Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Resepi , Hiasan & fesyen >> MESIN JAHIT: : hati hati beli mesin jahit - ada yg dah kena tipu
(Pengendali : LangBuana, Harsha )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : MESIN JAHIT: : hati hati beli mesin jahit - ada yg dah kena tipu
Liz_Dee

1 . Dihantar pada 25hb Mac 2004 09.36:41 pagi   [Edit]
Ni liz amik dr paper hari ni.

"Beliau berkata, syarikat itu menjual mesin jahit serba guna kepada 50 suri rumah ter*sensored*t berharga RM1,200 seunit pada Februari 2001.

Bagaimanapun, katanya, selepas menggunakannya, suri rumah ter*sensored*t mendapati mesin jahit serba guna itu tidak berkualiti kerana cepat panas selepas digunakan 15 minit, selain mengeluarkan percikan api.

Katanya, bunyi mesin jahit itu terlalu kuat dan mudah rosak, selain syarikat ter*sensored*t tidak membaiki mesin berkenaan walaupun masih dalam tempoh jaminan"

* tapi dia takde mention nama syarikat jualan langsung tu.. so hati2 la..

IP : 202.75.160.165

whitecabai

2 . Dihantar pada 25hb Mac 2004 10.11:26 pagi   [Edit]
Kebanyakkannyer mesin jait nama pelik2... HiroKomoto... taicomoto... ... entah hapa2 nama moto-moto munyiknyer cam nama jepon tuh sumer...

aku pernah beli.... rega RM500 ....... baru start munyiknyer macam enjin motobot.... pastu siap bau hangit.. bergegar mesin jait mak aiii... antar balik kedai repair 3 bulan tak dpt2 balik... aku naik hangin mintak balik duit aku.. sib baik aku beli kawan atas kawan... dia tak pakai mesin jait tuh lagik.. kire aku yg pes pakai... tapi kualiti ampeh...

so kawan tuh pulangkan duit kek aku... dia arr rugi .... dia jual kek aku sbb marah kek isteri dia beli mesin jait pakai duit suami tanpa bagitau suaminyer... tertipu dengan promosi yg entah hapa2... suaminyer sakit hati dan dan jual kek org arr... ekekekekekke..

dpt mesin ampeh aku plak sakit hati... sampai sikalang bilalah nak beli mesin jait ..

IP : 202.184.114.253

eicha

3 . Dihantar pada 25hb Mac 2004 10.13:39 pagi   [Edit]
whitecabai...

ni kira salahsilah citer ko tak dpt mesin jahit la ni ehh?
ehehehe...

IP : 202.58.80.14

whitecabai

4 . Dihantar pada 25hb Mac 2004 10.24:03 pagi   [Edit]
Alkisahnyer ...

Itulah ceritaku ....



ekekekkekkee...

IP : 202.184.114.253

aqiza

5 . Dihantar pada 26hb Mac 2004 11.26:15 pagi   [Edit]
aku pakai mesin jahit highspeed lockstich harga 1500.Jenis fima memang ok. Dah setahun aku pakai tak penah ader masalah pon...service pon bagus.Korang nak boleh aku rekemen...contact aku sapa nak tanya lebih 019-2210264.

IP : 210.19.76.40

nfadzillah

6 . Dihantar pada 26hb Mac 2004 12.16:45 tghari   [Edit]
mmmm...aku pong memang tertipu masa beli mesin jahit tu...Jenama tu ntah aku tak berapa ingat...tapi alhamdulillah ok gak... cuma berat sikit. Harganya saleman penipu tu kata RM1,200 tapi aku agak tak sampai pun... tapi nak buat cammana tengah semangat berkobar-kobar nak belajar jahit... tapi la ni.... mesin tu dok berabuk kat bawah katil. Guna masa nak raya je...

IP : 210.187.102.3

whitecabai

7 . Dihantar pada 26hb Mac 2004 12.23:54 tghari   [Edit]
kalo beli mesin jait rega2 ribu riban tuh baik beli mesin jait yg cam perindustrian punyer tuh... ekekkekeeke....

tapi kalo tok bisnes berbaloi arr.. cam kawan aku dia bisness jait baju kek umah... kalo jait tok langsir taim raya jek beli arr yg kecik rega RM90 tuh.. hehehehhheeh ..

IP : 202.184.114.253

noraaziz

8 . Dihantar pada 26hb Mac 2004 2.05:33 ptg   [Edit]
......2 tahun lepas beli gak mesin jahit .jenama LUX..hutang laie...bulan2 RM100.00 kira oklah....mesin jahit tu serba guna masalahnya tak berapa reti nak pakai mesin jahit tu...sebab terlalu banyak fungsinya...skang hutang pun mesin pun dah abis....cuma tengah nak belajar ngan PN ANN ni...seronot sangat....

IP : 219.95.228.95

Liz_Dee

9 . Dihantar pada 26hb Mac 2004 4.26:59 ptg   [Edit]
whitecabai.. kalau AJINOMOTO tipu tak?

IP : 202.75.160.165

whitecabai

10 . Dihantar pada 26hb Mac 2004 4.33:15 ptg   [Edit]
AJINOMOTO lagiklah penipU BesaU....
Masak tak sedaP .. letak AJINOMOTO 2 sendOk teros rasanyer menjilat kaki.... ..

IP : 202.184.114.253

meowmeow

11 . Dihantar pada 26hb Mac 2004 5.55:40 ptg   [Edit]
mesin jait brother ok tak? aku guna yg ni...menjahit tak la baguih sgt

IP : 202.184.211.193

zacks

12 . Dihantar pada 27hb Mac 2004 11.27:39 pagi   [Edit]


Mesin jahit Singer - gearnya rosak, betul ke harga spare part gear tersebut berharga RM130-RM150 ?

IP : 202.58.80.13

Aubryzal

13 . Dihantar pada 31hb Mac 2004 09.51:18 pagi   [Edit]
zacks

kalo motor mesin jahit biasa yg kecil tu.. harganya lebih kurang RM 60-100 (harga survey aku), tu harga untuk motor sahaja.. tapi kalo untuk industrial mechine.. boleh cecah RM 100-500 (depends pada kerosakkan & brand) kalo brand payah carik.. sure mahal..... harga survey aku gak ni...

walau bagaimanapun harga tu berbeza2 dari satu kedai ngan kedai yg lain.. so kenap andai2 lah menyervey...

untuk yg lom beli mesin jahit.. aku advice brand singer, LUX, brother , Janome, dan ada afew lagik tapi aku tak ingat... bunyik ala-ala jepun gak...

IP : 192.228.129.114

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "