, penggunaan warna dan pemilihan wallpaper yang teramat penting.
kalau perabot tak mahal pun kalau pandai decor mesti jadik cantik.

IP : 202.75.160.212

borneo

39 . Dihantar pada 22hb Nov 2004 3.33:54 ptg   [Edit]
cantiknya semua design2 tu..borneo pun tgh cr idea utk hias rumah baru ni..minat hiasan kontemporari...


x de ke sesapa kat sini yg ada rujukan ttg teknik menjahit sarung sofa..tingin nak belajar..

* Mesej ini telah diedit oleh borneo pada 22hb Nov 2004 3.36:24 ptg

IP : 202.75.142.29

zurina77

40 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 10.24:13 pagi   [Edit]

Suka tengok bilik anak kat msg no 31.

Saya suka konsep moden utk rumah. Disbbkan duduk rumah sewa tak boleh la nak berhabis sgt kat rumah tu.

IP : 202.161.129.58

tenet_my

41 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 1.58:24 tghari   [Edit]
takde ker decoration yg simple, rumah saya kecik ajer...

IP : 192.85.47.1

Liz_Dee

42 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 2.54:16 ptg   [Edit]
Tenet, adaaa.. cuba masuk www.casa.com.my

Sekarang ada new season punya. Sesuai utk apartment... dan rmh beruang kecil (spt rumah liz hehe)

IP : 202.75.160.181

kida

43 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 4.10:04 ptg   [Edit]
Pn Ann,
Tunjuklah cara menampal wallpaper pada kabinet yg murah tu.Kitaorang nk jugak amik idea tu.

Lagipun kitaorang tinggal dgn m.mertua.Kalu ade rezeki nnt boleh pindah bersama kabinet yg telah diubahsuai tu.Tolong lah yea. Boleh la..boleh ya?ya? ya?

IP : 210.187.49.125

Liz_Dee

44 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 4.25:07 ptg   [Edit]


Kida, tampal wallpaper ke cabinet tu tak nampak messy ke?

IP : 202.75.160.181

RED

45 . Dihantar pada 23hb Nov 2004 8.59:13 mlm   [Edit]
Red pernah tengok gambar kabinet yg ditampal dgn wallpaper. Cantik coz tak tampal seluruh kabinet tu, tapi tampal kat bhg tengah je..mcm frame.

Red pun ingat nak pasang wallpaper kat ruang makan di dry kitchen.. Berkenan sgt bila tgk gambar wallpaper buah2an kat dlm majalah Anjung Seri. Ada tak rakan2 MDC yg pernah pergi ke Ferina Wallcovering kat Taman Melawati? Macam mana harganya? Mahal tak? Kalau ok, tak pi sana this weekend.. TQ

IP : 219.92.3.56

siti5184

46 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 08.25:03 pagi   [Edit]
isyykkk..seme cantik2x...

yg cantik tp simple n murah tak der ker??..sedap mata memandang, sbb duk rumah sewa bujang so tak der lah nak berhabis sakan, nanti kena pindah lagi..tp teringin gak nak balik rest tmpt yg 'hummmmmm'....

Pn. Ann & Liz Dee...ada tak yg simple skit...deko utk ruang tamu n bilik tdo...

IP : 219.93.21.9

wildany

47 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 08.54:49 pagi   [Edit]


Pn Ann,

Terima kasih idea letak wall paper kat cabinet.
Mmg menarik. dari lama n kusam, nampak serlah n baru kan.
tq tq tq.

Lagi satu Pn Ann,
Kita nak tanya n minat nak beli ZEN dining table n kerusi kecik2 keliling meja tu. Kat mana ya Pn Ann? Budget ? Ada yg kata kat Nilai 3? Delivery ke KL sanggup ke dema nganto?

Sofa sedia ada kita ingat nak letak ujung tepi2 je, tgh2 nak letak ZEN dining table. ok ke? sebab kita nak jimat ruang apartment yg x brp beso.

* Mesej ini telah diedit oleh wildany pada 24hb Nov 2004 08.57:44 pagi

IP : 203.106.1.98

PnAnn

48 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 10.09:55 pagi   [Edit]



Sejuta MAAF dari saya, kerana tidak update topik ini. Bila saya masuk..banyak soalan yang diminta dari warga semua.

MAAF dari saya..almaklum sibuk dengan tugas pejabat dan kerja-kerja sekolah..

Sebelum ini, saya tidak berani nak berikan apa-apa idea berkenaan hiasan dalaman..almaklum..saya bukanlah orang yang layak untuk bicara Interior Design @ Home Furnishing...alhamdulillah..saya baru aje habis study dalam bidang Master in Home Furnishing..

Selepas ini, saya boleh berikan idea-idea berkenaan hiasan dalaman dan jahitan.

IP : 210.19.241.4

PnAnn

49 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 10.17:07 pagi   [Edit]

Berkenaan kabinet yang dilapik dengan Wall Paper..

Sebenarnya Wall Paper ada beberapa design..ada corak floral, corak ira kayu etc..maka kalian harus bijak memilih sesuai dengan konsep hiasan dapur anda.

Maksudnya, jika dapur semua konsep warna merah..mungkin boleh wujud kelainan dengan corak wallpaper corak apple (warna merah putih).

Jika nak buat testing..beli kabinet yang 3 tingkat..harga sekitar RM19.90 ada banyak dijual di Jaya Jusco, Carefour etc.

Apa yang saya buat, saya lapik dengan kertas wangi corak floral ada dijual di kedai Georgetown Farmasi cawangan Bukit Bintang atau kedai khas jual paper, di sebelah Central Market @ Mid Valley.

Kertas tersebut memang wangi dan datang dalam corak yang menarik. Saiz A3 dalam kotak ada 5 keping harga RM29.90.

Memandangkan kertas tersebut memang wangi, maka boleh menaikkan keharuman dalam rumah.

Jika tidak mahu guna kertas tersebut, anda boleh guna wallpaper.

Gunakan GAM KAYU atau GAM KASUT..jangan gunakan gam biasa atau gam wall paper.

Balut kabinet dengan wallpaper tersebut..samada bahagian dalam atau keseluruhan badan kabinet.

Kalian boleh lihat hasilnya yang unik dan menarik.

IP : 210.19.241.4

PnAnn

50 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 10.25:44 pagi   [Edit]
wildany

Jika minat pada konsep hiasan ZEN..maka keseluruhan mestilah konsep yang sama.

Dari segi langsir, warna dinding dan pemilihan perabot.

Design meja Jepun yang menarik banyak terdapat di NILAI 3..apa yang saya tahu..mereka memang boleh hantar sampai kerumah tetapi ada additional charges yang dikenakan untuk penghantaran.

Selain itu, Jaya Jusco di Mid Valley..malahan ada dijual kerusi-kerusi konsep Jepun..

Sofa yang sedia ada..mungkin boleh balutkan dengan kain warna kosong..contoh gambar dibawah..dan jadikan satu ruang rehat atau ruang menonton.



Kelebihan Hiasan ZEN yang berkonsep meja Jepun ialah 2 in 1..boleh dibuat meja tamu dan meja hidangan makan..malahan menjimatkan ruang rumah dan belanja.

* Mesej ini telah diedit oleh PnAnn pada 24hb Nov 2004 10.59:06 pagi

IP : 210.19.241.4

PnAnn

51 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 10.33:20 pagi   [Edit]

Ini adalah rumah kawan saya yang juga merangkap my customer....kerusi meja makan beliau dah usang..beliau mulanya nak ganti baru..saya syorkan agar buat sarung kerusi..

Kalian lihat hasilnya..

IP : 210.19.241.4

borneo

52 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 10.47:35 pagi   [Edit]
ala x kuar2 la gambo cara membalut sofa yg PnAnn htr...nak tgk

IP : 202.75.142.29

wildany

53 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 10.49:53 pagi   [Edit]


terima kasih daun keladi Pn Ann.
Info yg begitu bernas.
Esp about penggunaan gam kayu or gam kasut.
patut larrr. heee

tapi saya x dpt tgk gambo kat no. 50 tu.
ke PC ni yg buat akai.

tolong reattach, Pn Ann.tq tq tq.

em, kat Jaya Jusco Mid Vall pun ada? ye ke.
tq again 4d info ya.

IP : 203.106.1.98

PnAnn

54 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 11.02:21 pagi   [Edit]

OKee..dapat nengok tak ?

IP : 210.19.241.4

borneo

55 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 11.08:50 pagi   [Edit]
wokey dpt dah...tima kasih ekk...

IP : 202.75.142.29

wildany

56 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 11.19:57 pagi   [Edit]
Pn Ann,

a.. a... dpt tengok lar.mekaseh.
kita suka gak karpet dia skali.
canteq kan konsep ni.
tapi amau ler selubung merah lagu tu. heeee.

IP : 203.106.1.98

PnAnn

57 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 11.51:23 pagi   [Edit]

Tak semestinya colour merah..mungkin boleh guna warna lain..asalkan pada pandangan mata kalian OK..

Siapa ada ke Jaya Jusco masa jualan sempena Raya ?

Ada jual sarung lampu yang dibuat dari kain sheer sari..ada pelbagai warna..sesiapa yang minat pada konsep etnik..sarung tersebut, jika dibeli dan sarungkan pada lampu..memang cantik..

IP : 210.19.241.4

PnAnn

58 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 12.13:04 tghari   [Edit]
Saya paparkan perabot konsep ZEN..perabot ini, sesuai untuk rumah ruang yang terhad..



Paten Sliding ini, saya tempah khas untuk letak bawah tangga rumah dengan alasan nak jimat ruang..saya letak para untuk letakkan hiasan kristal..almaklum..memang minat kristal....malangnya dah diambik oleh my sister yang berkenan dengan sliding tu..mungkin kalian boleh dapat idea..



* Mesej ini telah diedit oleh PnAnn pada 24hb Nov 2004 12.14:16 tghari

IP : 210.19.241.4

wildany

59 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 12.21:33 tghari   [Edit]
Pn Ann,

mmg canteq lar.
kita suka amat kat no. 58 tu, my taste.
best lar topik ni Pn Ann,
nanti kalu dah masuk no. 60, Pn Ann smbg yek.tq

IP : 203.106.1.98

PnAnn

60 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 12.28:13 tghari   [Edit]
Wildany
Kerusi tu..ada jual di kedai yang terletak di Jalan Ampang..berhadapan dengan Wisma Denmark..simpang nak ke Hotel Concorde...saya tak ingat laaa..harganya..sowii..

Saya akan sambung Part (2).

IP : 210.19.241.4

Hantar Topik Baru | Topik Telah Dikunci | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "