Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Silaturrahim >> Parlimen Shah Alam : Kat mana Korang Pegi...???
(Pengendali : are_loy )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Parlimen Shah Alam : Kat mana Korang Pegi...???
lilo_stitch

1 . Dihantar pada 29hb Ogo 2003 6.23:59 ptg   [Edit]
Hi.. ahli parlimen Shah Alam... lilo nak tau kat mana korang buat aktiviti korang, I mean kat mana korang pegi shopping baju, shopping barang2 dapur. Kedai mana yg tawarkan harga yg lebih murah, dan seksyen mana yg lebih cost savingg. Maklumlah org2 shah alam nih loaded2 belaka, so cost of living tinggi ler gak kan... tak kiralah gaji kita besar ke kecik, tapi kita wajar mencari tempat yg menawarkan rege2 yg murah sesuai dgn kualiti.

lagi satu.. kat mana normally korang pi gunting rambut, maksud lilo salun rambut perempuan ler... yg mana best, ok dan hair styler tu plak jenis peramah dan tak lokek beri pendapat.

oppss.. one more thing, kat shah alam ada kedai jual kain ela ker selain dari nagoya di alam sentral..? sbb lilo bercadang nak cari material utk buat langsir dan alas katil. tadi lilo ke macy, material langsir/cadar utk kanak2 agak cantik tapi costly dlm RM 12 - 19 semeter.

tapi rasa2nya warga shah alam lebih suka ke klang kan.. !! apsal ler dah lebih sepuloh tahun dok shah alam tak reti2 pi klang sendiri...

IP : 210.195.12.4

zacks

2 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 08.22:25 pagi   [Edit]
w'salam....

lilo...kedai kain ela ? cuba tengok di Shah Alam Mall tingkat atas ( berdekatan dgn concorde hotel......atau di Takzim Textile Seksyen 16..kedai ini ialah cawangan Jackal Textile segamat yg glemer tu....rasanya mmg murah sbb diorg ada kilang sendiri..maknanya produk2 tu terus dari kilang mereka sendiri di indonesia...

IP : 202.184.226.17

kakisamun

3 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 08.54:25 pagi   [Edit]
ermm.. huh.. menangis sebab tak reti pergi Klang.. ish2.. kesian dia.. naik komuter la.. kena cuba baru tahu jalan.. ekekeke.. isi minyak kereta penuh2.. pas tuh bawak jer.. mula2 mmg sesat.. lama2 tahu la..

IP : 202.184.17.249

tuanSENTANG

4 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 09.52:19 pagi   [Edit]
tempat shopping aku tak tau...tapi kalu tempat nak sekodeng org beromen.....kekekekekekek,,,yg tu..pasih sesangat laaa kekekek

IP : 192.55.6.36

kakisamun

5 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 09.53:07 pagi   [Edit]
ermm.. wakakaka.. Edisi Siasat rupanya si sentang nih.. wakakaka..

IP : 202.184.17.249

lilo_stitch

6 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 10.05:29 pagi   [Edit]
zacks : kedai textile kat atas shah alam mall tu dah 3-4 tahun tak dak dah.. tak tau mana depa pi. Haa. pernah ternampak banner ttg takzim textile tu.. kat sect 16 kat belah mana? Dekat2 dgn restoran jayanti tu eh..???

kakisamun : meh ajar lilo hafal jalan2 kat klang tu.. depa kata kalo kat klang, pusing ler tang mana for sure tak sesat punya.. cuma apsal ler jalan2 kat klang tu kecik2 n berselirat kelam kelibut, tak macam jalan2 kat shah alam yg besaq2 n tersusun. lilo kalo kat shah alam juz name it... insyaallah musti buleh sampai punya !

sentang : eiikk.. idup lagi ngko ek..???

IP : 210.195.12.217

kakisamun

7 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 10.08:07 pagi   [Edit]
lilo - ermm.. boleh la.. apa2 hal pon kena cuba dulu.. biasa la tempat yg kita tak berapa tahu.. mmg kena cuba datang.. nanti aku kasi tahu ko jalan2 kat Klang tuh.. tunggu aku catit nama jalan2 kat Klang tuh ek.. pas tuh aku kasi la kat ko.. sebab aku pon tak pernah sampai Klang.. aku suruh ko pergi jer.. senang sket aku nak tanya ko kalau aku sesat.. wakakaka..

IP : 202.184.17.249

lilo_stitch

8 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 10.15:34 pagi   [Edit]
hah hah biaq betui hang penyamun.. iye2 jer ingatkan hang master jalan klang tu... rupanya nak suruh lilo pi try dulu... kendian boleh habaq kat hang if hang sesat kat klang one day..

sentang.. oh.. sentang.. milah apa kabor? tempat sekodeng kat shah alam tang mana ek.. nak pi bawak kamera nih.. choti 3 hari lama tuh !

IP : 210.195.12.217

zacks

9 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 10.18:27 pagi   [Edit]
w'salam...

lilo...rasanya ada lagi lah kat shah alam mall tu........Takzim Textile tu kat bangunan baru,depan flat lama..jln nak ke klinik kesihatan tu...

IP : 202.184.226.18

kakisamun

10 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 11.52:08 pagi   [Edit]
ermm.. kat memana pon leh skodeng.. skodeng jer rumah sebelah ko tuh lilo.. pas tuh aku leh tlg jualkan cd tuh.. kira business gak tuh.. ada gak income tepi aku aku selain menyamun.. wakakaka..

IP : 202.184.17.249

tuanSENTANG

11 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 1.57:48 tghari   [Edit]
lilo..kekeke mana leh bgtau kat tempat port tuh....tak leh carik makan aku nanti.....kekkek...

penyamun...dulu cecita aku ada gak nak jd tukang wartawan cam tuh....tapi
mandangkan..aku nii memang tak leh nak kosentred kerja kalu dapat misi2 yg mencabar cam tuh....kanselllll//....kekekek

IP : 192.55.6.36

tuanSENTANG

12 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 1.59:12 tghari   [Edit]
lilo...mail aku problem aaa sakng ni kalu ko nak ym aku id aku ebietshidi

IP : 192.55.6.36

lilo_stitch

13 . Dihantar pada 30hb Ogo 2003 6.43:22 ptg   [Edit]
zacks :
iyer ker masih ada lagi kedai textile kat shah alam mall tu... sat eh.. lilo ingat2.. kat tingkat paling atas tu ada kedai perabut, kedai jual lamput, kedai jual kelengkapan taman, satu sykt kontraktor melayu yg buat kabinet dapur, pastu salon dianthus yg jual produk bml, kumon, kedai makan and Macy. Mana ada.. lilo cukup hafal shah alam mall tu... tempat lilo lepak selalu. Sementelah lagi baru jer semalam lilo pi sana makan curry laksa.. eh zacks ko penah pekena curry laksa kat missippi cafe depan piza hut/restoran thai tu... alah yg tepi esculator tu lah..best tau...

Ooo... Takzim Textile tu kat flat lama eh.. somewhere dekat kedai hardware, klinik metro area eh.. nanti lilo gi survey next week eh...

IP : 210.195.12.167

lilo_stitch

14 . Dihantar pada 11hb Sep 2003 12.50:39 tghari   [Edit]
hi.. saja nak upkan topik nih... kot ada warga Shah Alam yg tak terpandang topik nih lagi..

lilo tgh tension nih, last week gi tempah baju kat klang... bila pi amik... mai ai.. workmanship ntah hapa2 jer.. dah ler tu mahal plak.. kat shah alam nih korang selalu tempah baju kat mana ek..?? lagi satu korang satu pi gunting rambut kat mana..???

IP : 210.19.249.107

kakisamun

15 . Dihantar pada 11hb Sep 2003 12.51:25 tghari   [Edit]
ermm.. upkan balik.. hehehehe..

IP : 202.184.17.249

iLyIaNa

16 . Dihantar pada 11hb Sep 2003 1.46:55 tghari   [Edit]
tompang lalu......

IP : 210.186.172.104

lilo_stitch

17 . Dihantar pada 11hb Sep 2003 3.00:45 ptg   [Edit]
Ishh.. penat ler dah upkan topik nih tapi tak der orang respon ler... mana pi semer org shah alam nih...???

IP : 210.19.249.107

syauqina

18 . Dihantar pada 11hb Sep 2003 5.01:32 ptg   [Edit]
shopping ler kat giant .. kalau nak beli barang dgn kuantiti byk tu gi lah makro ...



rajin gak shopping kat shah alam tu

IP : 219.93.8.6

lilo_stitch

19 . Dihantar pada 11hb Sep 2003 5.14:05 ptg   [Edit]
Qina :

heh heh Giant 13 tu dah macam umah sendirik pun, paling kurang seminggu skali musti shopping barang dapur kat sana. Tetiap hari plak musti pi lunch kat sana. Tapi la nih barang2 kat Giant tu cam dah mahal jer.. imagine skali shopping jer musti RM 150 n abv punya...

IP : 210.19.249.107

syauqina

20 . Dihantar pada 11hb Sep 2003 5.15:31 ptg   [Edit]
lilo
tu maknanya kena buat belanjawan baru ler ...

IP : 219.93.8.6

lilo_stitch

21 . Dihantar pada 11hb Sep 2003 5.21:43 ptg   [Edit]
hah hah hah buat bajet baru heh heh

Gunting rambut ngan tempah baju kat mana?

IP : 210.19.249.107

lissa

22 . Dihantar pada 12hb Sep 2003 08.52:55 pagi   [Edit]
kat shah alam ni aku ngan opismate aku selalu shopping barang makan n tempat makan je....selain dari tu kitaorg gi kl....

kalau shopping benda makan ni kitaorg pi giant 13 la....kekadang kalau weekend ade kat shah alam ni gi car boot sale....(abg zack la yang ajar ni)....

Gunting rambut la time balik melaka....saloon biase sejak zaman sekolah dulu....

yang lain tak tau...hehehe

IP : 203.106.31.200

kakisamun

23 . Dihantar pada 12hb Sep 2003 08.56:01 pagi   [Edit]
ermm.. bundle stadium tetap menjadi pujaan hatiku..

IP : 202.184.17.249

jiejah_7171

24 . Dihantar pada 12hb Sep 2003 1.03:25 tghari   [Edit]
woit ..akak lilo ,

~ sowiii la banyak2 - bz sgt la nie. Pasai magazine tu jgn marah nooo .
Kak lilo set kan harinyer ,nnti kita anto kat Giant 13. Amacam ? ok tak?
~ tang kain ela tu , den lomah sket. Yg tau cuma kat alam sentral tu la. Kat S.Alam mall dah tak der kot. Selalunya bab kain kain ela nie , den sorah kat akak den yg duduk nun di KL tu jer.
Kalau langsir plak , den poie kat Klang . Parking kat Centrepoint , then edisi jelajah klang la jwpnya. Tapi kite fobia sket kat klang tu - mcm 2 org yg ada kat situ . Naik lemasss ... cam sardine tiap2 hari .

*** kak lilo , ym kita sama ngan nick - kalau kompom nak magazine tu ym kita tau !!!!.

IP : 210.195.25.8

syauqina

25 . Dihantar pada 12hb Sep 2003 1.13:58 tghari   [Edit]
lissa
akak pun gunting rambut balik penang ..... ahahahha ...cam kat serdang takdak kedai gunting rambut plak .... yolah balik penang kalau kakak ipar ada suruh dia jek gunting ... lagi jimat ... satu sen pun takyah kuar ...

lilo
biasanya qina beli baju dah siap jek kat shah alam tu ...

IP : 219.93.8.6

lilo_stitch

26 . Dihantar pada 12hb Sep 2003 2.44:44 ptg   [Edit]
kakisamun : ermm.. bila ler haku nak pegi bundle sale kat stadium tu ek..??

jiejah : heh heh lupa eh... tak pe nanti lilo bila hari yg sesuwai kita jumpa ek...

qina : hah ah, lilo pong cuma beli baju ready made setahun sekali maser nak raya kat PKNS.. maklum pi ofis pakai uniform jer.. so baju kurung bebanyak tak tau pakai pi mana

sapa lagi warga shah alam ek..?? hah ctmira pong orang shah alam kat... mana ctmira nih..???

* Mesej ini telah diedit oleh lilo_stitch pada 12hb Sep 2003 2.47:21 ptg

IP : 210.19.249.107

zacks

27 . Dihantar pada 13hb Sep 2003 09.10:17 pagi   [Edit]
w'salam...

lilo...gunting rambut kat seksyen 24..member gue punya kedai..satu kapla RM6.00.............jahit baju ? kakak gue boleh jahitkan..dia selalu ambik upah jahit baju jugak..ni dkt2 nak raya ni mmg dia tgh meng"offer" la tu...eheh..mau tempah ka ?...baju kurung & kebaya shj..

lissa...ooo dah pandai pi car boot sale ekk skrg.....

IP : 202.184.226.17

lilo_stitch

28 . Dihantar pada 17hb Sep 2003 09.58:56 pagi   [Edit]
Laa… mana pi semer Ahli2 Parlimen Shah Alam esp. para jelitawan nih… !!!!

Kat mana korang selalu pi salon (wanita) nih.. bukan apa, lilo nak gi gunting rambut dlm minggu nih.. boring ler asyik terkena salon yg ntah apa2 jer servis dier… Korang ada suggestion tak…???

Tulun…. tulun… !!!

IP : 210.19.249.107

zuetgs

29 . Dihantar pada 17hb Sep 2003 11.26:58 pagi   [Edit]
zack, kakak ko jahit baju kurung budak2 tak? sek.24 sebelah mana? kalau dekat ngan rumah aku bleh pegi.Dekat nak raye baju tak buat lagi nie..kaka ko jahit baju cun ke tak?

IP : 219.95.163.84

kakisamun

30 . Dihantar pada 17hb Sep 2003 11.35:22 pagi   [Edit]
lilo
ermm.. ko pergi jer la.. ada masa.. ko rembat jer.. datang awal la.. banyak sket pilihan kat bundle stadium tuh.. kalau bab nak gunting rambut nih.. ko pergi jer kedai mamak.. wakakakak.. tak payah saloon2.. hahahaha..

IP : 202.184.17.249

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara © Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "