Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Resepi , Hiasan & fesyen >> Hiasa : Kedai perabot... kat mana murah?
(Pengendali : LangBuana, Harsha )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Hiasa : Kedai perabot... kat mana murah?
ella973

1 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 09.18:15 pagi   [Edit]


Saya ingin mencari sebuah kabinet hiasan yang boleh digunakan untuk menyimpan pinggan mangkuk yg tidak dipakai. Selalunya kabinet nie setinggi pinggang dan berpintu cermin. Ada tak sesape yg tau kat area mana kita boleh mendapat perabot yg murah tetapi berkualiti. Saya tidak berminat untuk membeli perabot di Court Mammoth sebab bagi saya brgan yg dijual mahal.

Sewaktu saya tinggal di Bandar Baru Salak Tinggi, ada sebuah kedai perabot yg dapat menawarkan perabot pada harga yg kompetitif. tapi sekarang kedai tersebut dah tak de.

So ada tak sesape kat MDC yg boleh share maklumat kat mana korang beli perabot rumah.

IP : 219.93.8.5

harsha

2 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 09.25:35 pagi   [Edit]
ell
aku ada gak beli kabinat mcm yg ko cakap tuh, setinggi pinggang, berpintu cermin. but cermin dia frosted, so kurang sesuai kalau nak letak pinggan mangkuk cantik utk hiasan.

aku beli kat IKEA, maybe ko leh try survey? aku kalau takde kerja ( bila masa agaknya aku takde kerja?), suka rounding kat IKEA... tgk style terbaru perabot minimalist.

IP : 202.156.2.202

ella973

3 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 09.33:48 pagi   [Edit]

hars,

aku rasa tau gakla kabinet yg kau cakap tu, bukan ke dia lebih sesuai letak TV atas dia kot. aku dah survey kat ikea, so far tak de yg boleh jadi kabinet hiasan tuk letak pinggan mangkuk. lagipun kat ikea tu kabinet nie solid sangat, aku rasa kalu ada solid wood yg ala-ala mahogany cun gak, peh tu cermin dia ada kerawang sikit. sesuai la ngan konsep ruang tamu aku. anyway thank for the idea

IP : 219.93.8.5

harsha

4 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 09.45:36 pagi   [Edit]
ell
ooh, nak solid wood with kerawang sumer tu.. mmg takde kat IKEA. kena nak carik kat kedai perabot lainlah nampaknya. aku nyerr, aku letak hifi, ada and akuarium mini. nak letak tv, tak lehh aaa, nanti pecah pasal atasnya kaca, lagipun tv aku 70kg...

bila ko dah dapat perabot idaman hati ngko tuh.. paste gambar kat sini eh?

IP : 202.156.2.202

Melurputih

5 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 09.46:09 pagi   [Edit]
try survey kat sepanjang jalan ke Sungai Buloh...banyak kedai perabut kat situ...masa I cari sofa ...harganya pun boleh tahan...

IP : 204.79.89.3

ella973

6 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 10.09:08 pagi   [Edit]
tq melur, tapi Sg buluh jauh sgt, nanti kos penghantaran sama rege ngan perabot tu, saya dok kat putrajaya.

sape-sape tau kedai perabot kat area puchong/serdang atau kajang bagitaulah. kat area tu memang banyak tapi nak tau gak kedai mana yg boleh kasi diskaun sket.

IP : 219.93.8.5

PrincessLea

7 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 10.20:23 pagi   [Edit]
ella973

saya penah pegi satu kedai kat puchong,tapi xpasti kat mana but kalau dari putrajaya kedai tu on the way ke ioi mall lah...nak kata mahal sgt tu xle but kos penghantaran dia ke putrajaya rm30.., tp kedai ni selalu ader offer la..aritu g tgk almari 2pintu xle besar sgt but reganyer rm99..kalau kat tpt lain maunyer rm150++..cube la try survey sana..kat bangi pun ader satu besar gak..harga pun leh tahan, tp nanti saya bg detail kedai tu..xingat kat mane kena tanye abg saya dulu....

IP : 219.94.76.98

ella973

8 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 10.23:19 pagi   [Edit]
prince

tq, saya nak kedai mcm tula, bukanla nak berkira sgt, tapi selalunya bila nak beli perabot, kita sangka kedai yg kita pergi tu dah murah, then belila, alih-alih bila gie kedai lain , brg yg sama lagi murah, tu yg frust tu, nanti lea tlg dptkan detail kedai tu ye.

IP : 219.93.8.16

dikme

9 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 10.39:36 pagi   [Edit]
pegi tengok kat Nilai 3

IP : 61.6.38.132

PrincessLea

10 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 10.57:05 pagi   [Edit]
ella973

saya suke survey sume kedai sekitar dulu baru beli, macam2 kedai dah pegi..since saya pun tinggal kat putrajaya so saya tau le skit2, abg saya plak duk kat puchong, kedai kat puchong tu sebelum tol nak g hicom n yg satu lagi tu bukan kat Bangi but kat Serdang sebenarnyerr....kedai tu kalau dr putrajaya terus je ikut highway g upm n u akan jumpa highway ke serdang, terus je sampai le u jumpe bandar serdang, kecik je bandar tu cam bandar lama, kat situ ader banyak deretan kedai, senang je nak carik kedai tu cos dia besar n satu2nyer kedai perabot kat situ...tp kedai tu kat area belakang le, kalau xmasuk bandar tu mmg xjumpe la. kos penghantaran lak xpasti..

* Mesej ini telah diedit oleh PrincessLea pada 05hb Mac 2004 10.58:47 pagi

IP : 219.94.76.98

ella973

11 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 3.14:01 ptg   [Edit]

princess,

I memang tau area serdang tu, tapi kedai mana yg u maksudkan, tak fahamla your explaination. sederet ngan maybank ke atau kat area food court tu.

tulungggggg.... weekend nie nak cari perabot.

I baru balik Langkawi, i borong pinggang mangkuk dan set hidangan ala bufet tu tapi tak tau kat mana nak letak, kitchen cabinet kecik and dah penuh lak tu..

IP : 219.93.8.16

PrincessLea

12 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 3.25:03 ptg   [Edit]
x tau le nak explain camne...cos abg i ckp camtu...i ni walau dah g banyak kali tp still tak cam2 jalan...dia pun xtau nama ape tempat tu...tp selalu pegi...cuba la u survey2 area bandar serdang tu..kalau xsilap i kat situ ade satu restoran mamak@restoran nasi kandar...kalau jumpe restoran tu, u mesti nampak kedai perabot tu..

IP : 219.94.76.98

dikme

13 . Dihantar pada 05hb Mac 2004 4.17:01 ptg   [Edit]
dekat dgn minlon tu ke ?

IP : 61.6.38.132

ella973

14 . Dihantar pada 24hb Mac 2004 12.28:43 tghari   [Edit]


tolong sampai la nie tak dapat perabot idaman tu. ada ghak survey kat nilai 3, mahal dan tak menepati citarasa. perabot tu tinngi tapi tak lebar. tak muat pinggan lebih sesuai utu buku. tak banyak choice la kat nilai 3. kat puchong, plaza perabot depan tesco pun dak cari tapi tak de gak. yg banyak display cabinet jenis almari. tinggi la. kalau nak letak cristal boleh la. pinggan mangkuk kita jenis arcopal dan melamine je. tak sesuailah pulak.

Nak beli Diaper? e-mail ella973@hotmail.com

IP : 219.93.8.16

waterlilies

15 . Dihantar pada 24hb Mac 2004 1.54:39 tghari   [Edit]
ader satu kedai kat balakong. kedai dia besar jugak. kalau dari mines, kedai dia sebelah kiri, on the da way to bandar balakong & selepas Tanming Jaya.

kedai ni selalu ada iklan jual murah kat paper. x ingat nama kedai. balakong ngan putrajaya x der la jauh kan..

IP : 202.186.17.4

Presint9

16 . Dihantar pada 24hb Mac 2004 2.57:16 ptg   [Edit]
ella.. u gie serdang tu just round je lah.. tpt tu kecik jek.. rasanya sebelah kedai emas tu kot kalau lea cakap tu.. pi.nine rajin kesana.. burger kat stall no. 2 tu sedap gila.. anak pi.nine suka beli.. lagi satu nak ke MD ke KFC senang.. parking pun banyak..

IP : 219.93.8.5

susu

17 . Dihantar pada 24hb Mac 2004 5.11:15 ptg   [Edit]
kat tepi jalan pude/cheras banyak kedai perabot...harga ok..siap boleh tawar lagi...

ari tuh beli set bilik tido 2999 dapat kurang 2500
tilan spring 499 dapat kurang 450...total 2850....murah kan?

tapi kena pandai bargin macam bapak aku la.....bapak aku mmg otai....wa sayang bapak wa.....wawawawaawhahaha..

IP : 202.188.223.11

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "