Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Diskusi >> umum : jalan ke uitm shah alam
(Pengendali : abe )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : umum : jalan ke uitm shah alam
ajimsjl

1 . Dihantar pada 13hb Ogo 2004 6.16:24 ptg   [Edit]

minta tolong kengkawan seme...macam mana nak ke uitm shah alam. 21 dan 22hb ogos ni nak antar anak sedara ker sana pasal graduation day dia. Aku dari jb....terus naik highway Utara Selatan...dan turun ker Sungai Besi kot....tak taulah....minta tolong sesangat...pasal ni lah first time drive ke Uitm tu...(rusa masuk kampung lah kira2nya)

IP : 219.93.70.74

Mann70

2 . Dihantar pada 13hb Ogo 2004 6.55:46 ptg   [Edit]
Kalau dari JB, exit ke Shah Alam (dekat persimpangan Nilai/KLIA)

Nanti lepas tol, tgk exit ke Shah Alam dan terus ke UiTM Shah Alam (ada signboard)...

Tanya mamak roti canai pun dia tahu

Kalau masuk tol sg besi dah jadi jauh dan jalan jem...

IP : 192.228.129.114

katakhuduh

3 . Dihantar pada 13hb Ogo 2004 10.04:19 mlm   [Edit]
awak usahakan untuk sampai ke shah alam. lepas tu pasti jumpa. insyaAllah.

jalan ke shah alam ni pulak ada banyak. tapi jangan risau, masuk ikut mana pun boleh sampai jugak. ada banyak versi. kalau nak tau detail jugak, saya boleh bagi salah satu jalannya

IP : 211.24.0.141

mamatjb

4 . Dihantar pada 14hb Ogo 2004 08.42:51 pagi   [Edit]
ajimsjl

ko dr jb ko ikut highway jb-kl
pehtu dr situ ko susur kuar ke highway elite
susur kuar tu depan sket je dr nilai
jgn laju sgt..nanti terlajak susah
ko trus je.....
sampai kat tol batu 3
ko kuar ikut simpang kanan..kanan tu ada masjid
nanti jumpa lagi satu trafik light...ko gi kiri.
ko truss jeeee...
nanti ko nampak signbord ke uitm shah alam
tu jalan yg aku slalu ikut arrr.
ada jln lain lagi
tapi nanti ko konfius..

ok...senang je bai..mesti jumpa.

* Mesej ini telah diedit oleh mamatjb pada 14hb Ogo 2004 08.44:05 pagi

IP : 219.93.8.15

eidadara

5 . Dihantar pada 15hb Ogo 2004 12.10:37 tghari   [Edit]


Kalau masuk KL...masuk federal hi-way. Mesti jumpa punyer! Sign board banyak...tak kan sesatnyer. Kalau sesat kat s.alam....tak kemana pun, pusing2 roundabout....jumpa jugaks.

Rindunya kat Shah Alam....tempat yg paling besssss.....!

UITM di Hatiku!

IP : 219.93.124.32

malique

6 . Dihantar pada 16hb Ogo 2004 11.26:03 pagi   [Edit]
saya pun gi hanto member gak kat sana. coz member tak kenal... wa jadi co pilot la.
tapi kalau salah masuk ...jalan gerenti leh pusing 1 s.a

IP : 61.6.163.24

mangkukhayun

7 . Dihantar pada 17hb Ogo 2004 2.50:03 ptg   [Edit]
senang je, ikut arahan aku nih...
memula ko kedepan sket pastu belok kanan, pehtu pusing balik depan, pehtu pusing kanan dan pehtu ko pusing balik belakang...

sure jumpa..

IP : 161.139.100.22

mamatjb

8 . Dihantar pada 17hb Ogo 2004 2.56:01 ptg   [Edit]
mangkukhayun
ko ni memang mangkuk hayun betulla


ajimsjl
aku nak tambah sket
untuk masuk highway elite tu
ko susur keluar ke exit 215
ko jgn ikut cakap si mangkukhayun tu..

* Mesej ini telah diedit oleh mamatjb pada 17hb Ogo 2004 3.16:20 ptg

IP : 219.93.8.15

Presint9

9 . Dihantar pada 17hb Ogo 2004 3.42:42 ptg   [Edit]
ajim... sama lah ngan p9.. weekend ni abih la keluarga mak cik dari batu pahat, johor pun dtg rumah p9... peh tu lak cuti sekolah.. anak2 pakat nak ikut sema..sib baik minggu nie cuti minggu ketiga.. banyakkkk la nafas sikit.... kalo sabtu time keje, haru la.. tak kot kene lah cuti gaknye...

tapi kan.. nape ajim punya 21/22.. tadi kakak budak nie ckp kat p9 23hb.. salah ari ke diaorang nih..

* Mesej ini telah diedit oleh Presint9 pada 17hb Ogo 2004 3.44:06 ptg

IP : 219.93.8.5

shaleo758

10 . Dihantar pada 17hb Ogo 2004 4.16:11 ptg   [Edit]
P9
Graduation day ni dia ikut course apa.. Lain course lain hari. Graduation day ni tempoh dia dlm 2 minggu kot. Kalau time i grade dulu dalam berapa hari jek..tp la ni dah ramai sgt kot.

IP : 203.223.133.67

AlWali

11 . Dihantar pada 19hb Ogo 2004 3.57:57 ptg   [Edit]
Keluar kat Tol Bkt. Jelutong. Terus ke Shah Alam, simpang ke kanan. Kiri gi Sg. Buluh. Lepas tu akan jumpa first trafic light. Kanan ko nampak GIANT Shah Alam. Kiri ke TTDI Jaya. Terus lagi ke trafic light kedua dan ketiga, belok kanan. Bila belok kanan, sebelah kiri ada satu building Apartment Brunsfield. Terus dan ko akan jumpa MAKRO dan Stadium Shah Alam. First roundabout ambil kul 12. Second roundabout (Kayangan) ambil kul 12 gak. Jumpa post office dan depan tu ada trafic light. Terus lagi sampai jumpa Kompleks PKNS. Ada trafic light lagi. Terus dan akan jumpa SIRIM. Depan lagi akan jumpa satu lagi roundabout. Ambil kul 9 dan terus. Ko akan jumpa bebudak ramai kat depan tu tunggu bas dan terus lagi ko jumpa roundabout yang last. Ko ambil kul 12 akan jumpa pintu masuk UiTM.

IP : 61.6.39.138

Presint9

12 . Dihantar pada 19hb Ogo 2004 4.02:32 ptg   [Edit]
sepupu baru call nangis2 sbb mak die masuk wad ari nie.. mungkin tak dpt tengok dia konvo nanti.. sian diee...

IP : 219.93.8.5

SITI7677

13 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 08.37:21 pagi   [Edit]


ader sesiapa kat mdc tahu tak tentang tempat nie..putrajaya..

HALL A
CONCOURES LEVEL,
PUTRAJAYA CONVENSION CENTER (PCC),
62502 PUTRAJAYA.

thanks...

IP : 210.195.24.174

mangkukhayun

14 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 3.49:08 ptg   [Edit]
dah jumpa lom, jangan masuk pusat akuastik dahler..

IP : 161.139.100.22

kudean

15 . Dihantar pada 20hb Ogo 2004 7.10:16 ptg   [Edit]


konvo uitm ?!! .. ye mari mari mari ... klu dah sampai jgn luper ke gerai EXACTMUST ... utk mendapatkan cenderamata kenang2an ... tshirt, payung, topi, paper bag, frame gambar, keychain, tali leher ... macam macam ada ... ops .. jgn luper bwk duit lebih ...

ajimsjl >> lagi senang kan ... mcm nie ...
1. dah masuk highway ELITE terus jer sampai ker NKVE ... tgk signborad ker KLANG .. (bukan pulau indah klang) .. sepatut nyer simpang tuh ke kiri la ...
2. then keluar kat tol KLANG (hujung sekali)... dlm perjalanan kuar ke tol .. anda boleh nampak UiTM kat sebelah kiri ... menara lama dan menara berkembar baru tuh ...
3. kuar jer tol, (exit 1) amik kiri (shah alam) klu kanan ker pelabuhan klang utara ...
4. lps kuar tuh ... (simpang 1) masuk simpang pertama di sebelah kiri ..jarak exit 1 ke simpang 1 kurang dr 500m jer ...
5. terus sampai jumper trafic light ... amik kanan ... ada kawasan perumahan (apartment) di sebelah kiri selepas anda belok kekanan ...
6. terus sampai jumper trafic light (berhadapan pintu masuk ke UiTM)... terus jer ler ...
7. ikut arahan pengawal keselamatan UiTM ker tempat letak kereta IBU BAPA/ PELAWAT ...
8. amik shuttle bus UiTM yang tak henti2 ulang balik dr parking ke dewan sri budiman ...

harap dpt membantu ... takut sesat ? ... tak kemana ler klu shah alam nie ... masuk kl pun tak pe r... jauh perjalanan, luas permandangan ... yg penting berhati2 dan cekap di jln raya ... utamakan keselamatan anda dan keluarga ...

oyeah ...

IP : 202.188.246.103

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "